Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Váltás asztali nézetre
Hozzászólás küldése

Sor6 vagy V8?

2009.02.24. 17:38

Azért nyitottam ezt a topicot mert mostanába azt vettem észre hogy Sor6osok és a V8asok között van egy kis feszültség :lol: .Itt mindenki elmondhatja az érveit hogy szerinte miért Sor6 vagy miért a V8 a jobb.

Re: Sor6 vagy V8?

2009.02.24. 17:54

Marc528i írta:Azért nyitottam ezt a topicot mert mostanába azt vettem észre hogy Sor6osok és a V8asok között van egy kis feszültség :lol: .Itt mindenki elmondhatja az érveit hogy szerinte miért Sor6 vagy miért a V8 a jobb.

Nem nem semmi baj nincs a sor6-al!!!
Szerintem elég a diesel vagy benzines topic mert inkább ott van némi ellentmondás... :oops:
A sor6-osokat csak ugratni szoktuk,hogy 2 hengeréről még nem esett le a tojáshéj... meg hát csak nem V8... :wink:

2009.02.24. 18:04

strobi írta:
Marc528i írta:Azért nyitottam ezt a topicot mert mostanába azt vettem észre hogy Sor6osok és a V8asok között van egy kis feszültség :lol: .Itt mindenki elmondhatja az érveit hogy szerinte miért Sor6 vagy miért a V8 a jobb.

Szerintem elég a diesel vagy benzines topic mert inkább ott van némi ellentmondás... :oops:
A sor6-osokat csak ugratni szoktuk,hogy 2 hengeréről még nem esett le a tojáshéj... meg hát csak nem V8... :wink:

Amúgy azt csak hülyeségből írtam mert tudom h csak hülyéskedtek!! :) Csak kiváncs vagyok hogy ki miért szereti.Én pl a sor6ost azért szeretem jobban mert nekem a hangja jobban tetszik(ez nam azt jelenti hogy nem szeretem a V8ast).Szerintem jobban is fogyaszt.Igaz hogy nem megy úgy :roll: de a hangja az egy álom :)

2009.02.24. 18:08

strobi írta:

"Mi" meg szintén csak csipkelődünk a "nagyokkal" kell néha az is!
S6 vagy V8 nekem amugy tökmindegy csak BMW legyen,mindenki olyat vesz ami megtud fizetni és fent tud tartani. :wink:

2009.02.24. 18:14

MChris írta:
strobi írta:

"Mi" meg szintén csak csipkelődünk a "nagyokkal" kell néha az is!
S6 vagy V8 nekem amugy tökmindegy csak BMW legyen,mindenki olyat vesz ami megtud fizetni és fent tud tartani. :wink:

Én is emiatt vettem 28it.Viszonylag erőset akartam és még olyat amit fel is tudok tartani.Persze megnéztemvolna egy 35it is.De abbol sajos olyan árba csak automata volt. :roll:

2009.02.24. 19:09

A S4-esek nevében vérig vagyunk sértődve,hogy minket már sehol nem említenek! :oops: :oops:

2009.02.24. 19:20

Én fehéret akartam, és akkoriban csak ez az egy volt az országban elfogadható állapotban és árban. :)

2009.02.24. 20:11

Nekem is mindegy most s6 .van de szeretnék egy v8. azt a motor tipust még nem probáltam a 7 szériás v12 nagyon be jött csak a fogyasztása nem . pl a fönököm sljében v8 van nekem az a hangja nem jön be de az nem BMW.

2009.02.24. 20:44

Az enyém csak valójában két hengeres. A többi hat csak tartalék, de azért használom folyamatosan őket, hogy biztos legyek a dologban.

2009.02.24. 20:51

Oldboy írta:Az enyém csak valójában két hengeres. A többi hat csak tartalék, de azért használom folyamatosan őket, hogy biztos legyek a dologban.

Az enyém valójában S6,V8,V12 de csak négyet használok belőle mert ez a négy is ugyan oda visz el :!: :!:

2009.02.24. 21:39

admin írta:A S4-esek nevében vérig vagyunk sértődve,hogy minket már sehol nem említenek! :oops: :oops:

Bocsi Admin :oops: :roll: .A S4 túl jó hogy megemlítsük :lol: :oops:

2009.02.24. 21:45

admin írta:
Oldboy írta:Az enyém csak valójában két hengeres. A többi hat csak tartalék, de azért használom folyamatosan őket, hogy biztos legyek a dologban.

Az enyém valójában S6,V8,V12 de csak négyet használok belőle mert ez a négy is ugyan oda visz el :!: :!:

Ez jó duma...egy S4-estől... :lol:
Még jó hogy nem Audi S4... :oops:

puff

2009.02.24. 22:25

Na puff neki :-) Véé 8 vagy sor 6! Először sor 6 aztán v8 esetleg v 12 ahogy növünk fel.... anyagiakban és korban is...szerintem :-)

2009.02.24. 22:37

V8Mpower!!!!!! :D
Én is beértem volna egy s6 30i-vel, ilyet akartam.De én "barom" kipróbáltam éa megéreztem 440 ló erejét és kész lettem tőle, meghát M-es kicsit másabb mint a többi. Az ülések, a varrott bőr középkonzol, az M-es kiegészítések, szóval szerelmes lettem és kész.
De tényleg, kitűnő autó egy 520i-is, minden gond nélkül kéne, csak elötte ne ülj M-be! :D

