Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Az E39 szervizeltetése (és a tipikus hibák megelőzése)

2016.03.08. 00:06

bendegúz írta:
Lexx írta:Sziasztok (e39 98 525 tds touring)
Megvettem a hátsó hídhoz a 4 db gumi bakot. Valakinek van tanácsa hogyan álljak neki? Mivel kezdjem, mivel a legegyszerűbb kinyomatni őket? Nincs emelőm szóval csak bakra tudom rakni az autót,.

Avval kezd, hogy menny el szerelőhöz, és cseréltesd ki vele, nehogy rád essen! Addig pedig igyál egy kávét! :franko:

Nagyon okos ötlet!

2016.04.09. 12:41

520d 136 lovasnál mikor kell vezérműláncot cserélni?

2016.04.09. 16:29

öreglala írta:520d 136 lovasnál mikor kell vezérműláncot cserélni?

nincs rá pontos recept

2016.04.10. 20:42

BMWMuller írta:

nincs rá pontos recept

És javaslat? 365 ezernél járok.

2016.04.10. 21:48

bendegúz írta:
BMWMuller írta:

nincs rá pontos recept

szerintem nagy bajt nem követsz el, ha kicserélteted

2016.04.10. 22:16

És 520i nél? (m54b22)

Azért kérdezem, mert az egyik ismerős szerelő azt mondta rá, hogy "nem kell", hanem hogy a láncfeszítő, ha odavan, (amit hallana hangról), akkor azt kell állítani/cserélni. Ettől függetlenül/emellett érdekelne, hogy itteni hozzáértők mit mondanak rá.

2016.04.11. 13:59

spnq írta:

És 520i nél? (m54b22)

Azért kérdezem, mert az egyik ismerős szerelő azt mondta rá, hogy "nem kell", hanem hogy a láncfeszítő, ha odavan, (amit hallana hangról), akkor azt kell állítani/cserélni. Ettől függetlenül/emellett érdekelne, hogy itteni hozzáértők mit mondanak rá.

Nem jellemző a lánc csere.
~330e km táján láttam a láncot, de visszatettük. Csak a vele érintkező dolgokat cseréltük.
Persze biztos van maximalista kolléga aki azt is olajjal cseréli! ;) :)

2016.04.11. 18:35

Helló,

Következő kettőben segítsetek légyszi:

1.
Ma koradélután első beindításkor semmilyen rádióadó nem jött be, mintha nem lett volna antenna, de még nyomokban sem, az erősebb adók sem. AZtán le kellett állítanom, mert vissza kellett menni valamiért a házba, és utána meg már jól működött. Ez mitől lehet ? Elsőre biztosítékra gondoltam, amikor még nem működött, de az gondolom magától nem javul meg.

2.
Tankolásnál 80% ban előfordul, hogy nem lehet full sebességgel tankolni, mert megáll a pisztoly, mint amikor tele van, pedig nincsen. Ez normális ? Van hogy kb 1/10 sebességgel lehet csak tölteni, hogy menjen bele. Korábbi e34 nél is volt ilyen, de nem kellett ennyire lassan tölteni, azt betudtam a "benzinleszívás védelemnek", hogy "visszagőzöl".

Köszi,
üdv

2016.04.11. 19:43

spnq írta:Helló,

Következő kettőben segítsetek légyszi:

2.
Tankolásnál 80% ban előfordul, hogy nem lehet full sebességgel tankolni, mert megáll a pisztoly, mint amikor tele van, pedig nincsen. Ez normális ? Van hogy kb 1/10 sebességgel lehet csak tölteni, hogy menjen bele. Korábbi e34 nél is volt ilyen, de nem kellett ennyire lassan tölteni, azt betudtam a "benzinleszívás védelemnek", hogy "visszagőzöl".

Köszi,
üdv

A második kérdésedet 1-2 hete tárgyaltuk ki az ütemanyagtank topikban.

2016.05.15. 16:07

BMWMuller írta:
bendegúz írta:
Lexx írta:Sziasztok (e39 98 525 tds touring)
Megvettem a hátsó hídhoz a 4 db gumi bakot. Valakinek van tanácsa hogyan álljak neki? Mivel kezdjem, mivel a legegyszerűbb kinyomatni őket? Nincs emelőm szóval csak bakra tudom rakni az autót,.

Avval kezd, hogy menny el szerelőhöz, és cseréltesd ki vele, nehogy rád essen! Addig pedig igyál egy kávét! :franko:

Nagyon okos ötlet!

Akna kell hozza, amúgy nehéz lesz én csináltam hozzá egy egyszerű kihúzató készüléket, kicsit megmelegítettem a házát és nagyon egyszerűen ki lehetett húzatni. De sok minden kell a szerszám elkészítéséhez is legfőképp egy esztergapad,vagy egy esztergályos. Nekem egyszerű volt mert megterveztem a szerszámot és el készítettem. Szerszám nélkül nem lehet kicserélni a helyén. Visszafele nem melegítettem szerelőpasztával kentem be. A bak nem elég, mert le kell engedni a futóművet és így a célszerszám nem fér alá. :franko:

2016.05.18. 23:09

bendegúz írta:
BMWMuller írta:

nincs rá pontos recept

Ha megfelelően használtad és valós a km. akkor szerintem "félúton" jársz!

