![]() |
2010.12.07. 17:08
2010.12.07. 17:24
kzoli819 írta:Johny540 írta:simi64 írta:Johny540 írta:Hát...döbbenettel olvastam végig ezt a fórumotAkár hiszitek,akár nem,nekem volt egy 320d-m is,azután az 540i felüdülés.Ha a kettőt,vagy akár az azelőtti 6hengereseket össze kéne hasonlítanom,akkor a diesel nagyobb luxus volt,mint akármelyik eddigi benzinesem.Még azt sem mondhatom,hogy csak én fogtam ki egy problémásat,mert ugyanazokat a problémákat végigzongorázta más is ugyanúgy 20d-n.Tény,hogy tudok olyan 20d-ről,vagy 25d-ról is,amiben 400000km van,és komolyabb baja még nem volt.De ez a ritka.A 3-6-szor annyiba kerülő alkatrészekről már nem is beszélek...A másik a gyorsulási adatok...a valóságban teljesen mást mutatnak sokszor,mint a gyár által megadott érték.Ez lehet több is,kevesebb is,és akkor még nem vettük számításba azt,hogy ki hogy vezet...
Azért azt ne felejtsd el, hogyha a 20D motorját megszorzod kettővel, akkor sem lesz akkora, mint az 540
Hát az is biztosEgyébként a 20d-nél a motor méretét tekintve,nagyon jól megy az tény,és amellett hogy mondjuk pályán is tempósabban közlekedtem vele,akkor is jól fogyasztott.Ha nem lett volna olyan BORZALMASAN nyűgös,akkor a mai napig meglenne.Pedig mindent megtettem,nem adtam fel hamar,úgy voltam vele,jó...kicserélek mindent ami rossz lesz,és lesz egy jó autóm,és megtartom sokáig,de hiába.Elég hosszú lenne a lista ha le akarnám írni,mennyit szenvedtem vele
Amikor már szinte minden új és jó volt,azt hittem semmi nem jöhet,és akkor a főtengely úgy gondolta,hogy ő elfáradt,és eltörik...na akkor mondtam azt,hogy elegem van belőle
meg se csináltam,úgy adtam el nagyon gyorsan ahogy volt.Ráadásul egy szerelő kolléga azt mondta nekem,hogy ez igen gyakori 20d-nél,főleg a 150lovasnál.
Anno én is hasonló okok miatt ültem vissza a 25d-ből 40i-be. Mindig volt valami, amit sokba került megjavíttatni. Most van egy céges off furgonunk. 3 és fél éves és 360.000 km-t futott (1 évesen 60ezer km-rel vettük). Rángat, torpan, nem megy és egy szerelő sem tudja megmondani mi a baja. Csak cseréljük ki most ezt (50ezer Ft) most azt (30ezer Ft), most amazt (200ezer Ft). Ezek az új dieselek nem a megbízhatóság mintapéldái.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy 360ezer km-t futott BMW-re mennyit kellett költenie valamelyik diesel párti kollégának.
Részemről
2010.12.07. 19:13
hegylako írta:Sziasztok!
Az enyém 2001 525d touring amikor vettem akkor volt benne cirka 270-300e km.
Én amit beleraktam kicsit több mint egy év alatt az cirka 35e km.
Amit eddig cseréltem:
1. Hidszilent (kopó alkatrész)
2. fékbetét+ féktárcsa (kopó) Első + Hátsó
3. Termosztát (nagy, mivel kézis és kicsi nincs.) (kopó)
4. Ac pumpa (ülés alatti) (Kopó)
5. Lengéscsillapitó felujitás volt (első) (Kopó)
Kb ennyi.
Olajat nem eszi.
2010.12.07. 21:41
kzoli819 írta:tibi666 írta:300 ezret futott 530d-nkben motorikusan az elmúlt 35 ezer km-ben, mióta megvan, egy turbónyomás szabályozó szelepet kellett cserélni.
A céges furgonban meg takarítsátok ki az EGR-t.
Új EGR szelep van benne (amit 50-60ezrenként cserélni kell), és ugyanúgy rángat.
További ötletek?
