Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Klíma!

2015.10.25. 22:24

stupeki69 írta:Sziasztok a klímakompresszor ékszíjának cseréjekor ugyan úgy a feszítőt el lehet forgatni egy dugó kulccsal mint a generátor szíjfeszítőjét? A rezgéscsillapítót nem kell hozzá lekötni? Köszi előre is a válaszokat.

Igen, el lehet forgatni, de gondolom mar rajottel azota ;)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: stupeki69
Értékelés: 4.76%

2016.04.14. 20:56

Sziasztok.

Észrevettem hogy a klíma ventilátorom (4 vez.) nem működik. Kiderült az előző gazdája széthúzta mert a ventilátor behalt.
Mielőtt az új ventilátort megveszem,szeretném megmérni hogy egyáltalán kapcsolja e ventilátort.
Mivel nem szeretnék semmit se elrontani ezért kérdezném ezt hogyan mérhetem ki multiméterrel?
Köszönöm.

2016.04.14. 21:25

echtelevy írta:Sziasztok.

Észrevettem hogy a klíma ventilátorom (4 vez.) nem működik. Kiderült az előző gazdája széthúzta mert a ventilátor behalt.
Mielőtt az új ventilátort megveszem,szeretném megmérni hogy egyáltalán kapcsolja e ventilátort.
Mivel nem szeretnék semmit se elrontani ezért kérdezném ezt hogyan mérhetem ki multiméterrel?
Köszönöm.

Mérj feszültséget a barna, és valamelyik fekete alapú vezeték között. Ha van akkor valamelyik fokozatnak mennie kellene. De ha a ventillátornak adsz 12V-ot a barnára, és valamelyik feketére, akkor annak is el kell indulnia valamelyik fokozatban.
A barna a negatív...

KissG.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek KissGSV az itt látható tagok köszönték meg: echtelevy
Értékelés: 4.76%

2016.04.15. 12:16

Sziasztok! Aki esetleg klimat akar toltetni, annak tudom ajanlani a Medic-car-t, Dunakeszin. 8990 ert töltik, tisztítják. Nekem megérte, mert üres volt.

Norbi-528iA

2016.05.10. 11:14

Üdv.Olyan problémám van,hogy a klímám belső keringető ventilátora hol megy hol nem elég idegesítő mert a párát se tudom lenyomatni és melegbe a klíma se ér semmit ha nem megy a venti.Kb.1éve kezdte de akkor még csak néha fordult elő most viszont szinte már mindig és olyankor megy a venti általában mikor hidegen állva (garázsból) elindulok amit felmelegszik leáll.A venti csendesen jár a klíma kijelzője és minden hibátlan.Talán a venti vezérlőnél lehet valami panelhiba?Az autó egy 1996-os 520i digit klímás
Tudtok valami ötletet, járt már más is így esetleg tudtok valami jó autó villamossági szerelőt aki megtudná oldani a problémám?

2016.05.10. 12:38

Istvan520i írta:Üdv.Olyan problémám van,hogy a klímám belső keringető ventilátora hol megy hol nem elég idegesítő mert a párát se tudom lenyomatni és melegbe a klíma se ér semmit ha nem megy a venti.Kb.1éve kezdte de akkor még csak néha fordult elő most viszont szinte már mindig és olyankor megy a venti általában mikor hidegen állva (garázsból) elindulok amit felmelegszik leáll.A venti csendesen jár a klíma kijelzője és minden hibátlan.Talán a venti vezérlőnél lehet valami panelhiba?Az autó egy 1996-os 520i digit klímás
Tudtok valami ötletet, járt már más is így esetleg tudtok valami jó autó villamossági szerelőt aki megtudná oldani a problémám?

A süni szokott inkább megkotlani, mint a vezérlő.

2016.05.10. 12:44

PeterE39 írta:
Istvan520i írta:Üdv.Olyan problémám van,hogy a klímám belső keringető ventilátora hol megy hol nem elég idegesítő mert a párát se tudom lenyomatni és melegbe a klíma se ér semmit ha nem megy a venti.Kb.1éve kezdte de akkor még csak néha fordult elő most viszont szinte már mindig és olyankor megy a venti általában mikor hidegen állva (garázsból) elindulok amit felmelegszik leáll.A venti csendesen jár a klíma kijelzője és minden hibátlan.Talán a venti vezérlőnél lehet valami panelhiba?Az autó egy 1996-os 520i digit klímás

Mi az a süni? :)

2016.05.10. 12:50

Istvan520i írta:
PeterE39 írta:

Fűtőmotor előtét ellenállás.
Például itt, vagy itt.

2016.05.10. 14:02

PeterE39 írta:
Istvan520i írta:
PeterE39 írta:

Például itt, vagy itt.

Ez hol helyezkedik el az autóban?Könnyen hozzáférhető?

2016.05.10. 15:06

Istvan520i írta:Ez hol helyezkedik el az autóban?Könnyen hozzáférhető?

