![]() |
2009.10.11. 18:33
Apa8 írta:madox írta:Apa8 írta:lepke írta:madox írta:Apa8 írta:Oldboy írta:Megnéztük a kollégámmal a Premium Selection választékot - egy nap alatt ennyi Bömbi-be még nem ültem soha - és az egyik kereskedő így foglalta össze a benzin/dízel kérdést : Dízelt presztizsre adó, sokat, naponta utazó üzletemberek, ügyvédek vesznek. Benzinest viszont azok, akik főleg hétvégén használják, ínyenc emberek, akiknek a sorhat, vényolc "zenéje" a lényeg. Amikor 150-160-tól beindúl a "szóló" a motorháztető alól.
( Csak érdekesség, benzines ötös egy sem volt a lista szerint, hármasban is egy-egy 320i ill. 318i, főleg 320d és 520d hegyekben. )
Lassan ott vagyunk, hogy a benzines és a diezeles autók üzemeltetése között elenyésző a külömség.
Ugyhogy lassan már szimpátiából választanak.
Hát ha ez igy van, nem értem, hogy lehet valakinek szimpatikusabb egy dübörgő V8 -asnál egy pöfögő traki diesel...![]()
![]()
Helo madox
Mentél mán a kocsiddal 1000-kilómétert autópályán 180km-es sebességgel![]()
Na most a traki dieselben ÉN biztosan nem fogok megsüketülni![]()
viszont TE lehet hogy halláskárosodást fogsz szenvedni![]()
![]()
üdv zoli
Akkor a a benzines nagyobb tempónál hangosabb a dieselnél?
Hát ezt megint csak olyan írhatta, aki még sosem próbálta... miért nem kérdezel előbb Zoli barátom? Szted mire való a dupla üvegezés?![]()
Egyébként a sima üvegesben sem hallasz szinte semmit... 130-140-nél szinte teljesen elhagyja a hangját, belűlről csak a kellemes motorhangot lehet hallani... Nálam ráadásul sportlégszűrő van, összesítve :
Olyan mennyei muzsika hallható az autóban amit egy dieselben, de még egy sorhatos benyában sem fogsz soha hallani...Tényleg nem túlzok, egyáltalán nem fülsértő, hanem kellemes átborzongató , gyönyörű muzsika ez, amely értelmet ad a reggeleknek...
Ha rosszul ébredsz, vagy morózus a hangulatod, ülj be egy V8-ba ( ha lehet m5) és máris felderül a kedved !![]()
![]()
![]()
Aki próbálta már ,tudja miről beszélek, aki nem ,annak ajánlom, hogy mielőbb tegye meg...
Az M5 egy sport kategória az utastérbe a motorhang kipu hang megjelenése KÖTELEZŐ.
De én nap mind nap ülök az autóban, és nem biztos, hogy délután 3-kor kiváncsi vagyok a motor vagy a kipu hangjára. Tehát ha lenne rá tehetségem akkor se első autónak venném.
2009.10.11. 18:35
madox írta:Apa8 írta:madox írta:Apa8 írta:lepke írta:madox írta:Apa8 írta:Oldboy írta:Megnéztük a kollégámmal a Premium Selection választékot - egy nap alatt ennyi Bömbi-be még nem ültem soha - és az egyik kereskedő így foglalta össze a benzin/dízel kérdést : Dízelt presztizsre adó, sokat, naponta utazó üzletemberek, ügyvédek vesznek. Benzinest viszont azok, akik főleg hétvégén használják, ínyenc emberek, akiknek a sorhat, vényolc "zenéje" a lényeg. Amikor 150-160-tól beindúl a "szóló" a motorháztető alól.
( Csak érdekesség, benzines ötös egy sem volt a lista szerint, hármasban is egy-egy 320i ill. 318i, főleg 320d és 520d hegyekben. )
Lassan ott vagyunk, hogy a benzines és a diezeles autók üzemeltetése között elenyésző a külömség.
Hát ha ez igy van, nem értem, hogy lehet valakinek szimpatikusabb egy dübörgő V8 -asnál egy pöfögő traki diesel...![]()
![]()
Helo madox
![]()
üdv zoli
Hát ezt megint csak olyan írhatta, aki még sosem próbálta... miért nem kérdezel előbb Zoli barátom? Szted mire való a dupla üvegezés?![]()
Egyébként a sima üvegesben sem hallasz szinte semmit... 130-140-nél szinte teljesen elhagyja a hangját, belűlről csak a kellemes motorhangot lehet hallani... Nálam ráadásul sportlégszűrő van, összesítve :
Olyan mennyei muzsika hallható az autóban amit egy dieselben, de még egy sorhatos benyában sem fogsz soha hallani...Tényleg nem túlzok, egyáltalán nem fülsértő, hanem kellemes átborzongató , gyönyörű muzsika ez, amely értelmet ad a reggeleknek...
