* *
Pontos idő: 2020.05.26. 07:36

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2494 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.03.08. 18:02 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2017.11.26. 09:30
Hozzászólások: 45
Tartózkodási hely: Debrecen
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 2 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M47
Évjárata: 2003
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
520d2003 írta:
kovbandi írta:
Sziasztok. Az alany egy 2001-es touring. Az előző “gondos” tulaj sikeresen összerohasztotta a hátsó ablaktörlőt, leégette a motort. Kapott egy bontott motort és hozzá szerkezetet, azonban valami csak nem fasza. Az anlaktorlő csak a képen kivehető sávban töröl, a jobb oldali pozícióban megáll, és csak a “funkció” kikapcsolásakor áll vissza alaphelyzetbe. Valakinek van ötlete, mitől lehet?
Kép


Szia. Ugyanez az én problémám is....


Szia. A mai nap neki láttam. Üvegajtó fel, burkolat hátulról le és kapott egy wd 40 es áztatást belülről és kivülről is. Közben kihajtottam a lapátot és mozgattam kézzel sokszor. Érezhetően visszakönyült a megjáratás után és láss csodát müködik. Tehát szerintem sem motor sem határoló elektronika nem kell. Legközelebb kiszerelem az egész egységet az üvegből és ugy járatom meg.
Remélem segitettem a sok egozások helyett.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 


 
Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.03.09. 00:21 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2020.03.07. 18:32
Hozzászólások: 2
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: ?
Motor tipusa: ?
Évjárata: ?
Kivitele: ?
Blog: Blog megtekintése (0)
sziasztok köszönöm a befogadást e39 528i facelift elötti probléma lett a műszerfalon nem ad visszajelzést se az index se a ajtónyitás se a fényszoró igy vettem az autót lcm modul hiba lehet?


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.03.22. 09:33 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2020.03.22. 08:35
Hozzászólások: 1
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: ?
Motor tipusa: ?
Évjárata: ?
Kivitele: ?
Blog: Blog megtekintése (0)
Üdv! Köszi a befogadást.

525d 2003 touring hűvösebb időben produkálja, hogy gyújtásra nem indul az ülés alatti szivattyú. Melegben pöcc.

Raktam alá másikat, ugyanaz a tünet.

Kontaktproblémára gondoltam, motortér két oldalán és a puttony két oldalán a testpontokat átmozgattam. Hol ellenőrizzek még?

Ha valakinek volt már hasonló, mi volt a megoldás? (Tudom, menjünk diagra, de ez ma nem játszik).

Köszi, üdv. Gábor

Tapatalkkal küldve az én Mi A2 eszközömről


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Nem indul (E39, 530DA)
HozzászólásElküldve: 2020.04.05. 20:19 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2015.08.24. 19:06
Hozzászólások: 36
Adott köszi: 24 alkalommal
Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: MD57D30
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!

Egy kis segítség kellene. Elfordítom a slusszkulcsot akkor indul minden ahogy szokott, indításra viszont NEM REAGÁL, az önindító nem forgatja meg a motort.

Miket lenne érdemes átnézni?

- Akkumulátor rendben van, bár állt a kocsi télen, de mindig töltve volt (szinte új akku). Ez a rátöltögetés esetleg okozhatott valami galibát? (Nem vettem ki az akkut csak ráraktam a plusz/mínuszra a töltőt; vagy 2-3 éve így csinálom.) 

- Amit könnyen elértem biztosítékokat ellenőriztem (kesztyűtartó, csomagtartó). Van esetleg valami más speciális helyen amit még meg kellene nézni?

- Üzemanyagszivattyú és nyomás oké (mindkettőt nemrég cseréltem+szűrők; üzemanyag még ~20-25 liter van benne).

- Az önindítóra rámérve ott a feszültség. Honnan tudhatom hogy nem e az ment esetleg tönkre?

- Az INPA-t rádugva 3 hibaüzenet van:
272 Temperature sensor... ennek szerintem sok köze nem lehet a hibához.
5651 Rough idle speed controller, alapjárati fordulatszám szabályzó (?)
256 Air mass meter... ezt én húztam le korábban míg ki nem szedem a légtömegmérőt tisztításra, sok száz kilométert mentem így; szerintem ennek sem lehet köze a nem induláshoz, vagy igen?

Minden tippet köszönök! :?


Kiegészítés: Találtam közben egy videót. Lényegében ugyanezt csinálja:


"Az EWS modul nem válaszol a motorvezérlőnek, ekkor az autó nem indítható.A megoldás az EWS II. modul cseréje és a DME-vel való szinkronizálása."