Anyós lábától balra lévő burkolat mögött a középkonzol aljában. Rutinosaknak pár perc a csere. Nőgyógyászok előnyben.
Kép

2016.05.10. 15:26

PeterE39 írta:
Istvan520i írta:Ez hol helyezkedik el az autóban?Könnyen hozzáférhető?

Anyós lábától balra lévő burkolat mögött a középkonzol aljában. Rutinosaknak pár perc a csere. Nőgyógyászok előnyben.
Kép

Köszi közben megtaláltam le is vettem a két burkolatot és a csatit is lehúztam de még nem tudtam kivenni.Nem nagyon látok oda be és nem tudom mi tartja a helyén ezt a sűnit?Nem akarom feszegetni.A csati egyébként jónak tűnik nincs eloxidálódva.

2016.05.10. 16:16

Megvan alul tartotta egy pöcök azt kellett lenyomni és úgy kihúzni :franko: Az én sűnim még az eredeti 1996-os gyártású Siemens.Már csak egy működő próbadarab kellene de így utána olvasgatva nagy valószínűséggel ő lesz a hiba forrása de azért nem ártana letesztelni mielőtt kiadnék egy másikért 15ezreket :)

2016.05.19. 11:37

Sziasztok, nem mukodik a kulso klima ventilatorom adtunk neki aramot de semmi nem tortenik. Valoszinu, hogy megadta magat. Az en autom diesel es arra lennek kivancsi, hogy benzines autobol passzol e hozza? BMW E39 520D 2002

Koszonom es egy szep napot mindenkinek

2016.05.19. 13:21

Frankeee írta:Sziasztok, nem mukodik a kulso klima ventilatorom adtunk neki aramot de semmi nem tortenik. Valoszinu, hogy megadta magat. Az en autom diesel es arra lennek kivancsi, hogy benzines autobol passzol e hozza? BMW E39 520D 2002

Most -sajnos- nincs időm foglalkozni vele, de javaslom, hogy hasonlítsd össze a cikkszámokat a realoem-ben, s rögvest megkapod a választ a feltett kérdésre.

2016.05.19. 13:41

SvidronyA írta:
Frankeee írta:Sziasztok, nem mukodik a kulso klima ventilatorom adtunk neki aramot de semmi nem tortenik. Valoszinu, hogy megadta magat. Az en autom diesel es arra lennek kivancsi, hogy benzines autobol passzol e hozza? BMW E39 520D 2002

Most -sajnos- nincs időm foglalkozni vele, de javaslom, hogy hasonlítsd össze a cikkszámokat a realoem-ben, s rögvest megkapod a választ a feltett kérdésre.

Cikkszám (és forma szerint is) szerint eltérő a dízel/benzines, de az a komplett ventilátorra vonatkozik keretestől mindenestől. De ettől még lehet, hogy bizonyos részegységei csereszabatosak.
nagysparco javítja ezeket, kérdezz rá.

2016.05.19. 22:29

A keret más, motor ugyanaz, szopás átcserélni. A Titanicban nincsenek olyan berohadt csavarok, mint abban. Csak hibátlan szerszámmal érdemes nekiállni. Persze az, hogy 3 vagy 4 vezetékes, nem mindegy.
Ha 3 vezetékesnek adtatok áramot, az szép lehetett...

2016.05.21. 14:31

Istvan520i írta:
PeterE39 írta:
Istvan520i írta:
PeterE39 írta:

Például itt, vagy itt.

Ez hol helyezkedik el az autóban?Könnyen hozzáférhető?

Megoldódott a probléma új sünivel újra hibátlanul működik :franko:

2016.05.30. 22:20

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy hiába megy a klíma 16 fokon az egyik bejövőn ömlik be a forró levegő. Vezető oldalon lábtér, szélvédő, vagy a hátsó üléshez. Akkor nem csinálja amikor direktbe fejre van nyomva a panelen a gomb. Idegesít és izzasztó is. Tud valaki megoldást, vagy akár szerelőt ajánlani III. kerület környékén?

Köszönöm

2016.05.31. 00:12

morgulfz írta:Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy hiába megy a klíma 16 fokon az egyik bejövőn ömlik be a forró levegő. Vezető oldalon lábtér, szélvédő, vagy a hátsó üléshez. Akkor nem csinálja amikor direktbe fejre van nyomva a panelen a gomb. Idegesít és izzasztó is. Tud valaki megoldást, vagy akár szerelőt ajánlani III. kerület környékén?

Köszönöm

Nekem is volt ilyen problémám. Feltehetőleg valamelyik víz szeleped ragadt meg, emiatt megy a forró víz a belső radiátorokhoz.

2016.05.31. 11:03

atesz155 írta:
morgulfz írta:Sziasztok!

Köszönöm

Nekem is volt ilyen problémám. Feltehetőleg valamelyik víz szeleped ragadt meg, emiatt megy a forró víz a belső radiátorokhoz.

Sziasztok!

Nekem ugyanezt a problémát a fűtéscsap cseréje oldotta meg. Bocs, félreolvastam. Nekem az volt a problémám, hogy a lábtér és a szélvédő rostélyokon meleg levegő jött, középen pedig amit beállítottam.

Üdv!
Hozzászólás küldése

VigLink badge