![]() |
2016.05.20. 10:29
2016.05.20. 18:41
yoda írta:Van egy olyan problémám, kb fél éve, hogy időnként a fűtésem hűtésé változik. Elektromos, klímás. A részletekbe nem mennék most bele, mert hosszú...Lényeg hogy fűtéscsapot ne hozza fel senki, pls!
Azt szeretném megtudni, hogy a fűtésboxon, melyik aktuátor felelős a meleg levegő mennyiségének a szabályozásáért!?
01 ACTUATOR DEFROSTER FLAPS (gondolom ez a szélvédőre megy)
02 ACTUATOR FOOT ROOM FLAPS (ez nyílván a lábra menő)
03 ACTUATOR FOR VENTILATION FLAP
04 Actuator air recycling flap (gondolom, a külső/belső váltó)
05 ACTUATOR F FRESH AIR FLAP
Valakinek volt már gondja ezek közül akármelyikkel is?
2016.05.20. 18:44
2016.06.06. 22:52
2016.06.07. 20:34
2016.06.08. 21:51
Rolly írta:Sziasztok! Nagy segítségre volna szükségem, mert elég messze vagyok az otthonomtól. Már idejövet éreztem, hogy 90 km/h-ás sebesség felett az autó enyhén ráz. Az úti célomhoz végéhez érve észrevettem, hogy fékezéskor egyenletes kopogás hallatszik elölről. Tudni kell azt, hogy nemrégiben cserélve volt elől féktárcsa és fékbetét. Mi lehet szerintetek a probléma? Több, mint 400 km-re vagyok otthonról, haza merjek vele így indulni?????
2016.06.09. 15:44
atti523i írta:szevasztok!kicseréltem a fűtés sünt,mert elötte nem jött egyenletesen a levegő,és talán túl meleg is volt a beállítotthoz képest.az aksit is szívta valami.most meg azt veszem észre,hogy autómatánál csak középre nyomja a levegőt.talán most is szívja valami az aksit.mi lehet a bibi?nem is a sünt kellett volna cserélnem?
2016.06.09. 16:40
atti523i írta:atti523i írta:szevasztok!kicseréltem a fűtés sünt,mert elötte nem jött egyenletesen a levegő,és talán túl meleg is volt a beállítotthoz képest.az aksit is szívta valami.most meg azt veszem észre,hogy autómatánál csak középre nyomja a levegőt.talán most is szívja valami az aksit.mi lehet a bibi?nem is a sünt kellett volna cserélnem?
próbálok érthetőbben fogalmazni,hátha tud valaki valamit mondani.a gép digitklímás,most cseréltem sünit,de valami nem jó.egyes fokozaton,tehát egy rovátkánál erősebben fúj mint elötte.elég zavaró.a másik hogy csak középre.ablakra,lábra nem.nem jó az új süni vagy valami más lehet?
2016.06.09. 17:56
Gallaca írta:atti523i írta:atti523i írta:szevasztok!kicseréltem a fűtés sünt,mert elötte nem jött egyenletesen a levegő,és talán túl meleg is volt a beállítotthoz képest.az aksit is szívta valami.most meg azt veszem észre,hogy autómatánál csak középre nyomja a levegőt.talán most is szívja valami az aksit.mi lehet a bibi?nem is a sünt kellett volna cserélnem?
próbálok érthetőbben fogalmazni,hátha tud valaki valamit mondani.a gép digitklímás,most cseréltem sünit,de valami nem jó.egyes fokozaton,tehát egy rovátkánál erősebben fúj mint elötte.elég zavaró.a másik hogy csak középre.ablakra,lábra nem.nem jó az új süni vagy valami más lehet?
A sün, egy előtétellenállás. A ventillátor elé van kötve, elektronikusan szabályozza a ventit. Ahhoz, hogy hová fújjon, semmi köze. Azt a flapmotorokkal állítja a panel, külön körön.
2016.06.09. 18:25
atti523i írta:Gallaca írta:atti523i írta:atti523i írta:szevasztok!kicseréltem a fűtés sünt,mert elötte nem jött egyenletesen a levegő,és talán túl meleg is volt a beállítotthoz képest.az aksit is szívta valami.most meg azt veszem észre,hogy autómatánál csak középre nyomja a levegőt.talán most is szívja valami az aksit.mi lehet a bibi?nem is a sünt kellett volna cserélnem?
