![]() |
2017.09.23. 23:23
kovessyroli írta:Nekem is hasonló a problémám, mint fentebb Afterdarknak volt.
Vettem egy E39 525d-t, elöl kicsit törött állapotban.
Hűtők, zárhíd, lámpák, motortető...szokásos.
Légzsákok nem nyiltak, szélvédő nem tört be.
Állt egy telepen 3 hónapig, akksi teljesen lemerült.
Hűtőket pótoltuk, majd megpróbáltuk indítani.
Közben feltűnt, hogy az automataváltó fokozatválasztójával valami gond van, nem lehet végigváltogatni.
Új akksi vásárlás után kiderült, hogy csak R-ig lehet feltolni a fokozatválasztót, P fokozatot nem tudunk kapcsolni.
Fölemelve az autót láttuk, hogy eltört a váltótartó konzol.
Vettem új konzolt, új gumipogácsát, stb., a váltó már a helyén, de a fokozatválasztóval ugyanúgy csak R-ig tudtam váltani.
És a legfontosabb: a motort nem tudjuk megindítani, van gyújtás, zümmög a pumpa, de az önindító nem forgatja meg a motort.
A fokozatválasztó bovdenjét alul fellazítottuk, és kézzel vissza is lett a váltón P-be állítva a kar, de a motor sehogy sem indul, pontosabban valami letiltja az indítást.
Mi a szar lehet?
Nem bontottunk kábeleket , nem vettük ki a motort, minden úgy tűnik, hogy egyben van, mégsem indul.......
2017.09.23. 23:33
Schnitzer írta:
aksi sarunál a pozítív kábelnél,nincs a patron kilőve?
2017.09.23. 23:35
Gallaca írta:
Műszerfalon már "P"-t ír? Csak akkor enged indítani az immo. Esetleg húzd hátra "N"-be, ott is.
A másik, hogy karambolos 25-30d-nél letörik előszeretettel a jobbos motorbakról a testelőszem, lerántja a tastkábel, akkor nem indít.
2017.09.23. 23:51
kovessyroli írta:Schnitzer írta:
erre gondolok most már én is
ez az ibs-nek nevezett cucc gondolom
ezt át lehet valahogy hidalni ideiglenesen, hogy legalább meg tudjuk indítani?
2017.09.23. 23:59
kovessyroli írta:Gallaca írta:
Műszerfalon már "P"-t ír? Csak akkor enged indítani az immo. Esetleg húzd hátra "N"-be, ott is.
A másik, hogy karambolos 25-30d-nél letörik előszeretettel a jobbos motorbakról a testelőszem, lerántja a tastkábel, akkor nem indít.
Igen, tudunk P-t váltani kézzel, alulról.![]()
Testet néztük, jobb elejében van, azzal minden rendben.
2017.09.24. 00:00
Gallaca írta:kovessyroli írta:Schnitzer írta:
erre gondolok most már én is
ez az ibs-nek nevezett cucc gondolom
ezt át lehet valahogy hidalni ideiglenesen, hogy legalább meg tudjuk indítani?
Ha nem nyílt a légzsák, akkor nem hinném, hogy az elsült. Az nem IBS, csak egy pirobiztosíték. Összenyomod a kúpot és működnie kell. Amúgy ha elpukkant mégis, tudom cserélni javítószett nélkül, gyári lesz újra. Amúgy nézd meg, hogy a bikaponton van-e áram, ha van, akkor a saru nincs elpukkanva.
2017.09.24. 00:43
Gallaca írta:kovessyroli írta:Gallaca írta:
Igen, tudunk P-t váltani kézzel, alulról.![]()
Testet néztük, jobb elejében van, azzal minden rendben.
Tehát lent a váltón a léptetőkar teljesen végállásban van, és fent a váltókar is P-ben? Műszerfalon is P? Próbalámpával kimértétek, hogy az önindító nem kap a vékony vezetéken 12V-ot indításnál? Klasszikus csavarhúzós módszerrel megpróbáltátok forgásra bírni az önindítót? Úgy forgat?
2017.09.24. 00:45
[/quote]Gallaca írta:Amúgy ha elpukkant mégis, tudom cserélni javítószett nélkül, gyári lesz újra. Amúgy nézd meg, hogy a bikaponton van-e áram, ha van, akkor a saru nincs elpukkanva.
2017.09.25. 12:32
kovessyroli írta:Gallaca írta:Amúgy ha elpukkant mégis, tudom cserélni javítószett nélkül, gyári lesz újra. Amúgy nézd meg, hogy a bikaponton van-e áram, ha van, akkor a saru nincs elpukkanva.
