Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2016.12.18. 11:47

Afterdark írta:Talán itt lesz a legjobb helyen...

Van egy konstans jelen lévő "bubbogás" a kocsiban 80 és 110 között. Mi szokott ilyet produkálni ?

- gumik újak
- felnik hibátlanok
- kerékcsapágyak újak
- diffiben cseréltünk olajat, szemre hibátlan.

Merre induljak?? :doglotlo:

Huzd fel a hatso ablakot :)

2016.12.18. 13:22

morv írta:

Van egy konstans jelen lévő "bubbogás" a kocsiban 80 és 110 között. Mi szokott ilyet produkálni ?

- gumik újak
- felnik hibátlanok
- kerékcsapágyak újak

Kösz. :sör:

2016.12.18. 18:15

Afterdark írta:
morv írta:

- gumik újak
- felnik hibátlanok
- kerékcsapágyak újak

Gumi mintázata? A nyárival is csinálja?

2016.12.18. 19:52

bendegúz írta:
Afterdark írta:
morv írta:

- gumik újak
- felnik hibátlanok
- kerékcsapágyak újak

Gumi mintázata? A nyárival is csinálja?

Nyárival, télivel mindennel mióta megvan. Eddig a használt gumira fogtam, de most tettem fel egy garnitúra 0km-es téligumit és azzal is ugyanaz a helyzet. :facepalm:

2016.12.18. 20:09

Afterdark írta:
Van egy konstans jelen lévő "bubbogás" a kocsiban

Van ismerősöm Subaru szervízben. :mrgreen:

2016.12.18. 20:23

hamoriarpi írta:
Afterdark írta:

Úgy látom, hogy ma mindenki sziporkázik. :lol:

De ettől még idegesít a kocsi. :doglotlo:

2016.12.18. 20:25

Afterdark írta:
hamoriarpi írta:
Afterdark írta:

Kardán, kardánfüggesztő csapágy, hardy tárcsa?

2016.12.18. 20:50

kovessyroli írta:
Afterdark írta:
hamoriarpi írta:
Afterdark írta:

Hardy már volt cserélve, igaz 50e km-el ezelőtt. Az már sok neki ?
A csapágy valószínűleg még a gyári benne.
A kardán csere elsőre elég nagy falatnak tűnik anyagilag. :?

2016.12.18. 20:55

Afterdark írta:
kovessyroli írta:
Afterdark írta:
hamoriarpi írta:
Afterdark írta:

Hardy már volt cserélve, igaz 50e km-el ezelőtt. Az már sok neki ?
A csapágy valószínűleg még a gyári benne.
A kardán csere elsőre elég nagy falatnak tűnik anyagilag. :?

A kardánt csak nem kell!

2016.12.24. 23:55

zsolti325i írta:sziasztok.
tudnátok segiteni? (e39 touring)azt tapasztaltam reggelre hogy megereszkedett az autó hátulja. tegnap este volt használva. a kérdésem az volna hogy mennyi időközönként tölt a komressor normális esetben? illetve ez légrugó hibára utal?köszönöm

Bár kicsit megkésve...
Ha hátul légrugós akkor egyértelműen ereszt.
Merciknél is gyerekbetegség ez.
A környékünkön áll egy 2001. körüli S500-as, az pár órával a leállás után 3 kerékre ereszkedik.
Elég kiábrándítóan néz ki úgy szegény, amúgy is kicsit lelakott, több törődést érdemelne, de ezek a légrendszerek nem olcsók...

2016.12.27. 13:29

Sziasztok,

E39 Touring légrugós.

Cseréltem egy jobb oldalit.

Vissza fújja magát,de nem teljesen. Szenved a kompresszor,de olyan 15-20mm még hiányzik és mikor lekapcsol a kompresszor ki is dobja a hibát a műszerfalra.

Minden beindításnál elkezd fújni,de nem emeli a hátát, az a másfél-két centi hiányzik. Kb. 2 percig fúj a kompresszor aztán lekapcsol és ki is dobja a hibát a műszerfalra.

Esetleg valakinek valami ötlet?:)

Előre is köszönöm!

2016.12.28. 17:35

oleez írta:Sziasztok,

E39 Touring légrugós.

Vissza fújja magát,de nem teljesen. Szenved a kompresszor,de olyan 15-20mm még hiányzik és mikor lekapcsol a kompresszor ki is dobja a hibát a műszerfalra.

Minden beindításnál elkezd fújni,de nem emeli a hátát, az a másfél-két centi hiányzik. Kb. 2 percig fúj a kompresszor aztán lekapcsol és ki is dobja a hibát a műszerfalra.

Előre is köszönöm!

Bele valo legrugot raktal be?

2016.12.30. 08:26

oleez írta:Sziasztok,

E39 Touring légrugós.

Előre is köszönöm!

A kompreszornak fel perc a max ha minden jo,csak ha total le van ulve megy 2 percet mig teljesen feltolti a rugokat,csere utan belet kalibralva a szint?

