Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: xenonlámpák

2016.01.08. 23:49

Gallaca írta:
Imco írta:
Tot írta:
Szia

En igazabol a gyari megoldasok hive vagyok de egy tarto miatt nem cserelnem a lengokart.Bar nem ertek hozza de amit lattam az csak egy oda heggesztett vas tarto.Ezert szerintem nem erdemes cserelni.Bar ez az en reszemrol csak feltetelezes.

Ha az is alu, akkor tréfás lesz hegeszteni.

Alu.
Én inkább komplett hátsó hidat cseréltem. :mrgreen:

Gyári retrofithoz(EBA) szerintem nem kell!!

2016.01.26. 10:03

Sziasztok!

Ismét itt vagyok, bár inkább infót szerzek mint adok, jó hely ez!

Tehát a következő a helyzet nálam.
A fényszóró burkolatát szeretném kicserélni.
A lámpák D2S/HB3 kivitelűek és egy nagyobb téglalap trafó van rajtuk, nem a kisebb méretű.
A fő ok, hogy a bal oldali fényszórónak a 4 rögzítőjéből 3 nincs meg, letört.
A jobb oldali alól pedig hiányzik a fényszórót alulról tartó elem, ami a kasztnihoz csatlakozik és abba van csavarozva a két alsó fül.
Hihetetlen, de így van, nyílván egy korábbi sérülés utómunkáinak a spórolása miatt.
Vissza kell állítanom a gyári állapotot, nem bírom elviselni...!
Szereztem bal oldali bontott fényszórót, de az így meglévő 3 fényszórón a búrák így is mattak, gondoltam a búrát cserélem rajta, ráadásul a többi index fehér az autón, kivéve a fényszórókon.
Tehát legyen az is fehér, jobban megy a sötétkékhez szerintem.
Megvan minden szükséges alkatrész, új izzók, új alsó kis díszlécek (amit még fényezni kell),az azon levő gumi tömítőcsík új gyári, új csavarok, minden.
A régebbi tipusú a lámpa, ami szétpattintható.
A rendelt darabot már szét is szedtem, rendbe tettem, tisztítás, magasságállító-műanyag csere, stb..

Az érdeklődésem tárgya pedig az lenne, hogy ki tudom-e cserélni magam a fényszórót?
Eddigi tanulmányaim során úgy látom, hogy az akku lekötése után (xenon miatt) a csatlakozókat kikötöm, majd a csavarokat kioldom és elvileg kijön előrefelé az egység.
Majd a búrák, egyebek cseréje és rendbetétele után ugyanígy vissza.

(Bár az alsó díszcsíktól kicsit félek, mert picit kintebb esik a búra vonalánál, nem tudom a beigazításnál nem okoz-e gondot.)

Tehát jól tudom a kivitelezés módját?
Vagy van esetleg valami amire még oda kell figyelnem?

Előre is köszi a válaszokat!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bandi1978 az itt látható tagok köszönték meg: jlaszlo75
Értékelés: 4.76%

2016.01.26. 14:38

Bandi1978 írta:Sziasztok!

Ismét itt vagyok, bár inkább infót szerzek mint adok, jó hely ez!

Tehát a következő a helyzet nálam.
A fényszóró burkolatát szeretném kicserélni.
A lámpák D2S/HB3 kivitelűek és egy nagyobb téglalap trafó van rajtuk, nem a kisebb méretű.
A fő ok, hogy a bal oldali fényszórónak a 4 rögzítőjéből 3 nincs meg, letört.
A jobb oldali alól pedig hiányzik a fényszórót alulról tartó elem, ami a kasztnihoz csatlakozik és abba van csavarozva a két alsó fül.
Hihetetlen, de így van, nyílván egy korábbi sérülés utómunkáinak a spórolása miatt.
Vissza kell állítanom a gyári állapotot, nem bírom elviselni...!
Szereztem bal oldali bontott fényszórót, de az így meglévő 3 fényszórón a búrák így is mattak, gondoltam a búrát cserélem rajta, ráadásul a többi index fehér az autón, kivéve a fényszórókon.
Tehát legyen az is fehér, jobban megy a sötétkékhez szerintem.
Megvan minden szükséges alkatrész, új izzók, új alsó kis díszlécek (amit még fényezni kell),az azon levő gumi tömítőcsík új gyári, új csavarok, minden.
A régebbi tipusú a lámpa, ami szétpattintható.
A rendelt darabot már szét is szedtem, rendbe tettem, tisztítás, magasságállító-műanyag csere, stb..

