Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2015.05.30. 20:39

Sziasztok!

Ez a nap is eljött, végre nekiláttunk a drágaság kilakatolásához. Egyenlőre három képet csatolok, hogy megjöjjön az étvágyatok! :)

http://kepfeltoltes.hu/150530/IMG_0253_ ... es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/150530/227796050 ... es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/150530/IMG_0346_ ... es.hu_.jpg

2015.05.30. 20:44

vetrexo írta:Sziasztok!

Ez a nap is eljött, végre nekiláttunk a drágaság kilakatolásához. Egyenlőre három képet csatolok, hogy megjöjjön az étvágyatok! :)

Keménydrog :shock:
Ez vár mindannyiunkra :?: :facepalm:

2015.05.30. 20:54

Tetőablakos a gépkocsi? :roll:

2015.05.30. 20:58

SvidronyA írta:

ez elég csúnyán néz ki.persze ezt úgy mondom hogy nem ismerem az autód előéletét.én kifújtam egy kis étolaj+trafóolaj keverékkel a küszöböt 2éve.elég szépen terült az anyag,még a hásó sárvédőiven is megjelent.idén lehet megint adok neki.

2015.05.30. 21:53

kzolee írta:Tetőablakos a gépkocsi? :roll:

Sajnos nem.
SvidronyA írta:Keménydrog :shock:

Mindenkire ez vár sajnos, csak nem mindegy, mikor jön el! :D
atti523i írta:ez elég csúnyán néz ki.persze ezt úgy mondom hogy nem ismerem az autód előéletét.én kifújtam egy kis étolaj+trafóolaj keverékkel a küszöböt 2éve.elég szépen terült az anyag,még a hásó sárvédőiven is megjelent.idén lehet megint adok neki.

Én se nagyon ismerem, 3 hónapja van nálam a gép. Vételkor a küszöb nem tűnt vészesnek, gondoltam majd megoldom valahogy, arra gondoltam, hogy csak hólyagosodik ott, aztán amikor megemeltem beroppant az emelési pontnál, és persze mindezt a futómű felújítás, és gumizás előtt. :facepalm: A sárvédőt ne is mondd, azt a jó Tecsó parkolóba rendezte le valami félember, persze nem hagyott ott semmit:
http://kepfeltoltes.hu/150530/108453181 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/150530/IMG_0256_ ... es.hu_.jpg
A képeken jól látszik, hogy szegény már ott is korhadt, de szerencsére csak a bal oldala ilyen, a jobb egészséges.Erről az étolaj-trafóolaj kombóról még nem hallottam, lehet kipróbálom. :) Ha szeretnétek, rakhatok fel képeket az aktuális helyzetről, és aztán a végeredményről. :D

2015.05.30. 22:03

vetrexo írta:Én se nagyon ismerem, 3 hónapja van nálam a gép. Vételkor a küszöb nem tűnt vészesnek, gondoltam majd megoldom valahogy, arra gondoltam, hogy csak hólyagosodik ott, aztán amikor megemeltem beroppant az emelési pontnál, és persze mindezt a futómű felújítás, és gumizás előtt. :facepalm: A sárvédőt ne is mondd, azt a jó Tecsó parkolóba rendezte le valami félember, persze nem hagyott ott semmit.
A képeken jól látszik, hogy szegény már ott is korhadt, de szerencsére csak a bal oldala ilyen, a jobb egészséges.Erről az étolaj-trafóolaj kombóról még nem hallottam, lehet kipróbálom. :) Ha szeretnétek, rakhatok fel képeket az aktuális helyzetről, és aztán a végeredményről. :D

Ha teheted, használj rozsdapassziválót PL. ILYENT, mielőtt alapozóval lefújnátok!

2015.05.30. 22:17

SvidronyA írta:

Nem mindenkire csak arra akinek szakszerütlenül volt javitva az autója törés után.A képeken jól látszik hogy sérült volt az autó.kittelve vannak az elemek és a javitáskor nem üregvédőzték ki,ezért néz így ki.Gyári sértetlen lemeznek nagyon sok idő kell hogy így nézzen ki!
Sok sikert a javitáshoz de szerintem komplett elemeket kellene cserélni rajta másképpen nem lesz jó soha.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Tomi.i az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, jlaci74
Értékelés: 9.52%

2015.05.31. 13:40

Könyörgöm a képeket ne idézgessük már tízen x-szer :!: :!:

2015.06.01. 23:54

Sziasztok

Esetleg tudna valaki egy linket videót hogy hogyan fogjak neki az első lengéscsillapitó cseréhez?

