![]() |
2014.08.02. 19:56
m3ntal írta:Lehet hogy én vagyok a béna, de én csak benziest találtam, légtelenitő csavar itt, ott.. TDS nem találtam
2014.08.02. 20:16
Jerry írta:m3ntal írta:Lehet hogy én vagyok a béna, de én csak benziest találtam, légtelenitő csavar itt, ott.. TDS nem találtam
Így van, TDS-t nem kell légteleníteni, megcsinálja magától.
Hűtővíz csere nálam úgy nézett ki, hogy feltöltöttem a kiegyenlítőben szintig, majd beindítottam. Közben fűtés max hőfokra állítva, kis ventisebességgel. Szépen el is kezdte behúzni a vizet a tartályból. Akkurástusan utánatöltöttem mindig szintig, majd lezártam. Az első időkben még naponta néztem a vízállást és utánatöltöttem, ha kellett. De nem kellett.
Ennyi. A TDS varázslatos! Nem kínozza a tulajt holmi légtelenítési technika csodaizével.
Ha a tied forralja a vizet, illetve meg is eszi, amit beletöltesz - üres hűtő, akkor ott fennáll a henger fej gyanúja.
2014.08.02. 20:32
m3ntal írta:Jerry írta:m3ntal írta:Lehet hogy én vagyok a béna, de én csak benziest találtam, légtelenitő csavar itt, ott.. TDS nem találtam
Hűtővíz csere nálam úgy nézett ki, hogy feltöltöttem a kiegyenlítőben szintig, majd beindítottam. Közben fűtés max hőfokra állítva, kis ventisebességgel. Szépen el is kezdte behúzni a vizet a tartályból. Akkurástusan utánatöltöttem mindig szintig, majd lezártam. Az első időkben még naponta néztem a vízállást és utánatöltöttem, ha kellett. De nem kellett.
Ennyi. A TDS varázslatos! Nem kínozza a tulajt holmi légtelenítési technika csodaizével.
Ha a tied forralja a vizet, illetve meg is eszi, amit beletöltesz - üres hűtő, akkor ott fennáll a henger fej gyanúja.
Kb 2 hónapja volt hengerfejezve, viz nem fogy csak amit kinyom. Fűtéssel járok 1 hete... vettem ujj hűtőt, vizpumpa, termosztát jó. Egyedül a kiegészítő szivattyu nem jó ill a klima hűtő venti.
2014.08.02. 21:35
Jerry írta:m3ntal írta:Jerry írta:m3ntal írta:Lehet hogy én vagyok a béna, de én csak benziest találtam, légtelenitő csavar itt, ott.. TDS nem találtam
Kb 2 hónapja volt hengerfejezve, viz nem fogy csak amit kinyom. Fűtéssel járok 1 hete... vettem ujj hűtőt, vizpumpa, termosztát jó. Egyedül a kiegészítő szivattyu nem jó ill a klima hűtő venti.
Mi az hogy "kinyom"? Egy zárt rendszerből nem nagyon kellene kinyomnia sehol.
Viszkó jó? Ilyen melegben nem ártana, ha a klíma hűtő ventid is jó lenne! Sokat tudna segíteni, hogy ne forrjon fel a motor terhelésnél. Nem hinném, hogy Schnitzer Szabi olyan őrült sokat kérne egy ilyenért.
U.I.: Értem én, hogy az ujj hűtő ilyen időben elengedhetetlen, hiszen meleg ujjakkal tartva a hideg sör, hamar lóhugy hőmérsékletűvé válna, de mi köze ennek az autódhoz?
2014.08.02. 22:43
2014.08.02. 22:46
2014.08.02. 23:11
m3ntal írta:Jerry írta:m3ntal írta:Jerry írta:m3ntal írta:Lehet hogy én vagyok a béna, de én csak benziest találtam, légtelenitő csavar itt, ott.. TDS nem találtam
Mi az hogy "kinyom"? Egy zárt rendszerből nem nagyon kellene kinyomnia sehol.
Viszkó jó? Ilyen melegben nem ártana, ha a klíma hűtő ventid is jó lenne! Sokat tudna segíteni, hogy ne forrjon fel a motor terhelésnél. Nem hinném, hogy Schnitzer Szabi olyan őrült sokat kérne egy ilyenért.
U.I.: Értem én, hogy az ujj hűtő ilyen időben elengedhetetlen, hiszen meleg ujjakkal tartva a hideg sör, hamar lóhugy hőmérsékletűvé válna, de mi köze ennek az autódhoz?
