* *
Pontos idő: 2018.09.19. 20:53

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2205 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.06.04. 08:09 
Offline
haladó
haladó

Csatlakozott: 2015.11.13. 11:59
Hozzászólások: 322
Tartózkodási hely: Debrecen
Adott köszi: 265 alkalommal
Kapott köszik: 65 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1998
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
zsolti524td írta:
E39 523i- m van volt egy kis vizes gondja meg ette az olajat ,hengerfejezni kellett belevágtaunk...

Nekem az első gondolatom az, hogy amennyiben a hengerfejtömítés csere rendben lezajlott, a vezérlés rendesen vissza lett rakva, a vanos nem lett elállítva, a kábelek és szerkezeti egységek rendben vissza lettek téve, úgy a jelenségnek semmi köze hozzá. Mivel akkor azonnal jelentkeznie kellett volna, nem egy hét után.
Inkább simán csak most jött elő ez a probléma.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 


 
Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.06.07. 08:44 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2014.11.27. 15:35
Hozzászólások: 21
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 520i
Évjárata: 1997
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!

BMW Scanner-rel:

27(039) Servo motor (ADS-part) hibát ír, viszont szürke négyzet van mellette tehát nem piros(fault currently present) és nem is sárga(fault currently not present).

Kérdés: ez szervo szivattyú hiba? Vagy csak egy alkatrészének?
MIért szürke? Az mit jelent?
Köszi!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.06.07. 12:30 
Offline
haladó
haladó

Csatlakozott: 2015.11.13. 11:59
Hozzászólások: 322
Tartózkodási hely: Debrecen
Adott köszi: 265 alkalommal
Kapott köszik: 65 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1998
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Steve975 írta:
BMW Scanner-rel:
27(039) Servo motor (ADS-part)

Folytószelep szervómotor!
Hibát érzékeltél gázadásnál, alapjáraton vagy indításnál?
Ezért kellett a diag?
(Érdemes lenne kitölteni az adatlapod, sokszor nem mindegy milyen típusról van szó!)


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.06.07. 13:00 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2014.11.27. 15:35
Hozzászólások: 21
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 520i
Évjárata: 1997
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Bandi1978 írta:
Steve975 írta:
BMW Scanner-rel:
27(039) Servo motor (ADS-part)

Folytószelep szervómotor!
Hibát érzékeltél gázadásnál, alapjáraton vagy indításnál?
Ezért kellett a diag?
(Érdemes lenne kitölteni az adatlapod, sokszor nem mindegy milyen típusról van szó!)



1997-es 520i touring 150LE

ABS modulon belül írta ki ezt.
A diagot az előző hibák miatt csináltam, ami már meg is oldódott.. viszont erre nem figyeltem fel.. valamiért azt hittem ez a kormány szervo.. mert egy kicsit taknyos az egyik kábel, de letisztítpttam és bilincset cseréltem , látszólag már nem szivárog..

Amúgy nem rég cseréletem a főtengely holtponti jeladót.. most szépen megy, a hibajelzése nem jött vissza.. szóval az alapjárat is stabil, indítás is egyből pöc-röf...
a gyorsulása is megfelelő

Miért szürke a kis négyzet mellete? miért nem piros???


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.08. 11:06 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2014.04.27. 18:15
Hozzászólások: 20
Tartózkodási hely: Budapest
Adott köszi: 9 alkalommal
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 525i
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!
Furcsa hiba, reggel nyitom a kocsit, kulcs be, gyújtás, világít a reflektorom. Beindítom ketyeg, refi világít. Lenyomom a refi kapcsolót, akkor elalszik, ha felkapcsolom a tompított világítást akkor minden megy, mégha a refi kapcsolóját visszahúzom, akkor is világít.
Olvasgattam, hogy LCM probléma lehet? Vagy nem?
Ez javítható, vagy mindenképp csere?
Anyagilag melyik a jobb megoldás, egyáltalán mire számíthatok?
Segítségetek előre is köszi.

