![]() |
2008.11.29. 17:41
2008.11.29. 17:45
2008.11.29. 17:59
muhaati írta:Ha mindezek rendben vannak, akkor jöhet a termosztát ell.
Egyébként a tünetek nem nyitó termosztátra utalnak leginkább.
2008.11.30. 23:44
kok írta:muhaati írta:Ha mindezek rendben vannak, akkor jöhet a termosztát ell.
Egyébként a tünetek nem nyitó termosztátra utalnak leginkább.
Ok, köszi, leellenőrzőm, az majd beszámolok!
2008.12.01. 09:11
kok írta:Aztán szétszedtem és bedobtam lábosba, mikor forrt elkezdett kinyitni. Azt, hogy mikor kezdett nyitni nem tudom pontosan, mert nem hőmérőztem. Akkor lehet, hogy késve nyit? Elvileg 92 fokon kéne nyitnia?
2008.12.02. 01:08
muhaati írta:kok írta:Aztán szétszedtem és bedobtam lábosba, mikor forrt elkezdett kinyitni. Azt, hogy mikor kezdett nyitni nem tudom pontosan, mert nem hőmérőztem. Akkor lehet, hogy késve nyit? Elvileg 92 fokon kéne nyitnia?
Az már késő!!!!!!!
2008.12.02. 18:56
kok írta:muhaati írta:kok írta:Aztán szétszedtem és bedobtam lábosba, mikor forrt elkezdett kinyitni. Azt, hogy mikor kezdett nyitni nem tudom pontosan, mert nem hőmérőztem. Akkor lehet, hogy késve nyit? Elvileg 92 fokon kéne nyitnia?
Az már késő!!!!!!!
Megvettem az új gyári termosztátot, tömítéseket, ill. ha már javítgatok a "sünit" is.
Be is raktam őket, 20 km-t meg is tettem, úgy tűnik minden oké. A hőfokvisszajelzőm merőleges mint a cövek, a fűtésem mintha új lenne....
Végül megköszönném a segítséget, különösen Muha úrnak!
2008.12.02. 23:15
2008.12.22. 11:01
muhaati írta:kok írta:muhaati írta:kok írta:Aztán szétszedtem és bedobtam lábosba, mikor forrt elkezdett kinyitni. Azt, hogy mikor kezdett nyitni nem tudom pontosan, mert nem hőmérőztem. Akkor lehet, hogy késve nyit? Elvileg 92 fokon kéne nyitnia?
Az már késő!!!!!!!
Megvettem az új gyári termosztátot, tömítéseket, ill. ha már javítgatok a "sünit" is.
Be is raktam őket, 20 km-t meg is tettem, úgy tűnik minden oké. A hőfokvisszajelzőm merőleges mint a cövek, a fűtésem mintha új lenne....
Szívesen, ha tudok segítek.
Csak így távgyógyítani elég nehéz, nem látom, nem hallom, nem tapintom, de azért próbálok segíteni.
2008.12.22. 16:38
kok írta:muhaati írta:kok írta:muhaati írta:kok írta:Aztán szétszedtem és bedobtam lábosba, mikor forrt elkezdett kinyitni. Azt, hogy mikor kezdett nyitni nem tudom pontosan, mert nem hőmérőztem. Akkor lehet, hogy késve nyit? Elvileg 92 fokon kéne nyitnia?
Az már késő!!!!!!!
Csak így távgyógyítani elég nehéz, nem látom, nem hallom, nem tapintom, de azért próbálok segíteni.
Üdvözletem!
Úgy néz ki a történetnek még nincs vége! Ideáig minden tökéletesen működött, mígnem tegnap elindultam és azt vettem észre, hogy a fűtésem nem akar fűteni, majd döbbenten tapasztaltam, hogy a vízhőfokom elkezd emelkedni.
Most akkor elromlott az új termosztátom (Wahler), vagy valami más probléma van? Netán a vízpumpa a rossz és hol jó hol nem?
De érdekes, hogy a termosztát csere után közel 1 hónapig meg minden jó volt. Érthetetlen...
2008.12.22. 23:20
simi64 írta:kok írta:muhaati írta:kok írta:muhaati írta:kok írta:Aztán szétszedtem és bedobtam lábosba, mikor forrt elkezdett kinyitni. Azt, hogy mikor kezdett nyitni nem tudom pontosan, mert nem hőmérőztem. Akkor lehet, hogy késve nyit? Elvileg 92 fokon kéne nyitnia?
