![]() |
2009.10.10. 22:27
"subtotal írta:"Helo
Nem kell cim a Debreceinekr[l
meg van a v;lem;nz
;n ink'bb bp/re visyem
-dv yoli
[/quote]lepke írta:subtotal írta:Elvittem egy itteni szervízbe (Debrecen, ha kell cím szólj), ahol kiütötték a komp-ból a tiltást.
A problémát nekem az okozta (szerintem), hogy az ablaktörlő működése közben kinyitottam a hátsó ablakot.poqitito írta:poqitito írta:És hogy sikerült megoldani![]()
![]()
![]()
subtotal írta:Nekem a sztori vége az lett, hogy kiderült hogy kiderült a komputer tiltotta le a hátsó ablaktörlőt.poqitito írta:Sziasztok!
Sajnos későn vettem észre a topicot (figyelmetlen voltam), de legalább ide találtam
. Sajna nekem sem egy a hátsó ablaktörlőm
. Már megnéztem a biztosíték táblát (1-es bizti) de az jó megnéztem hogy könnyen forog-e a lapát ami szerintem könnyeben fordul mint a kollégám touringjáén amin működik. Kipróbáltam hogy "zárt állípotot" idéztem elő de a motor meg se nyikkan. Tudom hogy hülyeség erre hivatkozni de hátha van valami tipp 2 hete még ment azóta kb 5-10-szer votl nyitva csak a hátsószélvédő. Motmár kissé idegesít
meg ügye jön a csapadékos időjárás.
Köszi
Helo
Nem kell cim a Debreceinekr[l
meg van a v;lem;nz
;n ink'bb bp/re visyem
-dv yoli
2009.10.15. 10:37
2009.10.15. 15:00
2009.10.17. 12:57
2009.10.18. 22:27
jackson írta:Sziasztok!
Bocs srácok, hogy ide irok. De igazából nincsen csak Touring problémás topik. A héten hétfőn (ha jól emlékszem) özön vizszerű esőben jártam. És amikor leálltam a terem garázsban találtam pár cseppet a hátsó csomagroló közepén. Végig tapiztam minden és nedvességet észleltem a hátsó plafon hangszóró és a lámpa szélénél. Sajna mennem kellett melózni és nem volt sok időm komolyan megnézni, estére meg persze megszárad.
Mit nézzek meg? Nekem igazából elsőre a ajtó tömitő gumikáder jutott az eszembe. Vagy esetleg még a hátul tetőn lévő kis antenna (ha jó emlékszel ez talán a mobil-é) mellett folyhat be?
Jackson, aki kérdi Touringosokat kinek mi az ötlete
2009.10.19. 12:51
touring írta:jackson írta:Sziasztok!
Bocs srácok, hogy ide irok. De igazából nincsen csak Touring problémás topik. A héten hétfőn (ha jól emlékszem) özön vizszerű esőben jártam. És amikor leálltam a terem garázsban találtam pár cseppet a hátsó csomagroló közepén. Végig tapiztam minden és nedvességet észleltem a hátsó plafon hangszóró és a lámpa szélénél. Sajna mennem kellett melózni és nem volt sok időm komolyan megnézni, estére meg persze megszárad.
Mit nézzek meg? Nekem igazából elsőre a ajtó tömitő gumikáder jutott az eszembe. Vagy esetleg még a hátul tetőn lévő kis antenna (ha jó emlékszel ez talán a mobil-é) mellett folyhat be?
Mikor felnyitod az ablakot a szélén becsöppen a víz. Nekem legalábbis az volt a hiba oka. Egyből én is azt néztem, hogy hol ázik a kocsi
2009.10.19. 15:16
jackson írta:touring írta:jackson írta:Sziasztok!
Mikor felnyitod az ablakot a szélén becsöppen a víz. Nekem legalábbis az volt a hiba oka. Egyből én is azt néztem, hogy hol ázik a kocsi
Gondoltam én is rá, de beljebb volt a folt kábé a plafon hangszóró eleje alatt volt. Az azért beljebb van.
Jackson, aki most csak elméletben gondol a garázsban álló kocsira
2009.11.20. 00:44
BMW_Power írta:A hátsó ablaktörlőt akkor tiltja be legtöbbször ha szorul a tengelye az üvegben. Ellenörzése: üveg felnyit és kézzel "ablaktörlőzik". Kicsit sem szabad szorulnia. Könnyen javítható nem kell megijedni.
Tapasztalataim szerint egy időre tilt be, szóval pár perc múlva ismét megtekeri de ha szorul ismét tilt.
TEHÁT HA PL. LE VAN FAGYVA, VAGY SOK A HÓ RAJTA AKKOR BETILTHAT, ekkor kézzel letakarít majd egy 10 perc mulva megint próbálkozik és menni fog. Nem kell laptop-diag hókuszpókusz!
Ha nem tudjuk hogy egyáltalán működik e a motor: üveg felnyit, csavarhúzóval kilincsmű bezár (tehát zárt üveget emulálunk) és a kormánynál a bajuszkapcsolóval bekapcs és hátul nézzük forog-e a tárcsa.
Mégegy esetben tilt ha nyitva az ajtó vagy csak az üveg. sajnos az érzékelő mikrokapcsolók hajlamosak tönkremenni, és nyitva állást jelez de ez szembetűnő a műszerfalon is.
2009.11.20. 01:09
Janek írta:Üdv
Nekem is hasonló problémám van.
Kitakarítottam,felpolíroztam a tengelyt és olyan lett mint kés a vajban...
