Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)

2016.04.11. 16:12

gorcsev írta:
PeterE39 írta:
gorcsev írta:Sziasztok!

Lassan összeszedem, hogy mi minden nem jó, mióta kicseréltem az LCM modult.
1. a bal lámpám lefelé világít, kb 3 méterre elém az útra
2. a napi számláló és a többi szám is erősebben világít mint eddig, de ez csak este tűnt fel. Szinte virít a műszerekhez képest
3. világít a fék olajszint visszajelző, annak ellenére, hogy az olajszint rendben van.

Kb. ezeket vettem eddig észre.
Szerintetek ez mind megoldható az LCM modul és a kocsi összetanításával?

Gorcsev

1. a magasságállítód egyébként nem törött? Ha mozgatod az izzó foglalatát, nem lötyög?
3. fék olajszint visszajelző nekem nem rémlik, ellenben van fékolaj csere figyelmeztető jelzés, ami idő alapú tudtommal, bár nem tudom hol tárolja a számlálót, ellenben törölhető (már ha volt az utóbbi két évben fékolaj cseréd, ellenben azt is ejtsd meg)

Fékolaj emlékeim szerint volt cserélve.
A lámpa eddig tökéletesen működött. Minden hiba a lámpamodul cserével egy időben jött elő.

Milyen verziójú LCM-et cseréltél, és mire, azonos típus (cikkszám)?
97-ben volt váltás állítólag a fékfolyadék tartályban is, és változott a szintjelző kapcsoló is ezzel együtt, pont ellentétes működésűre.

2016.04.11. 17:57

Lassan összeszedem, hogy mi minden nem jó, mióta kicseréltem az LCM modult.
2. a napi számláló és a többi szám is erősebben világít mint eddig, de ez csak este tűnt fel. Szinte virít a műszerekhez képest
3. világít a fék olajszint visszajelző, annak ellenére, hogy az olajszint rendben van.

Kb. ezeket vettem eddig észre.
Szerintetek ez mind megoldható az LCM modul és a kocsi összetanításával?

Gorcsev

1. Bal lámpában eltörött a pöcök valószínűleg. Xenonos amúgy? Ha igen, a magasságot külön modul szabályozza, nem az LCM.
2. Nem hiszem, hogy az LCM modulnak köze van hozzá, a műszerfal akkor is világít, ha simán tápot adok neki az asztalon.
3. Ezt megoldja a recoding minden bizonnyal. Már beszéltünk róla.

2016.04.12. 19:52

Gorcsev

Állító pöcköket tudok, ha szükséges.

2016.04.14. 20:03

2literes.apenta írta:

Gorcsev

Állító pöcköket tudok, ha szükséges.

Köszi.
Elvittem Danihoz, mind a két lámpát egy kis felújításra. :)

2016.04.23. 18:26

Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy a motorból alapjáraton olyasmi hang jön mintha valami ellene törve es rázkódik vagy mintha egy csavar kilenne lazulva es rezonálna, de mikor elindulok/gázt adok a hang eltünik. Milyen probléma lehet ez?
A szervó olaj tartályom ereszti az olajat és hol könyebb hol nehezebb tekerni a kormányt esetleg ennek lehet köze hozzá? 1999 e39 525tds
Köszönöm előre is:)

2016.04.26. 11:16

Üdv!

Újabb fícsört találtam a kocsin. :)
Ha felkapcsolom a lámpát és utána állítom le az autót akkor bezárja az ajtókat. :facepalm: Lámpa nélkül nem.
Ráadásul ha ég a lámpa akkor a csomagtartó sem nyitható se belülről se kívülről, csak kulccsal. Ha lekapcsolom akkor megint nyílik. Agyrém.

Gorcsev

2016.04.26. 18:43

Sziasztok, nem tudtam eldönteni, melyik topicba írjam..talán itt jó lesz. Adott egy e39 530d touring, nem minden alkalommal, de gyakran fékezéskor olyan búgó hangja lesz a motornak mintha erőlködne a motor, például amikor nagy fokozatban kis tempónál ez ember padlózza, vagy közvetlenül fulladás határ felett lenne, a fogyasztásmérő teljesen felugrik a fékezés ideje alatt, utána visszamegy nullára, ezt sebességben és üresben is produkálja, inkább városi tempónál veszem észre,.... olyan mintha egyszerre nyomnám a gázt és fékeznék....Ötlet valakinek?

2016.04.26. 22:30

gorcsev írta:Üdv!

Ha felkapcsolom a lámpát és utána állítom le az autót akkor bezárja az ajtókat. :facepalm: Lámpa nélkül nem.
Ráadásul ha ég a lámpa akkor a csomagtartó sem nyitható se belülről se kívülről, csak kulccsal. Ha lekapcsolom akkor megint nyílik. Agyrém.

Gorcsev

Ehhez jó eséllyel nincs köze az LCM-nek, ezek a funkciók GM modulból erednek. A csomi átvezető kábelei rendben vannak? Törés, zárlat?

2016.04.27. 10:51

Gallaca írta:

Gorcsev

Ehhez jó eséllyel nincs köze az LCM-nek, ezek a funkciók GM modulból erednek. A csomi átvezető kábelei rendben vannak? Törés, zárlat?

