![]() |
2016.05.30. 14:22
Jerry írta:Istvan520i írta:Üdv.
Kézifék mérésnél nem fogott egyformán csak annyit mondtak,hogy a baloldali rosszMost itthon felemeltem és a kerekeket forgatva a baloldali már második kattanásra megszorul úgy, hogy nem tudom kézzel elforgatni a jobboldali meg inkább a negyedik kattanásra szorul meg úgy.Most akkor nem a jobboldalinak kellene rosszabbnak lennie?
![]()
Belehet ezeket itthoni körülmények között érzésre állítani,hogy egyformán fogjanak?
Állításnál le kell venni a nyergeket/tárcsát? Mert én azt néztem talán elég az egyik kerékcsavart kivenni és csavarhúzóval benyúlva talán lehetne állítani?
Be lehet állítani érzésre. Ráadásul még a kerekeknél sem kell fékporral mocskolódni. A kézifékkar takarója alatt van az állító csavar. Először ezzel kezdeném.
2016.05.30. 17:59
2016.05.30. 18:58
Istvan520i írta:Nem rég lettek cserélve a tárcsák/betétek hátul és a kézifék is jó állapotú,bovdenek is jók.Fog is a fék szoktam is használni.
Igazából csak be kellene jól állítani,hogy egyformán fogjon.
Gondolom van a beállításnak valami sorrendje? Keresgéltem de csak német oldalakon találtam érdemi infót erről csak a fordító elég vacak nehezen tudom kihámozni a lényeget.
Valami olyasmit olvastam, hogy először a racsnin kell beállítani a széttartást.
Addig kel tekerni a racsnit, hogy feszüljenek a dobban a pofák annyira, hogy kézzel már ne lehessen elforgatni a kereket és az után 3kattanást vissza a racsnin ilyenkor annyira vissza kell lazulnia, hogy kézzel ellehessen forgatni a kereket.
A bovdent ez után kell beállítani.
Ez a beállítási sorrend jó lehet?
2016.05.30. 19:20
barbrady írta:Istvan520i írta:Nem rég lettek cserélve a tárcsák/betétek hátul és a kézifék is jó állapotú,bovdenek is jók.Fog is a fék szoktam is használni.
Igazából csak be kellene jól állítani,hogy egyformán fogjon.
Gondolom van a beállításnak valami sorrendje? Keresgéltem de csak német oldalakon találtam érdemi infót erről csak a fordító elég vacak nehezen tudom kihámozni a lényeget.
Valami olyasmit olvastam, hogy először a racsnin kell beállítani a széttartást.
Addig kel tekerni a racsnit, hogy feszüljenek a dobban a pofák annyira, hogy kézzel már ne lehessen elforgatni a kereket és az után 3kattanást vissza a racsnin ilyenkor annyira vissza kell lazulnia, hogy kézzel ellehessen forgatni a kereket.
A bovdent ez után kell beállítani.
Ez a beállítási sorrend jó lehet?
Így kell, csak előtte lazítsd fel a bowdent a karnál teljesen.
Tapatalk
2016.06.01. 14:03
2016.06.05. 10:46
bekog írta:Sziasztok
roppant idegesítő hangra/dologra lettem figyelmes ma reggel
tegnap este kinn maradt az autó a garázsból és ugye szakadt mint ahogy kell nyáron mindig![]()
reggel indulok és a fékpedált ahogy nyomkodom hangosan szörcsög![]()
a fék fog, így először észre sem vettem, viszont ha megállok és finoman nyomkodom akkor adja ezt a szürcsögő hangot és fel is keményedik gyorsan a fékem
mi az isten lett vele tegnap óta???!!
2016.06.20. 14:34

2016.06.20. 16:24
Texasi írta:Sziasztok!
2003-as E39 530D Touring automata váltós masinám van.
Most olyat produkált, hogy beteszem D, vagy R fokozatba és alig akart megindulni, gázadásra sem nagyon.
Motor ujra indítása után a hiba eltűnt.
Merjek így vele járni, vagy mi lehet a baja?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
Pacsi!
Sent from ntoskernel -
2016.06.20. 16:32

