Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Diseles vagy Benzines vagy?

Diesel
266
49%
Benzin
280
51%

Szavazatok száma : 546

2006.01.24. 15:03

Üdv Mindenkinek!
Nyomtam egy szavaztot én is csak hogy kiegyenlített legyen az állás :mrgreen:
Nekem benzines a nyerő, az a hang ami 4000 felett kijön az magáért beszél.
Igaz ami igaz, az a nyomaték amit a dízel ad sok mindenért kárpótol.
Gazdaságosságot nem igazán számolom, mert akkor Suzukit vettem volna ha az érdekel mennyibe kerül 100 km.

Dízel vagy benzin, mindegy: BMW.
:lol:

Sepi

2006.01.24. 23:51

Kicsit hoszasan izzitott.De utána pöcre indult. :lol:

2006.01.25. 13:22

reggel -10, 4 napi állás után: csak elfordítom a kulcsot, és már indulok is :D
azt hiszem maradok a benzinnél... :)

2006.01.25. 15:33

Én csak azért nem indulok rögtön indítás után, mert fázik a hátsóm a bőrön :D

Sajna az űlésfűtést az enyémből kispórolták. :cry:

Egyébként -21 fok, 5 nap után 1 fordítás és röfff...

2006.01.26. 21:22

nekem is pöccre indult :) 1mp helyett 4mp-ig izzított :)

üdvagyé:)

Ahoj!

2006.02.04. 22:23

Hali itt is mindenki!

Még nem szavaztam, mert nem tudom mire tegyem a voksom... :)
Igaz dízelem van, de biztos nem lesz önszántamból több!-mert manapság a benzines motorok sem fogysztanak sokkal többet mint a dízelek, illetve ezekbe a nagynyomású szarokba nem merek kannából tankolni :?
Nem mondanám, hogy szarul megy a dízel, mert pl a 20d-mel bármikor körbeautóztam egy 20i-t, a chipp utánról meg ne is beszéljünk...(170Le 330Nm), és nem is szünik meg 4000nél a kajak, csak akkor amikor a tiltás elveszi a nyálat töle...de mind ettöl függetlenül asszem a következö E39em(ha lesz), akkor facelift elötti V8 lesz...(najó talán egy 28i is lehetne, de sz csak akkor, ha nem találok olyan ár érték arányban V8-at ahogy szeretnék-tehát fullos újat ingyé :D :D :D )

üdv Patre

Ui.:Azért még a dízelre szavazok, mert azt a fejlödést, amit a dízelmotorok az utóbbi pár évben átéltek, azt becsülöm!

2006.02.05. 09:02

Hát én is a benzinesnél kötöttem ki. hogy miért is végül?

Nagyon szeretem a BMWt, valahogy megfertőzött a (filing) és érdekes de ettöl jobban elkezdtem nemszeretni, más márkákat.
Na szóval.
Utobbi időben Diesel autóim voltak, és amikor eldöntöttem, hogy na most lesz egy bömbim, akkor azt is eldöntöttem, hogy benzines csak.
És a fő ok az volt, hogy az 528i 193 Lejéhez képest egy ugyan ilyen erős 5ös diesel sem fogyaszt nagyságrendel kevesebbet, viszont sokkal drágább.
Vagyis egy jobban felszerelt fiatalabb benyást tudok venni, de tulajdon képpen a francokat, egyértelműen az döntött, hogy a benyásnak, és a 6 hengernek leírhatatlan a hangja! :D :D

A nagy Honda haverok is a hosszas fikázás után mikor beülnek, csak mindig annyit mondanak:
Baszki ez a motor hang.......

2006.02.05. 11:39

Hogy őszinte legyek, ha nem kerülne legalább 1-2kilóba egy újabb autócsere, valszeg kipróbálnék egy benzinest is, annyit dícséritek... :)

2006.02.05. 17:11

Már nagyon régen szerettem volna BMW-t, de sajna eddig nem jött össze. Mikor elkezdtem komolyabban érdeklődni e márka iránt az 5-ös sorozatnál az e34, a 3-as sorozatnál az e36 volt a csúcs (nem most volt). Akkoriban mindegy lett volna, hogy milyen mocival van szerelve, csak BMW legyen.
Most, hogy végre összejött a rá való, már elkezdtem gondolkodni: benzines vagy dízel.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokáig úgy volt, hogy a haverom 540-ét veszem meg, de addig sza..dtam, míg lecsúsztam róla.
Szóval, dízel vagy benzines?
Dízel:alacsonyabb fogyasztás, viszont kisseb lóerő. Aztán a pénzem csak a régebbi (tds) változatra futotta, mivel a mostani dízelek már drágábbak (legalábbis nekem). Igaz, hogy állítólag jobbak is mint a régiek, köszönhetően a magyar Anistis Ferencnek. Sokan próbáltak rábeszélni a dízelre, még úgy is, hogy kivárom azt a pillanatot, míg összejön a pénzem egy újabb fejlesztésű dízelre. Sok helyen olvastam, hogy a dízel BMW-k eszméletlenül jók a többi dízeles autóhoz képest. Viszont a dízelesek gyorsabban hibásodnak meg és húzósabbak is a fő alkatrészáraik, mint a benzineseké.
Benzines: Igaz, hogy kicsivel többet eszik, mint a dízel, de érzed a pacikat a segged alatt.
Véleményem szerint és az olvasottak alapján nem sokkal fogyasztanak többet, mint a dízelek és a két üzemanyag ára már fej-fej mellett halad. Nincs annyi baj velük, mint a dízelesekkel.