_________________
Üdvözlettel: peetr74


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.08. 11:37 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5660
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 811 alkalommal
Kapott köszik: 1802 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 645ci/650i
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
peetr74 írta:
Sziasztok!
Furcsa hiba, reggel nyitom a kocsit, kulcs be, gyújtás, világít a reflektorom. Beindítom ketyeg, refi világít. Lenyomom a refi kapcsolót, akkor elalszik, ha felkapcsolom a tompított világítást akkor minden megy, mégha a refi kapcsolóját visszahúzom, akkor is világít.
Olvasgattam, hogy LCM probléma lehet? Vagy nem?
Ez javítható, vagy mindenképp csere?
Anyagilag melyik a jobb megoldás, egyáltalán mire számíthatok?
Segítségetek előre is köszi.

Vagy a bajuszkapcsoló, vagy az LCM modul. Volt már mindkettőre példa.
Cserélni kell. Bontva bajuszkapcsoló 3-4e ft, LCM 10e+programozás. Ennyiből nem javítják meg. Véleményem szerint egyáltalán nem javítja meg senki.

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj ide...www.kekfeher.hu


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: peetr74
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.08. 11:40 
Offline
Törzsvendég
Törzsvendég

Csatlakozott: 2015.04.19. 13:33
Hozzászólások: 423
Tartózkodási hely: Szolnok
Adott köszi: 62 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Gallaca írta:
peetr74 írta:
Sziasztok!
Furcsa hiba, reggel nyitom a kocsit, kulcs be, gyújtás, világít a reflektorom. Beindítom ketyeg, refi világít. Lenyomom a refi kapcsolót, akkor elalszik, ha felkapcsolom a tompított világítást akkor minden megy, mégha a refi kapcsolóját visszahúzom, akkor is világít.
Olvasgattam, hogy LCM probléma lehet? Vagy nem?
Ez javítható, vagy mindenképp csere?
Anyagilag melyik a jobb megoldás, egyáltalán mire számíthatok?
Segítségetek előre is köszi.

Vagy a bajuszkapcsoló, vagy az LCM modul. Volt már mindkettőre példa.
Cserélni kell. Bontva bajuszkapcsoló 3-4e ft, LCM 10e+programozás. Ennyiből nem javítják meg. Véleményem szerint egyáltalán nem javítja meg senki.


Volt itt régebben egy kolléga aki az LCM modult sikeresen megjavította végtranzisztor cserével. Nem tudom melyik verziójú LCM modul volt.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek attila94 az itt látható tagok köszönték meg: peetr74
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.08. 13:05 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5660
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 811 alkalommal
Kapott köszik: 1802 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 645ci/650i
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
attila94 írta:
Gallaca írta:
peetr74 írta:
Sziasztok!
Furcsa hiba, reggel nyitom a kocsit, kulcs be, gyújtás, világít a reflektorom. Beindítom ketyeg, refi világít. Lenyomom a refi kapcsolót, akkor elalszik, ha felkapcsolom a tompított világítást akkor minden megy, mégha a refi kapcsolóját visszahúzom, akkor is világít.
Olvasgattam, hogy LCM probléma lehet? Vagy nem?
Ez javítható, vagy mindenképp csere?
Anyagilag melyik a jobb megoldás, egyáltalán mire számíthatok?
Segítségetek előre is köszi.

Vagy a bajuszkapcsoló, vagy az LCM modul. Volt már mindkettőre példa.
Cserélni kell. Bontva bajuszkapcsoló 3-4e ft, LCM 10e+programozás. Ennyiből nem javítják meg. Véleményem szerint egyáltalán nem javítja meg senki.


Volt itt régebben egy kolléga aki az LCM modult sikeresen megjavította végtranzisztor cserével. Nem tudom melyik verziójú LCM modul volt.

LCM2-ben szoktak FET-et cserélni.

