![]() |
2016.12.12. 23:59
2016.12.13. 06:50
dreizwanzig írta:sziasztok!
ugy tunik, a navimat utolerte a vegzet (MK4) tobbszor ujraindult, majd ujraindulas utan lefagyott, vegul bejott a gagyi kek-feher kep, amikor a TV modul atveszi a rechner helyet a kepalkotasban.
Lehet ezt javitani? Ha igen, akkor ki es mennyiert javitja? Vagy inkabb vegyek egy masikat? (csak hat ugye az dupla lutri, mert ki tudja, hogy a pickup milyen allapotban van, meg, hogy az meddig lesz jo... mondjuk a pickupot ki tudom cserelni, az enyeben is csereltem...)
szerk: nemet forumon irtak, hogy ez lehet lezerfej problema is. ez igaz lehet??? en nem hinnem, hogy a fej miatt indulgatna ujra
2016.12.13. 12:31
dreizwanzig írta:sziasztok!
ugy tunik, a navimat utolerte a vegzet (MK4) tobbszor ujraindult, majd ujraindulas utan lefagyott, vegul bejott a gagyi kek-feher kep, amikor a TV modul atveszi a rechner helyet a kepalkotasban.
Lehet ezt javitani? Ha igen, akkor ki es mennyiert javitja? Vagy inkabb vegyek egy masikat? (csak hat ugye az dupla lutri, mert ki tudja, hogy a pickup milyen allapotban van, meg, hogy az meddig lesz jo... mondjuk a pickupot ki tudom cserelni, az enyeben is csereltem...)
szerk: nemet forumon irtak, hogy ez lehet lezerfej problema is. ez igaz lehet??? en nem hinnem, hogy a fej miatt indulgatna ujra
2016.12.16. 00:03
Inditas utan a bekapcsolo gomb melletti LED vilagitott, de nem szolt semmi, nem reagalt semmire, aztan egyszercsak kikapcsolt, azaz kialudt a LED. Nem tudtam visszakapcsolni. Tobbszori ujrainditas utan sem. Elkezdtem lehuzgalni a dolgokat. Kihuztam a navi olvasot, aztan a tv modult, aztan a cd tar emulatort, de semmi nem kapcsolt be a radio. Lehuztam az akksisarut, vartam 5 percet es minden rendben. Megneztem a csomagtartot, beazasnak, viznek nyoma sincs. Szerintetek mi lehetett ez? Lehet, hogy a haldoklo navi, vagy mas miatt osszeakadt valamivel a BUS-on a radio modul? vagy esetleg kezd haldokolni a BM54? vagy pillanatnyi elmezavar volt csak?
2016.12.16. 00:52
odus írta:dreizwanzig írta:sziasztok!
Szia!
Bömbölő tudja javíttani, nem ő csinálja, van rá valaki.
Üdv.
Odus
2016.12.16. 13:22
dreizwanzig írta:koszi mindenkinek az infot.
kozben az tortent, hogy 4 nap allas utan ma elovettem a kocsit. A navi most epp mukodik, viszont a radio nem adott ki hangot.Inditas utan a bekapcsolo gomb melletti LED vilagitott, de nem szolt semmi, nem reagalt semmire, aztan egyszercsak kikapcsolt, azaz kialudt a LED. Nem tudtam visszakapcsolni. Tobbszori ujrainditas utan sem. Elkezdtem lehuzgalni a dolgokat. Kihuztam a navi olvasot, aztan a tv modult, aztan a cd tar emulatort, de semmi nem kapcsolt be a radio. Lehuztam az akksisarut, vartam 5 percet es minden rendben. Megneztem a csomagtartot, beazasnak, viznek nyoma sincs. Szerintetek mi lehetett ez? Lehet, hogy a haldoklo navi, vagy mas miatt osszeakadt valamivel a BUS-on a radio modul? vagy esetleg kezd haldokolni a BM54? vagy pillanatnyi elmezavar volt csak?
2016.12.20. 17:55
2016.12.20. 21:32
odus írta:Sziasztok!
A 16:9-es kijelzőmön van egy lassan terjedő folt, ezért ki szeretném cserélni.
EZT nézegetem.
Tudom, hogy az E53-ban más a betekintési szög, mint az E39-ben. Az lenne a kérdés, azt hol lehet állítani, illetve ha nem lehet, honnan tudom, hogy jót vettem?
Üdv.
Odus
2016.12.21. 14:25
Imco írta:odus írta:Sziasztok!
A 16:9-es kijelzőmön van egy lassan terjedő folt, ezért ki szeretném cserélni.
EZT nézegetem.
Tudom, hogy az E53-ban más a betekintési szög, mint az E39-ben. Az lenne a kérdés, azt hol lehet állítani, illetve ha nem lehet, honnan tudom, hogy jót vettem?
Üdv.
Odus
Az alin mindhez ua. kínálják, ha jól nézem.
KATT!
2016.12.23. 09:14
2016.12.25. 10:35
2016.12.25. 11:33
öreglala írta:Üdv Mindenkinek és Kellemes Karácsonyt! Egy kérdés: kapnék karira egy 4:3-as navit, de nem tudom bele merjek-e vágni, mert tudom, hogy be kell fűzni egy köteget,stb, de ez nem is lenne gond. A lényeg: van ehhez egyáltalán friss térkép? Ha nincs, akkor viszont nem éri meg. Előre is köszönöm!
2017.01.05. 19:09
) akkor semmire sem reagál csak a hangerőre, de van hogy a kijelző(igen ritkán), újrabootol akár a windows 3.1
...Esetleg erre 5let?
