![]() |
2016.07.03. 17:00
naphal írta:Sziasztok!
Egy igen érdekes problémával fordulok hozzátok.
2 napja autópályán közlekedve klímát használva, (2000 évj. 520i manuál klímás) felesben lábra illetve középre fújatva a hideg levegőt kezdett nagyon hideg lenni a kocsiban.Ezért a hőfokszabályzót 22 fokra állítva szerettem volna,hogy legalább a lábra ne tolja a nagy hideget.(középső rostélynál ugye full kékre állítva a tekerő.)
Jó is lett a hőmérséklet,majd kis idő múlva azt vettem észre,mintha a lábra már forró levegőt fújna...
hőfokszabályzót letekertem,de sajnos még így is forró levegőt fújt.Próbálgattam és most ott tart a dolog,hogy csak a középső rostélyokon fúj a klíma hideget, egyébként mindenhova forró levegőt fúj,még középen hátra is...
Esetleg járt már valaki így?Mi lehet a gond?
köszi előre is!
2016.07.04. 18:32
2016.07.04. 19:45
Apa8 írta:Klímaventillátort kell cserélnem. Gyárilag tudje-e valaki milyen van benne?
És ezekről mi a vélemény?
WAN WEZEL, VEMO.
2016.07.05. 07:32
SvidronyA írta:Apa8 írta:Klímaventillátort kell cserélnem. Gyárilag tudje-e valaki milyen van benne?
WAN WEZEL, VEMO.
Siemens a gyári. Inkább vegyél felújított gyárit (esetleg a hibásat beszámítva) nagysparco Klubtársunktól
2016.07.05. 08:14
Apa8 írta:SvidronyA írta:Apa8 írta:Klímaventillátort kell cserélnem. Gyárilag tudje-e valaki milyen van benne?
WAN WEZEL, VEMO.
Siemens a gyári. Inkább vegyél felújított gyárit (esetleg a hibásat beszámítva) nagysparco Klubtársunktól
A motor megy de csak nagy fordulaton és kis ideig. Mi szokott elhalni a vezérlő elektornikába? Esetleg megbarkácsolnám ha nem túl bonyolult.
2016.07.05. 18:29
bendegúz írta:Apa8 írta:SvidronyA írta:Apa8 írta:Klímaventillátort kell cserélnem. Gyárilag tudje-e valaki milyen van benne?
WAN WEZEL, VEMO.
A motor megy de csak nagy fordulaton és kis ideig. Mi szokott elhalni a vezérlő elektornikába? Esetleg megbarkácsolnám ha nem túl bonyolult.
Nem biztos, hogy sikerül, ki van öntve valami kemény anyaggal, és egy nyomtatott áramkör van benne.
2016.07.05. 21:56
bendegúz írta:Apa8 írta:SvidronyA írta:Apa8 írta:Klímaventillátort kell cserélnem. Gyárilag tudje-e valaki milyen van benne?
WAN WEZEL, VEMO.
Nem biztos, hogy sikerül, ki van öntve valami kemény anyaggal, és egy nyomtatott áramkör van benne.
2016.07.07. 22:02
Gallaca írta:bendegúz írta:Apa8 írta:SvidronyA írta:Apa8 írta:Klímaventillátort kell cserélnem. Gyárilag tudje-e valaki milyen van benne?
WAN WEZEL, VEMO.
Azért azt tudni kellene, hogy 3 vagy 4 vezetékes! Ha 3 akkor elektronikus, ha 4 akkor no elektronika, csak 2 ellenállat van a kereten. Erre utal, hogy csak nagy fordulat van végső elkeseredésében. Mikor csökkenteni kellene a fordulatot megáll, mert az előtét ellenállások rosszak.
Amit én szétszedtem 3 vezetékest, abban lágy zselébe volt öntve a panel! De az bonyolult.
2016.07.07. 22:35
Apa8 írta:3 vezetékes.