A sün, egy előtétellenállás. A ventillátor elé van kötve, elektronikusan szabályozza a ventit. Ahhoz, hogy hová fújjon, semmi köze. Azt a flapmotorokkal állítja a panel, külön körön.
és a ventillátor sebességéhez van köze?mert erősebben fúj egyes fokozaton mint az előző.
2016.06.10. 14:27
2016.06.10. 19:24
pcdoki írta:Sziasztok!
Kérlek, segítsetek volt-e valakinek ilyennel dolga.
Előzmény : Nagy dugóba keveredtem és felforrt a víz, ahogy leállítottam a kocsit felrobbant a kiegyenlítő tartály. Kiderült, hogy nem megy az első ventilátorom. Kiszerel, vettem egy bontottat, beszerel, úgy se megy. Állítja az ember, hogy a bontott jó. A 3,6 volt meg van a vezérlésen, a 12 is(3 pólus van). Hova nyúljak?
Kérdés:
Hogy ellenőrzöm le a ventilátort hogy jó-e(a feszültségeket rá raktam, nem megy)
Nagyon köszönöm a válaszokat.
2016.06.10. 21:16
2016.06.10. 21:30
csiza1 írta:Sziasztok! Adott egy E39 525D Touring, 2002-es. Mikor megy a klíma az anyós ülés felőli rész ( a középső és az oldalsó is) csak síma levegőt, langyosat fúj. Mindenhol máshol, lábtérnél, szélvédőre állítva, hátsó utasoknál is "jéghideg". Dupla digit klímás. A srgítséget előre is köszönöm.
2016.06.12. 22:14
2016.06.19. 20:41
2016.06.19. 21:34
Csabae39 írta:Hali! Olyan kérdésem volna hogy valaki tudja a fűtéscsap honnan kapja a feszültséget? Mert rámértem és semmi feszültséget nem kap míg a másik autónál megvan a 12 volt. Mindkét autó benzines. Kicseréltem már a látens hőtárolót mert az is szar volt de így sem volt fűtés akkor jött a fűtéscsap azt is kicseréltem mert azt hittem az a szar de így sem volt fűtés utána kezdtem el méricskélni és mint kiderült nem kap feszkót.
2016.06.20. 17:07
Gallaca írta:Csabae39 írta:Hali! Olyan kérdésem volna hogy valaki tudja a fűtéscsap honnan kapja a feszültséget? Mert rámértem és semmi feszültséget nem kap míg a másik autónál megvan a 12 volt. Mindkét autó benzines. Kicseréltem már a látens hőtárolót mert az is szar volt de így sem volt fűtés akkor jött a fűtéscsap azt is kicseréltem mert azt hittem az a szar de így sem volt fűtés utána kezdtem el méricskélni és mint kiderült nem kap feszkót.
Klímapanelből. Ha látens tárolód van, akkor valószínűleg nem jó a szivattyúja, azért nincs fűtés. De egy diag sokat segíthetne.
2016.06.20. 21:33
Csabae39 írta:Gallaca írta:Csabae39 írta:Hali! Olyan kérdésem volna hogy valaki tudja a fűtéscsap honnan kapja a feszültséget? Mert rámértem és semmi feszültséget nem kap míg a másik autónál megvan a 12 volt. Mindkét autó benzines. Kicseréltem már a látens hőtárolót mert az is szar volt de így sem volt fűtés akkor jött a fűtéscsap azt is kicseréltem mert azt hittem az a szar de így sem volt fűtés utána kezdtem el méricskélni és mint kiderült nem kap feszkót.
Klímapanelből. Ha látens tárolód van, akkor valószínűleg nem jó a szivattyúja, azért nincs fűtés. De egy diag sokat segíthetne.
Igen az sokat segítene következő lépés az lesz. A látens tárolónak a szivattyúja jó az cserélve van hallani is hogy megy csak a fűtéscsapon már nem megy keresztül azért is kezdtem el ott vizsgálódni.
2016.07.03. 16:53