2006.02.05. 17:11
Már nagyon régen szerettem volna BMW-t, de sajna eddig nem jött össze. Mikor elkezdtem komolyabban érdeklődni e márka iránt az 5-ös sorozatnál az e34, a 3-as sorozatnál az e36 volt a csúcs (nem most volt). Akkoriban mindegy lett volna, hogy milyen mocival van szerelve, csak BMW legyen.
Most, hogy végre összejött a rá való, már elkezdtem gondolkodni: benzines vagy dízel.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokáig úgy volt, hogy a haverom 540-ét veszem meg, de addig sza..dtam, míg lecsúsztam róla.
Szóval, dízel vagy benzines?
Dízel:alacsonyabb fogyasztás, viszont kisseb lóerő. Aztán a pénzem csak a régebbi (tds) változatra futotta, mivel a mostani dízelek már drágábbak (legalábbis nekem). Igaz, hogy állítólag jobbak is mint a régiek, köszönhetően a magyar Anistis Ferencnek. Sokan próbáltak rábeszélni a dízelre, még úgy is, hogy kivárom azt a pillanatot, míg összejön a pénzem egy újabb fejlesztésű dízelre. Sok helyen olvastam, hogy a dízel BMW-k eszméletlenül jók a többi dízeles autóhoz képest. Viszont a dízelesek gyorsabban hibásodnak meg és húzósabbak is a fő alkatrészáraik, mint a benzineseké.
Benzines: Igaz, hogy kicsivel többet eszik, mint a dízel, de érzed a pacikat a segged alatt.
Véleményem szerint és az olvasottak alapján nem sokkal fogyasztanak többet, mint a dízelek és a két üzemanyag ára már fej-fej mellett halad. Nincs annyi baj velük, mint a dízelesekkel.
Szóval itt is, ott is van + és – dolog. Mindenkinek el kell dönteni, hogy naponta, hosszabb utazásokra használja és fontosabb a fogyasztás, mint a lóerők vagy nem számít a fogyasztás és élvezi a pacik adta erőt.
Szóval, én maradtam a benzines mellett (528i) és azt hiszem nem bántam meg.
Az biztos, ha egyszer volt (van) BMW-d, nem nagyon akarsz más autót (esetleg kényszerből, de visszatérsz e márkához), függetlenül, hogy benzines vagy dízel.
For ever BMW!!!!!