Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Klíma!

2014.06.22. 16:34

Devon írta:Üdv! Nem műkszik a klímaventim, egyik fokozatban sem. :( Kezdtem volna a módszeres hibakeresést, ami ugye a biztinél kezdődik. Viszont a biztosítékot nem találom sehol,se a kesztyűtartó felett,se a csomiban. A kesztyűtartó feletti táblában csak 45-ig vannak kiosztva a biztik, a klímaventi pedig a 74-75 vagy 75-76. Hol lehet, hogy nem találom? :roll:

A kesztyűtartó mögötti rack rémlik. A többiek majd megerősítenek vagy cáfolnak.

2014.06.22. 16:49

hamoriarpi írta:
Devon írta:Üdv! Nem műkszik a klímaventim, egyik fokozatban sem. :( Kezdtem volna a módszeres hibakeresést, ami ugye a biztinél kezdődik. Viszont a biztosítékot nem találom sehol,se a kesztyűtartó felett,se a csomiban. A kesztyűtartó feletti táblában csak 45-ig vannak kiosztva a biztik, a klímaventi pedig a 74-75 vagy 75-76. Hol lehet, hogy nem találom? :roll:

A kesztyűtartó mögötti rack rémlik. A többiek majd megerősítenek vagy cáfolnak.

Megerősítve!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2014.06.24. 12:08

admin írta:
barbrady írta:
admin írta:Lehet a fütés boxba lukas az elpár azt nem látod UV-vel csak ha kibontod.

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

A kondenz cső vége nem lesz UV festékes olyankor?

Tapatalk

Nemtudom. De lehetséges.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

A kondenzvíz csőnél látszik.
A tömszelence nem feltétlenül lászik kívülről, csak ha már annyira szivárog, hogy kiveri a festett olajat.

Tapatalk-kal küldve az én LT30p-el

2014.06.24. 15:51

Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem klíma ventilátor ügyben. Az a helyzet, hohy klíma bekapcsoláskor nem indul el a ventilátor. Szeretném valahogy lepróbálni, vagy kimérni, hogy megtudjam, melyik alkatrészem a hibás. Három vezetékes a ventilátorom, mekkora ellenállást kéne mérnem a ventilátor felöli csatlakozón, vagy hova kéne feszültséget kapcsolnom a teszteléshez?

2014.06.24. 16:27

gabii90 írta:Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem klíma ventilátor ügyben. Az a helyzet, hohy klíma bekapcsoláskor nem indul el a ventilátor. Szeretném valahogy lepróbálni, vagy kimérni, hogy megtudjam, melyik alkatrészem a hibás. Három vezetékes a ventilátorom, mekkora ellenállást kéne mérnem a ventilátor felöli csatlakozón, vagy hova kéne feszültséget kapcsolnom a teszteléshez?

PWM motor. Csak diaggal tudod tesztelni, vagy egy négyszögjel generátorral. 2 vastagra a tápot, a négyszögjel generátor pozitívját a vékonyra. Semmilyen más módszerrel ne próbálkozz, mert füst a vége. Komoly elektronika van a motorban. Vagy dugd rá egy működő ventillátoros autóra, és úgy teszteld.

2014.06.24. 16:29

Köszönöm a segítséget.
Milyen diag programmal érdemes? Elm327 kábellel menni fog?

Klíma!

2014.06.25. 11:10

gabii90 írta:Köszönöm a segítséget.

Kabellel nem fog menni csak ha van szoftver hozzá ami tudja :) ha scanmaster progid van az nem tudja,vagyis a e61 biztos nem e39 nem probaltam.
Inpa,Dis biztos tudja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2014.06.25. 14:49

rockerekhu írta:

Kabellel nem fog menni csak ha van szoftver hozzá ami tudja :) ha scanmaster progid van az nem tudja,vagyis a e61 biztos nem e39 nem probaltam.
Inpa,Dis biztos tudja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Az tiszta, hogy kell szoftver is. Csak nem tudom, milyen kábellel tudok kommunikálni a klíma vezérlővel. Remélem az elm327-tel menni fog. Hamarosan kipróbálom.

2014.06.25. 21:50

Legegyszerűbb az INPA + inpa kábel. Többivel nem próbáltam.

2014.06.25. 22:34

Sajnos olyan kábelem nincs. De utána járok a dolognak.

2014.07.07. 00:42

Sziasztok!

Újdonsült E39 tulajdonos vagyok (2001, 525d), 3 napja vettem az autót, és elvittem a kedvenc autószerelőmhöz klímatöltésre, mert véleményem szerint, nagyon gyengén fújta a hideget. Amikor feltöltötte gázzal, kérte, hogy indítsam be az autót és a klímát is kapcsoljam be, de a szerkezete amivel töltötte a gázt, azt mutatta, hogy túl nagy a nyomás a rendszerben és állítása szerint nem kapcsol be az ilyenkor szükségszerűen működésbe lépő nagyobb klímahűtő (?Mert hogy dolgozik benne egy kisebb is ami egy bizonyos nyomásig tudja kezelni a hűtést?). visszavette a gázt nagyon alacsony szintre, hogy pont ne főzzön meg minket a napsütés (kb 100g-ra ha jól emlékszem és jól hallottam) Egyenlőre nem tudta megmondani, hogy mi lehet a probléma, de kb. csak 2-3 hét múlva lesz újra az úriember és akkor tudok hozzá visszamenni.
Az autószerelőhöz 7 éve hordom a kocsikat, nem csalódtam még benne, ezért a mutatványért egy forintot sem kért, de az lehetséges, hogy erre a típusra nem igazán specializálódott.
Tudnátok nekem segítséget adni azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a probléma és körülbelül milyen nagyságrendű költségekre lehet számítani?