2017.09.25. 12:34
Gallaca írta:
Próbalámpával kimértétek, hogy az önindító nem kap a vékony vezetéken 12V-ot indításnál? Klasszikus csavarhúzós módszerrel megpróbáltátok forgásra bírni az önindítót? Úgy forgat?
2017.09.25. 13:13
kovessyroli írta:
Bikaponton van áram, és a robbanópatron is ép, mert semmi mozgása nincs a kábelnek a saruházban.
A bovdennel lesz szerintem gond, csak az a furi, hogy hiába állítjuk alul kézzel P-be a váltót, akkor sem indít.
Teljes a tanácstalanság.
2017.09.25. 15:04
kovessyroli írta:Gallaca írta:
Próbalámpával kimértétek, hogy az önindító nem kap a vékony vezetéken 12V-ot indításnál? Klasszikus csavarhúzós módszerrel megpróbáltátok forgásra bírni az önindítót? Úgy forgat?
Ezt hol tudnánk kimérni? Csomagtartóban?
Alul, az önindítónál nem férünk hozzá, nincs akna a garázsban.
2017.09.26. 15:53
2017.09.26. 19:38
Bajoros írta:Néptáncos üdvözlet a nagyérdeműnek.
Adott egy 528 96-os szekér. Tanksapkát levéve óriási összegyűlt vákuum kap végre levegőt. Tankszellőztető szelep letesztelve...működik.Azaz hogy a vezérlése jó-e az passz. Jobb hátsó műanyag doblemezt leszedtem de ott nincs semmiféle szűrő amit etk hoz. Másik tanksapkával tesztelve....., próbálva. Helyzet változatlan.
Ha a szellőztető szelep stekkerét lehúzom, ugyanezen jelenség.
Akármit is csináltam eddig, tank horpad befelé. Nem kicsit--nagyon.
Ha egyszer ilyen vákuummal szopó nővel összehozna a sors
De jelenleg csak én szopok
Ötletek????
2017.09.26. 20:31
Gallaca írta:Bajoros írta:Néptáncos üdvözlet a nagyérdeműnek.
Adott egy 528 96-os szekér. Tanksapkát levéve óriási összegyűlt vákuum kap végre levegőt. Tankszellőztető szelep letesztelve...működik.Azaz hogy a vezérlése jó-e az passz. Jobb hátsó műanyag doblemezt leszedtem de ott nincs semmiféle szűrő amit etk hoz. Másik tanksapkával tesztelve....., próbálva. Helyzet változatlan.
Ötletek????
A bal hátsó kerék felett van a puffertartály, azon keresztül kap levegőt a tank. Az ehhez a tartályhoz vezető cső szokott eltömődni, így a tankszellőztető szelepen keresztül összeszopja a tankot. Sajnos ez odáig fajul, hogy főleg autópályás használatnál annyira összehúzza a tankot, hogy összeér a tankszivattyú csatija és a szintjelző fedél. Mikor ledolgozzák egymásról a szigetelést, megtáplálja tankszivattyú 12V-al a műszercsoportot. Ha "szerencséd" van, csak a szivattyú biztije megy ki, ha nincs, kiüti a műszerfalat. Ezt onnan veszed észre, hogy hirtelen lefekszik a szintjelző mutatója, többé nem mozdul.
Sajnos ezt nem a TIS-ből olvastam ki, ordenáré szopások árán jöttem rá, a tulaj nem volt jó megfigyelő, nem vette észre, hogy cuppan a kupak. Mire hozzám került a kocsi, már nyoma nem volt a vákuumnak. Több szintjelző és szivattyúcserét eredményezett.
A teóriám szerint a szellőzőcsövön keresztül finom port szív be a kerékdobból, ez a csőben a párán lerakódik, rakódik míg csak van nyílás. Olyan mint egy klasszikus érelmeszesedés.![]()
Meggyőződni pontosan nem tudtam róla, elhárítani a hibát, csak addig, hogy belefújtam (volna) a kis csőbe, de egy gramm levegő sem ment át rajta. Közöltem a tulajjal, hogy tank le, nem vállalta az ezzel járó költségeket. Ekkor ideiglenes megoldásként javasoltam neki egy univerzális tanksapkát, ami nem zár légmentesen. Bevált, azóta nem kellett mentenem. Ennek kb. 1 éve.
2017.09.26. 22:35
Gallaca írta:Bajoros írta:Néptáncos üdvözlet a nagyérdeműnek.
Ötletek????
