![]() |
2016.12.18. 11:47
Afterdark írta:Talán itt lesz a legjobb helyen...
Van egy konstans jelen lévő "bubbogás" a kocsiban 80 és 110 között. Mi szokott ilyet produkálni ?
- gumik újak
- felnik hibátlanok
- kerékcsapágyak újak
- diffiben cseréltünk olajat, szemre hibátlan.
Merre induljak??
2016.12.18. 13:22
morv írta:Afterdark írta:Talán itt lesz a legjobb helyen...
Van egy konstans jelen lévő "bubbogás" a kocsiban 80 és 110 között. Mi szokott ilyet produkálni ?
- gumik újak
- felnik hibátlanok
- kerékcsapágyak újak
Merre induljak??
Huzd fel a hatso ablakot
2016.12.18. 18:15
Afterdark írta:morv írta:Afterdark írta:Talán itt lesz a legjobb helyen...
- gumik újak
- felnik hibátlanok
- kerékcsapágyak újak
Merre induljak??
Huzd fel a hatso ablakot
Kösz.
2016.12.18. 19:52
bendegúz írta:Afterdark írta:morv írta:Afterdark írta:Talán itt lesz a legjobb helyen...
- gumik újak
- felnik hibátlanok
- kerékcsapágyak újak
Merre induljak??
Huzd fel a hatso ablakot
Kösz.
Gumi mintázata? A nyárival is csinálja?
2016.12.18. 20:09
Afterdark írta:
Van egy konstans jelen lévő "bubbogás" a kocsiban
Merre induljak??
2016.12.18. 20:23
hamoriarpi írta:Afterdark írta:
Merre induljak??
Van ismerősöm Subaru szervízben.
2016.12.18. 20:25
Afterdark írta:hamoriarpi írta:Afterdark írta:
Merre induljak??
Úgy látom, hogy ma mindenki sziporkázik.![]()
De ettől még idegesít a kocsi.
2016.12.18. 20:50
kovessyroli írta:Afterdark írta:hamoriarpi írta:Afterdark írta:
Merre induljak??
Kardán, kardánfüggesztő csapágy, hardy tárcsa?
2016.12.18. 20:55
Afterdark írta:kovessyroli írta:Afterdark írta:hamoriarpi írta:Afterdark írta:
Merre induljak??
Kardán, kardánfüggesztő csapágy, hardy tárcsa?
Hardy már volt cserélve, igaz 50e km-el ezelőtt. Az már sok neki ?
A csapágy valószínűleg még a gyári benne.
A kardán csere elsőre elég nagy falatnak tűnik anyagilag.
2016.12.24. 23:55
zsolti325i írta:sziasztok.
tudnátok segiteni? (e39 touring)azt tapasztaltam reggelre hogy megereszkedett az autó hátulja. tegnap este volt használva. a kérdésem az volna hogy mennyi időközönként tölt a komressor normális esetben? illetve ez légrugó hibára utal?köszönöm
2016.12.27. 13:29
2016.12.28. 17:35
oleez írta:Sziasztok,
E39 Touring légrugós.
Cseréltem egy jobb oldalit.
Vissza fújja magát,de nem teljesen. Szenved a kompresszor,de olyan 15-20mm még hiányzik és mikor lekapcsol a kompresszor ki is dobja a hibát a műszerfalra.
Minden beindításnál elkezd fújni,de nem emeli a hátát, az a másfél-két centi hiányzik. Kb. 2 percig fúj a kompresszor aztán lekapcsol és ki is dobja a hibát a műszerfalra.
Esetleg valakinek valami ötlet?:)
Előre is köszönöm!
2016.12.30. 08:26
oleez írta:Sziasztok,
E39 Touring légrugós.
Cseréltem egy jobb oldalit.
Vissza fújja magát,de nem teljesen. Szenved a kompresszor,de olyan 15-20mm még hiányzik és mikor lekapcsol a kompresszor ki is dobja a hibát a műszerfalra.
Minden beindításnál elkezd fújni,de nem emeli a hátát, az a másfél-két centi hiányzik. Kb. 2 percig fúj a kompresszor aztán lekapcsol és ki is dobja a hibát a műszerfalra.
Esetleg valakinek valami ötlet?:)
Előre is köszönöm!
2016.12.31. 15:29
2016.12.31. 22:24
Bandi1978 írta:Halihó!
Újítom a futóművet, ami nálam pepecs, szinte építészeti restaurátor szinten megy, elmebeteg vagyok.
Kiszedtem teljesen a csonkállványt, megtakarítottam, az aluoxidot leszedtem ahol volt, csavarfuratokat megtisztítottam, nem políroztam fel persze, de remélem igen jó formába kerül ezek után a futómű.
Ráadásul remélhetőleg így sokáig nem kell hozzányúlni és ha kell is, akkor könnyű lesz szerelni, nem kell kínlódni a sok beállt, szétrohadni hagyott csavarral és kötéssel.
Mindegy.![]()
A lényeg, ami érdeklődésem tárgya, hogy a lengőkar gömbfej kinyomásával rengeteget szenvedtem.
Vagyis a szerszámok szenvedtek.
Hosszított kalapácsfejű franciakulccsal fogtam meg a gömbkinyomót és 65cm-es csuklós hajtókarral kellett tekernem a csavarját!![]()
Alig akart kirobbanni, akkorát pukkant, mint egy lőfegyver.
Még a perselyt is kinyomta az erő, pedig a kinyomó ugye annak a fejét fogja is, vissza kell majd húznom a tokjába.
