Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fűtés-hűtés

2012.10.30. 17:28

feketepeti írta:Sziasztok, az istennek nem talalom a legtelenites menetet (most epp nem tudok ekezetet irni...) ha valaki linkelne megkoszonnem.

Vagy valami egyeb tipp. E39 2.0D nem melegszik fel (muszer szerint) Uj vizpumpa, uj termosztat, meg a kieg futes is reszben uj es mukodik is.
Nyaron nem volt ilyen gond es nem volt azota piszkalva.

Mind a két termosztát ki lett cserélve? Viszkó?

2012.10.30. 17:53

barbrady írta:
feketepeti írta:Sziasztok, az istennek nem talalom a legtelenites menetet (most epp nem tudok ekezetet irni...) ha valaki linkelne megkoszonnem.

Vagy valami egyeb tipp. E39 2.0D nem melegszik fel (muszer szerint) Uj vizpumpa, uj termosztat, meg a kieg futes is reszben uj es mukodik is.

Megkerdeztem a szervizt, csak egy termosztatot csereltek. A masik hol van? A viszko az rendben van.

2012.10.30. 19:33

feketepeti írta:
barbrady írta:

Megkerdeztem a szervizt, csak egy termosztatot csereltek. A masik hol van? A viszko az rendben van.

Az EGR hűtőnél.

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: feketepeti
Értékelés: 4.76%

2012.11.02. 16:01

sziasztok. hátha azota volt márvalakinek ilyen hibája és ujra megprobálom feltenni a kérdést. 2500 -3000 fordulat között elmegy teljesen a fűtésem mintha kikapcsolnám. előtte forró utánna forró levegöt fuj be :shock:

2012.12.05. 19:49

Sziasztok!
Olyan jelenségem van időnként a fűtéssel kapcsolatban,hogy elindítom álló helyzetben járó motornál akkor mindig fúj a levegőt,de ha menet közben indítom el előfordul hogy nem fúj semmit,és utána már nem is nagyon lehet beindítani csak ha hagyom állni az autót.Mi lehet a fűtőventilátor vagy a belső vezérlő panel?
Köszi ha tudja valaki.

2012.12.07. 21:11

Kész az állófűtésem is (programozás és szivattyúcsere)
Köszönet barbradynak az infókért!

2012.12.07. 21:38

Csak egy elméleti kérdés, kíváncsiságom kielégítése végett :D. 30 perces állófűtés alatt mennyi gázolajat éget el a kályha? Illetve mennyit spórol a rendszer az idő alatt, ameddig nem hideg motorról (mondjuk -5 - 0 fok körül) melegedve megy annyit, mint a felmelegedés ideje alatt (normál városi használat mellett).

2012.12.08. 11:37

csiatt írta:Csak egy elméleti kérdés, kíváncsiságom kielégítése végett :D. 30 perces állófűtés alatt mennyi gázolajat éget el a kályha? Illetve mennyit spórol a rendszer az idő alatt, ameddig nem hideg motorról (mondjuk -5 - 0 fok körül) melegedve megy annyit, mint a felmelegedés ideje alatt (normál városi használat mellett).

Teljes terhelésen: 0.50 kg/h
Rész terhelésen: 0.25 kg/h

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.12.11. 21:17

Sziasztok!

1997-es évjáratú E39-es 528iA-nál az alábbi probléma jelentkezik:
Jobb oldalon a fűtés tökéletes, bal oldalon "lefagyok". Néha gondol egyet és el kezd fűteni nálam is, de ritka mint a fehér holló. Próbáltam önteni plusz fagyállót, de nem tudom hogyan kell lelégteleníteni! Csak próbálkoztam, levettem a hűtőn a kupakot, felöntöttem jelig, majd visszazárva a hűtőből felül kilépő csövön és a vízpumpánál lévő légtelenítő csavarokat kicsavartam és vártam had bugyborékoljon ki. Hátra szintén csak hideget nyom. Automata klímával rendelkezik. Lehetséges az, hogy nem a hűtőfolyadék mennyiséggel van probléma?
Előre is köszi a segítséget!

2012.12.12. 10:05

Zse69 írta:Sziasztok!

Jobb oldalon a fűtés tökéletes, bal oldalon "lefagyok". Néha gondol egyet és el kezd fűteni nálam is, de ritka mint a fehér holló. Próbáltam önteni plusz fagyállót, de nem tudom hogyan kell lelégteleníteni! Csak próbálkoztam, levettem a hűtőn a kupakot, felöntöttem jelig, majd visszazárva a hűtőből felül kilépő csövön és a vízpumpánál lévő légtelenítő csavarokat kicsavartam és vártam had bugyborékoljon ki. Hátra szintén csak hideget nyom. Automata klímával rendelkezik. Lehetséges az, hogy nem a hűtőfolyadék mennyiséggel van probléma?

Szia ez 99%, hogy fűtéscsap hiba mivel külőn csapja van mindkét oldalnak .