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2016.12.31. 15:29

Halihó!

Újítom a futóművet, ami nálam pepecs, szinte építészeti restaurátor szinten megy, elmebeteg vagyok.
Kiszedtem teljesen a csonkállványt, megtakarítottam, az aluoxidot leszedtem ahol volt, csavarfuratokat megtisztítottam, nem políroztam fel persze, de remélem igen jó formába kerül ezek után a futómű.
Ráadásul remélhetőleg így sokáig nem kell hozzányúlni és ha kell is, akkor könnyű lesz szerelni, nem kell kínlódni a sok beállt, szétrohadni hagyott csavarral és kötéssel.
Mindegy. :oops:

A lényeg, ami érdeklődésem tárgya, hogy a lengőkar gömbfej kinyomásával rengeteget szenvedtem.
Vagyis a szerszámok szenvedtek.
Hosszított kalapácsfejű franciakulccsal fogtam meg a gömbkinyomót és 65cm-es csuklós hajtókarral kellett tekernem a csavarját! :shock:
Alig akart kirobbanni, akkorát pukkant, mint egy lőfegyver.
Még a perselyt is kinyomta az erő, pedig a kinyomó ugye annak a fejét fogja is, vissza kell majd húznom a tokjába.

Mi a fene tartja ennyire egyben ezeket az amúgy kúpos kialakítású elemeket?
Hihetetlen, mert semmi bepattanó felület nincs rajtuk, jószerével forogniuk kellene egymáson.
Ennyire összerohadnak?
A felületük nem korrodált pedig.
Van olyan videó a neten, ahol a lengőkar cserénél csak kioldotta a gömbfejnél lévő anyát és simán kiemelte a perselyből. :shock:

Ezeket összerakásnál zsírozzuk vagy szárazon illik összeépíteni?
Ha a perselyt húzom vissza, zsírozzam a felületeit?

Amatőr kérdésnek tűnhetnek ezek a profik számára, de csak így lehet fejlődni annak aki nem foglalkozott eddig ilyesmivel. :oops:

Amúgy jól haladok, ahogy visszaolvastam a régebbi kérdéseimet, már néhány bugyutának is tűnik a folyamatosan beáramló tapasztalatok után. :oops:

:buek
:sör:

2016.12.31. 22:24

Bandi1978 írta:Halihó!

Újítom a futóművet, ami nálam pepecs, szinte építészeti restaurátor szinten megy, elmebeteg vagyok.
Kiszedtem teljesen a csonkállványt, megtakarítottam, az aluoxidot leszedtem ahol volt, csavarfuratokat megtisztítottam, nem políroztam fel persze, de remélem igen jó formába kerül ezek után a futómű.
Ráadásul remélhetőleg így sokáig nem kell hozzányúlni és ha kell is, akkor könnyű lesz szerelni, nem kell kínlódni a sok beállt, szétrohadni hagyott csavarral és kötéssel.

A lényeg, ami érdeklődésem tárgya, hogy a lengőkar gömbfej kinyomásával rengeteget szenvedtem.
Hosszított kalapácsfejű franciakulccsal fogtam meg a gömbkinyomót és 65cm-es csuklós hajtókarral kellett tekernem a csavarját! :shock:
Még a perselyt is kinyomta az erő, pedig a kinyomó ugye annak a fejét fogja is, vissza kell majd húznom a tokjába.

Hihetetlen, mert semmi bepattanó felület nincs rajtuk, jószerével forogniuk kellene egymáson.
Ennyire összerohadnak?
Van olyan videó a neten, ahol a lengőkar cserénél csak kioldotta a gömbfejnél lévő anyát és simán kiemelte a perselyből. :shock:

Amatőr kérdésnek tűnhetnek ezek a profik számára, de csak így lehet fejlődni annak aki nem foglalkozott eddig ilyesmivel. :oops:

Amúgy jól haladok, ahogy visszaolvastam a régebbi kérdéseimet, már néhány bugyutának is tűnik a folyamatosan beáramló tapasztalatok után. :oops:

Azért van a kúp, hogy jól egyben maradjon. Nem zsírozunk, a kúpot különösen.
Kép
Én ilyen kinyomót használok, ez nem igazán szokott szenvedni. Ezzel a persely sem jön ki. De én nem tekerem addig, ameddig ki nem ugrik, hanem megfeszítem és a megfelelő előfeszítés után rákoppintok kiskalapáccsal a feszítőcsavarra. Kipattan egyből. Viszont a sárga zsinór nem véletlenül van hozzá.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978
Értékelés: 4.76%

2017.01.01. 16:28

Gallaca írta:Azért van a kúp, hogy jól egyben maradjon. Nem zsírozunk, a kúpot különösen.

Én ilyen kinyomót használok, ez nem igazán szokott szenvedni. Ezzel a persely sem jön ki. De én nem tekerem addig, ameddig ki nem ugrik, hanem megfeszítem és a megfelelő előfeszítés után rákoppintok kiskalapáccsal a feszítőcsavarra. Kipattan egyből. Viszont a sárga zsinór nem véletlenül van hozzá.