Egyszer már javítottam az átvezető kábelt, mert el volt szakadva pár szál, de most még nem néztem. Talán hétvégén lesz rá időm, akkor ránézek. Mondjuk akkor egyáltalán nem nyílt.

2016.04.27. 13:09

gorcsev írta:
Gallaca írta:

Gorcsev

Egyszer már javítottam az átvezető kábelt, mert el volt szakadva pár szál, de most még nem néztem. Talán hétvégén lesz rá időm, akkor ránézek. Mondjuk akkor egyáltalán nem nyílt.

Sajnos, (inkább)előbb-utóbb a kábelkötegek cseréje lesz az egyetlen megnyugtató/hosszú távú megoldás.

2016.04.27. 20:34

Sencomra.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2016.04.29. 09:36

Helló!

530i Touringom megajándékozott a "check brake lights" felirattal a műszerfalon.
A féklámpák tökéletesen működnek, a csatlakozóikat megcsiszoltam, az izzókat kicseréltem, INPA-val megnéztem a fékpedálnál a kapcsoló működik.
Mindezek ellenére úgy érzi, hogy nem jó a féklámpám.
Valami ötlet, hogyan oldható meg, hogy ne tolja folyamatosan az arcomba a kis piros ikont és pittyegjen leálláskor?

Előre is köszönöm.

Fáczi

2016.04.29. 09:40

faczi írta:Helló!

A féklámpák tökéletesen működnek, a csatlakozóikat megcsiszoltam, az izzókat kicseréltem, INPA-val megnéztem a fékpedálnál a kapcsoló működik.
Valami ötlet, hogyan oldható meg, hogy ne tolja folyamatosan az arcomba a kis piros ikont és pittyegjen leálláskor?

Előre is köszönöm.

Fáczi

A harmadik féklámpát is nézted?

2016.04.29. 09:57

odus írta:
faczi írta:Helló!

Előre is köszönöm.

Fáczi

A harmadik féklámpát is nézted?

Néztem, működik. Már ha a ledes cuccra gondolsz a hátsó nyitható üvegen.

2016.05.09. 07:07

Sziasztok

Tegnap Kispesten átutazóban , az autó elkezd rángatni, majd ahogy rálépek a gázra mintha visszafojtaná valami, és az autó nem megy. Üresbe kivettem akkor gázadásra felpörög , ismét egyes és ismét fullad.
Majd a motor leállt :-( fogalmam nincs mi lehet pláne hogy hogyan és hova vigyem a kocsit .
Sosem volt még BMW -m és bár tetszik az e-39 de tudom nem hibátlan autót vettem.
Most kicsit elkeseredtem mert már nem tudom mit tegyek rengeteg pénem elment rá és már nem igazan tudok erre fordítani .
Köszönöm a tanácsokat.

Üdv
Zoli

2016.05.09. 07:25

Zolcsi írta:Sziasztok

Tegnap Kispesten átutazóban , az autó elkezd rángatni, majd ahogy rálépek a gázra mintha visszafojtaná valami, és az autó nem megy. Üresbe kivettem akkor gázadásra felpörög , ismét egyes és ismét fullad.
Majd a motor leállt :-( fogalmam nincs mi lehet pláne hogy hogyan és hova vigyem a kocsit .
Sosem volt még BMW -m és bár tetszik az e-39 de tudom nem hibátlan autót vettem.
Most kicsit elkeseredtem mert már nem tudom mit tegyek rengeteg pénem elment rá és már nem igazan tudok erre fordítani .
Köszönöm a tanácsokat.

Üdv
Zoli

Sokat lendítene az ügyön, ha kitöltenéd az adatlapot, de legalább megírnád milyen E39-ed van. 520d tól V8- ig sok fajta van forgalomba.

Vagy : Tedd a kezed a TV-re.................. Úgy ni! .... A tünet AC hibára hasonlít a legjobban.

2016.05.09. 08:17

Zolcsi írta:Sziasztok

Köszönöm a tanácsokat.

Üdv
Zoli

Szia ,

Kispest közelében Muha Ati mestert tudom ajanlani. Szerintem a legjobb és gyors.

Üdv

2016.05.15. 12:05

Üdv.az lenne a problémám,hogy e39 -es kulcsban elemet cseréltem,most nem mükszik.hogy tudnám orvosolni a problámát.előre is köszönöm a segítséget.

2016.05.15. 22:15

Gábor1217 írta:Üdv.az lenne a problémám,hogy e39 -es kulcsban elemet cseréltem,most nem mükszik.hogy tudnám orvosolni a problámát.előre is köszönöm a segítséget.

Újra kell párosítani a kulcsot és az autót:

Szállj be, és csukd be a vezető oldali ajtót aztán tedd be a kulcsot és rakd rádió állásba MAX. 5 másodpercig.

Vedd ki a kulcsot.

Nyomd meg a NYITÁS gombot és TARTSD nyomva, közben nyomd meg háromszor a zárást 10 másodpercen BELÜL.

Az autó a központi zárral jelzi a sikert.

2016.05.15. 23:01

Gorcsev

Szia,

Ez nem lehet, hogy "szabotázsvédelem"? Kvázi, ha vasúti átjáróban benne ülsz és leállítod a motort, nem tépik fel az ajtót és rángatnak ki belőle...
(csak tippeltem)

de majd kipróbálom én is...
:D

Papi
Hozzászólás küldése

VigLink badge