2007.02.07. 17:44
kassai1 írta:sziasztok. az éjszaka kilopták mind a két tükrömet,ha tud valaki segíteni kösz.
Nekem is kilopták egy éve és azt ajánlották,hogy gravíroztassam bele az újba a rendszámot,így talán kevésbé lopják ki újból./grav.,500-1000ft./Üdv.
2007.02.08. 10:28
geisz írta:Azt hogy vizes hogy lehet észrevenni?
A MOL-nál a hogyishijják EVO Diesel megéri az árkülönbözetet?
Nos úgy lehet észrevenni, hogy kúton nem nagyon, csak mi szoktunk tőlük rendelni és házhoz szállitják és már nem egyszer volt olyan hogy vissza kellett küldeni mert vizes volt, most akkor képzeld el ha házhoz kihozzák vizesen akkor a kutaknál mi lehet?
Egyébként szerintem nem nagyon éri meg a különbséget, nem észrevehető, ellenben horvátba egyszer tankoltam super dieselt asszem INA kúton de nem biztos, hazafelé a pályán megvolt galydulva a kocsi, ment mint a mérgezett egér
Na az észrevehetően vigyorgósan megérte
2007.02.08. 15:21
Hero írta:geisz írta:Azt hogy vizes hogy lehet észrevenni?
A MOL-nál a hogyishijják EVO Diesel megéri az árkülönbözetet?
Nos úgy lehet észrevenni, hogy kúton nem nagyon, csak mi szoktunk tőlük rendelni és házhoz szállitják és már nem egyszer volt olyan hogy vissza kellett küldeni mert vizes volt, most akkor képzeld el ha házhoz kihozzák vizesen akkor a kutaknál mi lehet?

Egyébként szerintem nem nagyon éri meg a különbséget, nem észrevehető, ellenben horvátba egyszer tankoltam super dieselt asszem INA kúton de nem biztos, hazafelé a pályán megvolt galydulva a kocsi, ment mint a mérgezett egér

Na az észrevehetően vigyorgósan megérte

Szóval akkó' csak blabla hogy a kénlerakódás tönkreteszi az adagolót, a befecskendező szelepeket, ezt a comonrail technikát.
A mostani a2-ben épp erről a témáról volt egy cikk, azt írta hogy igazán se fogyasztás csökkenésben, se teljesitmény növekedésben nem számottevő a különbség. Ellenben káros anyag kibocsátásban akár 50-60% (

) csökkenés is elérhető. Az volt a konzekvencia hogy nekünk felelősen gondolkodó embereknek ezért nyilván megéri a plusz költség...
Megyek nyáron nyaralni, kipróbálom a horvát vaddisznó olajat!
2007.02.08. 21:22
Nekem nagyon tetszett, ha megint kijutok biztos hogy ott tankolok, a kút nevére nem esküszöm de nagyon az rémlik hogy INA kút volt mert olyanok vannak arrafelé
Hát ebben az a baj hogy mondani könnyű hogy fele a káros anyag kibocsájtás, de te ezt nem veszed észre nem tudod, hacsak nincs műszered:)
2007.02.09. 09:06
Hero írta:Nekem nagyon tetszett, ha megint kijutok biztos hogy ott tankolok, a kút nevére nem esküszöm de nagyon az rémlik hogy INA kút volt mert olyanok vannak arrafelé

Hát ebben az a baj hogy mondani könnyű hogy fele a káros anyag kibocsájtás, de te ezt nem veszed észre nem tudod, hacsak nincs műszered:)
Mát ezek míííszerrel nézték.

Minden esetre aki zöldkártyára viszi a vasat, és kicsit sasszés má' , annak jó infó.
2007.02.09. 14:45
Én épp most zöldkártáztattam fél éve lejárt és nem vettem észre
Nemvolt semmi gond érték tök normál volt sima gázolajjal is!
2007.02.09. 16:06
Én a barátnőm Tigrájával jártam így, augusztusban járt le a műszaki, és a múlt héten vettem észre...
Tudom, ez a téma nem ide tartozik.
2007.02.10. 14:16
Én MOL-llal járok és most zöldkártyáztattam. Csodájára jártak, hogy milyen jó eredményeket produkált. Nem hinném hogy túl sok köze lenne hozzá... Már ameddig rendesen kúton tankolsz és nem otthon főzöd át a fáradt olajat.
2007.04.25. 22:17
Már két hete hallottam, de akkor nem akartam elhinni, ma viszont biztos lett a hír: megszűnik a 98-as benzin.
Emberek! Ez nagy gond. Az M52TU és újabb benzinmotorokhoz ugyanis ez van előírva... (az off FSI motorokhoz is, meg mit tudom én melyikhez még...) Mostantól vegyek 300-ért 100-ast, vagy mi?
Remek fejlemények, már megint...
2007.04.25. 22:22
efer írta:Már két hete hallottam, de akkor nem akartam elhinni, ma viszont biztos lett a hír: megszűnik a 98-as benzin.
Emberek! Ez nagy gond. Az M52TU és újabb benzinmotorokhoz ugyanis ez van előírva... (az off FSI motorokhoz is, meg mit tudom én melyikhez még...) Mostantól vegyek 300-ért 100-ast, vagy mi?
Remek fejlemények, már megint...

Még jóhogy a DIESEL-ből csak két féle van
2007.04.26. 07:28
vegyél 100 benzint 300 ért de ne told neki mert egyből jön a tarfipax , hát esküszöm besz...ok hogy sarokba szoritják a népet
2007.04.26. 07:59
Eddig én is 98-ast tankoltam. Szerintem most váltok vagy OMV 95 Carrera-ra, vagy 95 V-Powerre, meg tankonként belenyomok egy adag oktánszámnövelőt 500Ft-ért
Bár, ha jól emlékszem még 91-es is be van írva a tankfedelembe, dehát én sem szeretnék párizsin élni
2007.04.26. 08:49
Azért az átvágásokról se feledkezzünk meg. 5lit. kannába 5.85lit tankolt az ismerősöm

Pedig a kanna le lett mérve

Akkor sok sok liternél mennyit csal

És többi apró trükkök, szerintem mindenki tudna legalább 1 esetet mondani

Maxi
2007.04.26. 17:16
én is általában elhiszem ezeket, hogy így ugy csalnak a mérésnél. azonban egy nagyon jó barátom egy üzemanyag társaságnál dolgozik elég magas pozícióban, és ő mondta, hogy egyszerűen nem lehet, hogy kevesebb menjen bele, mert egyenesen a fejnél mér, és elvileg nem lehet elállítani..
2007.04.26. 18:37
Általam ismert benzinkutak amik még ma is forgalmaznak 98-as benzint:
Castrol kút Bp. X. Kerepesi út
Castrol kút Bp. XIV. Gvadányi út
Esso kút Bp. XVI. Szabadföldi út
OMV kút Kerepes 3-as út
Shell kút Bp. XIV. Fogarasi út
Egyébként szerintem a diskont kutak (Aushan, Tesco, Metro) továbbra is fognak 98-ast árulni, akkor pedig a környék kutjai közül is rákényszerül néhány, úgy mint ahogy az árcsökkentésre is rákényszerültek.
2007.04.26. 19:40
VZoltan írta:Általam ismert benzinkutak amik még ma is forgalmaznak 98-as benzint:
Castrol kút Bp. X. Kerepesi út
Castrol kút Bp. XIV. Gvadányi út
Esso kút Bp. XVI. Szabadföldi út
OMV kút Kerepes 3-as út
Shell kút Bp. XIV. Fogarasi út
Egyébként szerintem a diskont kutak (Aushan, Tesco, Metro) továbbra is fognak 98-ast árulni, akkor pedig a környék kutjai közül is rákényszerül néhány, úgy mint ahogy az árcsökkentésre is rákényszerültek.
a dolog úgy néz ki, hogy a mol jelentette be, hogy május 1-től nem forgalmaz 98-ast. mivel a kutak igen nagy százaléka tőlük vesz, nem lesz gyakorlatilag sehol. indok: nem volt rá igény...
a hír
holtankoljak.hu
2007.04.27. 09:53
átnéztem néhány itthoni és külföldi tesztet az úgynevezett prémium üzemanyagokról. nagyjából ugyanaz a konklúzió: sok értelme nincs, a 98-ashoz képest szinte semmi többletet nem ad, leszámítva az olajforgalmazók kaszájának gyarapodását az extraprofittal.
így nem zárom ki, hogy megint lehúzásról van szó: fizessen a szerencsétlen, ha jó benzint akar...
(itt most azt a pletykát meg sem említem, miszerint az itthoni 98-as minősége nagyjából a német/osztrák 95-ös minőségével egyenértékű...)
2007.04.27. 12:58
Egyébként ez tényleg vicces húzás volt a Moltól. A népautó konszern nem kevés modellje 98-as optimalizált. Mondjuk 2 éve az összes. Elmegy 95-tel, de 5-10ló minusz. Semmi gond, lemértem, majd ha eltörlik a 95-öst, pont belemegy az új Passatba a Wartburg motor. Tényleg leszakad a pofám ezen az országon. Asszem nézek egy jegyet Münchenbe...
2007.04.27. 15:49
Teganap megitattam a gépet 98-assal 95-ös árért. A mol kiárusítást tartott, hogy a 98-as tartályai elsejére kifogyjanak.A legfrissebb infóm szerint a 98-as helyett a jelenlegi EVO benya lesz a mostani 98-as áron.Ha ez tényleg így lesz azért olyan rosszul nem járunk.