2015.06.02. 06:06

Janika13 írta:Sziasztok

Esetleg tudna valaki egy linket videót hogy hogyan fogjak neki az első lengéscsillapitó cseréhez?

http://www.beisansystems.com/procedures ... cedure.htm

Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: Janika13
Értékelés: 4.76%

2015.06.02. 18:07

T. Kollégák!

Nemrég szert tettem egy hátsó elektromos rolóra, valamint a középkonzolba szükséges kapcsolósorra. A "hardver" már beépítésre került, viszont az elektromos bekötés nem teljesen világos. A problémám a következő: ha jól értelmezem amit a WDS ír, akkor a kapcsolósorról a light-modulba kell behúzni egy szálat :?: Node vajh' jó a kocsiban lévő modul, vagy olyanra van szükség, ami képes a rolót (is) táplálni? Kell még valamilyen további modul/relé/akármi esetleg? Ha valaki csinált már ilyet, homályosítson fel lécci :lol:

Köszönöm!

2015.06.02. 18:21

Lacza írta:T. Kollégák!

Nemrég szert tettem egy hátsó elektromos rolóra, valamint a középkonzolba szükséges kapcsolósorra. A "hardver" már beépítésre került, viszont az elektromos bekötés nem teljesen világos. A problémám a következő: ha jól értelmezem amit a WDS ír, akkor a kapcsolósorról a light-modulba kell behúzni egy szálat :?: Node vajh' jó a kocsiban lévő modul, vagy olyanra van szükség, ami képes a rolót (is) táplálni? Kell még valamilyen további modul/relé/akármi esetleg? Ha valaki csinált már ilyet, homályosítson fel lécci

Köszönöm!

Csak kösd be wds szerint és mennie kell.

Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: Lacza

2015.06.02. 20:18

Lacza írta:T. Kollégák!

Nemrég szert tettem egy hátsó elektromos rolóra, valamint a középkonzolba szükséges kapcsolósorra. A "hardver" már beépítésre került, viszont az elektromos bekötés nem teljesen világos. A problémám a következő: ha jól értelmezem amit a WDS ír, akkor a kapcsolósorról a light-modulba kell behúzni egy szálat :?: Node vajh' jó a kocsiban lévő modul, vagy olyanra van szükség, ami képes a rolót (is) táplálni? Kell még valamilyen további modul/relé/akármi esetleg? Ha valaki csinált már ilyet, homályosítson fel lécci :lol:

Köszönöm!

Én 2-3 hete csináltam. Nem konkrétan a modulba kell bekötni, hanem egy csúszósarus csatlakozó-elosztóba. A modul jó lesz. Ami engem felkészületlenül ért, az a biztosítékháznál várt. Csak a késes bizti egyik lábát fogadta saru, a másiknál nem volt semmi...
Kép
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek yoda az itt látható tagok köszönték meg: Lacza

2015.06.02. 20:47

Sziasztok, átvizsgálás során méretes hibalista lett, itt kint horror lenne megcsinálni, ezért kiváncsilennék tudjátok-e hogy otthon anyag és szereléssel körülbelül egy normális szerelőnél mennyi lenne. Ti belevágnátok-e a szerelésbe vagy továbbadnátok az autón?
Lista:
-lambdaszonda nem tudom hogy egy vagy mindkettő
-kerékcsapágy 1db jobb hátsó
-összes lengéscsillapító
-mandzsetta
-csatlakozó rúd bal első /Koppelstange/
-féktömlő jobb és bal hátsó
-üzemanyag-vezeték
-fékcső hátsó jobb és bal
-váltóolaj folyás
-szervó olajfolyás
kéziféknél vmi kopott nem ér össze
emelési pontok rozsdásak
-jobb hátásó lengés csillapító rugó
-Légszűrő ház repedt
Remélem mindent jól írtam le, Németországban történt a felülvizsgálat amennyiben valamit rosszul írtam le hülyeségnek hangzik letudom írni a német nevét. Én már próbálgattam alkatrészárakat számolni, de elég sok gyártó van. Remélem, hogy valaki szán a listára időt és közepes jó minőségű alkatrészek árával és egy átlagos szerelési költséggel tud mondani egy átlagárat a dologra. Illetve, hogy ez megérné-e vagy sem.

