![]() |
2012.12.02. 14:18
PapaBoss írta:Én ezt a projektet elengedtem.![]()
Minden megoldás gagyinak tűnik a gyári hella projektoros fehérindexes facelifthez képest.
Ledet cserélgetni, ccfl-t venni félévente, örökké szórakozni vele.. francokat. Inkább egy bivaly 55w-os xenon szett, és gyári megoldás. Minél többet nézem, annál kevésbé vonz az egész utólagos barkács.
2012.12.02. 19:32
kissca írta:Teljes mértékben egyetértek.
Korábban már leírtam a véleményemet és tapasztalataimat a lámpákkal kapcsolatban - most a jelenlegi rendszert osztom meg./gyári xenon foncsor felújítás,műanyag polírozás - ld.korábban/
Adott egy faceliftes gyári D2S xenon fehér indexes lámpatest - pontosabban kettő.2002-es autón.
Nos régi fejlesztés ,elavult.Eddig is tudtam,de a 640d gran coupe most nem aktuális. Kipróbáltam a gyári tompított xenon mellett lévő távfényben a H7-es halogén alternatívájaként egy 55 W-os fémtalpú xenon 55w-os rendszert. Relatíve lassú begyújtás, nincs vetítőlencse - maszatol összevissza, nincs korrekt vetítési képe, azonkívül életveszély ha azonnal kell a reflektor. Valójában ezt kizárólag akkor tudom elképzelni,ha egyedül mész éjszaka és folyamatosan világít. Kétségkívül nagyságrendekkel erősebb a fénye mint a H7-nek, de az erősebb fényt is sokkal jobban szórja. Megszüntettem.
Jelenlegi rendszer:
Gyári Hella komplett bixenon foncsor a tompított foncsor helyére . Nem taknyolás, kiképzett helye van a lámpatestben a tekercsnek ami mozgatja a terelőlemezt - ld. bixenon alapelv ! Érthetetlen,hogy a Hella miért nem tette bele ebbe a lámpatestbe,hiszen gyártja és hozzáférhető és ebbe /is/ való . Osram Xenarc CBI 662340-es fejek a gyári Hella trafóval. A távfény vetítőlencsével szenzációs - azonnal reagál a technológiából következően és baromi éles rajzot és kontúrt biztosít. Innentől adott a gyári H7 távfény korrekciója - igaz kis macerával. Az összes utángyártott H7 xenon fej egy rakás szar. Gyári D2S tökéletesen illeszthető és centrálható, fókuszálható intelligens módon egy külön megvásárolható gyűrű segítségével. /Nem itthon / Kulturált vetítési kép,bár hiányzik a vetítőlencse.55W-os Morimoto trafó hajtja a 35 wattos fejeket./semmit nem befolyásol az 55 W/ Begyújtási idő sokat javult az utángyártott fejekhez képest - de ez most már lényegtelen,hiszen a bixenon azonnal távfényt biztosít.
Hab a tortán a gyári Hella 2 db FF200 Xenon fényszóró 35 W-os gyári D2S fejekkel.
A 6 xenon úgy tűnik elegendő éjszaka...
A ködlámpa témáról annyit,hogy kicseréltem H8 35 wattos xenon rendszerre. Nem M-es lámpa és lökhárító - a kocsi gyárilag nem az,tehát nem is lesz egy lökhárítócserétől. A fényerő sokkal jobb lett ,azonban vakítja a szembejövőt mert nem a pontos fókuszpontban van a xenon égő .OEM HID nem létezik Természetesen optimalizálva a beállítása a lehetőségekhez képest. . Belátom ez kissé gány. Praktikusan zsákutca.Vissza a H8 halogén. Erről ennyit./Felmerül még egyi Hella projektoros gyári Xenonködlámpa rendszer ide - időm most nincs/
sok jó ötlet van lámpatémában a hidplanet.com oldalon.
2012.12.03. 23:52
2012.12.04. 09:53
admin írta:H7 xenon adapter ebay
Kár hogy szará párásodik tőle szerintem a lámpa mert végig van vágva
2012.12.04. 19:02
admin írta:H7 xenon adapter ebay
Kár hogy szará párásodik tőle szerintem a lámpa mert végig van vágva
2012.12.06. 10:12
2012.12.06. 14:36

2012.12.06. 14:53
kzolee írta:
2012.12.07. 21:33
2012.12.10. 22:34
2012.12.10. 22:51
ata írta:Üdv mindenkinek!
Uraim, abban kérném a segítségeteket, hogy tudnátok-e valakit Miskolc körzetében, aki fel tudná programozni a refit nappali menetjelző üzemmódra?
( E 39, 540i, 2002. évjárat)
2012.12.10. 23:45
csiatt írta:ata írta:Üdv mindenkinek!
Uraim, abban kérném a segítségeteket, hogy tudnátok-e valakit Miskolc körzetében, aki fel tudná programozni a refit nappali menetjelző üzemmódra?
A reflektort nappali fénynek (állandóra)?
2012.12.10. 23:52
csiatt írta:ata írta:Üdv mindenkinek!
2012.12.10. 23:53
Jerry írta:csiatt írta:ata írta:Üdv mindenkinek!
Igen, úgy szokták. Még szerencse, hogy lehet a fényszóró erejét állítani 40-60%-ra így nem vakítja a szembejövőket.
2012.12.10. 23:56
admin írta:Jerry írta:csiatt írta:ata írta:Üdv mindenkinek!
Igen, úgy szokták. Még szerencse, hogy lehet a fényszóró erejét állítani 40-60%-ra így nem vakítja a szembejövőket.
Nekem 30%-on van ha jól emlékszem.
2012.12.11. 00:05
Jerry írta:admin írta:Jerry írta:csiatt írta:ata írta:Üdv mindenkinek!
Pláne!
2012.12.11. 00:08
bmw520ds írta:Kérek szépen egy gyári Xenon foncsor D2S izzóbefogatásáról pár képet! Kíváncsi vagyok mennyiben tér el a nem Xenonosétól.
Köszönöm!
Kiegészíteném:
Ilyet szeretnék egy gyári Xenonosról!
Uploaded with ImageShack.us
2012.12.11. 00:33
adam001 írta:
sziasztok És akkor ,ha sötétben kell refi akkor hogy használjátok?egyébként a ködlámpa fényerejét is lehet programozni? alap esteben max-ra van álltva, vag ylehet még tolni rajta? üdv
2012.12.11. 00:34
Jerry írta:admin írta:Jerry írta:csiatt írta:ata írta:Üdv mindenkinek!
Pláne!