2016.06.20. 16:34

2016.06.20. 18:11
2016.08.01. 22:38
2016.08.01. 23:51
Szlacsi71 írta:Sziasztok.
Segítség kellene hiba beazonosításhoz.
Nem tudok váltani...
Konkrétabban nem emel ki teljesen a kuplung. Mielőtt beindítom be tudom tenni egyesbe, de indítás után már araszol is! Fékolajat cseréltünk a sógorral, hátha bevizesedett, de nem segített. Gondolom nem kuplungos, inkább kinyomócsapágyas...Jól sejtem?
2000-es 520 Touring. Ha jól sejtem mi kell a cseréhez komplett?
Köszönettel
2016.08.02. 00:06
kovessyroli írta:Szlacsi71 írta:Sziasztok.
Nem tudok váltani...
Konkrétabban nem emel ki teljesen a kuplung. Mielőtt beindítom be tudom tenni egyesbe, de indítás után már araszol is! Fékolajat cseréltünk a sógorral, hátha bevizesedett, de nem segített. Gondolom nem kuplungos, inkább kinyomócsapágyas...Jól sejtem?
Köszönettel
Ezt senki nem tudja neked megmondani teljes bizonyossággal.
Az én 320td-n pl. nem emelt ki a kuplung, és benyomásra sem jött vissza automatikusan, és benyomásra erős, fémes súrlódó hangot adott.
Kinyomóvilla , illetve rugótörés volt a tipp - a'la Gallaca - szétszerelve a kinyomóvilla ép volt - leszámítva a fémes bemaródást, amit az okozott, hogy a csapágy darabokra tört, a rugót ledarálta, a kuplungszerkezet fémlemezkéit elhajlítgatta.
Szerintem a csapágyhiba - ha csak annyi a baja, hogy kopott - miatt nem lehet olyan hibajelenség, hogy nem emel ki.
Meg kell bontani, nincs mese.
2016.08.02. 09:51
Gallaca írta:Öööö Kinyomóvilla támasz törésre tippeltem! (ball pin)Képen a hatosra. http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=21_0093
Szépen szólhatott már, mielőtt lereccsent a csapágy.
) kicsit, az 1-es lemezvilláinak fele elhajlott, a 3-as egy marék forgácsolt lemezként és csapágyházként jött ki, a 7-es pedig eltűnt. 2016.08.02. 17:24
Gallaca írta:kovessyroli írta:Szlacsi71 írta:Sziasztok.
Nem tudok váltani...
Köszönettel
Ezt senki nem tudja neked megmondani teljes bizonyossággal.
Az én 320td-n pl. nem emelt ki a kuplung, és benyomásra sem jött vissza automatikusan, és benyomásra erős, fémes súrlódó hangot adott.
Kinyomóvilla , illetve rugótörés volt a tipp - a'la Gallaca - szétszerelve a kinyomóvilla ép volt - leszámítva a fémes bemaródást, amit az okozott, hogy a csapágy darabokra tört, a rugót ledarálta, a kuplungszerkezet fémlemezkéit elhajlítgatta.
Szerintem a csapágyhiba - ha csak annyi a baja, hogy kopott - miatt nem lehet olyan hibajelenség, hogy nem emel ki.
Meg kell bontani, nincs mese.
Öööö Kinyomóvilla támasz törésre tippeltem! (ball pin)Képen a hatosra. http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=21_0093
Szépen szólhatott már, mielőtt lereccsent a csapágy.
2016.08.03. 00:14
2016.08.06. 13:36
2016.08.06. 15:27
leslie írta:Fék kopásjelző világít. Betétek, jelzők újak, mentem vele kicsit és továbbra is világít a lámpa a műszerfalon. Diag-on kívül, mit csináljak, hogy eltűnjön a lámpa? ( azt is hallottam, hogy fék lenyomva-gyújtás rá és 40 másodperc után elalszik a kop.jelző. Próbáltam, de nem aludt el ). Vissza is olvastam ebben a topikban, de én nem találom, hogy valahol le lenne írva a megoldás.
Tud valaki erre megoldást?
Jerry írta:Isi520i írta:Működött a gyújtást ráad 1percig vár levesz majd beindítElaludt a lámpás úgy,hogy csak jó lehetett a kopásjelző is amit beraktam.Köszi
Örülök, bár kicsit sem lep meg!
Ez a rendes módja kopásjelző cserekor.
2016.08.06. 15:31
Gallaca írta:leslie írta:Fék kopásjelző világít. Betétek, jelzők újak, mentem vele kicsit és továbbra is világít a lámpa a műszerfalon. Diag-on kívül, mit csináljak, hogy eltűnjön a lámpa? ( azt is hallottam, hogy fék lenyomva-gyújtás rá és 40 másodperc után elalszik a kop.jelző. Próbáltam, de nem aludt el ). Vissza is olvastam ebben a topikban, de én nem találom, hogy valahol le lenne írva a megoldás.
Tud valaki erre megoldást?Jerry írta:Isi520i írta:Működött a gyújtást ráad 1percig vár levesz majd beindítElaludt a lámpás úgy,hogy csak jó lehetett a kopásjelző is amit beraktam.Köszi
Örülök, bár kicsit sem lep meg!
Ez a rendes módja kopásjelző cserekor.