Az érdeklődésem tárgya pedig az lenne, hogy ki tudom-e cserélni magam a fényszórót?
Eddigi tanulmányaim során úgy látom, hogy az akku lekötése után (xenon miatt) a csatlakozókat kikötöm, majd a csavarokat kioldom és elvileg kijön előrefelé az egység.
Majd a búrák, egyebek cseréje és rendbetétele után ugyanígy vissza.

(Bár az alsó díszcsíktól kicsit félek, mert picit kintebb esik a búra vonalánál, nem tudom a beigazításnál nem okoz-e gondot.)

Tehát jól tudom a kivitelezés módját?
Vagy van esetleg valami amire még oda kell figyelnem?

Előre is köszi a válaszokat!

A diszlec patintos nem kell felni a viszarakaskor csak arra figyelj hogy a rogzito ne feszuljon mert konyen elpatan.Amugy meg jol irtad le menetet de az aksit nem kell lekotni,de jobb azert ha nincs diag keznel hogy torold a hibakodot.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978

2016.01.31. 15:01

Sziasztok.
Az egyik fényszórómban (xenon) valószínűleg töröttek a magasság állítók.
A kérdésem az, hogy bármelyik face előtti magasság állító jó bele? A halogén lámpáé is, vagy abban nem is ilyen van? :roll:
Köszi.

2016.01.31. 16:03

Devon írta:Sziasztok.
A kérdésem az, hogy bármelyik face előtti magasság állító jó bele? A halogén lámpáé is, vagy abban nem is ilyen van? :roll:
Köszi.

Szia!

Én épp most ügyeskedek a fényszórókkal, nekem a D2S/HB3 izzós (egy xenon-egy halogén), nem angel eyes tipusú fényszóró van, amit kb. 2000-es facelift-ig gyártottak és még a szétpattintós változat, könnyen szerelhető.
Na, abban ez a fajta van:
http://www.ebay.com/itm/BMW-E39-5-Serie ... ng&vxp=mtr

Ez szerencsére rugalmasabb a gyárinál, remélhetőleg jobban bírja, szilikonnal is befújtam picit a gömbjeit összeszerelésnél és precíz a kidolgozottsága is annak ellenére, hogy nem gyári.

Az adatlapod alapján a tied is ilyen lehet.

2016.01.31. 17:38

Bandi1978 írta:
Devon írta:Sziasztok.
Köszi.

Szia!

Én épp most ügyeskedek a fényszórókkal, nekem a D2S/HB3 izzós (egy xenon-egy halogén), nem angel eyes tipusú fényszóró van, amit kb. 2000-es facelift-ig gyártottak és még a szétpattintós változat, könnyen szerelhető.
Na, abban ez a fajta van:
http://www.ebay.com/itm/BMW-E39-5-Serie ... ng&vxp=mtr

Ez szerencsére rugalmasabb a gyárinál, remélhetőleg jobban bírja, szilikonnal is befújtam picit a gömbjeit összeszerelésnél és precíz a kidolgozottsága is annak ellenére, hogy nem gyári.

Az adatlapod alapján a tied is ilyen lehet.

Szia.
Akkor valószínű hogy az enyém is ilyen, az is szétpattintós.
Van a látókörömben egy szett, képek alapján olyan mint amit mutattál.
Jól meg is veszem. :D
Köszi.

