Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Klíma!

2015.06.09. 08:46

SvidronyA írta: Apropó, tudsz/tudtok olyan akár online WDS-t, ami megy Win8.1 Pro 64 bit alatt? Az online-okkal lyukra futottam, mivel egy korábbi Java verziót nem enged futni, a meglévővel pedig nem megy :mereg:

Rheingold vagy ha az online akarsz maradni akkor a javaba ad hozzá a weboldal címét.És menni fog win8.1 64bit-en is.

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA
Értékelés: 4.76%

2015.06.09. 09:47

Lökj fel egy virtuális gépet. Én már belefáradtam abba, hogy általában mindig gond van az ilyenekkel. Ott figyel a jó öreg XP meg egy Win7 mellette. :doglotlo:

2015.06.09. 15:05

A klímaventi szorul, kézzel alig bírom megmozdítani. Lehetséges az, hogy a szorulás, illetve az ebből adódó működésképtelenség okán oly mértékben felmelegedett a rendszer/megnőtt a nyomás, hogy a nyomásszabályzó szelep fújt le, s ezt hallottam én "gépészül" biztiszelep hangnak, illetve a "füstjelenség" ennek volt betudható?

Ha esetleg állja a helyét az érvelésem, akkor lehet, hogy elég egy új klímaventi+nyomásszabályzó szelep+feltöltés?

2015.06.09. 15:17

SvidronyA írta:A klímaventi szorul, kézzel alig bírom megmozdítani. Lehetséges az, hogy a szorulás, illetve az ebből adódó működésképtelenség okán oly mértékben felmelegedett a rendszer/megnőtt a nyomás, hogy a nyomásszabályzó szelep fújt le, s ezt hallottam én "gépészül" biztiszelep hangnak, illetve a "füstjelenség" ennek volt betudható?

Ha esetleg állja a helyét az érvelésem, akkor lehet, hogy elég egy új klímaventi+nyomásszabályzó szelep+feltöltés?

Igen/igen/igen. Annyival megtoldva, hogy nem nyomásszabályozó szelep, hanem biztonsági szelep. Az mindenképp csere. Aztán vákuum-teszt, töltés. Ez a minimum konfig, amire számítani lehet. Ettől csak bonyolultabb lehet a probléma. Az az érdekes, hogy a nyomáskapcsoló miért nem tiltotta a kompresszort... A biztonsági szelep, már az utolsó, mechanikai védelmi vonal, amikor a gázt is elengedi. Előtte vannak az elektromos védelmi vonalak, amelyeknek előbb működésbe kellett volna jönniük. Valami nem kerek.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA

2015.06.09. 15:42

Bocsássatok meg a lustaságomért, hogy nem nyálazom végig.
Ami tuti: klímám töltve, fertőtlenítve. Hideget fúj, ventim pörög mint állat!
De nuku kondenzvíz. Biztos eldugult, tudom hogy hol a kifolyó, azaz elméletben, kardán jobb és bal oldal.

Márpedig a kondenzvíznek valahol el kell tünnie, de ezt nem a gyári helyén teszi, ráadásul nyomtalanul eltűnik, kitudja kocsin belül hol, lehet jópár hely.

A kérdés: ennek mi a szakos kipucolása? Sehol se olvastam hogy hogyan is kellene ezt @home kipucolni, úgy hogy ne rontsunk el semmit!

Előre is köszi

2015.06.09. 15:53

kanyobence írta:Bocsássatok meg a lustaságomért, hogy nem nyálazom végig.
De nuku kondenzvíz. Biztos eldugult, tudom hogy hol a kifolyó, azaz elméletben, kardán jobb és bal oldal.

Márpedig a kondenzvíznek valahol el kell tünnie, de ezt nem a gyári helyén teszi, ráadásul nyomtalanul eltűnik, kitudja kocsin belül hol, lehet jópár hely.

A kérdés: ennek mi a szakos kipucolása? Sehol se olvastam hogy hogyan is kellene ezt @home kipucolni, úgy hogy ne rontsunk el semmit!

Előre is köszi

Valaki tett már fel fotót. Én úgy emléxem, hogy alulról megpiszkálta a csöveket és jó lett.
A másik vége a könyöklő szét applikálása, ami felesleges ha lefolyik.