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj ide...www.kekfeher.hu


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.11. 13:58 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2018.07.11. 13:50
Hozzászólások: 2
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: ?
Motor tipusa: ?
Évjárata: ?
Kivitele: ?
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok.
Az lenne a kerdesem h, E39 530da
142kw..
Kb 4000es fordulatnal letilt a motor vagy ha 3500on tartja a fordulatot.
Einspritzenlange felirat.
Porlasztok cserelve.
Resolajcsovek cserelve.
Talakozozott mar valki ezzel a jelenseggel.
Amugy tokeletesen fut az auto.
Gondolom millio problema lehet meg.
Minden segitseget meghallgatnek.
Emailen is varom a valaszokat.
Koszom.
Sziasztok..
dzsanni007@freemail.hu


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.11. 14:08 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2010.06.27. 00:00
Hozzászólások: 2271
Tartózkodási hely: Swindon(UK)
Adott köszi: 157 alkalommal
Kapott köszik: 302 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
dzsanni007 írta:
Sziasztok.
Az lenne a kerdesem h, E39 530da
142kw..
Kb 4000es fordulatnal letilt a motor vagy ha 3500on tartja a fordulatot.
Einspritzenlange felirat.
Porlasztok cserelve.
Resolajcsovek cserelve.
Talakozozott mar valki ezzel a jelenseggel.
Amugy tokeletesen fut az auto.
Gondolom millio problema lehet meg.
Minden segitseget meghallgatnek.
Emailen is varom a valaszokat.
Koszom.
Sziasztok..
dzsanni007@freemail.hu
Szerintem elo adatot kene nezni, foleg az uzemanyagnyomas kornyeken keresgelnek.

_________________
Sting like a Beemer!


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.13. 22:02 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2010.11.08. 01:00
Hozzászólások: 79
Tartózkodási hely: Szigethalom
Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 21 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57 525da
Évjárata: 2002
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
dzsanni007 írta:
Sziasztok.
Az lenne a kerdesem h, E39 530da
142kw..
Kb 4000es fordulatnal letilt a motor vagy ha 3500on tartja a fordulatot.
Einspritzenlange felirat.
Porlasztok cserelve.
Resolajcsovek cserelve.
Talakozozott mar valki ezzel a jelenseggel.
Amugy tokeletesen fut az auto.
Gondolom millio problema lehet meg.
Minden segitseget meghallgatnek.
Emailen is varom a valaszokat.
Koszom.
Sziasztok..
dzsanni007@freemail.hu


Nagynyomású? Bár nem írtad, hogy indítási prolémáid is lennének, hosszabb állás után vagy melegen.
Illetve gázolajszagról sem, ha ezek a problémák is megvannak a nagynyomásút mondanám.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.14. 21:42 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2014.05.19. 12:56
Hozzászólások: 22
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 525d
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Üdv!

Beszereltem egy gyári riasztot. (E39 2001)
Mindent pontosan oda tettem ahova kell. Ha éles a riasztó: bohocorr villog. Emelésre reagál. Utastérben mozgásra reagál. Motorháztető nyitásra reagál. De a reakciója csak vizuális azaz villog az index és a távolsági a sziréna viszont meg sem mukkan. Ahogy a távirányítóval hatástalanítani akarom a riasztási eseményt azonnal bekapcsol a sziréna és ki sem tudom kapcsolni... ilyenkor akku saru levesz. Megnéztem a sziréna bekoteset és minden oda van kötve ahol lennie kellene a bekotesi rajz szerint. A gm3 modul x254 pin17 adja a szirenanak az indító jelet. Egy szál megy az emelési modulhoz, egy pozitív és egy test. Mi lehet a gond? Jah amikor lezárom a kocsit az index felvillan de hangja nincs. (Be van állítva a zke-ben hogy ne csak villogjon adjon hangot is!)

Valakinek valami ötlet?


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.15. 07:13 
Offline
Törzsvendég
Törzsvendég

Csatlakozott: 2015.04.19. 13:33
Hozzászólások: 423
Tartózkodási hely: Szolnok
Adott köszi: 62 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Nikon86 írta:
Üdv!

Beszereltem egy gyári riasztot. (E39 2001)
Mindent pontosan oda tettem ahova kell. Ha éles a riasztó: bohocorr villog. Emelésre reagál. Utastérben mozgásra reagál. Motorháztető nyitásra reagál. De a reakciója csak vizuális azaz villog az index és a távolsági a sziréna viszont meg sem mukkan. Ahogy a távirányítóval hatástalanítani akarom a riasztási eseményt azonnal bekapcsol a sziréna és ki sem tudom kapcsolni... ilyenkor akku saru levesz. Megnéztem a sziréna bekoteset és minden oda van kötve ahol lennie kellene a bekotesi rajz szerint. A gm3 modul x254 pin17 adja a szirenanak az indító jelet. Egy szál megy az emelési modulhoz, egy pozitív és egy test. Mi lehet a gond? Jah amikor lezárom a kocsit az index felvillan de hangja nincs. (Be van állítva a zke-ben hogy ne csak villogjon adjon hangot is!)

Valakinek valami ötlet?


Valószínűleg sziréna. Az eredeti sziréna nálam halt meg, ugyanígy nyitásra beindult. Majd teszek fel képet, a takony amivel megpróbálták megvédeni az áramkört nem jutott el mindenhova, az enyémben egy ellenállás lába el van oxidálódva. Másik probléma az a beépíett akksi lehet. Ki akarom iktatni a beépíett akksit, csak kábelvágás ellen véd. Erről le tudok mondani, ha egyébként minden másra megszólal. :D


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.15. 19:20 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2014.05.19. 12:56
Hozzászólások: 22
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 525d
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Nekem úgy indul csak be a sziréna ha be riaszt a kocsi és ki akarom lőni a riasztást távirányítóval. Neked is pont ezt csinálta?


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.15. 20:23 
Offline
Törzsvendég
Törzsvendég

Csatlakozott: 2015.04.19. 13:33
Hozzászólások: 423
Tartózkodási hely: Szolnok
Adott köszi: 62 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52B28
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Nikon86 írta:
Nekem úgy indul csak be a sziréna ha be riaszt a kocsi és ki akarom lőni a riasztást távirányítóval. Neked is pont ezt csinálta?


Az eredeti jól működött, néha riasztott (bohócorr+index) de nem szólt a sziréna. Aztán minden nyitásra beindult fél percre a sziréna.

A mostani (bontott), ha betörést szimulálok működik de néha ha kinyitnak mellettem egy autót távval beriaszt, vagy ha zárva van elkezdi villogatni a bohócorrot meg körbe az indexszeket de nem szól a sziréna.

Most szétvágtam az eredeti szirénát, helyre hozom az oxidált forrasztást valamint kiiktatom a Ni-Cd akksit belőle. Elvileg amíg jó az autó akksija, áram alatt lesz a sziréna tehát riasztásra szólnia kell.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.16. 11:46 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2014.05.19. 12:56
Hozzászólások: 22
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 525d
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Majd küldj egy csomó fotót aztán nekiállok én is szétbontani a szirénát, hátha javítható.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.16. 13:04 
Offline
Újonc
Újonc

Csatlakozott: 2012.02.02. 13:41
Hozzászólások: 8
Adott köszi: 1
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!
Az autó egy E39 530d automata 135kw, 2000.03-as autó.
Amit egy pár hete tapasztalok, hogy pályán 5-ösbe letilt kb. 2000-es fordulatnál (110-120km/h) . Érdekes, hogy visszaváltva 4-esbe engedi, hogy pörögjön, bár üzemi állapotban, kisebb fordulatoknál sincs meg az az erő ami volt...
A másik amikor manuálba van és megállok egy pirosnál csak 2-esbe váltja vissza, ha húzok rajta egyet akkor beteszi 1-esbe is, de magától soha.
Mit lenne érdemes megnézni, tudtok e javasolni valakit Budapesten? Esetleg a váltó le tudja így szabályozni vagy adagoló?


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.16. 19:46 
Offline
E39 FAN
E39 FAN
Avatar

Csatlakozott: 2012.04.15. 11:33
Hozzászólások: 5660
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Adott köszi: 811 alkalommal
Kapott köszik: 1802 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 645ci/650i
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
Domi0207 írta:
Sziasztok!
Az autó egy E39 530d automata 135kw, 2000.03-as autó.
Amit egy pár hete tapasztalok, hogy pályán 5-ösbe letilt kb. 2000-es fordulatnál (110-120km/h) . Érdekes, hogy visszaváltva 4-esbe engedi, hogy pörögjön, bár üzemi állapotban, kisebb fordulatoknál sincs meg az az erő ami volt...
A másik amikor manuálba van és megállok egy pirosnál csak 2-esbe váltja vissza, ha húzok rajta egyet akkor beteszi 1-esbe is, de magától soha.
Mit lenne érdemes megnézni, tudtok e javasolni valakit Budapesten? Esetleg a váltó le tudja így szabályozni vagy adagoló?