Az már késő!!!!!!!
Üdvözletem!
Úgy néz ki a történetnek még nincs vége! Ideáig minden tökéletesen működött, mígnem tegnap elindultam és azt vettem észre, hogy a fűtésem nem akar fűteni, majd döbbenten tapasztaltam, hogy a vízhőfokom elkezd emelkedni.
Most akkor elromlott az új termosztátom (Wahler), vagy valami más probléma van? Netán a vízpumpa a rossz és hol jó hol nem?
De érdekes, hogy a termosztát csere után közel 1 hónapig meg minden jó volt. Érthetetlen...
Szia!
Volna itten egy másik topic is, nevezetesen: Hűtővíz a címe.
Namármost mintha ott olvastam volna, hogy az E39-ekben 2 azaz két termosztát volna. A tökéletes megoldás: mindkettőt cserélni kell! Igaz, a szóban forgó autó diesel és 3000 köbcentis (ha jól emléxem). De azért egy elolvasást megér Neked is!
2009.03.04. 20:32
2009.10.17. 20:47
2009.10.17. 21:20
Csumpy írta:Üdv!
Tud valaki segíteni fűtésgonddal kapcsolatban?..........Probléma:
A motor hátsó részén lévő vízcső elrepedt, szivárgott. Kicseréltem, légtelenítettem, minden ok működik csak egy kis bibi keletkezett:
Az anyós ülés felöli fűtéskör ok-s, de a vezetőoldalinál ha nincs a motor 3 ezer körüli fordulaton akkor hideg a befúvott levegő, ha pörgetem kicsit akkor jön a meleg.
Szervizben megnézték, azt mondták nem levegős. Lehet csak véletlen egybeesés a vízcső elrepedése és esetleg valami szelep elromlása?
Segítsetek! Mit cseréljek ki?
Köszi, hali
2010.04.17. 16:26
2010.04.17. 16:47
schpeter írta:Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jól működő motornál üzemi állapotban mekkorra tulnyomás van a hűtőrendszerben?Nálam az a probléma, hogy meleg motornál nagyon komoly nyomás van a vízrendszerben.A csövek kő kemények,és a hűtő kiegyenlítő tartályának szép kis hasa lesz.Volt mostanában vízcsőcserém, azóta légtelenítem,de valahogy nem szűnik a nyomás.A vizhőfok tökéletes helyzetű, a víz kristálytiszta,olaj szintúgy.A teljesítménnyel sincs gond.
2010.04.17. 17:10
simi64 írta:schpeter írta:Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jól működő motornál üzemi állapotban mekkorra tulnyomás van a hűtőrendszerben?Nálam az a probléma, hogy meleg motornál nagyon komoly nyomás van a vízrendszerben.A csövek kő kemények,és a hűtő kiegyenlítő tartályának szép kis hasa lesz.Volt mostanában vízcsőcserém, azóta légtelenítem,de valahogy nem szűnik a nyomás.A vizhőfok tökéletes helyzetű, a víz kristálytiszta,olaj szintúgy.A teljesítménnyel sincs gond.
A 28-ét konkrétan nem láttam még, de a kiegyenlítő tartály kupakján elviekben kell lennie egy szelepnek, ami bizonyos nyomás fölött nyit.
Esetünkben ez 2 barami szerintem elég durva, de a gyártó írja ezt:
Lásd itt: link 2-es alkatrész
Ha Neked az 1-es számú tartály gömbölyödik ki, valószínű, hogy a kupakodon lévő szelep nem nyit.
2010.04.17. 18:42
schpeter írta:simi64 írta:schpeter írta:Sziasztok!
A 28-ét konkrétan nem láttam még, de a kiegyenlítő tartály kupakján elviekben kell lennie egy szelepnek, ami bizonyos nyomás fölött nyit.
Esetünkben ez 2 barami szerintem elég durva, de a gyártó írja ezt:
Lásd itt: link 2-es alkatrész
Ha Neked az 1-es számú tartály gömbölyödik ki, valószínű, hogy a kupakodon lévő szelep nem nyit.
Nekem a másik fajta rendszerem van, ahol a hűtő oldalán van a tartály, de gondolom ez nemigen számít.
De azért a 2 bar az beteg..Kicsit még légtelenítgetek, aztán sapi csere.Nem tudom elképzelni h ez így jó lehet.De a 2 bar se kevés.
2010.04.19. 06:50
schpeter írta:Sziasztok!
2011.01.02. 14:40