2010.12.07. 21:54
Vidd el Kareszhez Veszprémbe és megoldja a köhögést! H tényleg érdekel, pü-ben adok teló számot, hívd fel és 100% meg tudja oldani...kzoli819 írta:Johny540 írta:simi64 írta:Johny540 írta:Hát...döbbenettel olvastam végig ezt a fórumotAkár hiszitek,akár nem,nekem volt egy 320d-m is,azután az 540i felüdülés.Ha a kettőt,vagy akár az azelőtti 6hengereseket össze kéne hasonlítanom,akkor a diesel nagyobb luxus volt,mint akármelyik eddigi benzinesem.Még azt sem mondhatom,hogy csak én fogtam ki egy problémásat,mert ugyanazokat a problémákat végigzongorázta más is ugyanúgy 20d-n.Tény,hogy tudok olyan 20d-ről,vagy 25d-ról is,amiben 400000km van,és komolyabb baja még nem volt.De ez a ritka.A 3-6-szor annyiba kerülő alkatrészekről már nem is beszélek...A másik a gyorsulási adatok...a valóságban teljesen mást mutatnak sokszor,mint a gyár által megadott érték.Ez lehet több is,kevesebb is,és akkor még nem vettük számításba azt,hogy ki hogy vezet...
Azért azt ne felejtsd el, hogyha a 20D motorját megszorzod kettővel, akkor sem lesz akkora, mint az 540
Hát az is biztosEgyébként a 20d-nél a motor méretét tekintve,nagyon jól megy az tény,és amellett hogy mondjuk pályán is tempósabban közlekedtem vele,akkor is jól fogyasztott.Ha nem lett volna olyan BORZALMASAN nyűgös,akkor a mai napig meglenne.Pedig mindent megtettem,nem adtam fel hamar,úgy voltam vele,jó...kicserélek mindent ami rossz lesz,és lesz egy jó autóm,és megtartom sokáig,de hiába.Elég hosszú lenne a lista ha le akarnám írni,mennyit szenvedtem vele
Amikor már szinte minden új és jó volt,azt hittem semmi nem jöhet,és akkor a főtengely úgy gondolta,hogy ő elfáradt,és eltörik...na akkor mondtam azt,hogy elegem van belőle
meg se csináltam,úgy adtam el nagyon gyorsan ahogy volt.Ráadásul egy szerelő kolléga azt mondta nekem,hogy ez igen gyakori 20d-nél,főleg a 150lovasnál.
Anno én is hasonló okok miatt ültem vissza a 25d-ből 40i-be. Mindig volt valami, amit sokba került megjavíttatni. Most van egy céges off furgonunk. 3 és fél éves és 360.000 km-t futott (1 évesen 60ezer km-rel vettük). Rángat, torpan, nem megy és egy szerelő sem tudja megmondani mi a baja. Csak cseréljük ki most ezt (50ezer Ft) most azt (30ezer Ft), most amazt (200ezer Ft). Ezek az új dieselek nem a megbízhatóság mintapéldái.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy 360ezer km-t futott BMW-re mennyit kellett költenie valamelyik diesel párti kollégának.
Részemről
2010.12.07. 22:03
Neköm most vót ablaktörlő csere (kopó)hegylako írta:kzoli819 írta:Johny540 írta:simi64 írta:Johny540 írta:Hát...döbbenettel olvastam végig ezt a fórumotAkár hiszitek,akár nem,nekem volt egy 320d-m is,azután az 540i felüdülés.Ha a kettőt,vagy akár az azelőtti 6hengereseket össze kéne hasonlítanom,akkor a diesel nagyobb luxus volt,mint akármelyik eddigi benzinesem.Még azt sem mondhatom,hogy csak én fogtam ki egy problémásat,mert ugyanazokat a problémákat végigzongorázta más is ugyanúgy 20d-n.Tény,hogy tudok olyan 20d-ről,vagy 25d-ról is,amiben 400000km van,és komolyabb baja még nem volt.De ez a ritka.A 3-6-szor annyiba kerülő alkatrészekről már nem is beszélek...A másik a gyorsulási adatok...a valóságban teljesen mást mutatnak sokszor,mint a gyár által megadott érték.Ez lehet több is,kevesebb is,és akkor még nem vettük számításba azt,hogy ki hogy vezet...
Részemről
Sziasztok!
Az enyém 2001 525d touring amikor vettem akkor volt benne cirka 270-300e km.
Én amit beleraktam kicsit több mint egy év alatt az cirka 35e km.
Amit eddig cseréltem:
1. Hidszilent (kopó alkatrész)
2. fékbetét+ féktárcsa (kopó) Első + Hátsó
3. Termosztát (nagy, mivel kézis és kicsi nincs.) (kopó)
4. Ac pumpa (ülés alatti) (Kopó)
5. Lengéscsillapitó felujitás volt (első) (Kopó)
Kb ennyi.