Köszönöm.

2015.06.02. 21:45

Noope írta:Sziasztok, átvizsgálás során méretes hibalista lett, itt kint horror lenne megcsinálni, ezért kiváncsilennék tudjátok-e hogy otthon anyag és szereléssel körülbelül egy normális szerelőnél mennyi lenne. Ti belevágnátok-e a szerelésbe vagy továbbadnátok az autón?
Lista:
-összes lengéscsillapító
-mandzsetta
-üzemanyag-vezeték
-váltóolaj folyás
-szervó olajfolyás
emelési pontok rozsdásak
-Légszűrő ház repedt
Remélem mindent jól írtam le, Németországban történt a felülvizsgálat amennyiben valamit rosszul írtam le hülyeségnek hangzik letudom írni a német nevét. Én már próbálgattam alkatrészárakat számolni, de elég sok gyártó van. Remélem, hogy valaki szán a listára időt és közepes jó minőségű alkatrészek árával és egy átlagos szerelési költséggel tud mondani egy átlagárat a dologra. Illetve, hogy ez megérné-e vagy sem.

Köszönöm.

Ment privát üzenet!

2015.06.02. 21:56

Noope írta:Sziasztok, átvizsgálás során méretes hibalista lett, itt kint horror lenne megcsinálni, ezért kiváncsilennék tudjátok-e hogy otthon anyag és szereléssel körülbelül egy normális szerelőnél mennyi lenne. Ti belevágnátok-e a szerelésbe vagy továbbadnátok az autón?
Lista:
-összes lengéscsillapító
-mandzsetta
-üzemanyag-vezeték
-váltóolaj folyás
-szervó olajfolyás
emelési pontok rozsdásak
-Légszűrő ház repedt

Köszönöm.
Ez itthon sem olcsó. Ennyiből veszel kint egy jobbat-újabbat.

2015.06.03. 10:09

sziasztok.

kérdésem/kérésem volna a következő,akad e olyan vki akinek van kiszerelve sibeda mozgató motorja és megtudná e nekem mérni a motoron lévő fém fog.kerék átmérőjét?vagy tudja vki esetleg a méretét?

ugyan is nemtudom miért,de ma reggel ki akartam nyitni a tetőt,és csak kerregés volt,kiszedtem a motort,a fogason nem igazán látok kopást,inkább gyanakszok arra amit a motor hajt,nem igazán tudtam kivenni h az most miféle spirál(?) vagy vmi csiga menetű fém akármi amit két oldalról hajt a kis fém fogas,sajna sztem az kopott el :( nem tudom azt ki lehet cserélni külön,vagy az egész tető mechanikát kell komplette?

basszus tegnap egész nap simán működött,meg ezidáig is,most meg ki se nyit sehogy

ötlet? ha csak a fogas kopott el azt megcsináltatom,remélem csak ez a baj.

az egész szerkezet kivételéhez gyanítom le kell szedni a tető kárpitot?!

2015.06.03. 16:12

Nem tudom, kinek, hogy tetszik, de szereztem egy projektoros xenonos ködlámpát! Sztem :franko:
Kép

2015.06.03. 16:24

Az esztétika és a funkció szerintem ebben az esetben 2 külön dolog.
Én úgy tapasztaltam, hogy a köd nem szereti a hideg fényt. Én pl. a xenont utálom párás, ködös időben. Írj majd, hogy mit tapasztalsz!
Az esztétikai értéket szerintem senki nem fogja vitatni.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: yoda

2015.06.03. 16:46

hamoriarpi írta:Az esztétika és a funkció szerintem ebben az esetben 2 külön dolog.
Én úgy tapasztaltam, hogy a köd nem szereti a hideg fényt. Én pl. a xenont utálom párás, ködös időben. Írj majd, hogy mit tapasztalsz!
Az esztétikai értéket szerintem senki nem fogja vitatni.

Ahogy visszaidézem gyerekkorom olvasmányait, vizuális élményeit, direkt az eső és a köd miatt használták a kadmiumsárga árnyalatú fényszórókat. Ez abszolút összecseng az előttem szóló Kolléga tapasztalatával :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74
Hozzászólás küldése

VigLink badge