2015.06.09. 17:35

Előre is köszi

Napokban csináltam, a piszkálás nem segít, hacsak nem alul tömődött el a cső vége. A szőnyeg alatt, a függőleges részben a kifolyó gumicsőben van egy műanyag spirál, ez fizikailag megakadályozza a piszkálást.
Alulról finoman megnyomattam slaggal. Na az segített.
Egyébként a könyöklő alá megy el a víz a levegőcsatornába, mikor elegendő van benne, akkor bugyog böfög az utasrácsnál.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: kanyobence

2015.06.09. 19:51

Gallaca írta:

Előre is köszi

Napokban csináltam, a piszkálás nem segít, hacsak nem alul tömődött el a cső vége. A szőnyeg alatt, a függőleges részben a kifolyó gumicsőben van egy műanyag spirál, ez fizikailag megakadályozza a piszkálást.
Alulról finoman megnyomattam slaggal. Na az segített.
Egyébként a könyöklő alá megy el a víz a levegőcsatornába, mikor elegendő van benne, akkor bugyog böfög az utasrácsnál.

pár éve jártam én is így.menet közben mintha vízlötyögést hallotam volna,és állott víz szag is jött.én is hátul vettem észre a szellőző rácsnál a vizet.nekem elég volt alulról megpiszkálni a leeresztő csövet.

2015.06.10. 08:30

Kezd összeállni a mozaik :-( Egy-két hete ránéztem az 1.3.6 scannerrel és kiírt egy hibát a légkondival kapcsolatban , melynek kódját nem tudtam megfejteni, törölni viszont igen. Ez lehetett az első figyelmeztető jel, de sajnos nem jártam utána. Szóval, ami történt, azt a saját hanyagságomnak "köszönhetem", s főhetek -szó szerint - a saját levemben.

Ezt csak tanulság gyanánt osztom meg veletek, melynek margójára a következő idézet pontosan illik: "az okos más kárából tanul, a hülye (pl. én) a sajátjából. "

Tapatalk-kal küldve az én D6503-el

2015.06.10. 11:25

SvidronyA írta:Kezd összeállni a mozaik :-( Egy-két hete ránéztem az 1.3.6 scannerrel és kiírt egy hibát a légkondival kapcsolatban , melynek kódját nem tudtam megfejteni, törölni viszont igen. Ez lehetett az első figyelmeztető jel, de sajnos nem jártam utána. Szóval, ami történt, azt a saját hanyagságomnak "köszönhetem", s főhetek -szó szerint - a saját levemben.

Ezt csak tanulság gyanánt osztom meg veletek, melynek margójára a következő idézet pontosan illik: "az okos más kárából tanul, a hülye (pl. én) a sajátjából. "

Ez így gyönyörű, de némi tény nem ártana! :D

2015.06.10. 13:10

Imco írta:
SvidronyA írta:Kezd összeállni a mozaik :-( Egy-két hete ránéztem az 1.3.6 scannerrel és kiírt egy hibát a légkondival kapcsolatban , melynek kódját nem tudtam megfejteni, törölni viszont igen. Ez lehetett az első figyelmeztető jel, de sajnos nem jártam utána. Szóval, ami történt, azt a saját hanyagságomnak "köszönhetem", s főhetek -szó szerint - a saját levemben.

A hülyeségemen kívül még nincsenek tények (...amelyek köztudottan makacs dolgok). Beszéltem telefonon a gödiekkel; előbb tudok intézni CT vagy MRI vizsgálatot :shock: Beszéltem a fünferesekkel, ők annyit tudnak segíteni, hogy ha kiszerelem a klímaventit, megnézik, s utána eldönthetem, mit is akarok. Egyelőre tanácstalan vagyok és vágyom Grönlandra :facepalm:

2015.06.10. 20:19

SvidronyA írta:
Imco írta:

A hülyeségemen kívül még nincsenek tények (...amelyek köztudottan makacs dolgok). Beszéltem telefonon a gödiekkel; előbb tudok intézni CT vagy MRI vizsgálatot :shock: Beszéltem a fünferesekkel, ők annyit tudnak segíteni, hogy ha kiszerelem a klímaventit, megnézik, s utána eldönthetem, mit is akarok. Egyelőre tanácstalan vagyok és vágyom Grönlandra :facepalm:

Elküldöd nagysparco-nak postafordultával küldi a cseredarabot.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA

2015.06.12. 19:38

SvidronyA írta:A klímaventi szorul, kézzel alig bírom megmozdítani. Lehetséges az, hogy a szorulás, illetve az ebből adódó működésképtelenség okán oly mértékben felmelegedett a rendszer/megnőtt a nyomás, hogy a nyomásszabályzó szelep fújt le, s ezt hallottam én "gépészül" biztiszelep hangnak, illetve a "füstjelenség" ennek volt betudható?

Ez baromi érdekes egyébként. Nekem csak simán viszkóval is hibátlanul ment. Úgy vettem észre,hogy az egyes fokozat elhalálozott és csak a kettes ment. De csak addig ment,míg a viszkó össze nem zárt.Utána el sem indult,pedig állva járattam sokáig,és hideg sem volt tegnap :).(épp ezzel az ózonos szarral nyomtam tele az utas teret).