2017.01.05. 20:15
nyergesvontato írta:Szép estét mindenkinek!Nagy navival vásároltam az autót, de nem működött sajnos a gyári DVD vel.Töltöttem le hozzá újat, de hol olvasta, hol nem.Utána okosodtam kicsit, és lefrissítettem a technikát(bár semmi sem változott).Most ott tartunk, hogy reggel beindítom nem olvassa és piros a tmc jel, második indításra(kb. 30 perc autózás után)nincs TMC jel és a "pls wait" feliratot ragasztja a kijelzőre, harmadik indítás(x perc további autózás után) a TMC zöld, és láss csodát működik a navim.
Esetleg valaki találkozott már hasonlóval?
Valamint néha befagy a fejegység(kazettás) akkor semmire sem reagál csak a hangerőre, de van hogy a kijelző(igen ritkán), újrabootol akár a windows 3.1
...Esetleg erre 5let?
Valamint ha valaki megírná, hogy lehet a DVD-t szétszedni megtakarítás céljából, és hogy lehete AUX in -t varázsolni a technikámba azért nagyon nagy köszit dobnék!
Segítségetek megköszönve!
Gábor
2017.01.06. 22:11
dreizwanzig írta:nyergesvontato írta:Szép estét mindenkinek!Nagy navival vásároltam az autót, de nem működött sajnos a gyári DVD vel.Töltöttem le hozzá újat, de hol olvasta, hol nem.Utána okosodtam kicsit, és lefrissítettem a technikát(bár semmi sem változott).Most ott tartunk, hogy reggel beindítom nem olvassa és piros a tmc jel, második indításra(kb. 30 perc autózás után)nincs TMC jel és a "pls wait" feliratot ragasztja a kijelzőre, harmadik indítás(x perc további autózás után) a TMC zöld, és láss csodát működik a navim.
Valamint néha befagy a fejegység(kazettás) akkor semmire sem reagál csak a hangerőre, de van hogy a kijelző(igen ritkán), újrabootol akár a windows 3.1
...Esetleg erre 5let?
Valamint ha valaki megírná, hogy lehet a DVD-t szétszedni megtakarítás céljából, és hogy lehete AUX in -t varázsolni a technikámba azért nagyon nagy köszit dobnék!
Gábor
na, hat hasonlo gonddal kuzdottem (ujraindulas, stb). De csak nagyon ritkan jott elo... Ujrairtak a flash tartalmat, azota nem csinalta, igaz, mivel ritkan csinalta, igy nem tudom, hogy az volt-e a baj, vagy sem. Mindegy, van erre emberem Budapesten, ha kell, megadom az elerhetoseget.
ITT EGY LINK a dvd fej csererol, ebben benne van a szetszedes is. nem tudom mennyire lesz sikeres a tisztitas, de ez alapjan cserelni is tudod a fejet, en is kicsereltem.
EZ A DOKSI pedig leirja, hogy hogyan rakhatsz be aux in-t. elvileg mindegyik navis kocsiban benne van az elokeszites a kijelzo mogott, szoval csak venned kell egy kabelt (pl ebay).
2017.01.06. 22:11
2017.01.11. 23:10
dreizwanzig írta:nyergesvontato írta:Szép estét mindenkinek!Nagy navival vásároltam az autót, de nem működött sajnos a gyári DVD vel.Töltöttem le hozzá újat, de hol olvasta, hol nem.Utána okosodtam kicsit, és lefrissítettem a technikát(bár semmi sem változott).Most ott tartunk, hogy reggel beindítom nem olvassa és piros a tmc jel, második indításra(kb. 30 perc autózás után)nincs TMC jel és a "pls wait" feliratot ragasztja a kijelzőre, harmadik indítás(x perc további autózás után) a TMC zöld, és láss csodát működik a navim.
...Esetleg erre 5let?
Gábor
na, hat hasonlo gonddal kuzdottem (ujraindulas, stb). De csak nagyon ritkan jott elo... Ujrairtak a flash tartalmat, azota nem csinalta, igaz, mivel ritkan csinalta, igy nem tudom, hogy az volt-e a baj, vagy sem. Mindegy, van erre emberem Budapesten, ha kell, megadom az elerhetoseget.
ITT EGY LINK a dvd fej csererol, ebben benne van a szetszedes is. nem tudom mennyire lesz sikeres a tisztitas, de ez alapjan cserelni is tudod a fejet, en is kicsereltem.
EZ A DOKSI pedig leirja, hogy hogyan rakhatsz be aux in-t. elvileg mindegyik navis kocsiban benne van az elokeszites a kijelzo mogott, szoval csak venned kell egy kabelt (pl ebay).
2017.02.01. 12:54
2017.02.01. 15:41
nyergesvontato írta:Sziasztok!Letöltöttem a 2017es navit.Müködik, tök jó, de a fix trafikat nem mutatja.A legfrisseb firmware van rajta, a menüben látom is a Cam alertet(gondolom ez az), be van kapcsolva, de semmi.Én keresem rossz helyen a beállítást, vagy ez itthon nem működik?
Köszi
Gábor
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
2017.02.05. 21:19
nyergesvontato írta:Sziasztok!Letöltöttem a 2017es navit.Müködik, tök jó, de a fix trafikat nem mutatja.A legfrisseb firmware van rajta, a menüben látom is a Cam alertet(gondolom ez az), be van kapcsolva, de semmi.Én keresem rossz helyen a beállítást, vagy ez itthon nem működik?
Köszi
Gábor
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével