![]() |
2016.02.20. 22:25
atesz155 írta:csobanferi írta:Sziasztok!
Segitsegre lenne szuksegem, mert az elmult idoszakban az automban nem szol szepen a radio. Azokon az utszakaszokon ahol eddig makulatlan volt a vetel.
2002/es e39, nagy navi, Becker BM54/es modul, ami vegfog cseres volt mar es rca kimenet is ki lett epitve.
A radio korben mi az ami a vetelt ronthatja, vagy van valami ami tonkre tud menni? Valami tapasztalat?
Koszi a valaszt, elnezest az ekezetek hianya miatt.
Nézz rá az antenna erősítőre, ez a touringban a bal hátsó kerékívnél van, sedanban nem tudom hol, de gyanítom hogy a BM54 környékén.
Én ott kezdeném a keresgélést.
2016.02.20. 22:29
2016.02.20. 22:40
atesz155 írta:csobanferi írta:Sziasztok!
Segitsegre lenne szuksegem, mert az elmult idoszakban az automban nem szol szepen a radio. Azokon az utszakaszokon ahol eddig makulatlan volt a vetel.
2002/es e39, nagy navi, Becker BM54/es modul, ami vegfog cseres volt mar es rca kimenet is ki lett epitve.
A radio korben mi az ami a vetelt ronthatja, vagy van valami ami tonkre tud menni? Valami tapasztalat?
Nézz rá az antenna erősítőre, ez a touringban a bal hátsó kerékívnél van, sedanban nem tudom hol, de gyanítom hogy a BM54 környékén.
2016.02.20. 22:46
2016.02.20. 22:48
SvidronyA írta:atesz155 írta:csobanferi írta:Sziasztok!
Nem hátul fent?
2016.02.21. 14:22
SvidronyA írta:atesz155 írta:csobanferi írta:Sziasztok!
Nem hátul fent, így?
2016.02.23. 00:02
2016.02.23. 00:07
truckbaba írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.vettem egy 530d e39 et.nem szól benne a rádió.navigáció van.itt a neten láttam képeket és nekem nem vílágit a rádión egy led se.sehogyan se tudom behozni a rádiót hogy esetleg csatornát keressek.van olyan hogy code menü oda mit kell beütni?lehet az a baja?
2016.02.23. 00:16
csobanferi írta:truckbaba írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.vettem egy 530d e39 et.nem szól benne a rádió.navigáció van.itt a neten láttam képeket és nekem nem vílágit a rádión egy led se.sehogyan se tudom behozni a rádiót hogy esetleg csatornát keressek.van olyan hogy code menü oda mit kell beütni?lehet az a baja?
Becker bm54 es modul van a kocsidban? Az vezerli a radiot.
2016.02.23. 00:22
2016.02.23. 00:29
csobanferi írta:Ha sedan, hatul van a csomiban a ball oldali karpit alatt. Mit tudsz vele kezdeni... alltalaban a becker bm 54 es modul hibaja a ket vegfok kozul az egyik hibaja okozza, mert nem kapcsol be. A modul javitasara a pixelfix es sracok ra vannak allva es olyan 2 ora alatt javitjak, kicserelik a 2 vegfokot 1 jo minosegu 4 csatornas pioner vegfokra. De elso korben probald meg kizarni az alap hibakat, ellenorizd le a modul csatijan a biztositekot, vagy a kesztyutartoban a radio biztit, ha jol emlekszem a kesztyutartoban kell lennie biztinek.
2016.02.23. 00:31
truckbaba írta:csobanferi írta:Ha sedan, hatul van a csomiban a ball oldali karpit alatt. Mit tudsz vele kezdeni... alltalaban a becker bm 54 es modul hibaja a ket vegfok kozul az egyik hibaja okozza, mert nem kapcsol be. A modul javitasara a pixelfix es srpasscok ra vannak allva es olyan 2 ora alatt javitjak, kicserelik a 2 vegfokot 1 jo minosegu 4 csatornas pioner vegfokra. De elso korben probald meg kizarni az alap hibakat, ellenorizd le a modul csatijan a biztositekot, vagy a kesztyutartoban a radio biztit, ha jol emlekszem a kesztyutartoban kell lennie biztinek.
2003 as touring.akkor gondolom ennek is hátul van ball oldalt.
2016.02.23. 02:30
csobanferi írta:truckbaba írta:csobanferi írta:Ha sedan, hatul van a csomiban a ball oldali karpit alatt. Mit tudsz vele kezdeni... alltalaban a becker bm 54 es modul hibaja a ket vegfok kozul az egyik hibaja okozza, mert nem kapcsol be. A modul javitasara a pixelfix es srpasscok ra vannak allva es olyan 2 ora alatt javitjak, kicserelik a 2 vegfokot 1 jo minosegu 4 csatornas pioner vegfokra. De elso korben probald meg kizarni az alap hibakat, ellenorizd le a modul csatijan a biztositekot, vagy a kesztyutartoban a radio biztit, ha jol emlekszem a kesztyutartoban kell lennie biztinek.
