![]() |
2015.06.09. 08:46
SvidronyA írta: Apropó, tudsz/tudtok olyan akár online WDS-t, ami megy Win8.1 Pro 64 bit alatt? Az online-okkal lyukra futottam, mivel egy korábbi Java verziót nem enged futni, a meglévővel pedig nem megy
2015.06.09. 09:47
2015.06.09. 15:05
2015.06.09. 15:17
SvidronyA írta:A klímaventi szorul, kézzel alig bírom megmozdítani. Lehetséges az, hogy a szorulás, illetve az ebből adódó működésképtelenség okán oly mértékben felmelegedett a rendszer/megnőtt a nyomás, hogy a nyomásszabályzó szelep fújt le, s ezt hallottam én "gépészül" biztiszelep hangnak, illetve a "füstjelenség" ennek volt betudható?
Ha esetleg állja a helyét az érvelésem, akkor lehet, hogy elég egy új klímaventi+nyomásszabályzó szelep+feltöltés?
2015.06.09. 15:42
2015.06.09. 15:53
kanyobence írta:Bocsássatok meg a lustaságomért, hogy nem nyálazom végig.
Ami tuti: klímám töltve, fertőtlenítve. Hideget fúj, ventim pörög mint állat!
De nuku kondenzvíz. Biztos eldugult, tudom hogy hol a kifolyó, azaz elméletben, kardán jobb és bal oldal.
Márpedig a kondenzvíznek valahol el kell tünnie, de ezt nem a gyári helyén teszi, ráadásul nyomtalanul eltűnik, kitudja kocsin belül hol, lehet jópár hely.
A kérdés: ennek mi a szakos kipucolása? Sehol se olvastam hogy hogyan is kellene ezt @home kipucolni, úgy hogy ne rontsunk el semmit!
Előre is köszi
2015.06.09. 17:35
kanyobence írta:Bocsássatok meg a lustaságomért, hogy nem nyálazom végig.
De nuku kondenzvíz. Biztos eldugult, tudom hogy hol a kifolyó, azaz elméletben, kardán jobb és bal oldal.
Márpedig a kondenzvíznek valahol el kell tünnie, de ezt nem a gyári helyén teszi, ráadásul nyomtalanul eltűnik, kitudja kocsin belül hol, lehet jópár hely.
A kérdés: ennek mi a szakos kipucolása? Sehol se olvastam hogy hogyan is kellene ezt @home kipucolni, úgy hogy ne rontsunk el semmit!
Előre is köszi
2015.06.09. 19:51
Gallaca írta:kanyobence írta:Bocsássatok meg a lustaságomért, hogy nem nyálazom végig.
Előre is köszi
Napokban csináltam, a piszkálás nem segít, hacsak nem alul tömődött el a cső vége. A szőnyeg alatt, a függőleges részben a kifolyó gumicsőben van egy műanyag spirál, ez fizikailag megakadályozza a piszkálást.
Alulról finoman megnyomattam slaggal. Na az segített.
Egyébként a könyöklő alá megy el a víz a levegőcsatornába, mikor elegendő van benne, akkor bugyog böfög az utasrácsnál.
2015.06.10. 08:30
2015.06.10. 11:25
SvidronyA írta:Kezd összeállni a mozaikEgy-két hete ránéztem az 1.3.6 scannerrel és kiírt egy hibát a légkondival kapcsolatban , melynek kódját nem tudtam megfejteni, törölni viszont igen. Ez lehetett az első figyelmeztető jel, de sajnos nem jártam utána. Szóval, ami történt, azt a saját hanyagságomnak "köszönhetem", s főhetek -szó szerint - a saját levemben.
Ezt csak tanulság gyanánt osztom meg veletek, melynek margójára a következő idézet pontosan illik: "az okos más kárából tanul, a hülye (pl. én) a sajátjából. "
Tapatalk-kal küldve az én D6503-el
2015.06.10. 13:10
Imco írta:SvidronyA írta:Kezd összeállni a mozaikEgy-két hete ránéztem az 1.3.6 scannerrel és kiírt egy hibát a légkondival kapcsolatban , melynek kódját nem tudtam megfejteni, törölni viszont igen. Ez lehetett az első figyelmeztető jel, de sajnos nem jártam utána. Szóval, ami történt, azt a saját hanyagságomnak "köszönhetem", s főhetek -szó szerint - a saját levemben.
Ezt csak tanulság gyanánt osztom meg veletek, melynek margójára a következő idézet pontosan illik: "az okos más kárából tanul, a hülye (pl. én) a sajátjából. "
Ez így gyönyörű, de némi tény nem ártana!