2016.02.01. 23:10

Heuréka, rájöttem, hogy a xenonos kérdéseimnek is van fóruma és nem kell szétoffolnom érte másik topicot. Bocs, zöldfülű vagyok :roll:
Szóval most, hogy kezd körvonalazódni, hogy a foncsoraim lehetnek bemattulva és ezért nem látszik az úttest éjjel a xenon ellenére, megfogalmazódik bennem a kérdés, hogy foncsoroztatni hol, hogyan lehet. És, hogy van-e olyan, hogy csak fain foncsort vennék a lámpáimba, sütőbe be, csere és kész van egy vasárnap alatt... (csak, mert az inkább tűnik instantnak és nem szeretném hetekig pihentetni a paripát, mert e39 függő lettem, menni akarok vele...sokat :D ) :?:
Szóval mit tippeltek, lehet kapni épkézláb foncsort valahol?

2016.02.02. 10:01

Harper írta:Heuréka, rájöttem, hogy a xenonos kérdéseimnek is van fóruma és nem kell szétoffolnom érte másik topicot. Bocs, zöldfülű vagyok :roll:
Szóval most, hogy kezd körvonalazódni, hogy a foncsoraim lehetnek bemattulva és ezért nem látszik az úttest éjjel a xenon ellenére, megfogalmazódik bennem a kérdés, hogy foncsoroztatni hol, hogyan lehet. És, hogy van-e olyan, hogy csak fain foncsort vennék a lámpáimba, sütőbe be, csere és kész van egy vasárnap alatt... (csak, mert az inkább tűnik instantnak és nem szeretném hetekig pihentetni a paripát, mert e39 függő lettem, menni akarok vele...sokat :D ) :?:
Szóval mit tippeltek, lehet kapni épkézláb foncsort valahol?

Keresd Bombolo Danit lampak ugyeben www.mobilgumi.hu,o tudja a kerdeseidre a valaszt.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: Harper

2016.02.10. 13:43

sziasztok!

Az mennyire normális dolog, hogy álló helyzetben néha ugrál egy kicsit a lámpa? Tehát folyamatosan állítgatja a magasságot. Illetve néha a lámpa felkapcsolásakor, mikor beállítja a magasságot, akkor nagyon szakaszosan mozog a lámpa, nem egyenletesen, folyamatosan. Illetve kétszer már volt olyan, hogy a rossz magasságra állt be a lámpa és kb 4-5 méterrel az autó elé világított. Volt már valakinek ilyen gondja?
Gyári faceliftes xenon lámpáról van szó egyébként

2016.02.10. 17:00

dreizwanzig írta:sziasztok!

Az mennyire normális dolog, hogy álló helyzetben néha ugrál egy kicsit a lámpa? Tehát folyamatosan állítgatja a magasságot. Illetve néha a lámpa felkapcsolásakor, mikor beállítja a magasságot, akkor nagyon szakaszosan mozog a lámpa, nem egyenletesen, folyamatosan. Illetve kétszer már volt olyan, hogy a rossz magasságra állt be a lámpa és kb 4-5 méterrel az autó elé világított. Volt már valakinek ilyen gondja?

Nem annyira normális:) ha mindkét oldal egyszerre mozog - rosszul, akkor valószinüleg valamelyik szenzorod haldoklik a futóműnél.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockolo77 az itt látható tagok köszönték meg: dreizwanzig

2016.02.10. 18:39

rockolo77 írta:
dreizwanzig írta:sziasztok!

Nem annyira normális:) ha mindkét oldal egyszerre mozog - rosszul, akkor valószinüleg valamelyik szenzorod haldoklik a futóműnél.

Vagy a szenzorok csatlakozóit kell a korróziótól megszabadítani! Esetleg a csatiból készül kirohadni a vezeték, jártam már úgy. :facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: dreizwanzig

2016.02.10. 23:46

Ma először láttam ilyet...