2009.02.24. 22:55

admin írta:A S4-esek nevében vérig vagyunk sértődve,hogy minket már sehol nem említenek! :oops: :oops:

igen ez valóban tapintatlanság, mert Isu535 társunknak sem ment 4 hengere, így bunyek dolog kihagyni az S4-eseket! :twisted: :lol:

egyébként én úgy gondolkodtam, hogy azért kell a nagy köbcenti, mert tovább bírja..... (kevésbé kell pörgetni, hogy menjen stb.) ....hogy ez igaz, ahhoz még kell mennem pár százezret. :lol:

2009.02.24. 23:20

LeviM5 írta:V8Mpower!!!!!! :D
Én is beértem volna egy s6 30i-vel, ilyet akartam.De én "barom" kipróbáltam éa megéreztem 440 ló erejét és kész lettem tőle, meghát M-es kicsit másabb mint a többi. Az ülések, a varrott bőr középkonzol, az M-es kiegészítések, szóval szerelmes lettem és kész.
De tényleg, kitűnő autó egy 520i-is, minden gond nélkül kéne, csak elötte ne ülj M-be! :D

Talán jobb is hogy nem vezettem elötte ///Mest csak 34esbe :) .Majd eljön az én időm is és beülők egy E39 ///Mesbe 8).

2009.02.25. 00:10

Hol vagy Jackson?
Szójjámá Te is valamit a cilinderekhez!
Egyébként a Topic jó! Magáért beszél fél nap alatt a két oldal!
Köszönjük!
De vita itt szerintem sem lesz: hacsak be nem pofátlankodik ide valami négykarikás, csillagos, vagy ne adj' isten blitz, vagy buzuki imádó, de azt egyből lehurrogjuk és kiközösítjük!
:bmw bmwdance

:bmwkiraly
A főnököt meg ne bántsa SENKI!

(ja, azt majdnem elfelejtettem, hogy: BMW= Sechs zilinder!!!) :nyelves: :lovoldozos :pisztolyos :pisztolyos :pisztolyos

Ez egyértelmű, már a repcsikbe is ilyet raktak a nácik.

2009.02.25. 00:43

Szereintem, a nagyobb motorok, többet elmennek, igaz többet is isznak, de valamit valamiért. Az enyém 100-nál csak 1500-1600-at forog, lehet vele azért 10l alatt is autózni finoman, de minek, ha tudom, hogy megy!!! :twisted:
A többhengeres motorokat, meg azért szeretem, mert egyenletesebb a teljesítményleadásuk, nyomatékosabbak.
A V motorokat meg a darabos hangjukért szeretem.

Sor6 + Sor6 = V12 - így mindenből van egy "kevés". :lol:

2009.02.25. 02:09

simi64 írta:Hol vagy Jackson?
Köszönjük!
De vita itt szerintem sem lesz: hacsak be nem pofátlankodik ide valami négykarikás, csillagos, vagy ne adj' isten blitz, vagy buzuki imádó, de azt egyből lehurrogjuk és kiközösítjük!
:bmw bmwdance

:bmwkiraly
A főnököt meg ne bántsa SENKI!

(ja, azt majdnem elfelejtettem, hogy: BMW= Sechs zilinder!!!) :nyelves: :lovoldozos :pisztolyos :pisztolyos :pisztolyos

Egy jó rendszerrel nincs is szebb hang egy sor6nál szerintem.Szép hangja van a V8nak a V10nek a V12nek is de a sor6nálam mindent visz.
http://www.youtube.com/watch?v=nFYGzt6x8Ns
Erről beszélek :)

2009.02.25. 08:44

simi64 írta:Hol vagy Jackson?
Köszönjük!

Elnézést csak éppen döntenem kellett, hogy Sor6 vagy V8-legyen. Végül is mint máshol olvasható a V8 mellett döntöttem.

Nos a fő kérdés:
Előnyök
Sor6: kisebb fogyasztás, sokkal megbizhatóbb (hosszabb várható élettartam) lásd BMW Sor6 legenda (avagy az a legoptimálisabb BMW motor):
mostoha viszonyok közötti is jobban bírja az igát.
V8 avagy VéNyóóc: Nagyobb teljesitmény, Presztizs, nagyobb felszereltség mármint a kocsinak (lásd lesz DSC-m :D

Hátrányok:
Sor6: kisebb teljesitmény (pláne amit én néztem 528iA kontra 540iA), általában kevesebb felszerelés (kocsinak nem a motornak :wink:
V8: drágább javítás (generál S6 cirka 300eFt, V8 állitólag horrible több mint 600eFt) gondolj bele nem hat dugattyú kell hanem nyolc, ha bemész egy alaktrész boltba és kéredzik a tipus (itt is presztizs) x1,5 ár, megfőzésre hajlamosabb. Nagyobb akku kell (90Ah min) és még nehezzebben inditható/behúzható stb. ha gebasz van.

Azért én a jó állapotú motor és futómű + rendszeresen karbantartott full extra V8+újabb 540iA 99' kontra 97'528iA mellett tettem le a voksot.
Az érdekes kérdés ha két azonos évjárat állapot és felszereltségű kocsi akkor nagy dilemmába lettem volna.
Psssszt lehet hogy akkor inkább a megbízhatót választom a teljesitmény helyett (azért a S6 is megy csak nem annyira).

Sor6 kontra V8: Kicsit olyan a kérdés amikor azt kérditek a lányomat vagy a fiamat szeretem. A válasz erre az egyiket azárt a másikat meg amazért. Mind a kettő kedves nekem (gyerek meg a motorok is :lol:

Jackson, aki majd holnap feszit a V8-ban :wink:
Hozzászólás küldése

VigLink badge