![]() |
2010.03.17. 22:23
2010.03.17. 22:28
simi64 írta:Én csak azt nem értem, hogyan lehet egy BMW-ben a kilométerórát 180-ig skálázni?![]()
2010.03.17. 23:59
Tano írta: hogy az I- és a K-Bus műszakilag azonos, átjárható. Így rá tudtam csatlakozni a PDC vezérlőnél a rendszerre, nem kellett 4-5 méter kábelt kersztülhúzni az utastéren.![]()
2010.03.18. 00:02
admin írta:Tano írta: hogy az I- és a K-Bus műszakilag azonos, átjárható. Így rá tudtam csatlakozni a PDC vezérlőnél a rendszerre, nem kellett 4-5 méter kábelt kersztülhúzni az utastéren.![]()
E39-be a PDC vezérlő az I-buszon lóg!Az E46 más vezérlőt használ?
2010.03.18. 00:18
Tano írta:admin írta:Tano írta: hogy az I- és a K-Bus műszakilag azonos, átjárható. Így rá tudtam csatlakozni a PDC vezérlőnél a rendszerre, nem kellett 4-5 méter kábelt kersztülhúzni az utastéren.![]()
E39-be a PDC vezérlő az I-buszon lóg!Az E46 más vezérlőt használ?
Eddig én is azt hittem, de utánajártam és E46-ban biztos hogy K-Bus. Nézd csak meg a vezeték szinezését az E39-ben, lehet hogy nem is I-Bus az
2010.03.18. 00:57
admin írta:Ez függ attól is hogy milyen óracsoport van a gépbe mert kis BC-s óracsoportnál közösítve van az I és K busz a kesztyűtartó mögött.Nagy BC-nél ez szét van választva.
Lehet neked a közösíttet verziód van.
Amúgy nálam fehér-szürke hossz irányú csíkkal és sárga kereszt irányú csíkkal az I-busz a PDC vezérlőbe.
2010.03.18. 07:40
Tano írta:admin írta:Ez függ attól is hogy milyen óracsoport van a gépbe mert kis BC-s óracsoportnál közösítve van az I és K busz a kesztyűtartó mögött.Nagy BC-nél ez szét van választva.
Lehet neked a közösíttet verziód van.
Amúgy nálam fehér-szürke hossz irányú csíkkal és sárga kereszt irányú csíkkal az I-busz a PDC vezérlőbe.
Akkor ez lehet a megoldás az E46 esetében, mivel itt egyfajta műszeregység van, valahol össze van kötve a 2 bus. Az E46 nál K-s vezeték van bekötve a PDC vezérlőbe.
2010.07.18. 12:18
2010.07.19. 06:31
Tano írta:No skacok, bekerült a tolatókamera is a hétvégén.
A csomagtartónyitó elembe a világítás helyére lett beépítve. A táplálást a hátsó ködlámpáról kapja, mert így manuálisan tudom bekapcsolni bármikor, akár menet közben is. A monitor egyik videóbemenetére szolgáltatja a jelet, tehát nem a windows-on belül történik a megjelenítés.
Annyi módosítást eszközölök majd a rendszeren még a kipróbálás alapján, hogy leválasztom még egy kapcsolóval a PC bekapcsolását a monitorétól, és akkor a monitort külön is be tudom kapcsolni úgy, hogy nem indul el a PC, csak ha annak a kapcsolóját is bekapcsolom. De ez nem nagy meló, csak egy plusz kapcsolót kell beraknom a meglévő mellé.
És akkor a képek:
Beépítve:
2010.07.19. 08:21
jackson írta:Szép!
És a képre azt a méteres beosztást hogyan szerkeszti rá?
Jackson, aki erre kiváncsi
2010.07.19. 08:32
Tano írta:jackson írta:Szép!
És a képre azt a méteres beosztást hogyan szerkeszti rá?
Jackson, aki erre kiváncsi
Gyanítom hogy az objektívre van felfestve vagy ragasztva, mert kívülről nem látszik.
2010.07.19. 10:18
jackson írta:És akkor honnan szerezted és milyen ez a kamera? A skála amúgy pontos, megnézted?
Jackson, aki folyton kérdez
2011.06.29. 23:06
2011.06.29. 23:12
Apa8 írta:foglalkoztat a gondolat, hogy CarPc építek a vasba. De sok dolog nem tiszta.
1 USB keresztül hogyan csatlakozok az Ibuszra (milyen illesztőt kell használni)
2 milyen módon csatlakozok a TV modulhoz (ide is kéne valamilyen interfész?)
Esetleg ha valakinek van leírása szívesen venném.
2011.06.29. 23:43
admin írta:Apa8 írta:foglalkoztat a gondolat, hogy CarPc építek a vasba. De sok dolog nem tiszta.
1 USB keresztül hogyan csatlakozok az Ibuszra (milyen illesztőt kell használni)
2 milyen módon csatlakozok a TV modulhoz (ide is kéne valamilyen interfész?)
Esetleg ha valakinek van leírása szívesen venném.
Első kérdésre itt a válasz: http://www.reslers.de/IBUS/install.html
A tv modulhoz nem kell interfész csak be kell pinezni a csatlakozóba a bemenetet. Általában az RV kamera helyére megy és az ibus interfészről kell még egy jel a tv modulnak(test).
2011.06.30. 07:14
2011.06.30. 07:36
jackson írta:Hajrá Apa8!
Én is most vettem meg admin CarPC cuccát. És nézegettem, hogy majd ilyen USB-set kéne venni.
Nekem a Audio és videó tár funkciója elsősorban. De érdekes lehet a INPA-t fel lehet-e pakolni rá és állandóra bekötni kérdés is. Ekkor csak egy billentyű és valami trackbal-t kéne elpakolni és vész esetére van diag nálam.
Jackson, aki ilyeneken gondolkozik
2011.06.30. 08:31
Apa8 írta:A tv modul lábkiosztására tudsz linket?
2011.06.30. 18:13
Jerry írta:Apa8 írta:A tv modul lábkiosztására tudsz linket?
Én ebből dolgoztam nemrég:
2011.06.30. 21:05
Apa8 írta:Jerry írta:Apa8 írta:A tv modul lábkiosztására tudsz linket?
Én ebből dolgoztam nemrég:
Köszi!
Úgy látom, hogy a fehér csati 13+ 14- pin-re kéne kötnöm az AV jelet. A Ibus interfészt kék csatiba 2, (12V) 3, (Ibus) 11, (GND) 17, (vezérlés). De a Car Pc-böl csak VGA jel jön ki. Mi a megoldás?