Mindenképp adagoló :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

_________________
Ha esetleg alkatrész kellene, kattanj ide...www.kekfeher.hu


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.16. 22:35 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2014.05.19. 12:56
Hozzászólások: 22
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 525d
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
attila94 írta:
Nikon86 írta:
Nekem úgy indul csak be a sziréna ha be riaszt a kocsi és ki akarom lőni a riasztást távirányítóval. Neked is pont ezt csinálta?


Az eredeti jól működött, néha riasztott (bohócorr+index) de nem szólt a sziréna. Aztán minden nyitásra beindult fél percre a sziréna.

A mostani (bontott), ha betörést szimulálok működik de néha ha kinyitnak mellettem egy autót távval beriaszt, vagy ha zárva van elkezdi villogatni a bohócorrot meg körbe az indexszeket de nem szól a sziréna.

Most szétvágtam az eredeti szirénát, helyre hozom az oxidált forrasztást valamint kiiktatom a Ni-Cd akksit belőle. Elvileg amíg jó az autó akksija, áram alatt lesz a sziréna tehát riasztásra szólnia kell.


Arra gondoltam, mivel régóta nem üzemelt ez a riasztó mert egy bontott kocsiból van (USA be hajózás kitudja mennyit állt még itt ott akku nélkül) lehet csak szimplán lemerült a sziréna akkuja. Most éjjelre visszatettem a biztositekot hátha feltölti és akkor működik rendesen. Egy próbát megér. Ha így is szar akkor rendelek egy másik szirénát az majd biztosan megoldja.


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)
HozzászólásElküldve: 2018.07.17. 07:05 
Offline
Újonc
Újonc
Avatar

Csatlakozott: 2014.05.19. 12:56
Hozzászólások: 22
Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 525d
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Nikon86 írta:
attila94 írta:
Nikon86 írta:
Nekem úgy indul csak be a sziréna ha be riaszt a kocsi és ki akarom lőni a riasztást távirányítóval. Neked is pont ezt csinálta?


Az eredeti jól működött, néha riasztott (bohócorr+index) de nem szólt a sziréna. Aztán minden nyitásra beindult fél percre a sziréna.

A mostani (bontott), ha betörést szimulálok működik de néha ha kinyitnak mellettem egy autót távval beriaszt, vagy ha zárva van elkezdi villogatni a bohócorrot meg körbe az indexszeket de nem szól a sziréna.

Most szétvágtam az eredeti szirénát, helyre hozom az oxidált forrasztást valamint kiiktatom a Ni-Cd akksit belőle. Elvileg amíg jó az autó akksija, áram alatt lesz a sziréna tehát riasztásra szólnia kell.


Arra gondoltam, mivel régóta nem üzemelt ez a riasztó mert egy bontott kocsiból van (USA be hajózás kitudja mennyit állt még itt ott akku nélkül) lehet csak szimplán lemerült a sziréna akkuja. Most éjjelre visszatettem a biztositekot hátha feltölti és akkor működik rendesen. Egy próbát megér. Ha így is szar akkor rendelek egy másik szirénát az majd biztosan megoldja.


Hát egész éjjel töltötte elméletileg, mert a biztosíték a helyén volt. Aztán reggel vártam a csodát... hát csak simán a központizár nyitására beindult a sziréna... ezek szerint halott a dolog. Rendelek egy másikat hozzá, ezt a rosszat meg szétszedem hátha meglesz a hibája. :(


Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2205 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot], Istvan520i valamint 10 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Booking.com

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

Az E39.hu egy privát rajongói oldal ami nincs semilyen kapcsolatba a BMW AG-val és leányvállalataival. A BMW név, jelzés, M csíkos logó és a kerek logó mind az X3, X5 és X6 megjelölés amit a honlapon használunk a BMW AG tulajdona.

© 2009 E39.hu. All rights reserved. E39.HU is a private enthusiast site not associated with BMW AG. The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG. This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2006-2014 E39 Klub.




VigLink badge
Free xml sitemap generator