- Próbálgassan végig a többi gyári kulccsal? mert ha jól látom itt a fórumon olvasgatva valami "egyszerű" hiba is lehet a háttérben, a kulcs nem kapta meg az új kódot, ezért tiltja le az EWS az indítást.
- vagy még írta itt valaki: EWS csatlakozó lehúzása, kontakt hiba
- Hol van ez az INPÁ-ban? hogy engedélyezi vagy tiltja e az indítást az EWS?Köszönöm.


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mitra7 2020.04.05. 21:26-kor.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.04.05. 21:14 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2019.12.09. 22:50
Hozzászólások: 9
Tartózkodási hely: Nagykőrös
Adott köszi: 1
Kapott köszik: 1
Széria kód: E39
Motor tipusa: M54B22
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Szia. EWS hiba nem lehet? Másik kulccsal próbáltad?


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kovbandi az itt látható tagok köszönték meg: mitra7
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.04.05. 21:28 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2015.08.24. 19:06
Hozzászólások: 36
Adott köszi: 24 alkalommal
Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: MD57D30
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
kovbandi írta:
Szia. EWS hiba nem lehet? Másik kulccsal próbáltad?

Pont most egészítettem ki ezzel ahogy keresgéltem, még nem próbáltam, holnap első lesz. Köszönöm.

Még valami... mit csináljak a régi kulccsal ha ez a hiba, kuka? vagy legközelebb már használható újra ha egyszer elindul?

* * *

Kiegészítés 2.: Közben utánaolvastam... itt már-már enciklopédikusan körbe van járva a kérdés: Deák Imre - Barátkozzunk az EWS-el! -
berakom a linket hátha valakinek jól jön később:

https://sites.google.com/a/mrjake.org/www/Car/baratkozzunkazews-el


A végén ott van mit lehet a régi kulccsal kezdeni (BMW EWS Editor...) bár elég komplikáltnak tűnik:

(...) Akik gondolkoztak az eddig olvasottakon, joggal kérdezhetik, hogy de hát az új kulcs amit küld a BMW, az hogy indít. Nos. Az EWS2 leírásánál lett taglalva a táblázat, amiben benne van a kulcs sorszám, az azonosító...stb, meg a státusz. És itt megérkeztünk: státuszok:

1. Használatban lévő, működő kulcs
2. Manuálisan letiltott kulcs (kikapcsolt, befagyasztott stb később újra aktiválható)
3. Az EWS által probléma miatt blokkot kulcs (elugrott...stb)
4. Még sosem használt kulcs

Az első három státusz magáért beszél, az utolsó opció a lényeg, ha egy új kulcsot helyezünk be a gyújtáskapcsolóba, amit a BMW vagy egy ezzel foglalkozó szakember küldött, és annak a státusza, még nem használt, akkor első indítás előtt az EWS felinicializálja a kulcsot, és beleírja az ugrókódot, valamint megváltoztatja a státuszt használatban lévőre. Ehhez előzőleg szükséges az EWS modul kiolvasása, és a transzponderbe a következőek beleírása: sorszám, azonosító, jelszó. Egyszerű.

Ez a módszer használható a nem működő kulcsok életre keltésére is. Ott a metódus a következő. Kiolvassuk a kulcsot, hányas sorszámú, illetve az EWS modul memóriáját is. Egy szoftverben a táblázatban az adott sorszámú kulcshoz tartozó státuszt módosítjuk még nem használtra (sorszám, azonosító, jelszó már benne van a kulcsban ugye), majd az adatokat visszaírjuk az EWS modulba. Az elugrott kulcsot így új kulcsnak érzékeli a modul, és probléma nélkül felinicializálja újra.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.04.07. 14:43 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2015.08.24. 19:06
Hozzászólások: 36
Adott köszi: 24 alkalommal
Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: MD57D30
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
kovbandi írta:
Szia. EWS hiba nem lehet? Másik kulccsal próbáltad?

Kipróbáltam az összes többi kulcsával, nem indult sajnos így sem. :?