Egyik barátom futóműve Bandi kocsijával volt kb egy állapotban. Pusztulat, hogy mit sz*ptunk a gömbfejekkel. Melegítettünk, ütöttük, mindent csináltunk kínunkban, mert minden áron ki akart jönni a gömbfej perselyestől. Sajnos, ami annyira elhanyagolt, azzal ez simán előfordul. Nincs más hátra, mint becsülettel végig csinálni az egészet, ha pedig netán törik a persely, akkor lehet bontott csonkállvány után nézni :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978

2017.01.01. 21:41

NagyMatyas írta:
Gallaca írta:Azért van a kúp, hogy jól egyben maradjon. Nem zsírozunk, a kúpot különösen.

Egyik barátom futóműve Bandi kocsijával volt kb egy állapotban. Pusztulat, hogy mit sz*ptunk a gömbfejekkel. Melegítettünk, ütöttük, mindent csináltunk kínunkban, mert minden áron ki akart jönni a gömbfej perselyestől. Sajnos, ami annyira elhanyagolt, azzal ez simán előfordul. Nincs más hátra, mint becsülettel végig csinálni az egészet, ha pedig netán törik a persely, akkor lehet bontott csonkállvány után nézni :D

Igen, igen!
A hosszabbik lengőkar például még az eredeti benne, csak a gumitömb lehetett cserélve, kissé laza volt a gömbfejnél, ezért szedtem ki, mert a gátló alatt van és nem egyszerű kiszedni összerakás után mint a másikat! Ha meg szét van szedve amúgy is, akkor ami olyan azt kicserélem.

Érdekes módon kívülről és az utastérben nem látszik az idő annyira, nyilván az előző tulaj ápolta a megjelenés miatt. de hanyag szerelőhöz hordhatta és ennek a jelei sajnos láthatóak számomra, lehet nem mindenki venné ezeket észre vagy komolyan. Küszöbműanyagok szétrúgva, ajtó gumitömítőprofil kilyukadva, ezeken is mind túlvagyok. Rengeteg apróság hiányzott az autóból, mint kupakok, patentok, csavarok, egyéb rögzítők. Ezeket folyamatosan pótolom ahogy egyre jobban bentebb mászok a kasztniba. Továbbá nem fordítottak a régi csavarokra, ezért sok elkopott vagy és berohadt, na ezeket is folyamatosan cserélem gyárira, mivel jó részük speciális kialakítású és anyagú, nem mehet bele akármilyen. De valahogy szeretem csinálni, nem idegesít, inkább kihívásnak tekintem a gép megmentését.

És ne feledjük, hogy egy beállt és ezért szintbe csiszolt féktárcsarögzítő csavar vezetett ide, hogy komplett fék és futómű felújítás lett a vége. Ahogy egyre jobban szétszedtem úgy jöttek elő a kopottságok és elöregedések, én meg nem hagyom úgy.

(Ha ez kész, utána hátsó ablakok renoválása, mert nem mozog csak a motor megy és hátsó elektromos roló beépítés, mert ki volt szedve vezetőpöcök törés miatt. A rolót már restauráltam csak be kell rakni.)

:facepalm: :franko:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bandi1978 az itt látható tagok köszönték meg: Bummer

2017.01.01. 22:09

NagyMatyas írta: Melegítettünk, ütöttük, mindent csináltunk kínunkban, mert minden áron ki akart jönni a gömbfej perselyestől.

Az ehhez használatos kinyomó a persely peremére fekszik, a másik fele a csap végére. Nem csúszik ki, max 3 mm-t, az alátét vastagságát. Kinyomó nélkül álltatok neki?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Bummer

2017.01.01. 22:18

Gallaca írta:
Bandi1978 írta:Halihó!

Ennyire összerohadnak?

Azért van a kúp, hogy jól egyben maradjon. Nem zsírozunk, a kúpot különösen.
Kép

Milyen jo is az amikor a kinyomo lepattan a helyerol
Lattam mar ilyet...foleg amikor homlokot fog...
Nem csak 5 de 10 percig tud karomkodni a magyar utana szoismetles nelkul

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bummer az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978

2017.01.01. 23:43

Gallaca írta:
NagyMatyas írta: Melegítettünk, ütöttük, mindent csináltunk kínunkban, mert minden áron ki akart jönni a gömbfej perselyestől.

Az ehhez használatos kinyomó a persely peremére fekszik, a másik fele a csap végére. Nem csúszik ki, max 3 mm-t, az alátét vastagságát. Kinyomó nélkül álltatok neki?

Nem, van nekem is kinyomóm, ilyesmi kialakítású. Nekem sem mozdult többet a persely, csak ennyit, de pont elég tud ahhoz lenne ez a mozgás, hogy elrepedjen. Sajnos ilyen korú autókhoz kell egy kis türelem :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978
Hozzászólás küldése

VigLink badge