![]() |
2015.11.26. 22:29
2015.11.27. 08:15
Mizó írta:Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
E39 530D-m van 2000-es. Fűtés problémám van. A bal oldalon csak hideget fúj, a jobb oldalon rendesen működik. A venti fokozatok megvannak. ugyanez igaz a szélvédőfűtésre is, bal hideg jobb oldal meleg. És reggel még semmi baja nem volt! Mi lehet a baj??? Ha valaki tud valami okosat, kéresem segítsetek hol keressem a hibát, kezd hideg lenni...Köszi előre is
2015.11.30. 14:12
2015.11.30. 14:43
Hammon írta:Sziasztok!
Az mitől van,ha egyáltalán probléma,hogy a középkonzol és a műszerfal befúvói csak akkor fújnak ténylegesen meleget,ha felteszem 30-32 fokra.( Akkor is csak éppen érezhető) Még akkor is,ha a közép konzolon a 3 piros pöttyön áll. Bezzeg a lábtérben még akkor is jön a meleg,ha a szélvédőre állítom a fújást. A hátsó részre szintén csak a lábtéren megy a meleg. A kardánnál hideg( hűvös). Menet közben amikor automatára van állítva a keringetés,hallom,hogy járnak a motorok,állítja a levegő útját ahogy melegszik. De fent még sem jön "meleg" levegő a fent írt problémák miatt. Elolvastam jó pár hsz-t, de ilyen nem volt konkrétan senkinek. Mert volt akinek a bal oldalra nem jött, vagy jobbra. Nekem megy a lábtérben balra jobbra,szélvédőnél bal és jobb oldalon is, csak a műszerfalon jön a hűvös mindkét oldalon.
2015.11.30. 15:12
Imco írta:Hammon írta:Sziasztok!
Az mitől van,ha egyáltalán probléma,hogy a középkonzol és a műszerfal befúvói csak akkor fújnak ténylegesen meleget,ha felteszem 30-32 fokra.( Akkor is csak éppen érezhető) Még akkor is,ha a közép konzolon a 3 piros pöttyön áll. Bezzeg a lábtérben még akkor is jön a meleg,ha a szélvédőre állítom a fújást. A hátsó részre szintén csak a lábtéren megy a meleg. A kardánnál hideg( hűvös). Menet közben amikor automatára van állítva a keringetés,hallom,hogy járnak a motorok,állítja a levegő útját ahogy melegszik. De fent még sem jön "meleg" levegő a fent írt problémák miatt. Elolvastam jó pár hsz-t, de ilyen nem volt konkrétan senkinek. Mert volt akinek a bal oldalra nem jött, vagy jobbra. Nekem megy a lábtérben balra jobbra,szélvédőnél bal és jobb oldalon is, csak a műszerfalon jön a hűvös mindkét oldalon.
Probléma.
Töltsd ki az adatlapod!
2015.12.02. 00:32
2015.12.02. 01:05
bsony írta:Tisztelt Kollégák!
Kérem, segítsetek egy probléma megoldásában!
Egy 2003-as 530d-n a vízhőfok terhelésre csak nehezen érte el a 92C-t, ugyanakkor lejtmenetben 75C-ra is képes volt visszahűlni.
EGR termosztát csere következett, most szépen melegszik, olyannyira, hogy hegymenetben akár 104C-t is elér a vízhőfok. Lejtmenetben, vagy gázelvétel után kis idővel ez visszahűl 92-re.
A termosztát cseréjét nem én végeztem, viszont ma tettem egy kísérletet légtelenítésére, de csak a két légtelenítőn végeztem el az EGR környékén, a kiegészítő fűtését nem.
Hagytam visszahűlni, a motort, majd megnéztem a vízcsöveket. A hengerfej oldali vízcső még mindig forró volt, ugyanakkor a turbo oldalánál lévő, a hűtőbe menő cső kézzel is fogható, mondhatnám langyos volt. Próbaként megnyomkodva a tágulási tartályba megjelent a víz a légtelenítő körön.
Mi lehet a probléma?
Köszi:
Zs
2015.12.02. 07:24
Gallaca írta:bsony írta:Tisztelt Kollégák!
Kérem, segítsetek egy probléma megoldásában!