A bal hátsó kerék felett van a puffertartály, azon keresztül kap levegőt a tank. Az ehhez a tartályhoz vezető cső szokott eltömődni, így a tankszellőztető szelepen keresztül összeszopja a tankot. Sajnos ez odáig fajul, hogy főleg autópályás használatnál annyira összehúzza a tankot, hogy összeér a tankszivattyú csatija és a szintjelző fedél. Mikor ledolgozzák egymásról a szigetelést, megtáplálja tankszivattyú 12V-al a műszercsoportot. Ha "szerencséd" van, csak a szivattyú biztije megy ki, ha nincs, kiüti a műszerfalat. Ezt onnan veszed észre, hogy hirtelen lefekszik a szintjelző mutatója, többé nem mozdul.
Sajnos ezt nem a TIS-ből olvastam ki, ordenáré szopások árán jöttem rá, a tulaj nem volt jó megfigyelő, nem vette észre, hogy cuppan a kupak. Mire hozzám került a kocsi, már nyoma nem volt a vákuumnak. Több szintjelző és szivattyúcserét eredményezett.
A teóriám szerint a szellőzőcsövön keresztül finom port szív be a kerékdobból, ez a csőben a párán lerakódik, rakódik míg csak van nyílás. Olyan mint egy klasszikus érelmeszesedés.![]()
Meggyőződni pontosan nem tudtam róla, elhárítani a hibát, csak addig, hogy belefújtam (volna) a kis csőbe, de egy gramm levegő sem ment át rajta. Közöltem a tulajjal, hogy tank le, nem vállalta az ezzel járó költségeket. Ekkor ideiglenes megoldásként javasoltam neki egy univerzális tanksapkát, ami nem zár légmentesen. Bevált, azóta nem kellett mentenem. Ennek kb. 1 éve.
2017.09.26. 23:27
attila94 írta:Gallaca írta:Bajoros írta:Néptáncos üdvözlet a nagyérdeműnek.
Ötletek????
Szűretlen levegőt szív be az üzemanyagtartály az elhasznált üzemanyag helyére?![]()
Akkor minek az aktívszénszűrő? Nem azon keresztül kéne szívnia a környezetből a tankba? Porosabb országokban?...
2017.09.27. 23:12
2017.09.28. 07:08
Hali! Nekem is hasonló jelenségek voltak és a turbó ment tönkre. Egyszer csak egy kereszteződésbe maxra felpörgött a motor szerencsére sikerült lefullasztani. Veszélyes.YogiBear írta:Sziasztok!
Van egy 2002-es évjáratú 530d sedanom, mióta nálam van kb. két hónap alatt 10 ezer km-t mentem vele, az autóban 340 ezer km van. Tényleg annyi, magyarországi és lekövethető.
A jelenség a következő: Az autó egyre jobban kormol, azaz feketén füstöl. Ma amikor kiszálltam, azt vettem eszre, hogy a hátulja tiszta fekete korom vagy valami hasonló, egészen a csomagtartó ajtóig. 7ezer km alatt 3 liter olaj fogyott el. Az autó hidegen, melegen indul, szép egyenletes a járása, jól megy, nem erzékelhető semilyen probléma, hibakód nincs. A légtömegmérőt és turbonyomásszabalyzót megvételkor cseréltük.
Jól gondolom, hogy a turbó lehet a hiba oka es a legutolsókat rugja?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
2017.09.28. 07:37
Hapcii írta:Hali! Nekem is hasonló jelenségek voltak és a turbó ment tönkre. Egyszer csak egy kereszteződésbe maxra felpörgött a motor szerencsére sikerült lefullasztani. Veszélyes.YogiBear írta:Sziasztok!
Van egy 2002-es évjáratú 530d sedanom, mióta nálam van kb. két hónap alatt 10 ezer km-t mentem vele, az autóban 340 ezer km van. Tényleg annyi, magyarországi és lekövethető.
A jelenség a következő: Az autó egyre jobban kormol, azaz feketén füstöl. Ma amikor kiszálltam, azt vettem eszre, hogy a hátulja tiszta fekete korom vagy valami hasonló, egészen a csomagtartó ajtóig. 7ezer km alatt 3 liter olaj fogyott el. Az autó hidegen, melegen indul, szép egyenletes a járása, jól megy, nem erzékelhető semilyen probléma, hibakód nincs. A légtömegmérőt és turbonyomásszabalyzót megvételkor cseréltük.
Jól gondolom, hogy a turbó lehet a hiba oka es a legutolsókat rugja?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Tapatalkkal küldve az én HUAWEI VNS-L21 eszközömről