2015.06.13. 10:10

Klímaventi egység kioperálva:

KATT IDE!

Bár nem szorosan a témába vág, javaslom mindannyiotoknak, aki eltávolítja a klímaventit javít(tat)ás vagy csere okán, használja ki az alkalmat, s tisztítsa meg a hűtőt, mert eszméletlen mennyiségű kosz gyülemlik fel az évek során :!:

2015.06.15. 11:09

Sziasztok!
Sorry előre is, hogy nem olvasom vissza a korábbi írásokat.
Az autó e39 2.5tds '96. A probléma az,hogy klíma nem kapcsol be - tipikus. Most lett feltöltve a rendszer 6 bar-ra. Diagnosztika hibát nem mutat.
Klímapanel csere történt tavasszal, minden egyéb funkció működik, valamint kb 3 hete új klímahűtőt kapott az autó, mert elég ramaty állapotban volt. A feltöltés most hét végén történt.
Ötlet? Köszi előre is.

2015.06.15. 11:18

szabi.bolla írta:Sziasztok!
Az autó e39 2.5tds '96. A probléma az,hogy klíma nem kapcsol be - tipikus. Most lett feltöltve a rendszer 6 bar-ra. Diagnosztika hibát nem mutat.
Klímapanel csere történt tavasszal, minden egyéb funkció működik, valamint kb 3 hete új klímahűtőt kapott az autó, mert elég ramaty állapotban volt. A feltöltés most hét végén történt.
Ötlet? Köszi előre is.

Autóklímát nem nyomásra, hanem tömegre töltünk vákuumozás után.
A hiba nem biztos, hogy csak ez.

2015.06.15. 14:01

hamoriarpi írta:
Ötlet? Köszi előre is.

Nyomásra is meg lehet azért tölteni :)
Kérdés mikor és hol volt az a 6 bár?

2015.06.15. 17:43

admin írta:
hamoriarpi írta:
Ötlet? Köszi előre is.

Meg lehet, de kevésbé szakszerű, mint grammra. Egy gyengélkedő kompresszornál nyomásra töltés nagyon félrevezető lehet. Ami még félrevezetőbb és veszélyes az a bypass szelepesek nyomásra töltése.

DE NEHOGY MÁR ÉN MAGYARÁZZAM NEKED :!: :D :mrgreen:

2015.06.15. 21:29

hamoriarpi írta:
admin írta:
hamoriarpi írta:
Ötlet? Köszi előre is.

Meg lehet, de kevésbé szakszerű, mint grammra. Egy gyengélkedő kompresszornál nyomásra töltés nagyon félrevezető lehet. Ami még félrevezetőbb és veszélyes az a bypass szelepesek nyomásra töltése.

Egyetértek, hogy a klímát grammra töltik, ezen nem érdemes vitáznunk, a klímám attól még nem működik :)
Viszont sikerült szóra bírni a klímát régi vezérlőpanellel, aminek csak kijelző problémája volt. (Új panelből átraktam a kijelzőt a régi panelre.) Kapcsol a hűtőventillátor, és változik kicsit a fordulatszám is. Gondolom eből lehet következtetni arra, hogy a szivagttyú is működésbe lép. Viszont a befúlyt levegő továbbra is langyos :S. Tudtok esetleg ajánlani valakit Pesten a 12-13. kerület környékén aki nem aranyárben ránéz a klímagázra és rá is tölt ha szükséges?

2015.06.15. 21:32

szabi.bolla írta:
hamoriarpi írta:
admin írta:
hamoriarpi írta:
Ötlet? Köszi előre is.

Egyetértek, hogy a klímát grammra töltik, ezen nem érdemes vitáznunk, a klímám attól még nem működik :)
Viszont sikerült szóra bírni a klímát régi vezérlőpanellel, aminek csak kijelző problémája volt. (Új panelből átraktam a kijelzőt a régi panelre.) Kapcsol a hűtőventillátor, és változik kicsit a fordulatszám is. Gondolom eből lehet következtetni arra, hogy a szivagttyú is működésbe lép. Viszont a befúlyt levegő továbbra is langyos :S. Tudtok esetleg ajánlani valakit Pesten a 12-13. kerület környékén aki nem aranyárben ránéz a klímagázra és rá is tölt ha szükséges?

Rátölteni nem lehet, mert nem tudod mennyi van a rendszerben. Leszív, majd visszatölt megfelelő mennyiségre. A Hegyalja úton van egy klímás, akiről sok jót hallottam.
Hozzászólás küldése

VigLink badge