Ezt a hozzászólást a szerzőnek stupeki69 az itt látható tagok köszönték meg: Zse69

2012.12.12. 10:08

stupeki69 írta:

De előtte nézd meg a motor térben szemben állva a jobb oldalon a fűtéscsapnál a csöveket mert az utastérbe onnan már két cső megy be ha mindkettő meleg akkor más probléma lehet.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek stupeki69 az itt látható tagok köszönték meg: Zse69

2012.12.12. 11:43

Sziasztok

Üzemi hőfokon,alapjáraton nincs fűtésem. :facepalm: Mi lehet a hiba oka? :D
Fordulaton rögtön dől a meleg,viszont alapjáraton semmi...

köszi
üdv.

2012.12.12. 12:15

Gabii írta:Sziasztok

köszi
üdv.

fűtéscsapon lévő elektromos szivattyú,ezért nem működik a REST sem a klíma panelen.DIAG is beírja hibának

2012.12.12. 12:19

MChris írta:
Gabii írta:Sziasztok

köszi
üdv.

fűtéscsapon lévő elektromos szivattyú,ezért nem működik a REST sem a klíma panelen.DIAG is beírja hibának

Köszi
Igazad van az a szivattyú valóban néha megy néha nem.
akkor mostmár világos
köszi
üdv.

2012.12.12. 12:41

Nekem van fűtéscsapom(vízszelepem) jó áron eladó,ha kerestek majd esetleg.
Üdv

2012.12.13. 21:43

stupeki69 írta:
stupeki69 írta:

De előtte nézd meg a motor térben szemben állva a jobb oldalon a fűtéscsapnál a csöveket mert az utastérbe onnan már két cső megy be ha mindkettő meleg akkor más probléma lehet.

Köszi a tippet stupeki69, holnap reggel megnézem. Pluszként annyi még, hogy néha bal oldalon is elkezdi nyomni a meleget, de nem olyan meleg mint a jobb oldalon, majd kis idő múlva ismét hideget fúj. A láb részről le kell kapcsolni a levegőt, mert megfagy a lábam.

2013.01.14. 20:10

Sziasztok. Hol található egy 97-es 528i-ben a sokat emlegetett süni vagy előtét ellenállás vagy fűtés végfok, vagy minek is hívják, hogy néz ki beszerelve, hogy tudom megnézni hogy jó-e? Ha lenne valakinek képe a tartózkodási helyéről, megköszönném... :mrgreen: A probléma az, hogy nem indul be a fűtés, ami panelen állít mindent, de nem megy, csak annyi meleg jön be, amit gondolom a menetszél hoz be... :D Okosok mondták, akik "most nem érnek rá", hogy ez lehet a problem, csak én meg 10-20 ezerért nem szeretnék feleslegbe venni egyet.
Kezdő E39-es

2013.01.14. 20:14

soldier1981 írta:Sziasztok. Hol található egy 97-es 528i-ben a sokat emlegetett süni vagy előtét ellenállás vagy fűtés végfok, vagy minek is hívják, hogy néz ki beszerelve, hogy tudom megnézni hogy jó-e? Ha lenne valakinek képe a tartózkodási helyéről, megköszönném... :mrgreen: A probléma az, hogy nem indul be a fűtés, ami panelen állít mindent, de nem megy, csak annyi meleg jön be, amit gondolom a menetszél hoz be... :D Okosok mondták, akik "most nem érnek rá", hogy ez lehet a problem, csak én meg 10-20 ezerért nem szeretnék feleslegbe venni egyet.
Kezdő E39-es

Jobb o. közép konzol mögött.

Keresőbe találsz mindent képet, leírást, KATT!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: soldier1981

2013.01.14. 20:21

Imco írta:
soldier1981 írta:Sziasztok. Hol található egy 97-es 528i-ben a sokat emlegetett süni vagy előtét ellenállás vagy fűtés végfok, vagy minek is hívják, hogy néz ki beszerelve, hogy tudom megnézni hogy jó-e? Ha lenne valakinek képe a tartózkodási helyéről, megköszönném... :mrgreen: A probléma az, hogy nem indul be a fűtés, ami panelen állít mindent, de nem megy, csak annyi meleg jön be, amit gondolom a menetszél hoz be... :D Okosok mondták, akik "most nem érnek rá", hogy ez lehet a problem, csak én meg 10-20 ezerért nem szeretnék feleslegbe venni egyet.
Kezdő E39-es

Ja és lehet hülye kérdés de nemrég vettem az autót, még nem volt e39-em:
mi vezérlő panelen a REST gomb, mit csinál?

2013.01.14. 20:22

soldier1981 írta:
Imco írta:
Kezdő E39-es

Ja és lehet hülye kérdés de nemrég vettem az autót, még nem volt e39-em:
mi vezérlő panelen a REST gomb, mit csinál?

Keringeti a levegőt amíg melegség van. Kulcs nélkül nyomd meg.
/Az enyém nem ilyen, lehet nem 100 az infom/

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: soldier1981
Hozzászólás küldése

VigLink badge