![]() |
2015.04.25. 12:23

2015.04.25. 12:40
tommyleejones írta:Gallaca írta:tommyleejones írta:Sziasztok!
A következő történt ma.523i,97-es.A városban elkezdett a vízhőfok emelkedni.A piros tartomány előtt megálltam,vártam.Majd elindultam és beállt középre.Mi lehet a gond?Holnap indulok Hamburgba,kicsit izgulok.Egy műhelyt felhívtam,de mivel szombat 11 volt,csak annyit mondott,hogy valszeg termosztát,és próbáljak menni megint és ha beáll középre akkor csak nem nyitott ki.Valakinek ötlete?
Köszi előre is!Tomi
Hűtőfolyadék szintjét ellenőrizted? Nem levegősödhetett le?
Hidegen a jelnél volt,tegnap néztem.Azt h levegős e,hogy elenőrizzem?
2015.04.25. 12:51
Gallaca írta:tommyleejones írta:Gallaca írta:tommyleejones írta:Sziasztok!
A következő történt ma.523i,97-es.A városban elkezdett a vízhőfok emelkedni.A piros tartomány előtt megálltam,vártam.Majd elindultam és beállt középre.Mi lehet a gond?Holnap indulok Hamburgba,kicsit izgulok.Egy műhelyt felhívtam,de mivel szombat 11 volt,csak annyit mondott,hogy valszeg termosztát,és próbáljak menni megint és ha beáll középre akkor csak nem nyitott ki.Valakinek ötlete?
Köszi előre is!Tomi
Hűtőfolyadék szintjét ellenőrizted? Nem levegősödhetett le?
Hidegen a jelnél volt,tegnap néztem.Azt h levegős e,hogy elenőrizzem?
Fűtés maxra, és járó motornál a légtelenítők kitekerésével. Ha víz jön nem buborék és a kitekerésnél a vízszint nem csökken a tartályban, akkor nem levegős. A második képen levő termosztát a tiéd, az elsőn nincsenek rögzítőfülek amivel be tudod pattintani a házba.
2015.04.25. 13:08
2015.04.25. 13:50
tommyleejones írta:Ja,és még vmi.A hűtő bal oldalán(kocsival szemben álva)van egy csati,amiből 3 vezeték jön ki.Fekete,barna,piros-fekete.A piros-fekete ki volt szakadva.Visszatoltam.Mi célja van?
2015.04.25. 17:00
Gallaca írta:tommyleejones írta:Ja,és még vmi.A hűtő bal oldalán(kocsival szemben álva)van egy csati,amiből 3 vezeték jön ki.Fekete,barna,piros-fekete.A piros-fekete ki volt szakadva.Visszatoltam.Mi célja van?
Ha eszedbe jut még valami a hozzászólás elküldése után, használd a "szerkesztés" gombot!
A légtelenítés menetét megtalálod, sokszor le van írva itt, beütöd a keresőbe kiadja. A lényeg, hogy a légtelenítő csavart óvatosan tekergesd, mert rendkívül könnyen törik. Azt a csatit viszont le kellene fotóznod, mert kicsit kevés az infó róla, így nem tudni mi az. Nem szoktak csak úgy kiszakadni a vezetékek. Piros fekete valami pozitív kábel lehet.
2015.04.25. 17:24
tommyleejones írta:Gallaca írta:tommyleejones írta:Ja,és még vmi.A hűtő bal oldalán(kocsival szemben álva)van egy csati,amiből 3 vezeték jön ki.Fekete,barna,piros-fekete.A piros-fekete ki volt szakadva.Visszatoltam.Mi célja van?
Ha eszedbe jut még valami a hozzászólás elküldése után, használd a "szerkesztés" gombot!
A légtelenítés menetét megtalálod, sokszor le van írva itt, beütöd a keresőbe kiadja. A lényeg, hogy a légtelenítő csavart óvatosan tekergesd, mert rendkívül könnyen törik. Azt a csatit viszont le kellene fotóznod, mert kicsit kevés az infó róla, így nem tudni mi az. Nem szoktak csak úgy kiszakadni a vezetékek. Piros fekete valami pozitív kábel lehet.
Ha kiértem a kocsival majd felteszem a képet a csatiról,mert kintmaradt a kábel:)
Néztem e-bay-en hűtöcuccokat,asszem komplett csere lesz.Csak Hamburgban kéne valami barátságos olcsó szerelő:)
2015.04.25. 17:35
morv írta:tommyleejones írta:Gallaca írta:tommyleejones írta:Ja,és még vmi.A hűtő bal oldalán(kocsival szemben álva)van egy csati,amiből 3 vezeték jön ki.Fekete,barna,piros-fekete.A piros-fekete ki volt szakadva.Visszatoltam.Mi célja van?