Passz, nekem 2002 sedan. Ha nem oldalt akkor a potkerek mogott a hatsoules fele a karpitok alatt, talan.
2016.02.23. 09:56
Gallaca írta:csobanferi írta:truckbaba írta:csobanferi írta:Ha sedan, hatul van a csomiban a ball oldali karpit alatt. Mit tudsz vele kezdeni... alltalaban a becker bm 54 es modul hibaja a ket vegfok kozul az egyik hibaja okozza, mert nem kapcsol be. A modul javitasara a pixelfix es srpasscok ra vannak allva es olyan 2 ora alatt javitjak, kicserelik a 2 vegfokot 1 jo minosegu 4 csatornas pioner vegfokra. De elso korben probald meg kizarni az alap hibakat, ellenorizd le a modul csatijan a biztositekot, vagy a kesztyutartoban a radio biztit, ha jol emlekszem a kesztyutartoban kell lennie biztinek.
Passz, nekem 2002 sedan. Ha nem oldalt akkor a potkerek mogott a hatsoules fele a karpitok alatt, talan.
A pótkerék mellett a műanyag burkolat alatt van! Az első alatt, de mindkettőt ki kell venni. Ha nem kapcsol be, akkor nem végfok hiba, mert annak a hibája esetén bekapcsol, csak hang nincs. Ha a biztik jók, akkor panelhiba lesz. Széttörnek a forrasztások.
2016.03.17. 09:49
2016.03.17. 10:00
WASPZotya írta:Jelenleg BMW Reverse RDS van a kocsiban kazettával. a műszeregység kis boardos.Sztem ehhez még nem csináltak cd-váltó csatit hátra, de lusta voltam megnézni.
Ha raknék bele mid-et cd-vel vagy vmi,akkor ugyan így maradnának a funkciók, mármint a mid írná ki az adókat stb? Vagy ehhez kell a nagy board mert oda írja ki?
Létezik olyan Mid amit kis boardos kocsihoz gyártottak?Emiatt nem akarnám nagy boardra cserélni a dolgot, viszont szeretném fejleszteni a dolgot, de ez a din 1 beépítő keretes megoldás eléggé gagyi kinézetű. A din 2 se túl szép.
Jelenleg egy régebbi Din 1 es alpine fejem van , ami évek óta a dobozában pihen és anno drága volt, viszont a gyári kinézetet tartanám meg inkább, ezért vagyok tanácstalan.
Azon is gondolkoztam hogy el kéne adni az Alpinet, és venni egy midet és vmi gromot vagy hasonlót beépíteni, csak nem tudom mit lehetne hgy megvalósítani.
Köszi
2016.03.17. 10:07
PeterE39 írta:WASPZotya írta:Jelenleg BMW Reverse RDS van a kocsiban kazettával. a műszeregység kis boardos.Sztem ehhez még nem csináltak cd-váltó csatit hátra, de lusta voltam megnézni.
Ha raknék bele mid-et cd-vel vagy vmi,akkor ugyan így maradnának a funkciók, mármint a mid írná ki az adókat stb? Vagy ehhez kell a nagy board mert oda írja ki?
Létezik olyan Mid amit kis boardos kocsihoz gyártottak?Emiatt nem akarnám nagy boardra cserélni a dolgot, viszont szeretném fejleszteni a dolgot, de ez a din 1 beépítő keretes megoldás eléggé gagyi kinézetű. A din 2 se túl szép.
Jelenleg egy régebbi Din 1 es alpine fejem van , ami évek óta a dobozában pihen és anno drága volt, viszont a gyári kinézetet tartanám meg inkább, ezért vagyok tanácstalan.
Azon is gondolkoztam hogy el kéne adni az Alpinet, és venni egy midet és vmi gromot vagy hasonlót beépíteni, csak nem tudom mit lehetne hgy megvalósítani.
Köszi
Amelyik MID-en nincs BC gomb, az értelemszerűen nagyBC nélküli autóhoz készült. De tehetsz bele BC gombosat is, legfeljebb nem lesz funkciója a gombnak.
2016.03.17. 13:38
WASPZotya írta:Az rds infókat akkor ugyan úgy kiírja a mid?
WASPZotya írta:Ha nagy bc-s a kocsi akkor a bc gombbal lehet a bc-re íratni az infókat?
2016.03.17. 14:14
PeterE39 írta:WASPZotya írta:Az rds infókat akkor ugyan úgy kiírja a mid?
Persze, az RDS kijelzés független a BC meglététől.WASPZotya írta:Ha nagy bc-s a kocsi akkor a bc gombbal lehet a bc-re íratni az infókat?
Pontosabban a MID-re lehet kiiratni BC infókat, illetve vezérelni BC funkciókat.
2016.03.24. 06:57