![]() |
2012.10.30. 17:28
feketepeti írta:Sziasztok, az istennek nem talalom a legtelenites menetet (most epp nem tudok ekezetet irni...) ha valaki linkelne megkoszonnem.
Vagy valami egyeb tipp. E39 2.0D nem melegszik fel (muszer szerint) Uj vizpumpa, uj termosztat, meg a kieg futes is reszben uj es mukodik is.
Nyaron nem volt ilyen gond es nem volt azota piszkalva.
2012.10.30. 17:53
barbrady írta:feketepeti írta:Sziasztok, az istennek nem talalom a legtelenites menetet (most epp nem tudok ekezetet irni...) ha valaki linkelne megkoszonnem.
Vagy valami egyeb tipp. E39 2.0D nem melegszik fel (muszer szerint) Uj vizpumpa, uj termosztat, meg a kieg futes is reszben uj es mukodik is.
Mind a két termosztát ki lett cserélve? Viszkó?
2012.10.30. 19:33
feketepeti írta:barbrady írta:feketepeti írta:Sziasztok, az istennek nem talalom a legtelenites menetet (most epp nem tudok ekezetet irni...) ha valaki linkelne megkoszonnem.
Mind a két termosztát ki lett cserélve? Viszkó?
Megkerdeztem a szervizt, csak egy termosztatot csereltek. A masik hol van? A viszko az rendben van.
2012.11.02. 16:01
2012.12.05. 19:49
2012.12.07. 21:11
2012.12.07. 21:38
2012.12.08. 11:37
csiatt írta:Csak egy elméleti kérdés, kíváncsiságom kielégítése végett. 30 perces állófűtés alatt mennyi gázolajat éget el a kályha? Illetve mennyit spórol a rendszer az idő alatt, ameddig nem hideg motorról (mondjuk -5 - 0 fok körül) melegedve megy annyit, mint a felmelegedés ideje alatt (normál városi használat mellett).
2012.12.11. 21:17
2012.12.12. 10:05
Zse69 írta:Sziasztok!
1997-es évjáratú E39-es 528iA-nál az alábbi probléma jelentkezik:
Jobb oldalon a fűtés tökéletes, bal oldalon "lefagyok". Néha gondol egyet és el kezd fűteni nálam is, de ritka mint a fehér holló. Próbáltam önteni plusz fagyállót, de nem tudom hogyan kell lelégteleníteni! Csak próbálkoztam, levettem a hűtőn a kupakot, felöntöttem jelig, majd visszazárva a hűtőből felül kilépő csövön és a vízpumpánál lévő légtelenítő csavarokat kicsavartam és vártam had bugyborékoljon ki. Hátra szintén csak hideget nyom. Automata klímával rendelkezik. Lehetséges az, hogy nem a hűtőfolyadék mennyiséggel van probléma?
Előre is köszi a segítséget!
2012.12.12. 10:08
stupeki69 írta:Zse69 írta:Sziasztok!
Jobb oldalon a fűtés tökéletes, bal oldalon "lefagyok". Néha gondol egyet és el kezd fűteni nálam is, de ritka mint a fehér holló. Próbáltam önteni plusz fagyállót, de nem tudom hogyan kell lelégteleníteni! Csak próbálkoztam, levettem a hűtőn a kupakot, felöntöttem jelig, majd visszazárva a hűtőből felül kilépő csövön és a vízpumpánál lévő légtelenítő csavarokat kicsavartam és vártam had bugyborékoljon ki. Hátra szintén csak hideget nyom. Automata klímával rendelkezik. Lehetséges az, hogy nem a hűtőfolyadék mennyiséggel van probléma?
Szia ez 99%, hogy fűtéscsap hiba mivel külőn csapja van mindkét oldalnak .
2012.12.12. 11:43
Mi lehet a hiba oka? 2012.12.12. 12:15
Gabii írta:Sziasztok
Üzemi hőfokon,alapjáraton nincs fűtésem.Mi lehet a hiba oka?
![]()
Fordulaton rögtön dől a meleg,viszont alapjáraton semmi...
köszi
üdv.
2012.12.12. 12:19
MChris írta:Gabii írta:Sziasztok
Üzemi hőfokon,alapjáraton nincs fűtésem.Mi lehet a hiba oka?
![]()
Fordulaton rögtön dől a meleg,viszont alapjáraton semmi...
köszi
üdv.
fűtéscsapon lévő elektromos szivattyú,ezért nem működik a REST sem a klíma panelen.DIAG is beírja hibának
2012.12.12. 12:41
2012.12.13. 21:43
stupeki69 írta:stupeki69 írta:Zse69 írta:Sziasztok!
Szia ez 99%, hogy fűtéscsap hiba mivel külőn csapja van mindkét oldalnak .
De előtte nézd meg a motor térben szemben állva a jobb oldalon a fűtéscsapnál a csöveket mert az utastérbe onnan már két cső megy be ha mindkettő meleg akkor más probléma lehet.
2013.01.14. 20:10
2013.01.14. 20:14
soldier1981 írta:Sziasztok. Hol található egy 97-es 528i-ben a sokat emlegetett süni vagy előtét ellenállás vagy fűtés végfok, vagy minek is hívják, hogy néz ki beszerelve, hogy tudom megnézni hogy jó-e? Ha lenne valakinek képe a tartózkodási helyéről, megköszönném...A probléma az, hogy nem indul be a fűtés, ami panelen állít mindent, de nem megy, csak annyi meleg jön be, amit gondolom a menetszél hoz be...
Okosok mondták, akik "most nem érnek rá", hogy ez lehet a problem, csak én meg 10-20 ezerért nem szeretnék feleslegbe venni egyet.
Kezdő E39-es
2013.01.14. 20:21
Imco írta:soldier1981 írta:Sziasztok. Hol található egy 97-es 528i-ben a sokat emlegetett süni vagy előtét ellenállás vagy fűtés végfok, vagy minek is hívják, hogy néz ki beszerelve, hogy tudom megnézni hogy jó-e? Ha lenne valakinek képe a tartózkodási helyéről, megköszönném...A probléma az, hogy nem indul be a fűtés, ami panelen állít mindent, de nem megy, csak annyi meleg jön be, amit gondolom a menetszél hoz be...
Okosok mondták, akik "most nem érnek rá", hogy ez lehet a problem, csak én meg 10-20 ezerért nem szeretnék feleslegbe venni egyet.
Kezdő E39-es
Jobb o. közép konzol mögött.
Keresőbe találsz mindent képet, leírást, KATT!
2013.01.14. 20:22
soldier1981 írta:Imco írta:soldier1981 írta:Sziasztok. Hol található egy 97-es 528i-ben a sokat emlegetett süni vagy előtét ellenállás vagy fűtés végfok, vagy minek is hívják, hogy néz ki beszerelve, hogy tudom megnézni hogy jó-e? Ha lenne valakinek képe a tartózkodási helyéről, megköszönném...A probléma az, hogy nem indul be a fűtés, ami panelen állít mindent, de nem megy, csak annyi meleg jön be, amit gondolom a menetszél hoz be...
Kezdő E39-es
Jobb o. közép konzol mögött.
Keresőbe találsz mindent képet, leírást, KATT!
Ja és lehet hülye kérdés de nemrég vettem az autót, még nem volt e39-em:
mi vezérlő panelen a REST gomb, mit csinál?