Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.03.17. 22:23

Én csak azt nem értem, hogyan lehet egy BMW-ben a kilométerórát 180-ig skálázni? :roll:
:lol:

2010.03.17. 22:28

simi64 írta:Én csak azt nem értem, hogyan lehet egy BMW-ben a kilométerórát 180-ig skálázni? :roll:
:lol:

Hehe, ez igaz. Annyira nem értek a flash programozáshoz, hogy azt is átírjam. Amúgy sem szoktam annyival menni... :lo

2010.03.17. 23:59

Tano írta: hogy az I- és a K-Bus műszakilag azonos, átjárható. Így rá tudtam csatlakozni a PDC vezérlőnél a rendszerre, nem kellett 4-5 méter kábelt kersztülhúzni az utastéren. :D

E39-be a PDC vezérlő az I-buszon lóg!Az E46 más vezérlőt használ?

2010.03.18. 00:02

admin írta:
Tano írta: hogy az I- és a K-Bus műszakilag azonos, átjárható. Így rá tudtam csatlakozni a PDC vezérlőnél a rendszerre, nem kellett 4-5 méter kábelt kersztülhúzni az utastéren. :D

Eddig én is azt hittem, de utánajártam és E46-ban biztos hogy K-Bus. Nézd csak meg a vezeték szinezését az E39-ben, lehet hogy nem is I-Bus az :wink:

2010.03.18. 00:18

Tano írta:
admin írta:

Eddig én is azt hittem, de utánajártam és E46-ban biztos hogy K-Bus. Nézd csak meg a vezeték szinezését az E39-ben, lehet hogy nem is I-Bus az :wink:

Ez függ attól is hogy milyen óracsoport van a gépbe mert kis BC-s óracsoportnál közösítve van az I és K busz a kesztyűtartó mögött.Nagy BC-nél ez szét van választva.
Lehet neked a közösíttet verziód van.
Amúgy nálam fehér-szürke hossz irányú csíkkal és sárga kereszt irányú csíkkal az I-busz a PDC vezérlőbe.

2010.03.18. 00:57

admin írta:Ez függ attól is hogy milyen óracsoport van a gépbe mert kis BC-s óracsoportnál közösítve van az I és K busz a kesztyűtartó mögött.Nagy BC-nél ez szét van választva.
Amúgy nálam fehér-szürke hossz irányú csíkkal és sárga kereszt irányú csíkkal az I-busz a PDC vezérlőbe.

Akkor ez lehet a megoldás az E46 esetében, mivel itt egyfajta műszeregység van, valahol össze van kötve a 2 bus. Az E46 nál K-s vezeték van bekötve a PDC vezérlőbe.

2010.03.18. 07:40

Tano írta:
admin írta:Ez függ attól is hogy milyen óracsoport van a gépbe mert kis BC-s óracsoportnál közösítve van az I és K busz a kesztyűtartó mögött.Nagy BC-nél ez szét van választva.

Akkor ez lehet a megoldás az E46 esetében, mivel itt egyfajta műszeregység van, valahol össze van kötve a 2 bus. Az E46 nál K-s vezeték van bekötve a PDC vezérlőbe.

Igen én is nézegettem E46 manuált és az általunk kicsinek hívott műszerfallal rendelkezik csak.

Jackson, aki nézte mit kéne venni 1-2 év múlva az asszonynak

2010.07.18. 12:18

No skacok, bekerült a tolatókamera is a hétvégén.
A csomagtartónyitó elembe a világítás helyére lett beépítve. A táplálást a hátsó ködlámpáról kapja, mert így manuálisan tudom bekapcsolni bármikor, akár menet közben is. A monitor egyik videóbemenetére szolgáltatja a jelet, tehát nem a windows-on belül történik a megjelenítés.
Annyi módosítást eszközölök majd a rendszeren még a kipróbálás alapján, hogy leválasztom még egy kapcsolóval a PC bekapcsolását a monitorétól, és akkor a monitort külön is be tudom kapcsolni úgy, hogy nem indul el a PC, csak ha annak a kapcsolóját is bekapcsolom. De ez nem nagy meló, csak egy plusz kapcsolót kell beraknom a meglévő mellé.
És akkor a képek:
Beépítve:
Kép
És ezt mutatja:
Kép

2010.07.19. 06:31

Tano írta:No skacok, bekerült a tolatókamera is a hétvégén.
A csomagtartónyitó elembe a világítás helyére lett beépítve. A táplálást a hátsó ködlámpáról kapja, mert így manuálisan tudom bekapcsolni bármikor, akár menet közben is. A monitor egyik videóbemenetére szolgáltatja a jelet, tehát nem a windows-on belül történik a megjelenítés.
Annyi módosítást eszközölök majd a rendszeren még a kipróbálás alapján, hogy leválasztom még egy kapcsolóval a PC bekapcsolását a monitorétól, és akkor a monitort külön is be tudom kapcsolni úgy, hogy nem indul el a PC, csak ha annak a kapcsolóját is bekapcsolom. De ez nem nagy meló, csak egy plusz kapcsolót kell beraknom a meglévő mellé.
És akkor a képek:
Beépítve:

Szép!