DE nem működik.Próbáltam már nyitott ablakkal is bekattintva a zárat de semmi.Sem a mosó,sem a tárcsa...Megállt félúton és nem mozdul.Ötlet?
Valamint van még egy olyan problémám,hogy a hátsó ajtó hidraulikus rendszere szerintem levegős.Gombnyomás után indul a szivattyú,de nem emel.Egy idő után félig felmegy,de a szivattyú nyomása későn épül fel.
Talán amíg tudja tömöríti a levegőt és csak utánna az olyajat,de ez már kevés a teljes nyitáshoz.
Lehet ezt légteleníteni?Vagy mi a megoldás?
2009.11.20. 01:11
jackson írta:Janek írta:Üdv
DE nem működik.Próbáltam már nyitott ablakkal is bekattintva a zárat de semmi.Sem a mosó,sem a tárcsa...Megállt félúton és nem mozdul.Ötlet?
Valamint van még egy olyan problémám,hogy a hátsó ajtó hidraulikus rendszere szerintem levegős.Gombnyomás után indul a szivattyú,de nem emel.Egy idő után félig felmegy,de a szivattyú nyomása későn épül fel.
Talán amíg tudja tömöríti a levegőt és csak utánna az olyajat,de ez már kevés a teljes nyitáshoz.
Ez utóbbi a nagyon ritka gombnyomásra felnyíló és gombal visszacsukható csomagtartóról szól? vagy a sima felnyitó talán légrugóról?
Jackson, aki vissza kérdez.
2009.11.20. 01:15
Janek írta:jackson írta:Janek írta:Üdv
Ez utóbbi a nagyon ritka gombnyomásra felnyíló és gombal visszacsukható csomagtartóról szól? vagy a sima felnyitó talán légrugóról?
Nagyon ritka???
Arról bizony,pótkeréknél szivattyúval.
2009.11.20. 20:51
jackson írta:Janek írta:jackson írta:Janek írta:Üdv
Nagyon ritka???
Akkor tényleg az a nagyon ritka. Neked van ugyebár gomb a felnyíló hátsó ajtón is amivel lecsukhatod?
Jackson, aki majd holnap megnézi a TIS-ben írnak-e valamit róla. Addig légyszi dobj egy alvávszámot (VIN avagy utcsó 7 betü/szám) PÜ-ben.
2009.11.21. 12:16
Janek írta:jackson írta:Janek írta:jackson írta:Janek írta:Üdv
Nagyon ritka???
Akkor tényleg az a nagyon ritka. Neked van ugyebár gomb a felnyíló hátsó ajtón is amivel lecsukhatod?
Jackson, aki majd holnap megnézi a TIS-ben írnak-e valamit róla. Addig légyszi dobj egy alvávszámot (VIN avagy utcsó 7 betü/szám) PÜ-ben.
Tudsz már valami okosat?
2009.11.26. 23:18
2009.11.27. 00:57
jackson írta:Nézgetettem, de csak általános szöveg meg a csere van leirva a TIS-ben.
Például van ismétlés elleni védelme a hidraulika túlmelegedés védelme érdekében: Kicsit bonyolult de leforditom.
A nyitó motor üzemidejét figyeli egy számláló. Ez két percig működhet. Ha elérte akkor 6 percet kell várni a következő használat elött és utánna megint mehet 2 percig. De a nyitás/zárási műveletet nem szaktija félbe ha lejárt az idő.
Van vész üzemmódja: ha az automatika meghall kézzel nyitható és csukható ami közben a szokásosnál nagyobb erőt kell kifejteni. A biztonságos nyitott pozició 30 és 90 fok nyitás között van. Ezt egy minimális 40bar-os nyomással hozza létre a vész szelep.
Amenyiben hidarulika folyadékot veszit a rendszer akkor a hidraulikus egységet ki kell cserélni ha a szint a jel alá ment mivel a sérülésés nem lehet kizárni (vagy behatárolni).![]()
A doksiban le van irva képekkel, hogyan kell leellenőrizni a hirdraulika szivatyú olaj szintjét. De érdekes módon ehhez hátul a pótkeréknél szét kell szedni rendesen (képekkel illusztrálva, szerezzél be egy TIS-t).
Ki kell szerelni a motort és lerakni egy sima felületre (mivel a cső be van szerelve ezért nem túl messze). Majd itt egy motoros nyitás és csukás után egy oldalán lévő jelölések között kell lennie a szintnek.
Utántöltés: na ez külön macera mivel azzal kezdi csak akkor lehet után tölteni ha van rajta feltöltő csavar. Ezek szerint van olyan amin nincs.
Köszönöm a fáradságod,hogy utánna néztél.
A TIS-t honnan lehet beszerezni?
A többi csak a cseréről szól kétrészben: hidraulikus egység és maga a hidraulikus "rugó" a csövezésével. Elég macera elvezetni a kábelt hátul.
Semmi légtelenités leirás egyértelműen cserére utasit ha beszart.
Ha szereznél TIS-t a Documents/Repair instructions/51 Body Equipment/24 trunk latch,locks alatt találhatóak a doksik.
Jackson, aki csak ennyit tudott segiteni mivel nem ir többet a doksi
2009.11.30. 18:46
2009.11.30. 21:49
Janek írta:
Köszönöm a fáradságod!
TISt honnan tudok beszerezni?
2009.12.25. 12:24
2011.06.15. 20:33
2011.06.15. 23:13
stupeki69 írta:Sziasztok. Eggyik nap tökéletesen müködött a hátsó ablaktörlöm, most meg se nem töröl se nem nyomja a vizet hátra????? Elől minden jól müködik.
Nem értem?! Ha valaki tud segítsen. Előre is köszi.