Találtam közben egy videót amiben egy relé cseréjével (61-36-6-901-469) orvosolják még ezt a hibát:



Ez merre lehet az E39 530D-ben? Cserélt már valaki ilyet? (volt vkinek hasonló problémája amit orvosolt?)
Miket lenne még érdemes átnézni? Az önindítót hogy tudnám ellenőrizni hogy jó e? (a 12V ott van az érintkezőjén)

* * *

update - 04.09.: valami tipp esetleg hogy hol lehet ez a relé? hogy ellenőrizni tudjam; sajnos a neten nem találtam a helyét.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.04.17. 23:28 
Offline
Guru
Guru
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.19. 22:09
Hozzászólások: 976
Tartózkodási hely: Vác/United Kingdom
Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 179 alkalommal
Széria kód: E53
Motor tipusa: 30D M57N2
Évjárata: 2005
Kivitele: SAV
Blog: Blog megtekintése (0)
mitra7 írta:
kovbandi írta:
Szia. EWS hiba nem lehet? Másik kulccsal próbáltad?

Kipróbáltam az összes többi kulcsával, nem indult sajnos így sem. :?

Találtam közben egy videót amiben egy relé cseréjével (61-36-6-901-469) orvosolják még ezt a hibát:



Ez merre lehet az E39 530D-ben? Cserélt már valaki ilyet? (volt vkinek hasonló problémája amit orvosolt?)
Miket lenne még érdemes átnézni? Az önindítót hogy tudnám ellenőrizni hogy jó e? (a 12V ott van az érintkezőjén)

* * *

update - 04.09.: valami tipp esetleg hogy hol lehet ez a relé? hogy ellenőrizni tudjam; sajnos a neten nem találtam a helyét.

Szia!
Elöször is próbáld az eredeti ews és dme vezérlöt inpaval szinkronizálni,hatha sikerül ha k-dcvan kábelt használsz akkor lehetséges hogy nem komunikál rendesn a az inpa a kocsival ez gyakran elöfordül gyári fej Icom inkább és az Ista programal nézni meg a kocsit,ha meg cseréltél csak Ewst akkor megint nem fog indulni mig a régi Ewst valaki fel nem klónoza az eredetit,imo csip ews dme vezérlöt egybe kell cseréld bontósok is igy árulják általában és fel kell a kocsihoz kódolni,Amit beraktál videót az egy e9x szeria videó ott már teljesen más rendszer van más modulok.Én még a helyedben a gyujtáskapcsoló betétet is ellenörizném,most ne vedd 100% évek óta nem szinkronizáltam de ha jól emlékszem ha a szinkron elszál attol még a inditót pörgeti csak nem indul be a kocsi letiltja vagy az Ackat vagy a injektort,meg amit te a videón belinkeltél azon azt látom hogy a hő fok nem teljesen fekszik igy feltételezem beindult elötte és használtad.

_________________
Tedd vagy ne tedd de ne próbáld :D


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.04.17. 23:49 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2015.08.24. 19:06
Hozzászólások: 36
Adott köszi: 24 alkalommal
Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: MD57D30
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
rockerekhu írta:
mitra7 írta:
(...)

update - 04.09.: valami tipp esetleg hogy hol lehet ez a relé? hogy ellenőrizni tudjam; sajnos a neten nem találtam a helyét.

Szia!
Elöször is próbáld az eredeti ews és dme vezérlöt inpaval szinkronizálni,hatha sikerül ha k-dcvan kábelt használsz akkor lehetséges hogy nem komunikál rendesn a az inpa a kocsival ez gyakran elöfordül gyári fej Icom inkább és az Ista programal nézni meg a kocsit,ha meg cseréltél csak Ewst akkor megint nem fog indulni mig a régi Ewst valaki fel nem klónoza az eredetit,imo csip ews dme vezérlöt egybe kell cseréld bontósok is igy árulják általában és fel kell a kocsihoz kódolni,Amit beraktál videót az egy e9x szeria videó ott már teljesen más rendszer van más modulok.Én még a helyedben a gyujtáskapcsoló betétet is ellenörizném,most ne vedd 100% évek óta nem szinkronizáltam de ha jól emlékszem ha a szinkron elszál attol még a inditót pörgeti csak nem indul be a kocsi letiltja vagy az Ackat vagy a injektort,meg amit te a videón belinkeltél azon azt látom hogy a hő fok nem teljesen fekszik igy feltételezem beindult elötte és használtad.


Köszönöm válaszod, még nem sikerült megoldanom. Van INPA K+DCAN kábelem... de ilyen ponttal nem találkoztam benne, merre kellene keresni (szinkronizálás)? Az EWS modul gyári benne, nem volt még vele ilyen probléma... akkor relék nem is játszanak? Az önindítón ott az akku feszültség... de nem forgatja egyáltalán. Kiszerelés nélkül hogy lehetne megtudni hogy nem e az hibás?

