![]() |
2017.03.17. 12:53
2017.03.17. 15:16
Nikon86 írta:Üdv!
E39 525d 2001 6.hó gyártásúnál hány mm-es az első stabilizátor rúd? Vagy több méret lehetséges és muszáj lemérnem?
2017.03.17. 22:23
Afterdark írta:Nikon86 írta:Üdv!
E39 525d 2001 6.hó gyártásúnál hány mm-es az első stabilizátor rúd? Vagy több méret lehetséges és muszáj lemérnem?
Attól függ, hogy M-es vagy normál futómű van alatta.
Normál - 22,5 mm átrmérő
Mtech - 24 mm
Mtech II - 25 mm
2017.03.18. 08:14
atesz155 írta:Afterdark írta:Nikon86 írta:Üdv!
Attól függ, hogy M-es vagy normál futómű van alatta.
Normál - 22,5 mm átrmérő
Mtech - 24 mm
Mtech II - 25 mm
Gyári M-mes futóműből is több fajta van E39-nél? Honnan tudom, hogy nekem melyik van?
2017.03.19. 23:18
2017.03.19. 23:39
erikk93 írta:Sziasztok.
Bal hátsó felső?(a bumeráng alakú) lengőkarom cserés így néz ki: https://hermesautoparts.com/productimages/1997%20BMW%20528i%20E39%20-%20Guiding%20Suspension%20Link%20Control%20Arm,%20Rear%20Right%2010907465.jpg
Ha megemelem kézzel autót hátul akkor kattog vagy ha beülök és kiszállok vagy lassú menet közben.
Értelem szerűen cserélem mindkét oldalon. Febire gondoltam. Többi elem épnek néz ki, az asló lengőkar meg a stab összekötő is.
Kell utána vinni futóműveshez? Mer ahogy nézem csak az alsók cseréje után érdemes mivel azok excenteres csavarral vannak belőve.
Előre is köszönöm
2017.03.20. 09:22
erikk93 írta:Sziasztok.
Bal hátsó felső?(a bumeráng alakú) lengőkarom cserés így néz ki: https://hermesautoparts.com/productimages/1997%20BMW%20528i%20E39%20-%20Guiding%20Suspension%20Link%20Control%20Arm,%20Rear%20Right%2010907465.jpg
Ha megemelem kézzel autót hátul akkor kattog vagy ha beülök és kiszállok vagy lassú menet közben.
Értelem szerűen cserélem mindkét oldalon. Febire gondoltam. Többi elem épnek néz ki, az asló lengőkar meg a stab összekötő is.
Kell utána vinni futóműveshez? Mer ahogy nézem csak az alsók cseréje után érdemes mivel azok excenteres csavarral vannak belőve.
Előre is köszönöm
2017.03.21. 19:14
2017.03.21. 20:22
bzsoltie írta:Egy ideje felfigyeltem rá, hogy ha megállok, akkor a megszokottnál több ideig leng az autó. Ma bemérettettem a lengéscsillapítókat. Az eredmények a következők:
Elsők: 56% és 57%, a hátsók 53% és 42%. Legnagyobb meglepődésemre büszkén közlölték, hogy mind jó, hiszen a határérték elsőnél 40%, hátsónál 20%. A tökéletes állítólag 70% körül van. Ti kezdenétek valamit a helyemben, vagy hagynátok a fenébe?
2017.03.21. 20:27
NagyMatyas írta:bzsoltie írta:Egy ideje felfigyeltem rá, hogy ha megállok, akkor a megszokottnál több ideig leng az autó. Ma bemérettettem a lengéscsillapítókat. Az eredmények a következők:
Elsők: 56% és 57%, a hátsók 53% és 42%. Legnagyobb meglepődésemre büszkén közlölték, hogy mind jó, hiszen a határérték elsőnél 40%, hátsónál 20%. A tökéletes állítólag 70% körül van. Ti kezdenétek valamit a helyemben, vagy hagynátok a fenébe?
Már, hogy a viharba ne. Nekem is ilyesmik voltak a gátlóim. Így utólag visszagondolva borzalomKapott négy új Sachs-ot, toronycsapágyakkal, lengőkarokkal, szilentekkel. (komplett generál). Komolyan mondom olyan lett, mint az új! A legfájóbb pont egyébként a gátlók viselkedése volt, imbolygott a kocsi, nulla volt a feszessége a futóműnek.
2017.03.21. 20:30
bendegúz írta:NagyMatyas írta:bzsoltie írta:Egy ideje felfigyeltem rá, hogy ha megállok, akkor a megszokottnál több ideig leng az autó. Ma bemérettettem a lengéscsillapítókat. Az eredmények a következők:
Már, hogy a viharba ne. Nekem is ilyesmik voltak a gátlóim. Így utólag visszagondolva borzalomKapott négy új Sachs-ot, toronycsapágyakkal, lengőkarokkal, szilentekkel. (komplett generál). Komolyan mondom olyan lett, mint az új! A legfájóbb pont egyébként a gátlók viselkedése volt, imbolygott a kocsi, nulla volt a feszessége a futóműnek.
