Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.09.21. 22:04

nem, azok nem szimeringek onnan a vezérműtengelyre folyik tovább az olaj beolajozza azt is és azt felfogja a szelepszár szimering majd vissza le

2009.09.21. 23:10

nlm79 írta:nem, azok nem szimeringek onnan a vezérműtengelyre folyik tovább az olaj beolajozza azt is és azt felfogja a szelepszár szimering majd vissza le

Köszi a választ, így egyre valószínűbbnek látszik a kiinduló verzió. :roll:

2009.09.24. 13:29

Blais írta:
nlm79 írta:nem, azok nem szimeringek onnan a vezérműtengelyre folyik tovább az olaj beolajozza azt is és azt felfogja a szelepszár szimering majd vissza le

Köszi a választ, így egyre valószínűbbnek látszik a kiinduló verzió. :roll:

Blais: találtam egy másik lehetséges hiba forrást. Egy kifejezetten szép képes leirás M62TU-ról:
LINK ODA
A Vanos szolenoid körüli gyűrűt cseréli a gondom, hogy nincs rajta ezen e gyűrűn a gyári szám első négy számjegye és nem látom a ETK-ban sem.
ui: Megtaláltam utólag itt van: LINK ODA
AtiTDI-nek küldetem levelet, mondja már meg a lánc feszitő és egyéb láncvezető cuccok árait.

Jackson, aki mivel a váltó téma talán letudva most tud erre koncentrálniű
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jackson 2009.09.24. 13:50-kor.

2009.09.24. 13:41

Ezen a fórumon, meg pont arról beszél a Sunbeem, hogy kicserélte a lánc feszitőt de nem az a gond.
LINK ODA

Ő a vanos mögött lévő non-return szelepre panaszkodik. Igaz az 740i de ugyanúgy M62TU és szerintem hülyeség az a dupla vanos szöveg, valószinüleg elirta. V8 dupla vanos csak M5-ben van ami S62 kódú.

Jackson, aki továbbra is nyomoz

2009.09.24. 13:54

Tessék egy pöpec kis Vanos metszeti kép:
LINK ODA
Igaz M62TU-ról szól.

Jackson, aki aljas módon megint belinkelte

2010.08.24. 11:16

Van egy kérdésem. Honnan tudom megállapítani egy Bmw motorról, hogy vanos nélküli, vanos-os, vagy dupla vanos-os. Gondolok itt a felnyitom a motorháztetőt, megnézem és tudni fogomra. Esetleg képet ha tud felrakni valaki azt megköszönném.

2010.08.24. 16:06

barbrady írta:Van egy kérdésem. Honnan tudom megállapítani egy Bmw motorról, hogy vanos nélküli, vanos-os, vagy dupla vanos-os. Gondolok itt a felnyitom a motorháztetőt, megnézem és tudni fogomra. Esetleg képet ha tud felrakni valaki azt megköszönném.

Sor6: Facelift elötti motor 1998/9 hó-ig 520i-528i-ig mindig szimpla Vanos ez az M52 motorosak. Utána M52TU motorok és facelift utáni 520i, 525i és 530i és M54-es motorral mind dupla Vanos.

V8-akban gyártási idő szerint (nem forgalomba helyezés) 1998/9 elöttiek vanos nélküli utána dupla vanos.
M62 esetén összehasonlitod a két képet M62B44 és M62TUB44
LINK ODA
nagyon látszik az eltérés.
A dupla vanos-os és a V8 szimpla vanos-osak többnyire Euro3-as kategóriával együtt jöttek mivel a kibocsájtás optimalizáslás miatt csinálták.

Jackson, aki igy nézné

2010.08.24. 16:17

jackson írta:Sor6: Facelift elötti motor 1998/9 hó-ig 520i-528i-ig mindig szimpla Vanos ez az M52 motorosak. Utána M52TU motorok és facelift utáni 520i, 525i és 530i és M54-es motorral mind dupla Vanos.

V8-akban gyártási idő szerint (nem forgalomba helyezés) 1998/9 elöttiek vanos nélküli utána dupla vanos.
M62 esetén összehasonlitod a két képet M62B44 és M62TUB44
LINK ODA
nagyon látszik az eltérés.
A dupla vanos-os és a V8 szimpla vanos-osak többnyire Euro3-as kategóriával együtt jöttek mivel a kibocsájtás optimalizáslás miatt csinálták.

Jackson, aki igy nézné

Köszi!

2010.10.18. 22:45

Sziasztok,

Végigolvastam az egész VANOS topikot de számomra nem érthető, hogy akkor most mely alkatrészeket kell cserélni ha zörög a VANOS? A lánckerekeket meg a láncot? Vagy amit az egyik klubtárs írt korábban a gyűrűket? Gondolom nem kell kompletten az egész hengerfejet kicserélni :)

2010.10.18. 23:41

491523 írta:Sziasztok,

Végigolvastam az egész VANOS topikot de számomra nem érthető, hogy akkor most mely alkatrészeket kell cserélni ha zörög a VANOS? A lánckerekeket meg a láncot? Vagy amit az egyik klubtárs írt korábban a gyűrűket? Gondolom nem kell kompletten az egész hengerfejet kicserélni :)

Helo
Ezt a Jackson tudná megmondani mert az Ő kocsija vanosos :wink:

2010.10.19. 08:36

lepke írta:

Helo

Szerintem Ő még nem javította a VANOS-át :) de lehet, hogy rosszul gondolom. Hátha van valaki más aki már áteset ezen a műtéten.

2010.10.19. 10:13

491523 írta:
lepke írta:

Helo

Szerintem Ő még nem javította a VANOS-át :) de lehet, hogy rosszul gondolom. Hátha van valaki más aki már áteset ezen a műtéten.

Igen teljesen jogos. Ami irogat a DrVanos is, hogy a Sor6-os okban kell javitani anyag hiba miatt. Az M62TU-ban más a helyzet de az Alibiman-nak pont tegnap volt egy ötlete.
A Sor6-os ban egy gumi gyűrűt cserélik a tengelyen.

Lásd képek:
M52TU motorhoz: DUAL vanos doksi
régebbi M52 motor: Single vanos doksi

Jackson, a V8-as szimpla vanos

2011.04.04. 21:59

Sziasztok,

525i gépem van M54-es (dupla Vanos-os) blokkal.

Nálam a következő hiba jelentkezett a napokban:
- Megyek a kocsival, egyszer egy pillanatra megtorpan (kvázi ránt egyet), majd leáll a motor,
- Újraindítom, a sárga motordiagnosztika lámpa kigyullad, de jár a motor rendesen,
- Óvatosan hazagurulok, de ezt sajna eljátsza még párszor míg hazaérek,
- A szervízben azt mondták, hogy a kipufogó oldali szelepvezérlés jeladó kuka, cserélni kell,

Annyit szeretnék kérdezni, hogy:

A topic-ban olvasottak alapján nem gondolnék másra, így ezt biztosan ki fogom cserélni, arra viszont kiváncsi lennék, hogy érdemes-e még megnézni valamit az autón (pl főtengely jeladó, stb.)

Érdemes-e 31 ezerért megvenni az OEM jeladót vagy jó az utángyártott is 17 ezerért?

Köszi a válaszokat és a segítséget előre is!

2011.04.04. 23:26

simi78 írta:Sziasztok,

- Megyek a kocsival, egyszer egy pillanatra megtorpan (kvázi ránt egyet), majd leáll a motor,
- Újraindítom, a sárga motordiagnosztika lámpa kigyullad, de jár a motor rendesen,
- A szervízben azt mondták, hogy a kipufogó oldali szelepvezérlés jeladó kuka, cserélni kell,

A topic-ban olvasottak alapján nem gondolnék másra, így ezt biztosan ki fogom cserélni, arra viszont kiváncsi lennék, hogy érdemes-e még megnézni valamit az autón (pl főtengely jeladó, stb.)

Érdemes-e 31 ezerért megvenni az OEM jeladót vagy jó az utángyártott is 17 ezerért?

Szia!
Vanostól nem áll le a motor, max. vészprogramra állna.
Nézzétek meg persze a többi jeladót is. Diagoljátok meg.
Pénztárca függő, utángyártott lehet, de bontott semmiképp! Üdv!

2011.04.05. 00:42

simi78 írta:Sziasztok,

Az árakban egy kicsit el vagy tévedve, az OEM vezérműtengely jeladó 9050Ft,

2011.04.05. 14:53

Hello,

Akkor engem át akarnak k_rni...
A RealOEM.com -on néztem meg a P/N-t (12147518628), erre azt mondta a helyi autósboltos gyerek, hogy 17.500,- HUF
A nyíregyházi BMW szalon meg, hogy 31.000,- HUF.

Vagy van olcsóbb forrás?
Ha igen, osszátok már meg plííz.

2011.04.05. 15:56

simi78 írta:Hello,

A RealOEM.com -on néztem meg a P/N-t (12147518628), erre azt mondta a helyi autósboltos gyerek, hogy 17.500,- HUF

Vagy van olcsóbb forrás?

Helo
Kérdezz utána itt
www.ap-trade.eu

2011.04.05. 16:39

simi78 írta:Hello,-ért

Vagy van olcsóbb forrás?

Az árral picit tévedtem, de ha ígértem, akkor 9050-ért oda is adom. Van belőle raktáron. http://schmiedmann.hu/termek/vezermuten ... ado_1.html

Kép

2011.04.05. 16:53

BMWMuller írta:
Az árral picit tévedtem, de ha ígértem, akkor 9050-ért oda is adom. Van belőle raktáron. http://schmiedmann.hu/termek/vezermuten ... ado_1.html

Van PÜ gomb is, nem kell teleírni az összes topicot a hirdetésekkel, szerintem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2011.04.05. 17:09

kzolee írta:
BMWMuller írta:

Van PÜ gomb is, nem kell teleírni az összes topicot a hirdetésekkel, szerintem.
Hozzászólás küldése

VigLink badge