2015.06.10. 20:19
SvidronyA írta:Imco írta:SvidronyA írta:Kezd összeállni a mozaikEgy-két hete ránéztem az 1.3.6 scannerrel és kiírt egy hibát a légkondival kapcsolatban , melynek kódját nem tudtam megfejteni, törölni viszont igen. Ez lehetett az első figyelmeztető jel, de sajnos nem jártam utána. Szóval, ami történt, azt a saját hanyagságomnak "köszönhetem", s főhetek -szó szerint - a saját levemben.
Ez így gyönyörű, de némi tény nem ártana!
A hülyeségemen kívül még nincsenek tények (...amelyek köztudottan makacs dolgok). Beszéltem telefonon a gödiekkel; előbb tudok intézni CT vagy MRI vizsgálatotBeszéltem a fünferesekkel, ők annyit tudnak segíteni, hogy ha kiszerelem a klímaventit, megnézik, s utána eldönthetem, mit is akarok. Egyelőre tanácstalan vagyok és vágyom Grönlandra
2015.06.12. 19:38
SvidronyA írta:A klímaventi szorul, kézzel alig bírom megmozdítani. Lehetséges az, hogy a szorulás, illetve az ebből adódó működésképtelenség okán oly mértékben felmelegedett a rendszer/megnőtt a nyomás, hogy a nyomásszabályzó szelep fújt le, s ezt hallottam én "gépészül" biztiszelep hangnak, illetve a "füstjelenség" ennek volt betudható?
Ha esetleg állja a helyét az érvelésem, akkor lehet, hogy elég egy új klímaventi+nyomásszabályzó szelep+feltöltés?
2015.06.13. 10:10
2015.06.15. 11:09
2015.06.15. 11:18
szabi.bolla írta:Sziasztok!
Sorry előre is, hogy nem olvasom vissza a korábbi írásokat.
Az autó e39 2.5tds '96. A probléma az,hogy klíma nem kapcsol be - tipikus. Most lett feltöltve a rendszer 6 bar-ra. Diagnosztika hibát nem mutat.
Klímapanel csere történt tavasszal, minden egyéb funkció működik, valamint kb 3 hete új klímahűtőt kapott az autó, mert elég ramaty állapotban volt. A feltöltés most hét végén történt.
Ötlet? Köszi előre is.
2015.06.15. 14:01
hamoriarpi írta:szabi.bolla írta:Sziasztok!
Az autó e39 2.5tds '96. A probléma az,hogy klíma nem kapcsol be - tipikus. Most lett feltöltve a rendszer 6 bar-ra. Diagnosztika hibát nem mutat.
Klímapanel csere történt tavasszal, minden egyéb funkció működik, valamint kb 3 hete új klímahűtőt kapott az autó, mert elég ramaty állapotban volt. A feltöltés most hét végén történt.
Ötlet? Köszi előre is.
Autóklímát nem nyomásra, hanem tömegre töltünk vákuumozás után.
A hiba nem biztos, hogy csak ez.
2015.06.15. 17:43
admin írta:hamoriarpi írta:szabi.bolla írta:Sziasztok!
Ötlet? Köszi előre is.
Nyomásra is meg lehet azért tölteni![]()
Kérdés mikor és hol volt az a 6 bár?
2015.06.15. 21:29
hamoriarpi írta:admin írta:hamoriarpi írta:szabi.bolla írta:Sziasztok!
Ötlet? Köszi előre is.
Meg lehet, de kevésbé szakszerű, mint grammra. Egy gyengélkedő kompresszornál nyomásra töltés nagyon félrevezető lehet. Ami még félrevezetőbb és veszélyes az a bypass szelepesek nyomásra töltése.
DE NEHOGY MÁR ÉN MAGYARÁZZAM NEKED![]()
![]()
2015.06.15. 21:32
szabi.bolla írta:hamoriarpi írta:admin írta:hamoriarpi írta:szabi.bolla írta:Sziasztok!
Ötlet? Köszi előre is.
Meg lehet, de kevésbé szakszerű, mint grammra. Egy gyengélkedő kompresszornál nyomásra töltés nagyon félrevezető lehet. Ami még félrevezetőbb és veszélyes az a bypass szelepesek nyomásra töltése.
DE NEHOGY MÁR ÉN MAGYARÁZZAM NEKED![]()
![]()
Egyetértek, hogy a klímát grammra töltik, ezen nem érdemes vitáznunk, a klímám attól még nem működik![]()
Viszont sikerült szóra bírni a klímát régi vezérlőpanellel, aminek csak kijelző problémája volt. (Új panelből átraktam a kijelzőt a régi panelre.) Kapcsol a hűtőventillátor, és változik kicsit a fordulatszám is. Gondolom eből lehet következtetni arra, hogy a szivagttyú is működésbe lép. Viszont a befúlyt levegő továbbra is langyos :S. Tudtok esetleg ajánlani valakit Pesten a 12-13. kerület környékén aki nem aranyárben ránéz a klímagázra és rá is tölt ha szükséges?