![]() |
2015.07.07. 13:50
2015.07.07. 14:28
Szlacsi71 írta:Helló Urak!
Alkatrészgondom lenne, kihez forduljak?
S.O.S. kellene egy klímaventillátor 2000 évj. 520 Touringba. Beleakadt a lapát valamibe és ledarálta a lapátokat. Ma éppen 40,5 fokban jól esett
Legalább fogytam...
Köszi előre is. Esetleg a számom 06 30 421 0081
2015.07.07. 20:18
KissGSV írta:Szlacsi71 írta:Helló Urak!
S.O.S. kellene egy klímaventillátor 2000 évj. 520 Touringba. Beleakadt a lapát valamibe és ledarálta a lapátokat. Ma éppen 40,5 fokban jól esett
Legalább fogytam...
Keresd meg Schnitzert!
"Pü,vagy 70 277 harmincöt 13"
Egyébként 3, vagy 4 vezetékes kell?
2015.07.07. 20:47
Szlacsi71 írta:KissGSV írta:Szlacsi71 írta:Helló Urak!
Legalább fogytam...
Keresd meg Schnitzert!
"Pü,vagy 70 277 harmincöt 13"
Egyébként 3, vagy 4 vezetékes kell?
Köszi. Azt hogy 3v. 4 le tudom ellenőrizni megbontás nélkül is?
2015.07.08. 22:45
na, megken,összerak, sajtolàs helyett heftölés... 
2015.07.09. 00:44
waresz írta:Pont itt tartok én is. Alapból úgy vettem az autót,hogy az elektromos venti az istenért sem ment. Mostanra kezdem magam végigrágni a sok elkopott,elhanyagolt részleten,gondoltam megnézem már miért nem megy. Olvastam,hogy 3 meg négy vezetékes van,meg hogy váltakozó áramú. Na, ez utóbbi, ezen esetben ökörség. Ez egy sima szénkefés állandó mágneses egyenáramú villanymotor. A négy vezeték meg azért van mert egy a test,és a többi három meg a három fokozat. Abból egy direkt,a másik kettő meg primitív előtét ellenállással van fojtva. 0,2 és 0,5ohm. Ezt az egészet pedig 3 db közönséges relé kapcsolja. Ennyit a részletekről. Próbáltam aksiról közvetlenül meghajtani, nem működött. lökhárító,kösöntyűk le,venti ki,szétszed. Én amúgy is a javításban hiszek, használtra csere lutri. Gondoltam a szénkefék elfogytak,vagy szorulnak. A venti motorja egyértelműen nem szerelésbarát, fülek vannak résekbe nyomva, megnyomortgatva. Veszteni valóm nincs,flex. Erre belül tiszta, Szép, kommutátor ép,kefek hosszúak,könnyen járnak. Na,már majdnem elhittem,,hogy váltakozó áramú,de újra adtam neki tápot,erre elindulna, megken,összerak, sajtolás helyett heftölés...
mindent össze.. tök jól működik... esküszöm ez az autó már visszaél a jószándékommal.
![]()
Tapatalk-kal küldve az én GT-I9300-el
2015.07.09. 08:19
Gallaca írta:waresz írta:Pont itt tartok én is. Alapból úgy vettem az autót,hogy az elektromos venti az istenért sem ment. Mostanra kezdem magam végigrágni a sok elkopott,elhanyagolt részleten,gondoltam megnézem már miért nem megy. Olvastam,hogy 3 meg négy vezetékes van,meg hogy váltakozó áramú. Na, ez utóbbi, ezen esetben ökörség. Ez egy sima szénkefés állandó mágneses egyenáramú villanymotor. A négy vezeték meg azért van mert egy a test,és a többi három meg a három fokozat. Abból egy direkt,a másik kettő meg primitív előtét ellenállással van fojtva. 0,2 és 0,5ohm. Ezt az egészet pedig 3 db közönséges relé kapcsolja. Ennyit a részletekről. Próbáltam aksiról közvetlenül meghajtani, nem működött. lökhárító,kösöntyűk le,venti ki,szétszed. Én amúgy is a javításban hiszek, használtra csere lutri. Gondoltam a szénkefék elfogytak,vagy szorulnak. A venti motorja egyértelműen nem szerelésbarát, fülek vannak résekbe nyomva, megnyomortgatva. Veszteni valóm nincs,flex. Erre belül tiszta, Szép, kommutátor ép,kefek hosszúak,könnyen járnak. Na,már majdnem elhittem,,hogy váltakozó áramú,de újra adtam neki tápot,erre elindulna, megken,összerak, sajtolás helyett heftölés...