2016.07.09. 14:49
Gallaca írta:Apa8 írta:3 vezetékes.
Ilyennel még nem találkoztam, ...
2016.07.10. 14:39
2016.07.10. 16:51
csacs írta:Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Olvasgattam vissza, de ez a 112 oldal nagyon sok. 2 hónapja nem megy a fűtés ventilátorom. Méregettem a feszültséget a süni csatlakozóján. Két vastagon 12V. Egy vékony vezetéken pedig nő a feszültség ha emelem a klímapanelen a ventilátor sebességét. Tehát gondolom a süni jó. Akkor csak a ventilátor lehet rossz?
2016.07.10. 16:56
bendegúz írta:csacs írta:Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Olvasgattam vissza, de ez a 112 oldal nagyon sok. 2 hónapja nem megy a fűtés ventilátorom. Méregettem a feszültséget a süni csatlakozóján. Két vastagon 12V. Egy vékony vezetéken pedig nő a feszültség ha emelem a klímapanelen a ventilátor sebességét. Tehát gondolom a süni jó. Akkor csak a ventilátor lehet rossz?
Vagy a biztosíték?
2016.07.10. 17:04
csacs írta:bendegúz írta:csacs írta:Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Olvasgattam vissza, de ez a 112 oldal nagyon sok. 2 hónapja nem megy a fűtés ventilátorom. Méregettem a feszültséget a süni csatlakozóján. Két vastagon 12V. Egy vékony vezetéken pedig nő a feszültség ha emelem a klímapanelen a ventilátor sebességét. Tehát gondolom a süni jó. Akkor csak a ventilátor lehet rossz?
Vagy a biztosíték?
Az jó. Akkor is van villany a süninél?
2016.07.10. 17:04
csacs írta:bendegúz írta:csacs írta:Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Olvasgattam vissza, de ez a 112 oldal nagyon sok. 2 hónapja nem megy a fűtés ventilátorom. Méregettem a feszültséget a süni csatlakozóján. Két vastagon 12V. Egy vékony vezetéken pedig nő a feszültség ha emelem a klímapanelen a ventilátor sebességét. Tehát gondolom a süni jó. Akkor csak a ventilátor lehet rossz?
Vagy a biztosíték?
2016.07.10. 17:21
Vagy a biztosíték?
2016.07.10. 18:24
Imco írta:csacs írta:bendegúz írta:csacs írta:Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Olvasgattam vissza, de ez a 112 oldal nagyon sok. 2 hónapja nem megy a fűtés ventilátorom. Méregettem a feszültséget a süni csatlakozóján. Két vastagon 12V. Egy vékony vezetéken pedig nő a feszültség ha emelem a klímapanelen a ventilátor sebességét. Tehát gondolom a süni jó. Akkor csak a ventilátor lehet rossz?
Vagy a biztosíték?
A süni egy külön állatfaj az autonkba. Pont 2 hete szívtam vele. Kiolvadt az egyik lába.
Diaghead kollega megjavította, ami kb. 20' percig tartott és utána 20percig müködött.Tehát vettem egy új sünit.
Keress egy autószerelőt -ha nincs márkatárs a közelben- és legalább egy próba erejéig tegyél be egy másikat.
/AZ utószerelő visszatudja küldeni a forgalmazónak, ha szép és karcmentes marad./
Kb 10 perc betenni egy újat.
2016.07.11. 07:28
csacs írta:Köszönöm a hozzászólásokat. Úgy néz ki akkor a kölcsön süni lesz. Semmi kedvem szétszedni a műszerfalat feleslegesen. Azért gondoltam, hogy ventilátor, mert már nyikorgott 2-es fokozaton.
2016.07.11. 08:12
2016.07.13. 07:14
csacs írta:Még 1 kérdés. Mennyire autótípus függő a süni? Gondolom csak az E39-é jó. Az is számít, hogy milyen motorral szerelt az autó?