Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 Rádió

2014.10.13. 06:25

admin írta:Egy BC gombos Iris vagy MID kellet volna neked mert azon tudod állítani a limit,timer,stb

A francba! Esküszöm, volt egy sejtésem , hogy egy komolyabb rádiót igényel az autó. Akkor ez Bejött. Haminda! Köszönöm az elismerést! Sajnos az óra, set, és plusz-mínusz gombokra egyáltalán nem reagál. Ezek szerint egy bc Gombos mid, vagy Iris rádió kell ahhoz is, hogy be tudjam állítani az órát? A másik kérdés, hogy ehhez a hangszín szabályzós magnóhoz passzol-e a mid, vagy Iris? Vagy egyben kell cseréljem?

2014.10.13. 07:04

waresz írta:
admin írta:Egy BC gombos Iris vagy MID kellet volna neked mert azon tudod állítani a limit,timer,stb

A francba! Esküszöm, volt egy sejtésem , hogy egy komolyabb rádiót igényel az autó. Akkor ez Bejött. Haminda! Köszönöm az elismerést! Sajnos az óra, set, és plusz-mínusz gombokra egyáltalán nem reagál. Ezek szerint egy bc Gombos mid, vagy Iris rádió kell ahhoz is, hogy be tudjam állítani az órát? A másik kérdés, hogy ehhez a hangszín szabályzós magnóhoz passzol-e a mid, vagy Iris? Vagy egyben kell cseréljem?

Ha nincs egyben az iris-szel akkor bármilyen mid jó hozzá.

Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: waresz
Értékelés: 4.76%

2014.10.13. 07:42

waresz írta:

Nyugtasson a tudat hogy innen már nem igazán gond a csere ;)

Szép munka volt a visszaalakítás. (Volt 2T-m, de a kábelezés még ott is igényeseb volt mint amit a gányolók után találtál... )

NexusHD2

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: waresz

2014.10.13. 14:04

Sziasztok! Nekem egy e39 520d van. Régi kazettas rádióval. szalag beszakadva, de a legnagyobb baj hogy nem lehet kivenni a rádiót, mert a kis gombocska eltünt. Csak egy luk van a helyén. Van a rádió kivételre valami megoldás?

előre is köszi

2014.10.13. 14:50

berebea3 írta:Sziasztok! Nekem egy e39 520d van. Régi kazettas rádióval. szalag beszakadva, de a legnagyobb baj hogy nem lehet kivenni a rádiót, mert a kis gombocska eltünt. Csak egy luk van a helyén. Van a rádió kivételre valami megoldás?
előre is köszi

A fekete tekerőgomb tűnt el, vagy az a ricnis fémtengely amire rá kell rakni a tekerőgombot?
A kivételhez szükséges nyílás pont a tekerőgomb levétele után válik elérhetővé, ha benézel a feltáruló lyukon.
Kétfélével találkoztam eddig, az egyiket imbuszkulccsal, a másikat laposfejű csavarhúzóval lehetett "nyitni".

2014.10.13. 17:38

barbrady írta:
waresz írta:

Ha nincs egyben az iris-szel akkor bármilyen mid jó hozzá.

Tapatalk

Na, kezdődik a fogalomzavar(nálam) :D A tippek-trükkök közt van olyan, hogy gyári rádiók. Az enyém valami öszvér, mert kazettás, kazetta mellett hangszínszabályzók(ilyen a tippeknél nincs) és alatta meg egy olyan rádió, ami a tippeknél a "BMW Business CD RDS és IRIS" képen látható(itt a cd mellett vannak hangszinszabályzók). Akkor ez most mi? (IRIS =Integrated Radio Information System)=> ez azt jelentené, hogy a nagy kijelző a műszerek alatt kiírja pl a rádióállomás nevét? mert ha igen, akkor az enyém kétségkívűl IRIS, ugyanis mindent kiír ott is. Az óra beállítás továbbra sem megy. Lehet hogy egykor Mid volt benne, és ahhoz van programozva, és azért b@szik menni? Kérem, tegyetek tisztába! :D Mit lehet mivel variálni, és vajon mi való az autóba? Van benne telefon is.

2014.10.13. 17:46

Hoppá! :D Megvan, A tippeknél a rádió variánsok között nem találtam a magnómat, de most már meg van, a MiD kiszerelése tippnél. Na az pont olyan, és mid van mellette. jószerével megvan a megoldás. :taps:

2014.10.14. 09:54

waresz írta:Hoppá! :D Megvan, A tippeknél a rádió variánsok között nem találtam a magnómat, de most már meg van, a MiD kiszerelése tippnél. Na az pont olyan, és mid van mellette. jószerével megvan a megoldás. :taps:

Plíz dú nát vörri tú mács!
Az én autómba pont olyan a hifi rendszer, mint a tiedben. Kazettás dekk IRIS-szel.
És nem utólag összelapátolt variáció. Gyárilag ilyen. Lehet inkább az óracsoportod lett kicserélve nagyboardos-ra, nem?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: waresz

2014.10.14. 10:20

Jerry írta:
waresz írta:Hoppá! :D Megvan, A tippeknél a rádió variánsok között nem találtam a magnómat, de most már meg van, a MiD kiszerelése tippnél. Na az pont olyan, és mid van mellette. jószerével megvan a megoldás. :taps:

Plíz dú nát vörri tú mács!
Az én autómba pont olyan a hifi rendszer, mint a tiedben. Kazettás dekk IRIS-szel.
És nem utólag összelapátolt variáció. Gyárilag ilyen. Lehet inkább az óracsoportod lett kicserélve nagyboardos-ra, nem?