mindent össze.. tök jól működik... esküszöm ez az autó már visszaél a jószándékommal.
![]()
Szerintem valamit félreolvastál. Belinkelhetnéd, hogy hol van itt a fórumon beírva, hogy váltóáramú a venti motorja. (További tévedések elkerülése érdekében történő töröltetés céljából.)Esetleg a négyszögjel vezérelt(PWM), háromvezetékes ventimotor működését értelmezted félre. Vagy esetleg nem itt olvastad...
Van egyébként erről a témáról topicunk is
2015.07.09. 19:46
waresz írta:Gallaca írta:waresz írta:Pont itt tartok én is. Alapból úgy vettem az autót,hogy az elektromos venti az istenért sem ment. Mostanra kezdem magam végigrágni a sok elkopott,elhanyagolt részleten,gondoltam megnézem már miért nem megy. Olvastam,hogy 3 meg négy vezetékes van,meg hogy váltakozó áramú. Na, ez utóbbi, ezen esetben ökörség. Ez egy sima szénkefés állandó mágneses egyenáramú villanymotor. A négy vezeték meg azért van mert egy a test,és a többi három meg a három fokozat. Abból egy direkt,a másik kettő meg primitív előtét ellenállással van fojtva. 0,2 és 0,5ohm. Ezt az egészet pedig 3 db közönséges relé kapcsolja. Ennyit a részletekről. Próbáltam aksiról közvetlenül meghajtani, nem működött. lökhárító,kösöntyűk le,venti ki,szétszed. Én amúgy is a javításban hiszek, használtra csere lutri. Gondoltam a szénkefék elfogytak,vagy szorulnak. A venti motorja egyértelműen nem szerelésbarát, fülek vannak résekbe nyomva, megnyomortgatva. Veszteni valóm nincs,flex. Erre belül tiszta, Szép, kommutátor ép,kefek hosszúak,könnyen járnak. Na,már majdnem elhittem,,hogy váltakozó áramú,de újra adtam neki tápot,erre elindulna, megken,összerak, sajtolás helyett heftölés...
![]()
Szerintem valamit félreolvastál. Belinkelhetnéd, hogy hol van itt a fórumon beírva, hogy váltóáramú a venti motorja. (További tévedések elkerülése érdekében történő töröltetés céljából.)Esetleg a négyszögjel vezérelt(PWM), háromvezetékes ventimotor működését értelmezted félre. Vagy esetleg nem itt olvastad...
Van egyébként erről a témáról topicunk is
Inkább abban érthettem félre a dolgot,hogy gyakran láttam(fogalmam sincs hogy hol) azt hogy 3 fázisú motor. Ebből asszociálhattam arra hogy váltóáramú. Amúgy tudom mi a pwm,ezért is irtam hogy primitív az előtétes megoldás. De Mindegy is. A topic hibáért meg... ha a hűtőventi nem fér be a "hűtés-fűtés" topicba, akkor hova? Van az a témakőr amiről nincs topic,erről úgy látszik túl sok van. Sajnálom.