Egy 2003-as 530d-n a vízhőfok terhelésre csak nehezen érte el a 92C-t, ugyanakkor lejtmenetben 75C-ra is képes volt visszahűlni.
EGR termosztát csere következett, most szépen melegszik, olyannyira, hogy hegymenetben akár 104C-t is elér a vízhőfok. Lejtmenetben, vagy gázelvétel után kis idővel ez visszahűl 92-re.
A termosztát cseréjét nem én végeztem, viszont ma tettem egy kísérletet légtelenítésére, de csak a két légtelenítőn végeztem el az EGR környékén, a kiegészítő fűtését nem.
Hagytam visszahűlni, a motort, majd megnéztem a vízcsöveket. A hengerfej oldali vízcső még mindig forró volt, ugyanakkor a turbo oldalánál lévő, a hűtőbe menő cső kézzel is fogható, mondhatnám langyos volt. Próbaként megnyomkodva a tágulási tartályba megjelent a víz a légtelenítő körön.
Mi lehet a probléma?
Köszi:
Zs
Szerintem nagyjából semmi baj. Turbó oldalán levő cső azért hideg, mert zár a nagy termosztát. Kiegészítő fűtésnél azért nézd meg a légtelenítést. Hegymenetben hallod búgni a visco ventillátort?
2015.12.02. 11:18
Hammon írta:Imco írta:Hammon írta:Sziasztok!
Probléma.
Töltsd ki az adatlapod!
Diag nem mondott semmit
Pótoltam az adatokat.
2015.12.08. 09:17
2015.12.08. 09:26
dreizwanzig írta:közepes fordulaton nyikorog a fűtőmotorom. A cserén kívül lehet ezzel bármit tenni?
2015.12.08. 09:27
PeterE39 írta:dreizwanzig írta:közepes fordulaton nyikorog a fűtőmotorom. A cserén kívül lehet ezzel bármit tenni?
Ha már egyszer eljutottál a motorig, akkor nem érdemes a rosszat bent hagyni.
2015.12.08. 09:29
dreizwanzig írta:PeterE39 írta:dreizwanzig írta:közepes fordulaton nyikorog a fűtőmotorom. A cserén kívül lehet ezzel bármit tenni?
Igy van. Csakhogy nem jutottam el odaiges ha van mas megoldas, akkor nem is akarok
Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el
2015.12.08. 09:34
PeterE39 írta:dreizwanzig írta:PeterE39 írta:dreizwanzig írta:közepes fordulaton nyikorog a fűtőmotorom. A cserén kívül lehet ezzel bármit tenni?
Igy van. Csakhogy nem jutottam el odaiges ha van mas megoldas, akkor nem is akarok
Van még a teddakezedatvre
2015.12.08. 13:50
dreizwanzig írta:kár. mert most semmi kedvem és időm teljesen szétbombázni a kocsit.
2015.12.08. 13:56
Imco írta:dreizwanzig írta:kár. mert most semmi kedvem és időm teljesen szétbombázni a kocsit.
Gallaca megcsinálja helyetted!![]()
-és még motorja is van hozzá!
2015.12.08. 14:00
dreizwanzig írta:Imco írta:dreizwanzig írta:kár. mert most semmi kedvem és időm teljesen szétbombázni a kocsit.
Gallaca megcsinálja helyetted!![]()
-és még motorja is van hozzá!
Beszelek vele, mert amugy is varom, hogy megirja a telefonszamat, mas ugyben.
2015.12.20. 01:44
2015.12.20. 12:38
dreizwanzig írta:sziasztok!
Hamarosan megy a kocsi gallacahoz, 2 termosztát és webasto pumpa cserére. Viszont akkor már arra gondoltam, hogy cserélni kéne a vízpumpát is. Nem?
Az e36-omon jártam úgy, hogy letörtek a műanyag lapátok. Ezt nem szeretném újra átélniAztán dolz lett berakva, ezt ajánlották sokan. Viszont nekem kb 40ezer km múlva feladta pumpa csapágya a harcot, amit én nagyon rövid életnek gondolok
Merjek megint dolz-ot venni? Ha az árakat nézem, akkor meglepően olcsó, 16e... A többi jóval drágább, de ha azokat inkább ajánlanátok, akkor azt vennék, csak nem tudom, hogy azok fémlapátosak-e.
Szóval dolz vagy inkább más?
2015.12.23. 21:51