Szóval itt is, ott is van + és – dolog. Mindenkinek el kell dönteni, hogy naponta, hosszabb utazásokra használja és fontosabb a fogyasztás, mint a lóerők vagy nem számít a fogyasztás és élvezi a pacik adta erőt.

Szóval, én maradtam a benzines mellett (528i) és azt hiszem nem bántam meg.
Az biztos, ha egyszer volt (van) BMW-d, nem nagyon akarsz más autót (esetleg kényszerből, de visszatérsz e márkához), függetlenül, hogy benzines vagy dízel. :lol:

For ever BMW!!!!!

2006.02.23. 11:34

Szerintem is benzines!!!
Lehet elfogult vagyok, minden Bmw-m benzines volt eddig, de mentem már diesellel is,több más márkával is és nem tetszik. A BMW többek közt a gyönyörű hangjáról híres és ez sugározza az erőt(S6,V8). Volt négyhengeresem is,de 'hangmegszállottként' nem tetszett a hangja. A diesel soha nem fogja ezt a feelinget adni. Mindez a drága benya mellett a nagyobb fogyasztásba kerül.
Amúgy szerintem diesel autóban is a BMW a nyerő.

2006.02.24. 01:40

Szerintem is a dízel a hasznosabb,kétségtelen,hogy egy benzines bömösnek megvan a feeling-je,de ha csak évi 20000 km-t megyek és annyit megyek,akkor kb.200000 ft-ot spóroltam a min.3-4 l-es fogyasztáskülönbséggel/100km és ez a számítás még nem vette figyelembe a benzin és a dízel közötti árkülönbözetet,igaz ez mostanában elenyésző.
:)

2006.03.21. 22:50

Diesel a kira, nyáron horvátba 5,6 os fogyasztással mentem ki és ez nekem egy 2,5-es kocsitól tükéletes :oops: :wink:

2006.03.24. 22:56

Természetesen Diesel 3.0D.
Nem kérdés aki már kipróbálta mindkettőt.
Fantasztikus ez a 400nm.
Erőltetett menetben is 800km/tank.

2006.03.27. 00:26

a 28i és a 30d kipróbálása részemről az 1. oldalon olvasható.
és tényleg nem kérdés, melyik! :lol:

na persze ez nem személyeskedés :wink:

2006.03.28. 21:17

Mi lesz velünk, ha jön az alternatív energia forrás?

Pl. ki szeretne egy villany BMW-t? 8O
Jó kis villanymotor búgás a fedél alól...
Hátulján a felirat 220V :hányás

Sepi

2006.03.29. 17:12

efer írta:a 28i és a 30d kipróbálása részemről az 1. oldalon olvasható.
és tényleg nem kérdés, melyik! :lol:

na persze ez nem személyeskedés :wink:

Akkor használjatok benzinest.

2006.03.30. 21:53

Úgy gondolom nem lehet ezt a témát egy kalap alá venni.
A díesel előnyei: alacsony fogyasztás, nyomaték, élettartam, alacsony fordulat...,de szerintem jóval nagyobbak a költségei. 525d-m van nagyon szeretem, de ha sok pénzem lenne M5-öt vennék, vagy valami nagyot.
A benzinest lehet ütni vágni, nem döglik be semmi(előtte 318i), csak kétszer annyit eszik!!!!!!!!!

2006.03.30. 22:19

Palika írta:Akkor használjatok benzinest.

ez történik... :wink:

2006.03.31. 20:48

Van egy TDS-em, meg egy 323 Ci-m. A TDS-nek semmi baja, nagyon jól megy, mindenre tökéletesen alkalmas, ha nem ismernék mást, nem is lenne semmi bajom. De szerintem ha valaki megszokott egy erős benzinest akkor csak nyugdíjasként lesz boldog a dízeljében. Én pl. nagyon rosszul érezném magam, ha 2-3 naponta nem ülhetnék át egy a benzinesbe...Szóval szerintem akkor is benzines........

2006.04.16. 23:47

adok egy voksot én is a dieseleknek ;)
Hozzászólás küldése

VigLink badge