Ha rosszul ébredsz, vagy morózus a hangulatod, ülj be egy V8-ba ( ha lehet m5) és máris felderül a kedved !![]()
![]()
![]()
Aki próbálta már ,tudja miről beszélek, aki nem ,annak ajánlom, hogy mielőbb tegye meg...
Az M5 egy sport kategória az utastérbe a motorhang kipu hang megjelenése KÖTELEZŐ.
De én nap mind nap ülök az autóban, és nem biztos, hogy délután 3-kor kiváncsi vagyok a motor vagy a kipu hangjára. Tehát ha lenne rá tehetségem akkor se első autónak venném.
Tehát még sosem ültél M5-ben... Én viszont már ültem 530 D-ben és elmondhatom neked ,hogy semmivel nem hangosabb az M5 mint az 530 dezső... Teljesen mindegy, hogy reggel ,vagy délután 3 kor hallgatod, az 530 D belűlről mindig hangosabb lesz !!!!!!!!!!
Az amit az M5 ről képzelsz, hidd el nem mindig fedi a valóságot...Pl. a gyári kipufogós M5-nek dupla üvegezéssel szinte semmi hangja nincsen...
De ha nem hiszed, a legközelebbi talin beülsz valamelyik M5-ös kolléga autójába és magad is megtapasztalhatod ... Persze ha neked jobban esik délután 3 kor egy diesel hang, mint egy duruzsoló V8, az teljesen más kérdés..
de azért sztem egy próbát megér majd, magad is meg fogsz lepődni![]()
![]()
2009.10.11. 18:38
Apa8 írta:madox írta:Apa8 írta:madox írta:Apa8 írta:lepke írta:madox írta:Apa8 írta:Oldboy írta:Megnéztük a kollégámmal a Premium Selection választékot - egy nap alatt ennyi Bömbi-be még nem ültem soha - és az egyik kereskedő így foglalta össze a benzin/dízel kérdést : Dízelt presztizsre adó, sokat, naponta utazó üzletemberek, ügyvédek vesznek. Benzinest viszont azok, akik főleg hétvégén használják, ínyenc emberek, akiknek a sorhat, vényolc "zenéje" a lényeg. Amikor 150-160-tól beindúl a "szóló" a motorháztető alól.
![]()
Helo madox
![]()
üdv zoli
![]()
![]()
Tehát még sosem ültél M5-ben... Én viszont már ültem 530 D-ben és elmondhatom neked ,hogy semmivel nem hangosabb az M5 mint az 530 dezső... Teljesen mindegy, hogy reggel ,vagy délután 3 kor hallgatod, az 530 D belűlről mindig hangosabb lesz !!!!!!!!!!
Az amit az M5 ről képzelsz, hidd el nem mindig fedi a valóságot...Pl. a gyári kipufogós M5-nek dupla üvegezéssel szinte semmi hangja nincsen...
De ha nem hiszed, a legközelebbi talin beülsz valamelyik M5-ös kolléga autójába és magad is megtapasztalhatod ... Persze ha neked jobban esik délután 3 kor egy diesel hang, mint egy duruzsoló V8, az teljesen más kérdés..
de azért sztem egy próbát megér majd, magad is meg fogsz lepődni![]()
![]()
Szavadon foglak..
Proba a tavaszi talin..![]()
![]()
2009.10.11. 18:42
2009.10.11. 18:50
Apa8 írta:Benne vagyok, csak aztán nehogy lecseréld majd a jól bevált 530 Dezsőkét![]()
![]()
2009.10.11. 18:51
Apa8 írta:Benne vagyok, csak aztán nehogy lecseréld majd a jól bevált 530 Dezsőkét![]()
![]()
2009.10.11. 19:00
strobi írta:Apa8 írta:Benne vagyok, csak aztán nehogy lecseréld majd a jól bevált 530 Dezsőkét![]()
![]()
Lassan ugyis csereérett a vas.
Igazándiból benyás autókat nézegetem.
2009.10.11. 19:02
madox írta:Apa8 írta:Benne vagyok, csak aztán nehogy lecseréld majd a jól bevált 530 Dezsőkét![]()
![]()
2009.10.11. 19:05
Apa8 írta:strobi írta:Apa8 írta:Benne vagyok, csak aztán nehogy lecseréld majd a jól bevált 530 Dezsőkét![]()
![]()
Hangos a DIESEL...