Mert amikor kimostam a blokkot, kicsit pilláztam hogy mi jött ki belőle es mar csak arra gondoltunk hogy eldugult a hűtőnek egy része hisz, logikusnak is tűnt, de nem várt eredményt hozott. Ujjra felrottyant a vízem. ..
2014.08.06. 10:29
morv írta:Google a baratod http://home.comcast.net/~jimlev/98_528i.JPG
2014.08.06. 10:30
morv írta:Google a baratod http://home.comcast.net/~jimlev/98_528i.JPG
2014.08.06. 10:35
Haminda írta:Abs topicbol athozva:morv írta:Google a baratod http://home.comcast.net/~jimlev/98_528i.JPG
A 3 vezetékes klimaventinek is van releje? Az is okozhatja a nem működeset?
2014.08.06. 10:42
morv írta:Haminda írta:Abs topicbol athozva:morv írta:Google a baratod http://home.comcast.net/~jimlev/98_528i.JPG
Elmeletileg az aux fan feliratu a klimaventi releje.
2014.08.06. 10:43
Haminda írta:morv írta:Haminda írta:Abs topicbol athozva:morv írta:Google a baratod http://home.comcast.net/~jimlev/98_528i.JPG
Barátnőm lehuzva hagyta az Anyós ablakot éjszakára. Aztán volt egy kis eső, szóval ma szetboritom. Hátha egy relé cserével lezarom a klíma témát.
2014.08.06. 10:45
Haminda írta:Haminda írta:morv írta:Haminda írta:Abs topicbol athozva:morv írta:Google a baratod http://home.comcast.net/~jimlev/98_528i.JPG
Barátnőm lehuzva hagyta az Anyós ablakot éjszakára. Aztán volt egy kis eső, szóval ma szetboritom. Hátha egy relé cserével lezarom a klíma témát.
Mármint az autót boritom szét
2014.08.06. 10:50
morv írta:Haminda írta:Haminda írta:morv írta:Haminda írta:Abs topicbol athozva:
Mármint az autót boritom szét
Ezeknek a releknek nincs sok kozuk a lehuzva hagyott ablakhoz, ezek az e-boxban vannak a pollenszuro alatt.
2014.08.06. 17:25
2014.08.06. 19:05
csiatt írta:Automata klímás a gépem 530D (2002). A furcsaság. Ha klímázok minden oké. Ha csak a ventit használom, állandóan meleg levegőt fúj be (mind1, hogy kékre vagy pirosra van állítva). És az esetek 80%-ban teljesen mindegy hogy a ventillátor gombot milyen erősségűre állítom, nem változik. 0-ban kikapcsol még a kijelző is, de utánna a legtöbbször mind1 milyen fokozatra nyomom ugyanúgy fujja a meleg levegőt.
1.: - Ez süni probléma lesz? valószínűleg
1.a.: a süni határozza meg a venti sebességét? A klímapanel vezérli a sünit, így igen
1.b.: a süni határozza meg a hőfokot is? Semmi köze hozzá
1.c.: Ha süni hiba, mennyi ennek az új ára kb-ra?
1.d.: Használtat érdemes belőle?igen
1.e.: Mennyire macerás a cseréje? Nem az.
1.f.: az összes e39 egyforma, vagy motor függő? Egyforma, még az E36-ban is
2.: - Jól értelmezem, hogy ha 21fokot állítok be akkor annak csak akkor van jelentősége ha a klíma is megy? (azaz ha 15 fok van a kocsiban akkor a fűtést autómatikusan 21-re tolja, vagy ez csak a klímára vonatkozik)? A klíma fogalmába a hűtés, és a fűtés is beletartozik. Minden körülmények között a 21 fokot próbálja tartani, ha hidegebb, ha melegebb van kint, függetlenül attól, hogy kapcsoltál-e klímát, avagy nem.
3.: - A bal oldali A (automata) gomb csak azt szabályozza, hogy alul, középpen, vagy az ablakra menjen, vagy a venti fokozatot is kezeli?Ventit is szabályozza
2014.08.06. 19:17
csiatt írta:1.c.: Ha süni hiba, mennyi ennek az új ára kb-ra?
2014.08.06. 21:04
2014.08.06. 21:13
csiatt írta:Ez az enyémnek a cikkszáma, de ilyet nem is találok a szerelési listán:
6 920 725
Hogy tudnám megnézni az ezzel kompatibilisek cikkszámát?
2014.08.06. 21:31
jlaci74 írta:csiatt írta:Ez az enyémnek a cikkszáma, de ilyet nem is találok a szerelési listán:
6 920 725
Hogy tudnám megnézni az ezzel kompatibilisek cikkszámát?
Nem lenne egyszerűbb rendelni egy újat valakitől aki ért hozzá...?