És a képre azt a méteres beosztást hogyan szerkeszti rá?

Jackson, aki erre kiváncsi

2010.07.19. 08:21

jackson írta:Szép!

Gyanítom hogy az objektívre van felfestve vagy ragasztva, mert kívülről nem látszik.

2010.07.19. 08:32

Tano írta:
jackson írta:Szép!

Gyanítom hogy az objektívre van felfestve vagy ragasztva, mert kívülről nem látszik.

És akkor honnan szerezted és milyen ez a kamera? A skála amúgy pontos, megnézted?

Jackson, aki folyton kérdez

2010.07.19. 10:18

jackson írta:És akkor honnan szerezted és milyen ez a kamera? A skála amúgy pontos, megnézted?

Jackson, aki folyton kérdez

Ebay-en vettem, a távolkeletről érkezett. Olyan mint ez. Mivel nem E46-ba való eredetileg, kicsit kellett a házán faragni, de megoldható volt, mivel az elektronika része a legaljában elfér, a többi rész üres.
Arányaiban pontos a skála, a beépítés kicsit eltérő szöge miatt a távolságban van kb 15-20 centi tévedés, de a látószöge nagyon jó, látszik rajta a lökhárító is, szóval jól be lehet majd lőni a beállást.

Re: CarPC beépítés - E39 sedan, 520i, 1997

2011.06.29. 23:06

foglalkoztat a gondolat, hogy CarPc építek a vasba. De sok dolog nem tiszta.
1 USB keresztül hogyan csatlakozok az Ibuszra (milyen illesztőt kell használni)
2 milyen módon csatlakozok a TV modulhoz (ide is kéne valamilyen interfész?)

Esetleg ha valakinek van leírása szívesen venném.

2011.06.29. 23:12

Apa8 írta:foglalkoztat a gondolat, hogy CarPc építek a vasba. De sok dolog nem tiszta.

Első kérdésre itt a válasz: http://www.reslers.de/IBUS/install.html
A tv modulhoz nem kell interfész csak be kell pinezni a csatlakozóba a bemenetet. Általában az RV kamera helyére megy és az ibus interfészről kell még egy jel a tv modulnak(test).

2011.06.29. 23:43

admin írta:
Apa8 írta:foglalkoztat a gondolat, hogy CarPc építek a vasba. De sok dolog nem tiszta.

Első kérdésre itt a válasz: http://www.reslers.de/IBUS/install.html
A tv modulhoz nem kell interfész csak be kell pinezni a csatlakozóba a bemenetet. Általában az RV kamera helyére megy és az ibus interfészről kell még egy jel a tv modulnak(test).

Köszi a gyors választ :franko:

az Ibus csatolót már nézegettem de azt hittem van itthon is valami.
A tv modul lábkiosztására tudsz linket?

2011.06.30. 07:14

Hajrá Apa8!

Én is most vettem meg admin CarPC cuccát. És nézegettem, hogy majd ilyen USB-set kéne venni.

Nekem a Audio és videó tár funkciója elsősorban. De érdekes lehet a INPA-t fel lehet-e pakolni rá és állandóra bekötni kérdés is. Ekkor csak egy billentyű és valami trackbal-t kéne elpakolni és vész esetére van diag nálam.

Jackson, aki ilyeneken gondolkozik

2011.06.30. 07:36

jackson írta:Hajrá Apa8!

Én is most vettem meg admin CarPC cuccát. És nézegettem, hogy majd ilyen USB-set kéne venni.

Nekem a Audio és videó tár funkciója elsősorban. De érdekes lehet a INPA-t fel lehet-e pakolni rá és állandóra bekötni kérdés is. Ekkor csak egy billentyű és valami trackbal-t kéne elpakolni és vész esetére van diag nálam.

Jackson, aki ilyeneken gondolkozik

Elsődlegesen nekem is videó és cd tár funkcióra kéne. De szeretném ha a telefon ugyanúgy működne mind eddig. Tehát ha hívnak akkor a zene elnémul. Viszont nekem van bent erősítő is ami RCA-an van meghajva a rádió modulból.

2011.06.30. 08:31

Apa8 írta:A tv modul lábkiosztására tudsz linket?

Én ebből dolgoztam nemrég:
Kép

2011.06.30. 18:13

Jerry írta:

Kép

Köszi!

Úgy látom, hogy a fehér csati 13+ 14- pin-re kéne kötnöm az AV jelet. A Ibus interfészt kék csatiba 2, (12V) 3, (Ibus) 11, (GND) 17, (vezérlés). De a Car Pc-böl csak VGA jel jön ki. Mi a megoldás?

2011.06.30. 21:05

Apa8 írta:
Jerry írta:

Köszi!

Úgy látom, hogy a fehér csati 13+ 14- pin-re kéne kötnöm az AV jelet. A Ibus interfészt kék csatiba 2, (12V) 3, (Ibus) 11, (GND) 17, (vezérlés). De a Car Pc-böl csak VGA jel jön ki. Mi a megoldás?

Az enyémen volt VGA és AV is.Akkor kell bele egy másik videó kártya.
Hozzászólás küldése

VigLink badge