Lehet, hogy kicserélték, de ebben az autóban nem javítottak semmit, sokkal inkább mindent teljes alapossággal elbarmoltak. Kötve hinném, hogy ilyen fejlesztést vittek volna végbe. Amúgy ha kis bc nagyra lett cserélve, akkor milyen funkcionalitási hiányosságok lépnek fel? Látszólag minden jó, titkos menü is maradéktalanul működik, órák jók. Egy dolgot még nem mondtam. A kalaptartó kivételekor találtam egy gps antennát, ami a bele épített mágnessel tapadt a lemezre. A belőle kijövő vezeték kb 30centi hosszú volt, és nem vezetett sehova. Az vajon mi volt?

2014.10.15. 18:15

NagySándor írta:
klicsko07 írta:Sziasztok!

Szeretnék én is upgradelni reverse rds-ről iris+business cd-re.
Meg is van az IRIS kábel, de a gyári bekötési rajz eléggé elnagyolt, most melyik két helyre kell a biztosítékos szálat bekötni (elöl csak 50-ig van a biztosíték tábla, illetve a másik 3 szálat hová dugom pontosan? (meg kell keresnem az ugyanolyan színűt a kábel rengetegben ,illetve ha megvan akkor mellé, vagy helyette kell bekötni?)
Ha valaki csinált már ilyet a gyakorlatban segítsen pls.
Köszi Urak,

És ha sikerül véletlenül pontosan bekötözgetni a doksi alapján, akkor még egy upgrade programozás is vár rád. Én vasárnap megcsinálom a bekötéseket, ha addig nem jutsz előbbre, majd megírom pontosan hogy csináltam és persze hogy sikerült-e. :D
Addig is ajánlom figyelmedbe a tippeknél az ide vonatkozó leírásokat. :franko:

Kedves druszám!

Köszi a jóindulatot, meg is fogadtam az előttem szólók jóindulatát bekötötték villamosságinál, de előszőr ő is vakarta a fejét. Aztán szerzett gyári, szerelői utasítást hogy mit hova, az alapján tudta bekötni. Jah és nem kellett semmit programozni. PLug & play :)

2014.10.24. 13:00

Sziasztok,

szokott nekem néha a rádió olyat csinálni beprogramozott állomásoknál, hogy az óracsoporton állomásváltásnál megjelenik ugye a pozíciószám, az állomás neve, és néha mögé tesz még egy 8-ast. Tudja valaki hogy ez mi lenne?
Egyébként BM24 van benne...

Kép

KissG

2014.10.24. 14:58

KissGSV írta:Sziasztok,

szokott nekem néha a rádió olyat csinálni beprogramozott állomásoknál, hogy az óracsoporton állomásváltásnál megjelenik ugye a pozíciószám, az állomás neve, és néha mögé tesz még egy 8-ast. Tudja valaki hogy ez mi lenne?

http://kepfeltoltes.hu/141024/IMG_20140921_211213_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

KissG

Neki nyolc, hogy mit hallgatsz

2014.10.24. 19:06

Kép

KissG

Mit kell nyomni, hogy kiírja itt is az adó nevét? Nekem csak a 16:9-en jelenik meg.

2014.10.24. 19:47

csiatt írta:

KissG

Mit kell nyomni, hogy kiírja itt is az adó nevét? Nekem csak a 16:9-en jelenik meg.

Kiszaladtam hogy most hűdemegnézem. Nem találtam... Aztán eszembe jutott, hogy amíg nem volt navi, a TV modul menüjében láttam. Szóval azt hiszem ez lesz az, az Audio+OBC:

Kép

2014.10.25. 10:22

KissGSV írta:
csiatt írta:

KissG

Kiszaladtam hogy most hűdemegnézem. Nem találtam... Aztán eszembe jutott, hogy amíg nem volt navi, a TV modul menüjében láttam. Szóval azt hiszem ez lesz az, az Audio+OBC:

Kép

Nekem ez a sor hiányzik :( Nem minden sw-ben van benne? Mondjuk nekem magyarítva van és fekete a háttér, de szerintem az ok.
A Memo menü amúgy micsoda?

2014.10.25. 11:10

Ez a tv modul menüje, nem a navié. Ezt akkor látod, ha van tv modulod, és nincs vagy rossz a navid. A memo azt hiszem óránkénti jelzés, hogy ne maradj le a hírekről a rádióban.

2014.10.25. 11:30

KissGSV írta:Ez a tv modul menüje, nem a navié. Ezt akkor látod, ha van tv modulod, és nincs vagy rossz a navid. A memo azt hiszem óránkénti jelzés, hogy ne maradj le a hírekről a rádióban.

nekem van tv modulom és navim is... Mivel van navim így nem látom a tv modul menüjét?

2014.10.25. 11:31

Igen.

2014.10.25. 14:03

csiatt írta:
KissGSV írta:Ez a tv modul menüje, nem a navié. Ezt akkor látod, ha van tv modulod, és nincs vagy rossz a navid. A memo azt hiszem óránkénti jelzés, hogy ne maradj le a hírekről a rádióban.

nekem van tv modulom és navim is... Mivel van navim így nem látom a tv modul menüjét?

Ha annyira hianyzik, huzd le a navi csatijat.

2014.10.25. 20:05

Ez furcsa, hogy ha van navi, akkor már nem elérhető ez a funkció :(
Hozzászólás küldése

VigLink badge