2009.10.11. 19:40
madox írta:Apa8 írta:strobi írta:Apa8 írta:Benne vagyok, csak aztán nehogy lecseréld majd a jól bevált 530 Dezsőkét![]()
![]()
Hangos a DIESEL...
Igazándiból szeretem a 30D.
Gondom a motorral még nem volt pedig már 260 ezer felett van a motorba.
100 alatt lehet h hangosabb de 100 felett nem hinném h a benzines csendesebb, de ki kéne próbálni.
2009.10.11. 19:45
2009.10.11. 19:54
LeviM5 írta:M5 gyári kipuf.rendszere nagyon érdekes. Úgy hangolták az autóhoz a mérnökök. Padlógáznál bőg, finomgáznál semmi hangja. Sokszor én is még hangosabban is elhallgatnám a V8 dübörgést. A motor szintén: 3-4 ezertől jön meg a hang,(ez már 160-180 km/h)erős gázadásra.
De erről nem lehet írásban mit mondani.
Az M5 egy teljesen normális-hétköznapi 5ös, ami vadállat is tud lenni.
2009.10.11. 20:01
madox írta:LeviM5 írta:M5 gyári kipuf.rendszere nagyon érdekes. Úgy hangolták az autóhoz a mérnökök. Padlógáznál bőg, finomgáznál semmi hangja. Sokszor én is még hangosabban is elhallgatnám a V8 dübörgést. A motor szintén: 3-4 ezertől jön meg a hang,(ez már 160-180 km/h)erős gázadásra.
De erről nem lehet írásban mit mondani.
Az M5 egy teljesen normális-hétköznapi 5ös, ami vadállat is tud lenni.
Így van, végre vki megfogalmazta ! Én amikor először hallottam az M5-öt őszintén meglepődtem, mert sokkal komolyabb hangot vártam...gyári kipufogóval 4000 alatt szinte semmi hang nincs. Ehhez képest az 530D egy légkalapács !
Persze az enyémnél már más a helyzet,de ezt sem mondanám bántóan hangosnak, ha vkit mégis zavarna, hát gyorsabban kell menni, hogy elhagyjuk a hangot, hehehe
2009.10.11. 20:45
Apa8 írta:
Még a végén megfertőztök..![]()
2009.10.11. 20:52
2009.10.12. 11:51
simi64 írta:Tisztelt Vényócas klubtársak!
Hegyezzétek a fületeket!
Íme a "LÉGKALAPÁCS":
2009.10.12. 18:32
madox írta:simi64 írta:Tisztelt Vényócas klubtársak!
Hegyezzétek a fületeket!
Íme a "LÉGKALAPÁCS":
Nincs ezzel semmi gond, az újnak is ilyen a hangja... de 4000 felett már egészen más...
Amúgy ez mintha egy picit tényleg ki lenne...nem tudom.... azt hiszem az enyémnek nem ilyen hangos a Vanos-a, de lehet,hogy tévedek...
2009.10.12. 18:42
lepke írta:madox írta:simi64 írta:Tisztelt Vényócas klubtársak!
Hegyezzétek a fületeket!
Íme a "LÉGKALAPÁCS":
Nincs ezzel semmi gond, az újnak is ilyen a hangja... de 4000 felett már egészen más...
Amúgy ez mintha egy picit tényleg ki lenne...nem tudom.... azt hiszem az enyémnek nem ilyen hangos a Vanos-a, de lehet,hogy tévedek...
Helo
Azért a hangzás élőben máshogyan jön át mint a gépen
üdv zoli
2009.10.12. 20:38
madox írta:lepke írta:madox írta:simi64 írta:Tisztelt Vényócas klubtársak!
Hegyezzétek a fületeket!
Íme a "LÉGKALAPÁCS":
Helo
üdv zoli
Mondasz vmit... lehet,hogy ha felvenném az enyémet az is ilyen lenne...
2009.10.12. 20:41
LeviM5 írta:madox írta:lepke írta:madox írta:simi64 írta:Tisztelt Vényócas klubtársak!
Hegyezzétek a fületeket!
Íme a "LÉGKALAPÁCS":
Helo
üdv zoli
Mondasz vmit... lehet,hogy ha felvenném az enyémet az is ilyen lenne...
Szerintem ez nem fer, Simitől! Mi sem linkelünk hengerfejes-csattogó-füstokádó tds-t.