2016.07.30. 00:50

sziasztok!

olvasgattam a topicot, de azért nem találtam a kérdésemre teljesen kielégítő választ ezért felteszem:

októbertől Németországba költözünk, ezért szeretnék minden olyat megcsináltatni a kocsin preventív jelleggel, ami általában megfikkan/illik cserélni, stb, mivel ott nem éppen olcsó a szervizelés...
amit már megvettem, ill cserélve lesz:
- vízpumpa
- AGR termosztát
- termosztát
- görgők
- szíjak
- webasto vízpumpája
- hűtőfolyadék
- fékfolyadék
(kartergázszűrőt 2 olajcserénként cserélgetem)

+ automata váltó olaj cserélve

mi az ami még javasolnátok? inkább megveszem itthon olcsóbban és cseréltetem "feleslegesen", minthogy kint kelljen majd sokkal drágábban.
az alany egyébként egy 530dA touring (2002/10)

gondolkodom még abban is, hogy felújíttatom a generátort és az önindítót is, bár semmi hibáját nem tapasztalom, de jobb félni alapon... bár nem tudom, hogy mennyire javasoljátok.
esetleg főtengely szíjtárcsa csere??? nem tudom mennyire megállapítható az állapota szemrevételezéssel.

szóval, ha bármi van, amit még javasolnátok cserére, akkor várom szívesen. inkább költök rá még itthon ezeken felül itthon pár tíz-százezret, mint kint ezer eurókat.
előre is köszi

2016.09.03. 21:34

Vezérmülánc cseréhez szólnék,a lánc elvileg túléli a motort.
Itt mindnyájan fanatikusok vagyunk és ez a jó,tehát azonnal halljuk ha "más"a motorhang.
Egy jó szerelö megmondja a motor hangjából ha lazul a lánc,mert nagyon finoman elkezd csörögni,nem kell megijedni,ilyenkor is még sokat elmegy.Orvosi fonendoszkóppal szokták a motort meghallgatni ami elárulja a lánc állapotát.Idös autónál érdemes évente meghallgatni.

Más. Mivel az én autóm sem fiatal(16 Jahre) minden olajcsere alkalmával átnézzük a gépet szerelömmel,gumicsövek kézzel végigtapogatva,
futómü rángatása,szilentek pajszerral finoman feszegetése.
Ugy vagyok vele,hogy a régi alkatrészeket csak akkor cserélem,ha tönkremegy,mivel akkoriban még bele tették az anyagot,mostanra már sok a beszállító,ki vannak könnyitve a cuccok,hiszen nem érdek,hogy sokáig tartson.A futómüre gondolok ez esetben.
Nyilván megelözés céljából cserélek én is cuccokat,hogy ne hagyjon ott az autó és ne tegyem tönkre.
Öninditót leszedettem 4 évente,soha nem volt inditási problémám emiatt.Viszont 14 évesen totál kuka lett.jól birta.
Vizpumpa, az eredeti, 140.000 ezernél szállt el,kinyomta a vizet a tengely mellett,szerencsére észrevettem,igy nem föztem meg a motort.
Azóta 120.000 ezrenként cserélem.
Típushiba az 530D-nél,2000 évjárat,egy 3.000Ft-os müanyag alkatrész,ahol a hütóvizcsö csatlakozik a hengerfejbe.
250.000km-enként cserélni kell 8) Meghallhat a motor miatta,egyébként elöre jelzi évekkel,hogy rosszul van 8)
A kiegyenlitö tartályban folyamatosan minimumon van a vizszint,hiába töltesz utána.A közlekedöedények törvénye szerint pont annyit nyom ki belöle,de egy idö után ez a müanyag elrohad és elengedi a vizet,gözölgéssel mutatja keményen.Cseréld,mert ott maradsz az úton.

Az olajhütöre csatlakozö csö,ami a levegöt vezeti oda a hütéshez az elsö spoilertöl,6 év után tele van sárral,falevéllel.Aki szeret szerelni,fél órás melóval rendbe rakhatja otthon.

Common-railnél kartergázszürö csere szigorúan olajcserénként,vagy barkácsolók megoldhatják egy szüröbetét cserével,a házat ultrás vizzel át lehet mosni,a membránt is.Nálam 6 olajcserét is átéllt a membrán,még mindig tökéletes.

Havonta nyissuk fel a motorházat,nézegessük,törölgessük a port,mert általában ilyenkor derül fény dolgokra.Gondolok elöregedett,szivárgó csövekre,olajfoltokra,leugrott kábelekre,távolitsuk el a faleveleket,forditsunk figyelmet a vizelvezetö lyukakra,föleg a tüzfal tetején ahol az ablaktörlömotor találhato.

Engem a gólya biztos autóban hozott,mert imádom a kocsim 8)

2016.09.05. 09:43

Sziasztok!