A Touring egyik lámpája (jobb oldali kb jégfehér) normálnak tekinthető Xenon fényt adott, míg a baloldali Barbi rózsaszínt. Ugyanakkor az AngelEyes karikák egyformának tűntek.

Szerencsére nem a mi ótónkon jelent meg, de felmerültek kérdések...

Ez egyébiránt az eltérő színhőmérséklet miatt van, vagy foncsor, vagy trafó, vagy bármi egyéb?

Köszi

Papi

2016.02.10. 23:51

Papi írta:Ma először láttam ilyet...

A Touring egyik lámpája (jobb oldali kb jégfehér) normálnak tekinthető Xenon fényt adott, míg a baloldali Barbi rózsaszínt. Ugyanakkor az AngelEyes karikák egyformának tűntek.

Szerencsére nem a mi ótónkon jelent meg, de felmerültek kérdések...

Ez egyébiránt az eltérő színhőmérséklet miatt van, vagy foncsor, vagy trafó, vagy bármi egyéb?

Köszi

Papi

Barbi xenon az mar a veget jarja,szerintem nem cserelte egyszere a 2 izzot ki azert ez a jelenseg.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: Papi

2016.02.14. 11:11

Sziasztok!

Szükségem lenne,egy fehér indexes bal fényszóróra. És azt hallottam,hogy nem feltétlen kell xenonost vadásznom,mivel a sima fényszóróban is vannak motorok,tehát csak a trafó felfogatását kell megoldani.
Mennyire helytálló kijelentés ez? valóban elég sima halogénest keresnem?

xenonlámpák

2016.02.14. 12:38

akela írta:Sziasztok!

Szükségem lenne,egy fehér indexes bal fényszóróra. És azt hallottam,hogy nem feltétlen kell xenonost vadásznom,mivel a sima fényszóróban is vannak motorok,tehát csak a trafó felfogatását kell megoldani.

Szerintem nincsenek a halogenben motorok,miert lenne e61 m sima halogen,es teljesen mas mint a xenon lampak,e39 is mas a foncsor belseje a halogenek.Szerintem csak a lampatest meg a bura egyforma.

2016.02.14. 14:14

van a halogénben is motor,amivel tudod állítani a magasságot kézzel,azt nem tudom hogy ugyanolyan e mint a xenon autómatáé,de a két ház teljesen más.

2016.02.14. 14:15

rockerekhu írta:

Szerintem nincsenek a halogenben motorok,miert lenne e61 m sima halogen,es teljesen mas mint a xenon lampak,e39 is mas a foncsor belseje a halogenek.Szerintem csak a lampatest meg a bura egyforma.

A halogénnél a belső magasságállító bowdent tekergetne? Meglepődnék, bár engem könnyű meglepni.

2016.02.14. 15:30

PeterE39 írta:
rockerekhu írta:

A halogénnél a belső magasságállító bowdent tekergetne? Meglepődnék, bár engem könnyű meglepni.

Más a tompított foncsor, strapabíróbb a xenonos állítómotorja, a xenonban plusz testelő vezeték a belső fémrészekre, a nagyfesz miatt, más a gumiharang a tompított izzója körül...

2016.02.14. 17:55

KissGSV írta:
PeterE39 írta:
rockerekhu írta:

Más a tompított foncsor, strapabíróbb a xenonos állítómotorja, a xenonban plusz testelő vezeték a belső fémrészekre, a nagyfesz miatt, más a gumiharang a tompított izzója körül...

Köszönöm.
akkor xenonost kell keresnem.
Van esetleg tipp hol,kinél lehetne kezdeni keresést? Bp. és környékén.Egyáltalán kapható bontott nem párban?

2016.02.14. 18:25

akela írta:
KissGSV írta:
PeterE39 írta:
rockerekhu írta:

Köszönöm.
akkor xenonost kell keresnem.
Van esetleg tipp hol,kinél lehetne kezdeni keresést? Bp. és környékén.Egyáltalán kapható bontott nem párban?

http://www.mobilgumi.hu/
Hozzászólás küldése

VigLink badge