Olajat nem eszi.
2010.12.07. 22:09
Itt láthatunk három kaszát, amint a modern paraszt épp használja. Az vágja el a szárat. Ismerjükadmin írta:Ja csak a modern paraszt a kaszát se ismeriapa írta:admin írta:Ez a sok benzines mit össze rinyál ittÁllandóan sírnak az irigységtől.Diesel nélkül kenyeret se ennétek mert az összes kombájn diesel
![]()
![]()
Régebben kaszával vágták a búzát,mégsem haltunk éhen.![]()
2010.12.07. 22:14
2010.12.07. 22:19
2010.12.07. 22:41
2010.12.07. 22:42
2010.12.07. 22:50
Tarlótűz kivédése miatt, a környékre sem jöhet...Sajnos nem lenne hely a gépen akkora üzemanyag tartálynak! Most ezeken csak 1000 pár literes. Benzinesnél sok plusz helyet és felesleges terhelést róna a vázszerkezetre...Meg tűzveszélyes isapa írta:Én meg már azt hittem benzines,de az nem lehet a zajból ítélve,mert ha annyit pörögne,szétesne!
2010.12.07. 22:53
Képletesen igen. De a folyékony kenyér is ez miatt leszLabi írta:Akkor e miatt lesz barna a kenyér![]()
![]()
2010.12.07. 23:02
bmw520ds írta:Tarlótűz kivédése miatt, a környékre sem jöhet...Sajnos nem lenne hely a gépen akkora üzemanyag tartálynak! Most ezeken csak 1000 pár literes. Benzinesnél sok plusz helyet és felesleges terhelést róna a vázszerkezetre...Meg tűzveszélyes isapa írta:Én meg már azt hittem benzines,de az nem lehet a zajból ítélve,mert ha annyit pörögne,szétesne!
2010.12.07. 23:09
Melyikre gondolsz?apa írta:bmw520ds írta:Tarlótűz kivédése miatt, a környékre sem jöhet...Sajnos nem lenne hely a gépen akkora üzemanyag tartálynak! Most ezeken csak 1000 pár literes. Benzinesnél sok plusz helyet és felesleges terhelést róna a vázszerkezetre...Meg tűzveszélyes isapa írta:Én meg már azt hittem benzines,de az nem lehet a zajból ítélve,mert ha annyit pörögne,szétesne!
Én ezt ugy látom,hogy Diesel ide Diesel oda,ezek végzik az aratást.
A tűzoltó víztartályt külön egy Diesel húzza közel a Dieselekhez.
Vagy azt mondod,hogy a Diesel nem gyullad ki?
Akkor az a tartály,ivóvíztartály a kombájnosoknak!
2010.12.07. 23:14
bmw520ds írta:Melyikre gondolsz?apa írta:bmw520ds írta:Tarlótűz kivédése miatt, a környékre sem jöhet...Sajnos nem lenne hely a gépen akkora üzemanyag tartálynak! Most ezeken csak 1000 pár literes. Benzinesnél sok plusz helyet és felesleges terhelést róna a vázszerkezetre...Meg tűzveszélyes isapa írta:Én meg már azt hittem benzines,de az nem lehet a zajból ítélve,mert ha annyit pörögne,szétesne!
2010.12.07. 23:18
Abba nem víz van hanem benzin azzal égetik a tarlót ha a kombájnok végeztek az aratással mert másra nem jóapa írta:bmw520ds írta:Melyikre gondolsz?apa írta:bmw520ds írta:Tarlótűz kivédése miatt, a környékre sem jöhet...Sajnos nem lenne hely a gépen akkora üzemanyag tartálynak! Most ezeken csak 1000 pár literes. Benzinesnél sok plusz helyet és felesleges terhelést róna a vázszerkezetre...Meg tűzveszélyes isapa írta:Én meg már azt hittem benzines,de az nem lehet a zajból ítélve,mert ha annyit pörögne,szétesne!
Láttam már csontra kiégett Diesel kombájnt.Nem szép látvány![]()
![]()
Amit traktor húz 5-10m3-es tartály és víz van benne,nem ebből tankolják a kombájnt?
2010.12.07. 23:18
2010.12.07. 23:26
2010.12.07. 23:36
apa írta:De a Diesel is meg a benzin is minden hozzászólásban benne van.![]()
A Torgyán,valami új energiahordozó?Még nem hallottam róla