2015.07.29. 00:37
2015.07.29. 11:59
Wuki írta:Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy egy 525tds E39 klíma vezérlő folyamatosan zúg (kétzónás digit) mi lehet a híba és hogyan orvosolható? A válaszokat előre is köszönöm:)
2015.07.29. 12:00
Afterdark írta:Wuki írta:Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy egy 525tds E39 klíma vezérlő folyamatosan zúg (kétzónás digit) mi lehet a híba és hogyan orvosolható? A válaszokat előre is köszönöm:)
Lehet elfáradt benne az apró ventillátor.
2015.07.29. 12:04
admin írta:Afterdark írta:Wuki írta:Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy egy 525tds E39 klíma vezérlő folyamatosan zúg (kétzónás digit) mi lehet a híba és hogyan orvosolható? A válaszokat előre is köszönöm:)
Lehet elfáradt benne az apró ventillátor.
Vagy tiszta retek
2015.07.29. 12:58
2015.07.29. 13:36
Wuki írta:Akkor érdemes lehet nekiugrani és szétszedni? Ha meg csere akkor tudtok valakit alkatrészügyben?
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
2015.08.01. 22:04
2015.08.02. 05:59
krisztian.cseh írta:Sziasztok!
2002-es 530i-ben alapjáraton illetve alacsony fordulaton melegszik a víz.
Mi lehet az oka illetve hogy tudnám orvosolni?
Üdv.:
Krisztián
2015.08.02. 08:12
Imco írta:krisztian.cseh írta:Sziasztok!
Üdv.:
Krisztián
Viszkó ellenőrzésével.
2015.08.02. 10:53
krisztian.cseh írta:Imco írta:krisztian.cseh írta:Sziasztok!
Üdv.:
Krisztián
Viszkó ellenőrzésével.
Kb màsfèl hete lett felrakva az ùj viszkò.
Lètezhet, hogy ennyit bìrt?
Èn csak annyit vettem èszre, h nem olyan hangos, mint volt.
Mielőtt jelentkezett volna ez a problèma, le vettem egyszer az ùj viszkòt, hűtőcsere miatt.
Ilyenkor el lehet rontani valamit?
Miből derül ki, hogy jò vagy rossz?
Tapatalk-kal küldve az én GT-I9295-el
2015.08.02. 11:30
atti523i írta:krisztian.cseh írta:Imco írta:krisztian.cseh írta:Sziasztok!
Üdv.:
Krisztián
Viszkó ellenőrzésével.
Mielőtt jelentkezett volna ez a problèma, le vettem egyszer az ùj viszkòt, hűtőcsere miatt.
utángyártott viszkó?pl ava?mert az már újonan nem jó!nekem is az van, majd cserélem.az enyém hidegen túlpörgi magát,amikor meg kellene lazán pörög.a vízpumpád volt már ellenőrizve?lehet hogy már letörtek róla a lapátok,és nem forgatja rendesen a vizet.ilyenkor meg kis sebességnél nincs akkora menetszél.
2015.08.02. 11:49
krisztian.cseh írta:atti523i írta:krisztian.cseh írta:Imco írta:krisztian.cseh írta:Sziasztok!
Üdv.:
Krisztián
Viszkó ellenőrzésével.
utángyártott viszkó?pl ava?mert az már újonan nem jó!nekem is az van, majd cserélem.az enyém hidegen túlpörgi magát,amikor meg kellene lazán pörög.a vízpumpád volt már ellenőrizve?lehet hogy már letörtek róla a lapátok,és nem forgatja rendesen a vizet.ilyenkor meg kis sebességnél nincs akkora menetszél.
Igen, utángyártott. Febi.
A vízpumpához még nem nyúltunk.
De akkor érdemes lehet megnézni.
215e km van az autóban.
itt mintha írták volna már,hogy a gyári vízpumpa műanyag lapátos,és ez elkopik vagy letörik.az utángyártott meg fémlapátos.nekem dolz van benne.olasz vagy spanyol de nem volt még vele gond.kedvezménnyel nem is drága,már nem emlékszem pontosan kb6-8eft.