Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 vásárlás

2015.09.24. 11:55

Krisz76 írta:Sziasztok!

Azért regisztráltam, mert tervezem egy 540i megvételét és ha összejön, szeretnék a klub tagja lenni. 96-os évjárat, gondos gazdától, bár van egy-két dolog, ami aggaszt.
A motoron van némi olajsár(állítólag 1,5-2 L olajat "fogyaszt" 15000 km-en), tempomat nem működik, napfénytető(ami nekem fontos kritérium) sem. Tulaj elmondása szerint nem használta, ezért szorult, inkább kiköttette nehogy nyitva maradjon.
Kérdésem, hogy ezek tipikus, könnyen orvosolható hibák lehetnek, vagy komolyan a zsebembe kellene nyúlnom, ha ezeket orvosolni szeretném?
Holnap átnézetem szerelővel is, de olyan szimpi az oldal, gondoltam elébe megyek a dolgoknak, hátha megerősítést kapok a döntésemhez.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv. Mindenkinek!

A tetőablakot olyannal rakasd be, aki már csinált ilyet, a tapasztalatot nem lehet megfizetni. Inkább csináltasd meg egyszer rendesen, mintsem a kókányolás miatt állandóan szívj a beázással, továbbá a mechanikai hibákkal. Én ilyen "gazdától" nem vennék autót (sem).

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: Krisz76
Értékelés: 4.76%

2015.09.24. 12:00

Azért regisztráltam, mert tervezem egy 540i megvételét és ha összejön, szeretnék a klub tagja lenni. 96-os évjárat, gondos gazdától, bár van egy-két dolog, ami aggaszt.
A motoron van némi olajsár(állítólag 1,5-2 L olajat "fogyaszt" 15000 km-en), tempomat nem működik, napfénytető(ami nekem fontos kritérium) sem. Tulaj elmondása szerint nem használta, ezért szorult, inkább kiköttette nehogy nyitva maradjon.
Kérdésem, hogy ezek tipikus, könnyen orvosolható hibák lehetnek, vagy komolyan a zsebembe kellene nyúlnom, ha ezeket orvosolni szeretném?
Holnap átnézetem szerelővel is, de olyan szimpi az oldal, gondoltam elébe megyek a dolgoknak, hátha megerősítést kapok a döntésemhez.
Üdv. Mindenkinek!

Szia. Nekem 540-em van, 10.000km alatt a nivó pálcán nem látok változást. Igaz 42.000 km el ezelőtt volt motor generálom. A 2 liter erősen szelepszár szimering és vagy gyűrűsor csere gyanús. Ami nem két fillér...

Tapatalk-kal küldve az én HTC One M8s-el

Ezt a hozzászólást a szerzőnek strobi az itt látható tagok köszönték meg: Krisz76

2015.09.24. 18:15

strobi írta:

Üdv. Mindenkinek!

Szia. Nekem 540-em van, 10.000km alatt a nivó pálcán nem látok változást. Igaz 42.000 km el ezelőtt volt motor generálom. A 2 liter erősen szelepszár szimering és vagy gyűrűsor csere gyanús. Ami nem két fillér...

Tapatalk-kal küldve az én HTC One M8s-el

Meg hát az 1,5-2 litert szorozd be kettővel, ha az eladó nyilatkozza. Bár, hogy bevallja is őszinte :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Rjani530d az itt látható tagok köszönték meg: strobi

2015.10.02. 20:21

Üdv. Mindenkinek!

Bár az enyém is csak ennyi olajat enne :D Nekem megesküdött az eladó, hogy nem eszi aztán helyesbitett, hogy normális mértékben eszi, kb fél liter/ 10.000 Km. Na ez úgy igaz, nogy 1L/1000Km :D

Egyébként egy 5er-en MINDEN zsebbenyúlós, pláne egy V8 on :S És örülhetsz, ha tányleg csak ennyi baja van. (nem ennyi lesz.)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek THT az itt látható tagok köszönték meg: Krisz76

2015.10.12. 11:14

Üdv. Mindenkinek!