Az üzenetemből biztosan kiderült, hogy nagyon laikus vagyok :), úgyhogy ezért elnézést is kérek, illetőleg olvasgattam ezt a fórumot de nem igazán találtam ugyanezen problémát.

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:

2014.07.07. 08:07

NorbertoE39525d írta:Sziasztok!

Újdonsült E39 tulajdonos vagyok (2001, 525d), 3 napja vettem az autót, és elvittem a kedvenc autószerelőmhöz klímatöltésre, mert véleményem szerint, nagyon gyengén fújta a hideget. Amikor feltöltötte gázzal, kérte, hogy indítsam be az autót és a klímát is kapcsoljam be, de a szerkezete amivel töltötte a gázt, azt mutatta, hogy túl nagy a nyomás a rendszerben és állítása szerint nem kapcsol be az ilyenkor szükségszerűen működésbe lépő nagyobb klímahűtő (?Mert hogy dolgozik benne egy kisebb is ami egy bizonyos nyomásig tudja kezelni a hűtést?). visszavette a gázt nagyon alacsony szintre, hogy pont ne főzzön meg minket a napsütés (kb 100g-ra ha jól emlékszem és jól hallottam) Egyenlőre nem tudta megmondani, hogy mi lehet a probléma, de kb. csak 2-3 hét múlva lesz újra az úriember és akkor tudok hozzá visszamenni.
Az autószerelőhöz 7 éve hordom a kocsikat, nem csalódtam még benne, ezért a mutatványért egy forintot sem kért, de az lehetséges, hogy erre a típusra nem igazán specializálódott.
Tudnátok nekem segítséget adni azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a probléma és körülbelül milyen nagyságrendű költségekre lehet számítani?

Az üzenetemből biztosan kiderült, hogy nagyon laikus vagyok :), úgyhogy ezért elnézést is kérek, illetőleg olvasgattam ezt a fórumot de nem igazán találtam ugyanezen problémát.

Üdv:

100g es meg elindul a klima? Nalam 400g-nal mocsari levegot fujt...viszont ha nincs megfelelo mennyisegu hutokozeg akkor megfelelo kenoanyag sincs a kompresszorban (elvileg)...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bummer az itt látható tagok köszönték meg: NorbertoE39525d

2014.07.07. 08:53

Üdv:
klímaventit kell javíttatni/cserélni. Sűrűn előforduló probléma. Bontottan 25-30 körül van, attól függően, hogy 3, vagy 4 vezetékes. Innen a fórumról nagysparco foglalkozik javítással, Schnitzernél tudsz venni bontottat.

Ezt mobilról nyomtam.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: NorbertoE39525d

2014.07.07. 09:45

Gallaca írta:

Üdv:
klímaventit kell javíttatni/cserélni. Sűrűn előforduló probléma. Bontottan 25-30 körül van, attól függően, hogy 3, vagy 4 vezetékes. Innen a fórumról nagysparco foglalkozik javítással, Schnitzernél tudsz venni bontottat.

Ezt mobilról nyomtam.

Rendben, és köszönöm szépen! Remélem azért nem olyan sűrűn fordul elő... :)

2014.07.07. 11:07

NorbertoE39525d írta:[

Elvileg jó rá más autóé is.
Schnitzer most kap új ellátmányt.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Haminda

2014.07.07. 12:57

Imco írta:
NorbertoE39525d írta:[

Elvileg jó rá más autóé is.
Schnitzer most kap új ellátmányt.

Talán valamennyi merciét lehet rafaragni, és az időtállób technika is.

2014.07.07. 17:29

Haminda írta:Talán valamennyi merciét lehet rafaragni, és az időtállób technika is.

Azt, csak nem akartam offolni! :)

Milyen lett a kormányod?

2014.07.11. 10:39

Üdv Mindenki!
E39 2002 525D-m van kérdésem az lenne ha bekapcsolom a klímát kétzónás digitklíma van a kocsiban miért van az hogy a vezető oldal felőli zóna rendesen langyos levegőt fúj míg a másik zóna hideget azonos hőmérséklet mellett. Tegnap elindultam kinnt volt 27fok mind2 zóna 21 fokon indulásnál még okévolt majdnem egyformán hideget fújt de egy 10 km múlva felőlem elkezdett langyos majdnem meleg levegő jönni ez mitől lehet?

Küldve az én iPhone-ről Tapatalk használatával

2014.07.11. 12:56

Nyuzso írta:Üdv Mindenki!
E39 2002 525D-m van kérdésem az lenne ha bekapcsolom a klímát kétzónás digitklíma van a kocsiban miért van az hogy a vezető oldal felőli zóna rendesen langyos levegőt fúj míg a másik zóna hideget azonos hőmérséklet mellett. Tegnap elindultam kinnt volt 27fok mind2 zóna 21 fokon indulásnál még okévolt majdnem egyformán hideget fújt de egy 10 km múlva felőlem elkezdett langyos majdnem meleg levegő jönni ez mitől lehet?

Fütéscsap.

2014.07.14. 15:35

Janek írta:
Nyuzso írta:Üdv Mindenki!

Fütéscsap.

Cseréljem ki?

Hozzászólás küldése

VigLink badge