Update: INPA EWS Sync... meglett közben. Ha esetleg más is keresné: https://www.youtube.com/watch?v=HPoaKPqLpgE


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mitra7 2020.04.18. 00:09-kor.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.04.18. 00:00 
Offline
Guru
Guru
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.19. 22:09
Hozzászólások: 976
Tartózkodási hely: Vác/United Kingdom
Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 179 alkalommal
Széria kód: E53
Motor tipusa: 30D M57N2
Évjárata: 2005
Kivitele: SAV
Blog: Blog megtekintése (0)
mitra7 írta:
rockerekhu írta:
mitra7 írta:
(...)

update - 04.09.: valami tipp esetleg hogy hol lehet ez a relé? hogy ellenőrizni tudjam; sajnos a neten nem találtam a helyét.

Szia!
Elöször is próbáld az eredeti ews és dme vezérlöt inpaval szinkronizálni,hatha sikerül ha k-dcvan kábelt használsz akkor lehetséges hogy nem komunikál rendesn a az inpa a kocsival ez gyakran elöfordül gyári fej Icom inkább és az Ista programal nézni meg a kocsit,ha meg cseréltél csak Ewst akkor megint nem fog indulni mig a régi Ewst valaki fel nem klónoza az eredetit,imo csip ews dme vezérlöt egybe kell cseréld bontósok is igy árulják általában és fel kell a kocsihoz kódolni,Amit beraktál videót az egy e9x szeria videó ott már teljesen más rendszer van más modulok.Én még a helyedben a gyujtáskapcsoló betétet is ellenörizném,most ne vedd 100% évek óta nem szinkronizáltam de ha jól emlékszem ha a szinkron elszál attol még a inditót pörgeti csak nem indul be a kocsi letiltja vagy az Ackat vagy a injektort,meg amit te a videón belinkeltél azon azt látom hogy a hő fok nem teljesen fekszik igy feltételezem beindult elötte és használtad.


Köszönöm válaszod, még nem sikerült megoldanom. Van INPA K+DCAN kábelem... de ilyen ponttal nem találkoztam benne, merre kellene keresni (szinkronizálás)? Az EWS modul gyári benne, nem volt még vele ilyen probléma... akkor relék nem is játszanak? Az önindítón ott az akku feszültség... de nem forgatja egyáltalán. Kiszerelés nélkül hogy lehetne megtudni hogy nem e az hibás?

Ha jól emlékszem motorvezérlöben kéne keresd sajnos fejböl nem tudom de van fent a youtuben videók kis milió,akár játszhatnak a relék is azok meg a polenszürö alat vannak ahol a motor váltó vezerlök,és még biztositék is van ott.
00447872165475 ez a viberem egyszerübb

_________________
Tedd vagy ne tedd de ne próbáld :D


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.04.18. 12:23 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2014.11.27. 15:35
Hozzászólások: 24
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 520i
Évjárata: 1997
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!

E39 520i 1997 touring

Ma reggel beállt a kormányzáram, így indítani sem tudom, nem engedi tovább a kulcsot.
tegnap még hibátlan volt minden ezzel kapcsolatban, sosem volt ilyen vele..
próbáltam többször is, óvatosan, de beállt mint a cövek.

Csak ez a megoldás létezik??? :
https://www.youtube.com/watch?v=7xAsPFVhQmA

megfurni a kormányzárat alul..kiszedni a kisrugót????

nagyon bosszant ez..
Van megoldás erre fúrás nélkül???


---és igen nincs más-- megfúrtam, kisrugót kiszedtem müxik----


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.05.18. 15:25 
Offline
haladó
haladó
Avatar

Csatlakozott: 2016.01.06. 16:12
Hozzászólások: 255
Adott köszi: 10 alkalommal
Kapott köszik: 26 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 520i
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!

Segítséget kérnék. Adott egy M54B22 motor.
Kb 2hete vettem észre azt, hogy a vezérlés körül (ennél pontosabban nem tudtam beazonosítani a helyét), olyan fémes verődő hang van, mintha egy anyába időnként beleverne valamelyik hajtókar és adna neki egy pofont és kattan a blokk oldalán.... Nem tudom pontosabban leírni. Eleinte, 5-10másodpercenként volt 1 ilyen koppanás. Azóta ez sűrűsödött :(
A motor járása teljesen egyenletes, nem vettem észre a semmilyen működésbeli eltérést. Alapjáraton hallom, fordulaton nem igazán, de ez nem jelenti azt, hogy nincs.
A szelepfedelet levettem, végignéztem mindent ami látható a vezérlésnél, de nem találtam sem idegen testet ami elszabadult volna, sem nyomokat.