2000-es évjáratú E39 525d-ről lenne pár kérdésem. A kül. egységek, hűtő, cooler, egr szelep, szívócső, mennyire karbantartás igényesek? Hűtőfolyadékot mikor érdemes cserélni? Ezek mennyire időigényes munkák, mert ahogy nézegetem a motorteret, nem tűnik nagy „etwas”-nak? Csak gondoltam megkérdezem, mielőtt ész nélkül nekiállok! A kötelező szervizeken túl (a csapból is ez folyik…) egyéb tippeket, praktikákat is szívesen meghallgatok. Továbbá most 275000 km van benne óra szerint, hasra ütve meg olyan 400-450.000 km. Vezérmű láncot mikor érdemes megnézetni?

Előre is köszönöm!

2016.09.05. 20:05

dreizwanzig írta:sziasztok!

olvasgattam a topicot, de azért nem találtam a kérdésemre teljesen kielégítő választ ezért felteszem:

októbertől Németországba költözünk, ezért szeretnék minden olyat megcsináltatni a kocsin preventív jelleggel, ami általában megfikkan/illik cserélni, stb, mivel ott nem éppen olcsó a szervizelés...
amit már megvettem, ill cserélve lesz:
- vízpumpa
- AGR termosztát
- termosztát
- görgők
- szíjak
- webasto vízpumpája
- hűtőfolyadék
- fékfolyadék
(kartergázszűrőt 2 olajcserénként cserélgetem)

+ automata váltó olaj cserélve

mi az ami még javasolnátok? inkább megveszem itthon olcsóbban és cseréltetem "feleslegesen", minthogy kint kelljen majd sokkal drágábban.
az alany egyébként egy 530dA touring (2002/10)

gondolkodom még abban is, hogy felújíttatom a generátort és az önindítót is, bár semmi hibáját nem tapasztalom, de jobb félni alapon... bár nem tudom, hogy mennyire javasoljátok.
esetleg főtengely szíjtárcsa csere??? nem tudom mennyire megállapítható az állapota szemrevételezéssel.

szóval, ha bármi van, amit még javasolnátok cserére, akkor várom szívesen. inkább költök rá még itthon ezeken felül itthon pár tíz-százezret, mint kint ezer eurókat.
előre is köszi

Szerintem dobjál be még a csomiba 1-2 turbót, 1 garn. téli gumit, olajat-olajszűrőt-légszűrőt-pollenszűrőt. Műanyag ápolót, glicerint a kéderekhez, hóláncot, WD40-et, biztos,ami biztos alapon :facepalm: :mrgreen: De ha még marad hely, akkor féktárcsákat is tegyél be, mert egyszer tuti, hogy szükség lesz majd rá....

2016.09.05. 22:46

Helló!

E39 touringom hátsó középső biztonsági öve beragadt. (nem a csat, hanem az öv) Elkezdtem kiműteni az ülés háttámlájából, de a hátlap két műanyagfülének letörését követően arra jutottam, inkább szakemberre bíznám, mert lenne még fül amit le tudnék törni. Tudtok ajánlani valakit BP környékén, aki vállalja és ért is hozzá?

Köszi!

Fáczi

2016.09.06. 16:08

lackosor6 írta:Sziasztok!

2000-es évjáratú E39 525d-ről lenne pár kérdésem. A kül. egységek, hűtő, cooler, egr szelep, szívócső, mennyire karbantartás igényesek? Hűtőfolyadékot mikor érdemes cserélni? Ezek mennyire időigényes munkák, mert ahogy nézegetem a motorteret, nem tűnik nagy „etwas”-nak? Csak gondoltam megkérdezem, mielőtt ész nélkül nekiállok! A kötelező szervizeken túl (a csapból is ez folyik…) egyéb tippeket, praktikákat is szívesen meghallgatok. Továbbá most 275000 km van benne óra szerint, hasra ütve meg olyan 400-450.000 km. Vezérmű láncot mikor érdemes megnézetni?

Előre is köszönöm!

A hutofolyafekot elmeletileg 4 evenkent kell cserelni, a vezerlest 400k km-nel kell szemrecetelezni, ha jol emlekszek. A hutok kozotti reszt nem art neha kipucolni, ugyanez igaz az egr szelepre is, ha jobban bele akarsz merulni, akkor a szivocsonkot is leveheted es kipucolhatod.

2016.09.06. 20:28

Sziasztok!
E39 523i 98-as évjárat automata. Hol találhat a holtponi jeladó??
Esetleg magyar nyelvű service manual?

2016.11.02. 10:45

Sziasztok!

Hidegen "nyiszog" a generátorszíjam, lassan cserélni kell, gondolom. Mit érdemes még cserélni a szíjon kívül? Feszítő, szíjtárcsa? Mennyire nagy meló?

Köszi!

2016.11.02. 18:36

lackosor6 írta:Sziasztok!

Hidegen "nyiszog" a generátorszíjam, lassan cserélni kell, gondolom. Mit érdemes még cserélni a szíjon kívül? Feszítő, szíjtárcsa? Mennyire nagy meló?

Köszi!

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_2318
1-4 10-2x
Hozzászólás küldése

VigLink badge