Nekem a hátsók 60/57%-osak voltak, az új Sachs-al 65/67%, de sokkal jobb lett.
2017.03.21. 22:21
NagyMatyas írta:bendegúz írta:NagyMatyas írta:bzsoltie írta:Egy ideje felfigyeltem rá, hogy ha megállok, akkor a megszokottnál több ideig leng az autó. Ma bemérettettem a lengéscsillapítókat. Az eredmények a következők:
Rúgó sajnos benne van a bulibanNekem, amikor lógott 3 napot az autó és össze lett rakva, akkor kinyúlott rúgókkal olyan volt, mint egy Bilstein-es Mazda MX5. Bármit csináltam, meg sem dőlt a kaszni. Utána eltelt egy hét és érezhetően romlott, de így is nagyon jó vele menni
2017.03.21. 23:15
bzsoltie írta:NagyMatyas írta:bendegúz írta:NagyMatyas írta:bzsoltie írta:Egy ideje felfigyeltem rá, hogy ha megállok, akkor a megszokottnál több ideig leng az autó. Ma bemérettettem a lengéscsillapítókat. Az eredmények a következők:
Rúgó sajnos benne van a bulibanNekem, amikor lógott 3 napot az autó és össze lett rakva, akkor kinyúlott rúgókkal olyan volt, mint egy Bilstein-es Mazda MX5. Bármit csináltam, meg sem dőlt a kaszni. Utána eltelt egy hét és érezhetően romlott, de így is nagyon jó vele menni
Köszönöm a megerősítést, én is úgy gondolom hogy foglalkozós. Rugóból is Sachs márkájút érdemes venni?
2017.03.21. 23:47
NagyMatyas írta:bzsoltie írta:Köszönöm a megerősítést, én is úgy gondolom hogy foglalkozós. Rugóból is Sachs márkájút érdemes venni?
Nem tudom, hogy van-e belőle rúgó, én eddig úgy tudtam, hogy abból gyárit érdemes.
2017.03.22. 02:29
bzsoltie írta:NagyMatyas írta:bzsoltie írta:Köszönöm a megerősítést, én is úgy gondolom hogy foglalkozós. Rugóból is Sachs márkájút érdemes venni?
Nem tudom, hogy van-e belőle rúgó, én eddig úgy tudtam, hogy abból gyárit érdemes.
Van Sachs rugó, igen. Gyárit viszont nem találok, itt elakadok: https://www.etkbmw.com/bmw/DE/search/se ... CE/33_0857 ....
A közel 400e km ellenére nincsenek amúgy eltörve (mint ahogy sokaktól hallom hogy nekik igen), viszont kicsit fáradtnak érzem őket.
2017.03.22. 10:03
rockerekhu írta:bzsoltie írta:NagyMatyas írta:bzsoltie írta:Köszönöm a megerősítést, én is úgy gondolom hogy foglalkozós. Rugóból is Sachs márkájút érdemes venni?
Van Sachs rugó, igen. Gyárit viszont nem találok, itt elakadok: https://www.etkbmw.com/bmw/DE/search/se ... CE/33_0857 ....
A közel 400e km ellenére nincsenek amúgy eltörve (mint ahogy sokaktól hallom hogy nekik igen), viszont kicsit fáradtnak érzem őket.
E60/61 biztosra tudom Sachs a gyári beszálitó rugó teló és toronycsapágy,szerintem e39 is az lesz.
2017.03.24. 20:17
2017.03.24. 20:30
bzsoltie írta:A felniperem-sárvédőív távolságokat a futóműbeállításhoz használatos terheléssel, vagy terheletlenül szokás mérni?
2017.03.24. 20:59
hamoriarpi írta:bzsoltie írta:A felniperem-sárvédőív távolságokat a futóműbeállításhoz használatos terheléssel, vagy terheletlenül szokás mérni?
TIS-ben is 2 számsor van.
Van terhelt és terheletlen érték is.
2017.03.24. 21:18
bzsoltie írta:hamoriarpi írta:bzsoltie írta:A felniperem-sárvédőív távolságokat a futóműbeállításhoz használatos terheléssel, vagy terheletlenül szokás mérni?
TIS-ben is 2 számsor van.
Van terhelt és terheletlen érték is.
Én a TIS-ben csak egy oszlopot látok, az abban lévő értékek pedig a Normallage-ra vonatkoznak.
Közben megtaláltam, hogy a Normallage a következőt jelenti:
68-68kg elöl két oldalt,
68kg hátul középen,
21kg a csomagtérben középen,
és teli tank.