Van esetleg ötlete valakinek?

Egyúttal keresnék megbízható szerelőt, aki esetleg meg is csinálná az autót, ha komolyabb dologról van szó. Eddig Muha Attihoz jártam és nagyon is elégedett vagyok vele, de sajnos messzebb költöztem és több mint 1óra lenne az út. Székesfehérvár és környéke lenne a legjobb.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.05.20. 15:01 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2020.05.20. 14:48
Hozzászólások: 1
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530D
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!
Részletesen leírom a problémát hátha tudtok nekem segíteni. Tehát úgy kezdődött a probléma hogy elmentem melozni az autó simán indult nem volt baj, meló vége beülök inditozas hosszas de elkapta jár szépen, jól húz. Elmentem ide oda minden inditasnal hosszasan kellett inditozni mire elkapta a fonalat. Estére leraktam, másnap reggel már nem kapta el. Régebben volt az aksival problémám tehát csere (100Ah/900A) és Proba, sikertelenül. Benzin pumpara gyanakodtam, le is rendeltem mind a 2-öt. A tankban levot és az ágon levot is kicsereltem, inditozas elsőre elkapta, ment is szépen húzott, na de proba 2, leállítas, inditas, csak teker de nem indul, vezérműtengely holtpont jeladó (gyári) úton van, még ha nem is oldja meg a problémát de szeretném cserélni. Szerintetek nagynyomású hiba? Vagy mi lehet? Reléket cserelgettem hatástalan kiolvasni nem tudtam még, egy kis fektisztitoval beroffen és utánna ketyeg szépen. A páciens egy 2000-és 530D common.
Köszönöm előre is a válaszokat!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2020.05.20. 22:45 
Offline
Guru
Guru
Avatar

Csatlakozott: 2011.12.19. 22:09
Hozzászólások: 976
Tartózkodási hely: Vác/United Kingdom
Adott köszi: 61 alkalommal
Kapott köszik: 179 alkalommal
Széria kód: E53
Motor tipusa: 30D M57N2
Évjárata: 2005
Kivitele: SAV
Blog: Blog megtekintése (0)
LeviMsk530d írta:
Sziasztok!
Részletesen leírom a problémát hátha tudtok nekem segíteni. Tehát úgy kezdődött a probléma hogy elmentem melozni az autó simán indult nem volt baj, meló vége beülök inditozas hosszas de elkapta jár szépen, jól húz. Elmentem ide oda minden inditasnal hosszasan kellett inditozni mire elkapta a fonalat. Estére leraktam, másnap reggel már nem kapta el. Régebben volt az aksival problémám tehát csere (100Ah/900A) és Proba, sikertelenül. Benzin pumpara gyanakodtam, le is rendeltem mind a 2-öt. A tankban levot és az ágon levot is kicsereltem, inditozas elsőre elkapta, ment is szépen húzott, na de proba 2, leállítas, inditas, csak teker de nem indul, vezérműtengely holtpont jeladó (gyári) úton van, még ha nem is oldja meg a problémát de szeretném cserélni. Szerintetek nagynyomású hiba? Vagy mi lehet? Reléket cserelgettem hatástalan kiolvasni nem tudtam még, egy kis fektisztitoval beroffen és utánna ketyeg szépen. A páciens egy 2000-és 530D common.
Köszönöm előre is a válaszokat!

Rakd Diagra valahogy mert lehet nagynyomasú probláma is vagy injektor nem áll fel rendesen a rail nyomás igy cserélgetni alkatrészt láthatatlanba az lutri,holtpont jeladót ha rosz akkor kell cserélni.Diag és élö adatokat nézni értelmezni,ja és a féktisztitóval meg ne nagyon inditsad nem tesz jót sem a hengerfejnek sem a turbónak.De ha cseréltél üzemanyagszüröt is?

_________________
Tedd vagy ne tedd de ne próbáld :D


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2494 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron
Booking.com

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

Az E39.hu egy privát rajongói oldal ami nincs semilyen kapcsolatba a BMW AG-val és leányvállalataival. A BMW név, jelzés, M csíkos logó és a kerek logó mind az X3, X5 és X6 megjelölés amit a honlapon használunk a BMW AG tulajdona.

© 2009 E39.hu. All rights reserved. E39.HU is a private enthusiast site not associated with BMW AG. The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG. This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2006-2014 E39 Klub.




VigLink badge
Free xml sitemap generator