Ha kiértem a kocsival majd felteszem a képet a csatiról,mert kintmaradt a kábel:)
Néztem e-bay-en hűtöcuccokat,asszem komplett csere lesz.Csak Hamburgban kéne valami barátságos olcsó szerelő:)
Csak talalsz egy torokotMegmondod neki, hogy arkadas, oldjuk meg okosba!
2015.04.30. 11:16
2015.04.30. 12:06
oleez írta:Sziasztok!
Valakinek ötlet,hogy mit kell csinálni akkor a ventilátor gombbal,ha folyamatosan beragad. Nyomom a pluszt és megszorul, beragad. Digitklímás természetesen.
Előre is köszönöm a segítségetek!
Üdv!
2015.04.30. 12:12
2015.04.30. 14:55
oleez írta:Jól van. Nekem is a WD40 villant be elsőnek,de mondom nem leszek ilyen drasztikus...de akkor az leszek:D Az mindenre jó. Mindig van is nálam:)
Köszönöm a segítséget!
2015.05.08. 14:53
2015.05.08. 16:36
atti523i írta:szevasztok! viscokuplungnál számít hogy milyen pozicóban szállították?mert azt hallottam ha nem,akkor összekeveredik benne valami gáz meg olaj.lehetséges?gondolom mire ideér a gyártótól pár kézen átmegy,és a legtöbb helyen ba..nak rá hogy jelnek megfelelően álljon a doboz. összel vettem egy olcsóbbat ava,ami már hideg motornál is felveszi a fordulatot ahogy nyomom a gázt.nagyon pörög,ami a menetteljesítményen is érződik.most hogy kivettem,sokkal jobban megy alacsony fordulaton.most rendeltem behr-t,de ennél is ugyanolyan szorosnak érzem ahogy megfogtam az anyánál,és megpróbáltam megforgatni.így el se hoztam a láng-tól.a gyári meg gondolom csillagászati áron van,és mi van ha az se jó.
2015.05.08. 20:32
atti523i írta:szevasztok! viscokuplungnál számít hogy milyen pozicóban szállították?mert azt hallottam ha nem,akkor összekeveredik benne valami gáz meg olaj.lehetséges?gondolom mire ideér a gyártótól pár kézen átmegy,és a legtöbb helyen ba..nak rá hogy jelnek megfelelően álljon a doboz. összel vettem egy olcsóbbat ava,ami már hideg motornál is felveszi a fordulatot ahogy nyomom a gázt.nagyon pörög,ami a menetteljesítményen is érződik.most hogy kivettem,sokkal jobban megy alacsony fordulaton.most rendeltem behr-t,de ennél is ugyanolyan szorosnak érzem ahogy megfogtam az anyánál,és megpróbáltam megforgatni.így el se hoztam a láng-tól.a gyári meg gondolom csillagászati áron van,és mi van ha az se jó.
2015.05.11. 23:34
2015.05.12. 08:27
cseptomi1211 írta:Sziasztok!
Vízpumpa csere előtt állok. Viszont dilemmába vagyok, hogy fémlapátos verziót keressem vagy a műanyagot. Mit ajánlanátok?
Valamint visco-t is kell cserélnem, ebben is segítségeteket kérném. A jelenlegi kb 2,5 éves (sachs) Most más márkát nézegettem. BERU és FEBI amit tudnék. Van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
cseptomi1211
2015.05.12. 12:12
cseptomi1211 írta:Sziasztok!
Vízpumpa csere előtt állok. Viszont dilemmába vagyok, hogy fémlapátos verziót keressem vagy a műanyagot. Mit ajánlanátok?
Valamint visco-t is kell cserélnem, ebben is segítségeteket kérném. A jelenlegi kb 2,5 éves (sachs) Most más márkát nézegettem. BERU és FEBI amit tudnék. Van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
Üdv:
cseptomi1211
2015.05.12. 15:12
atti523i írta:cseptomi1211 írta:Sziasztok!
Üdv:
cseptomi1211
szevasz!vizpumpában jó a dolz is.fémlapátos,nálam már 4-5éve mükszik.okos árban nem is drága.a visco viszont nem egyszerü történet.most rendeltem behrt,és ugyanolyan szoros hidegen,mint az olcsó ava.nem is hoztam el a boltból. a boltos srác mondja,utángyártottban az összes márka ilyen,szorosabbra csinálják,hogy inkább forogjon többet.ezzel az a gond hogy hideg motornál is feleslegesen megy.mi a gond a sachs-al? 2 évesen jónak kellene lennie.
2015.06.03. 20:40