Mi a fene tartja ennyire egyben ezeket az amúgy kúpos kialakítású elemeket?
Hihetetlen, mert semmi bepattanó felület nincs rajtuk, jószerével forogniuk kellene egymáson.
Ennyire összerohadnak?
A felületük nem korrodált pedig.
Van olyan videó a neten, ahol a lengőkar cserénél csak kioldotta a gömbfejnél lévő anyát és simán kiemelte a perselyből.![]()
Ezeket összerakásnál zsírozzuk vagy szárazon illik összeépíteni?
Ha a perselyt húzom vissza, zsírozzam a felületeit?
Amatőr kérdésnek tűnhetnek ezek a profik számára, de csak így lehet fejlődni annak aki nem foglalkozott eddig ilyesmivel.![]()
Amúgy jól haladok, ahogy visszaolvastam a régebbi kérdéseimet, már néhány bugyutának is tűnik a folyamatosan beáramló tapasztalatok után.![]()
![]()

2017.01.01. 16:28
Gallaca írta:Azért van a kúp, hogy jól egyben maradjon. Nem zsírozunk, a kúpot különösen.
Én ilyen kinyomót használok, ez nem igazán szokott szenvedni. Ezzel a persely sem jön ki. De én nem tekerem addig, ameddig ki nem ugrik, hanem megfeszítem és a megfelelő előfeszítés után rákoppintok kiskalapáccsal a feszítőcsavarra. Kipattan egyből. Viszont a sárga zsinór nem véletlenül van hozzá.
2017.01.01. 21:41
NagyMatyas írta:Gallaca írta:Azért van a kúp, hogy jól egyben maradjon. Nem zsírozunk, a kúpot különösen.
Én ilyen kinyomót használok, ez nem igazán szokott szenvedni. Ezzel a persely sem jön ki. De én nem tekerem addig, ameddig ki nem ugrik, hanem megfeszítem és a megfelelő előfeszítés után rákoppintok kiskalapáccsal a feszítőcsavarra. Kipattan egyből. Viszont a sárga zsinór nem véletlenül van hozzá.
Egyik barátom futóműve Bandi kocsijával volt kb egy állapotban. Pusztulat, hogy mit sz*ptunk a gömbfejekkel. Melegítettünk, ütöttük, mindent csináltunk kínunkban, mert minden áron ki akart jönni a gömbfej perselyestől. Sajnos, ami annyira elhanyagolt, azzal ez simán előfordul. Nincs más hátra, mint becsülettel végig csinálni az egészet, ha pedig netán törik a persely, akkor lehet bontott csonkállvány után nézni
2017.01.01. 22:09
NagyMatyas írta: Melegítettünk, ütöttük, mindent csináltunk kínunkban, mert minden áron ki akart jönni a gömbfej perselyestől.
2017.01.01. 22:18
Gallaca írta:Bandi1978 írta:Halihó!
Újítom a futóművet, ami nálam pepecs, szinte építészeti restaurátor szinten megy, elmebeteg vagyok.
Kiszedtem teljesen a csonkállványt, megtakarítottam, az aluoxidot leszedtem ahol volt, csavarfuratokat megtisztítottam, nem políroztam fel persze, de remélem igen jó formába kerül ezek után a futómű.
Ráadásul remélhetőleg így sokáig nem kell hozzányúlni és ha kell is, akkor könnyű lesz szerelni, nem kell kínlódni a sok beállt, szétrohadni hagyott csavarral és kötéssel.
Mindegy.![]()
A lényeg, ami érdeklődésem tárgya, hogy a lengőkar gömbfej kinyomásával rengeteget szenvedtem.
Vagyis a szerszámok szenvedtek.
Hosszított kalapácsfejű franciakulccsal fogtam meg a gömbkinyomót és 65cm-es csuklós hajtókarral kellett tekernem a csavarját!![]()
Alig akart kirobbanni, akkorát pukkant, mint egy lőfegyver.
Még a perselyt is kinyomta az erő, pedig a kinyomó ugye annak a fejét fogja is, vissza kell majd húznom a tokjába.
Mi a fene tartja ennyire egyben ezeket az amúgy kúpos kialakítású elemeket?
Hihetetlen, mert semmi bepattanó felület nincs rajtuk, jószerével forogniuk kellene egymáson.
Ennyire összerohadnak?
A felületük nem korrodált pedig.
Van olyan videó a neten, ahol a lengőkar cserénél csak kioldotta a gömbfejnél lévő anyát és simán kiemelte a perselyből.![]()
Ezeket összerakásnál zsírozzuk vagy szárazon illik összeépíteni?
Ha a perselyt húzom vissza, zsírozzam a felületeit?
Amatőr kérdésnek tűnhetnek ezek a profik számára, de csak így lehet fejlődni annak aki nem foglalkozott eddig ilyesmivel.![]()
Amúgy jól haladok, ahogy visszaolvastam a régebbi kérdéseimet, már néhány bugyutának is tűnik a folyamatosan beáramló tapasztalatok után.![]()
![]()
Azért van a kúp, hogy jól egyben maradjon. Nem zsírozunk, a kúpot különösen.

2017.01.01. 23:43
Gallaca írta:NagyMatyas írta: Melegítettünk, ütöttük, mindent csináltunk kínunkban, mert minden áron ki akart jönni a gömbfej perselyestől.
Az ehhez használatos kinyomó a persely peremére fekszik, a másik fele a csap végére. Nem csúszik ki, max 3 mm-t, az alátét vastagságát. Kinyomó nélkül álltatok neki?