Az 1,5 2l/ 15000 km. még nem nagy gáz 5W-ből !! A gyári 0.8L -ig / 1000 km

2015.10.20. 11:37

Sziasztok
tudna nekem valaki segiteni, hogy egy 2000-es 7 havi 530 D milyen kornyezetvedelmi besorolás ala tartozik?
regisztacios ado kalkulálás vegett lenne szükségem az infora

koszonom

2015.10.20. 12:27

JozefCabrio írta:Sziasztok
tudna nekem valaki segiteni, hogy egy 2000-es 7 havi 530 D milyen kornyezetvedelmi besorolás ala tartozik?

koszonom

http://www.nkh.gov.hu/web/kozuti-gepjar ... lvizsgalat

2015.10.20. 12:39

Zo78 írta:
JozefCabrio írta:Sziasztok

koszonom

http://www.nkh.gov.hu/web/kozuti-gepjar ... lvizsgalat

Euro3 lesz.

2015.10.20. 12:52

Koszonom

2015.10.20. 13:35

Létezik hogy egy 2000-es évjáratú 530 D nek a regisztacios adója majd 350eft?!?!

2015.10.20. 14:26

JozefCabrio írta:Létezik hogy egy 2000-es évjáratú 530 D nek a regisztacios adója majd 350eft?!?!

IDE KATTINTVA pontosan kiszámolhatod.

2015.10.20. 15:40

318 ezret hozz hozza :-O

2015.10.20. 15:41

Plusz az ÁFA meg ha kell vam
Azt hiszem errol inkabb lemondok
Pedig teccetos volt hogy kint 300 alatt megveszem
Es vegig vezetett szervizkönyv es egy gazdás autóka volt :-(

2015.10.20. 15:49

JozefCabrio írta:Plusz az ÁFA meg ha kell vam
Azt hiszem errol inkabb lemondok
Pedig teccetos volt hogy kint 300 alatt megveszem
Es vegig vezetett szervizkönyv es egy gazdás autóka volt :-(

te miről beszélsz?
hogy számoltál ki te 318ezret?
Meg milyen áfa meg milyen vám? EU-n kívülről akarsz venni?
Én most hoztam be az enyémet és olyan 300-350 körül volt a honosítás (regadó, vagyonszerzési, szemlée, forgalmi, stb)

2015.10.20. 16:08

JozefCabrio írta:Létezik hogy egy 2000-es évjáratú 530 D nek a regisztacios adója majd 350eft?!?!

Attól függ, melyik motorral szerelték, ha 135 kilowattos létezhet, de ha már az újabb 142 kilowatt teljesítményű EU 3-as motor van benne szerintem kevesebb kéne legyen.

2015.10.20. 16:21

135 kw os
Es igen EU n kívül
Svájc

2015.10.20. 16:28

JozefCabrio írta:135 kw os
Es igen EU n kívül
Svájc

Azt ne felejtsd el, hogy normális(abb) vasat itthon -tisztelet a kivételnek- nem kapsz 1,5M alatt :!: Nyilván nagyban függ a dolog attól, hogy a használat vagy az anyagi haszonszerzés a cél.

2015.10.20. 17:24

rockolo77 írta:

Attól függ, melyik motorral szerelték, ha 135 kilowattos létezhet, de ha már az újabb 142 kilowatt teljesítményű EU 3-as motor van benne szerintem kevesebb kéne legyen.

Kép
Kép
nem értem, honnan jön ez a 350....

2015.10.20. 17:27

SvidronyA írta:
JozefCabrio írta:135 kw os
Es igen EU n kívül
Svájc

Azt ne felejtsd el, hogy normális(abb) vasat itthon -tisztelet a kivételnek- nem kapsz 1,5M alatt :!: Nyilván nagyban függ a dolog attól, hogy a használat vagy az anyagi haszonszerzés a cél.

Igen, ez így van. Szóval, ha akarsz egy normális vasat, akkor még jgy is megérheti. Vámot meg akkora öszeg után fizeted amennyi van az adásvételiben, szóval beírod, hogy 500EUR volt a kocsi, mert váltóhibás és máris nem olyan drága. Ha azt mondod, hogy 300ezer ft-ért megveheted a kocsit, akkor regadóval, mindennel meg fog állni neked max 800-ban... Itthon nem nagyon kapsz jót ennyiért.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek dreizwanzig az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA

2015.10.20. 17:28

dreizwanzig írta:
rockolo77 írta:

Kép
Kép
nem értem, honnan jön ez a 350....

Hogy lett neked euro 4
en euro 3-mal szamoltam
ugy jott ki az osszeg
Hozzászólás küldése

VigLink badge