Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fojtószelep, és levegő mennyiség mérő!

2011.05.28. 23:05

simi78 írta:Sziasztok,

Ma kiszereltem és kitakarítottam a fojtószelepet a verdában (volt benne lerakódás bőven).

Kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e segíteni abban, hogy a
- pótlevegő tolattyú és a
- kipörgésgátló szabályzó
hol van pontosan és hogy néz ki? Gondolom, hogy ezek is a szivóoldalon vannak.
Szeretném ezeket is kitakarítani.
Esetleg robbantott ábra, fotó vagy cikkszám, ami alapján rá tudnék keresni a realOEM.com-on sokat segítene.

Köszi szépen a segítséget előre is!

A kipörgésgátló -többek között- az ABS jeladóval és az ABS tömbbel kommunikálva dolgozik, ha jól tudom.

2011.05.30. 08:05

Ma kiszereltem és kitakarítottam a fojtószelepet a verdában (volt benne lerakódás bőven).

Esetleg robbantott ábra, fotó vagy cikkszám, ami alapján rá tudnék keresni a realOEM.com-on sokat segítene.

Mivel neked M54-es motorod van ami elektromos gázpedálos, ezért nincs kipörgésgátló (ASC) szabályzó folytószelep.
A régebbi kocsiknál a mechanikus folytószelep elött volt egy másik amit villany motorral csukott be ha kipörgött a kocsi mivel minek annyi Nm a kerékre ha ez is sok. Most a elektromosnál nincs gáz te padlóig nyomod a gázpedál potméterét a DME meg úgyis csak addig nyitja az elektromos gáz pedál folytószelepét amig kell.

Pótlevegő tolattyú alatt erre gondolsz LINK ODA a 8-as alkatrész? Mint alapjárati levegő szabályzó őt is lehet pucolni csak kicsit macerás bemászni érte.

Érdekes módon ez a alapjárati levegőszabályzó szelep nem létezik a V8-as M62TU-ban pedig hasonlók a M54-hez (elektromos gázpedál, secondary air rendszer stb).

Jackson, aki ezt tudja neked segiteni

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jackson az itt látható tagok köszönték meg: simi78
Értékelés: 4.76%

2011.05.30. 08:58

Van valakinek tapasztalata Magneti Marelli légtömegmérővel?

2011.05.30. 09:31

Imco írta:A kipörgésgátló -többek között- az ABS jeladóval és az ABS tömbbel kommunikálva dolgozik, ha jól tudom.

A kipörgésgátló(ASC) és az ABS tehát blokkolásgátló egy és ugyan az a rendszer (és még mellesleg a menetstabilizátor DSC is akinek van).

Jackson, aki megjegyzi

2011.05.30. 21:58

jackson írta:

Mivel neked M54-es motorod van ami elektromos gázpedálos, ezért nincs kipörgésgátló (ASC) szabályzó folytószelep.
A régebbi kocsiknál a mechanikus folytószelep elött volt egy másik amit villany motorral csukott be ha kipörgött a kocsi mivel minek annyi Nm a kerékre ha ez is sok. Most a elektromosnál nincs gáz te padlóig nyomod a gázpedál potméterét a DME meg úgyis csak addig nyitja az elektromos gáz pedál folytószelepét amig kell.

Pótlevegő tolattyú alatt erre gondolsz LINK ODA a 8-as alkatrész? Mint alapjárati levegő szabályzó őt is lehet pucolni csak kicsit macerás bemászni érte.

Érdekes módon ez a alapjárati levegőszabályzó szelep nem létezik a V8-as M62TU-ban pedig hasonlók a M54-hez (elektromos gázpedál, secondary air rendszer stb).

Jackson, aki ezt tudja neked segiteni

Köszi szépen a hasznos infókat Jackson!
Azér' van már egy kis tapasztalat a tarsolyban nálad úgy érzem... :franko:
Asszem az lesz az a cuccos, hétvégén rámegyek és kipucolom.

2011.07.05. 22:04

barbrady írta:Van valakinek tapasztalata Magneti Marelli légtömegmérővel?

Én azt raktam bele az enyémbe és tökéletes. Bár lehet hogy egy kicsit elkéstem a válasszal. :lol:

2012.09.28. 18:03

M52B28 motornál a fojtószelepnek hogy kell állnia?számit-e hogy "élben" 180fokon áll,vagy esetleg kicsit záróirányban néhány fokot?

Történt ugyanis,hogy leszerelt állapotban a fojtószelepre ránézve padlógáznál nem nyit ki 100% ra,azaz enyhén záró állapotban van,10fokot kb.

Azt vettem észre ,hogy ha ,NEM padlón nyomom a gázt hanem kicsit vissza engedem a gázt akkor gyorsulni kezd az BMW :facepalm: most ez igy jó?

hogy állitsam be a fojtószelepet?
:shock:

2012.09.28. 19:55

Micsoda vendégjárás van itt mostanában :wink: :mrgreen:

2012.11.22. 07:12

Van egy olyan jelenségem, hogy időnként mintha megtorpanna az autó, aztán "erőre kap" 1-2 mp múlva és megjavul. Diagnál légtömegmérő hibát jelez, de nem mindig. A csatlakozót már átfújkáltam WD-40-el, de a hibakód megmaradt -bár egy rövid próbaúton a jelenséget nem tapasztaltam.
Szerintetek kuka a légtömegmérő, vagy gyanakodjak egyelőre valamilyen kontakthibára?

2012.11.22. 21:08

kgandras írta:Van egy olyan jelenségem, hogy időnként mintha megtorpanna az autó, aztán "erőre kap" 1-2 mp múlva és megjavul. Diagnál légtömegmérő hibát jelez, de nem mindig. A csatlakozót már átfújkáltam WD-40-el, de a hibakód megmaradt -bár egy rövid próbaúton a jelenséget nem tapasztaltam.
Szerintetek kuka a légtömegmérő, vagy gyanakodjak egyelőre valamilyen kontakthibára?

Húzd le a csatiját, akkor átlagol :!:

2012.11.23. 06:23

simi64 írta:Húzd le a csatiját, akkor átlagol :!:

Ezen kívül ennek milyen hatása lesz?

2012.11.23. 07:31

kgandras írta:
simi64 írta:Húzd le a csatiját, akkor átlagol :!:

Ezen kívül ennek milyen hatása lesz?

12l. :D

2012.12.24. 15:35

Tegnap én is kipucoltam a fojtószelepet! Gondoltam egy misét megér. Elég hamar szétszedhető,de a tisztítás sem sok idő! Nálam volt lerakodás igaz nem sok ,ezt a féktárcsa tisztító szépen lehozta! A szelepet mozgató rugót is szépen lepucoltam majd lekezeltem, és indulhatott az összerakás. Mikor végeztem akkor jutott eszembe :facepalm: csinálhattam volna képeket!!! Tisztítás előtt gázadáskor néha torpant és nem húzott egyszerre. Már végig néztem /nézettem/ amit csak lehetett de nem találtunk semmi hibát-gyertya,jeladók stb... ezért gondoltam ezt megcsinálom! Eddigi próbautak csak rövidek voltak de a torpanás megszűnt :D gázadásra is jobban reagál! Remélem így is marad!!! Ennyit számítana ez a kis művelet?? Pedig ahogy írtam nem "sok" piszok volt lerakódva. Vagy megijedt szegény hogy nagyobb "műtét "vár rá!!! :roll:

2013.02.25. 17:06

Sziasztok!

2002-es 525D
A jelenség a következő: 120 km/h- ig minden okés, gyorsul az aútó, majd olyan 130-150 között megtorpan a motor és nem hajlandó tovább gyorsulni, utána gáz visszaenged, és lassan magához tér, úrja gyorsítok, és megint megtorpan. Kisebb sebességnél minden rendben, semmi jelét nem mutatja annak, hogy valami nincs rendben.
Olvasgattam ezt a témát, és csak az elöttem lévő hozzászolásokból gondolom, hogy a légtömegmérő lehet a ludas.

Sajnos én nem értek ennyire az autókhoz mint ti, ezért kértem segitséget, megköszönném, ha valaki tudna rá mondani valamit!

2013.02.25. 17:39

Adam90 írta:Sziasztok!

2002-es 525D
A jelenség a következő: 120 km/h- ig minden okés, gyorsul az aútó, majd olyan 130-150 között megtorpan a motor és nem hajlandó tovább gyorsulni, utána gáz visszaenged, és lassan magához tér, úrja gyorsítok, és megint megtorpan. Kisebb sebességnél minden rendben, semmi jelét nem mutatja annak, hogy valami nincs rendben.
Olvasgattam ezt a témát, és csak az elöttem lévő hozzászolásokból gondolom, hogy a légtömegmérő lehet a ludas.

Sajnos én nem értek ennyire az autókhoz mint ti, ezért kértem segitséget, megköszönném, ha valaki tudna rá mondani valamit!

Lehúzod a légtömegmérőt és megjavul, ha ez a baja, és ha nem tévedek. :)

2013.02.25. 19:14

Imco írta:

2002-es 525D

Köszönöm a gyors választ!

Kipróbálom! És, hogyha megszünik a jelenség ezután, akkor a légtömegmérő már kuka? Vagy egy nagytakarítás még segíthet rajta?

2013.02.25. 19:54

Adam90 írta:
Imco írta:

2002-es 525D

Kipróbálom! És, hogyha megszünik a jelenség ezután, akkor a légtömegmérő már kuka? Vagy egy nagytakarítás még segíthet rajta?

Valószinüleg kuka, de egy misét megér a pucolás! Levi irta,lehet kapni légtömegmérő tisztítót.

2013.02.25. 20:24

Adam90 írta:]

Ahogy Maxi írja. Veszteni valód nem igen van. Tisztit, újat vesz.
Sokat ne járj vele így mert megeszi a gatyádat is! :)

Egy diag egyből megmondja, mi a rossz.

2013.02.25. 20:34

Maxi írta:
Adam90 írta:
Imco írta:

2002-es 525D

Valószinüleg kuka, de egy misét megér a pucolás! Levi irta,lehet kapni légtömegmérő tisztítót.

Rendben, utána nézek, és megpróbálom ezt a tisztitót. De ha mégsem válik be akkor enyit megérdemel, eddig nagyon hálás volt :) És olvastam arról is, hogy érdemes kipucolni akkor is, ha nincs gond vele.
Utána majd leírom a tapasztalatot!
Köszönöm!

2013.02.25. 20:40

Imco írta:
Adam90 írta:]

Ahogy Maxi írja. Veszteni valód nem igen van. Tisztit, újat vesz.
Sokat ne járj vele így mert megeszi a gatyádat is! :)

Egy diag egyből megmondja, mi a rossz.

igazad lehet, mert a fogyasztás 6.6 rol 6.9 re ugrott rövid időn belül. Kb ugyan azt az utvonalat járom vele. Abszolut vegyes használat mellet.
Hozzászólás küldése

VigLink badge