Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Turbó

2015.01.28. 00:08

Szlacsi71 írta:
Szlacsi71 írta:
jlaci74 írta:
morv írta:A kartergaz szuro mikor volt utoljara cserelve?

Jó tipp, ezzel szívatott egy frissen vásárolt 320d ...
Már turbo után telefonálgattam és a kartergáz szűrő csere megoldotta , ugyan ez volt a jelenség ...
( ... még van is egy megmaradt szettem eladó ... )

Köszi a tippeket. Egy éve van nálam a vas, én nem cseréltem az tuti.
Az előző tulaj a gondosak közé tartozott, de mivel a lánya használta (ment vele 10 év alatt 50ezer km-t-), szerintem ő sem cserélt.
Megkérdezem a srácot akihez hordom-egy próbát megér, ártani nem árt- aztán csere.

Amúgy merre keressem ezt a szűrőt a motortérben? Mennyiért adod az "elfekvő" készleted? :-D

Köszi

A 8-as szamu az.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15

2015.01.28. 00:12

Szlacsi71 írta:
Szlacsi71 írta:
jlaci74 írta:
morv írta:A kartergaz szuro mikor volt utoljara cserelve?

Jó tipp, ezzel szívatott egy frissen vásárolt 320d ...
Már turbo után telefonálgattam és a kartergáz szűrő csere megoldotta , ugyan ez volt a jelenség ...
( ... még van is egy megmaradt szettem eladó ... )

Köszi a tippeket. Egy éve van nálam a vas, én nem cseréltem az tuti.
Az előző tulaj a gondosak közé tartozott, de mivel a lánya használta (ment vele 10 év alatt 50ezer km-t-), szerintem ő sem cserélt.
Megkérdezem a srácot akihez hordom-egy próbát megér, ártani nem árt- aztán csere.

Amúgy merre keressem ezt a szűrőt a motortérben? Mennyiért adod az "elfekvő" készleted? :-D

Köszi

A blogomban le van írva a cseréje fényképekkel ábrázolva.

Küldve az én D5503-emről

2015.02.17. 21:32

Sziasztok!
Felújítottak a turbomat 530 d be es azota csöpög belőle az olaj. mi lehet az oka. Rossz osszerakas vagy a felújításban keresendő a probléma? Mielőtt levettek volna semmi olyan jele nem volt hogy rosz (se olaj fogyas sem erovesztes se hang ) csak hosszanti iranyban logot igy megelőzés szempontjabol felujitattam.

2015.02.17. 22:43

Tisztázni kellene, hogy pontosan honnan jön az olaj. Középrész? Olajellátó cső? Elvezető cső? Amúgy ezeket a dolgokat kötelező cserélni ilyenkor a kartergázszűrővel együtt.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74
Értékelés: 4.76%

2015.02.18. 08:04

Az olajcsopogés az auto eleje felé néző oldalrol csopog ahova ramegy egy fekete cső.

2015.02.18. 09:01

szabo.dido írta:Az olajcsopogés az auto eleje felé néző oldalrol csopog ahova ramegy egy fekete cső.

Vissza kell vinni.

2015.02.18. 18:48

az lesz. koszi a segitséget!

2015.03.28. 20:49

Üdv Urak!
525Tds-be úgynézki,hogy turbó gondjaim lesznek.Elkezdte nyomni az olajat.tudnátok tanácsot adni hol érdemes felújítottat venni?Vagy próbálkozzak bontottal?

2015.03.28. 22:43

truckerman írta:Üdv Urak!
525Tds-be úgynézki,hogy turbó gondjaim lesznek.Elkezdte nyomni az olajat.tudnátok tanácsot adni hol érdemes felújítottat venni?Vagy próbálkozzak bontottal?

Alapszabály, hogy ha bontott alkatrészt keresel, akkor első kör Schnitzer klubtárs :!:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: Schnitzer

2015.03.28. 23:56

hamoriarpi írta:

Alapszabály, hogy ha bontott alkatrészt keresel, akkor első kör Schnitzer klubtárs :!:

2. alapszabály
Már nem bont TDS-t.
/remélem nem tévedek, mert ez így jól hangzik! :D /

2015.03.29. 00:53

Imco írta:
hamoriarpi írta:

2. alapszabály
Már nem bont TDS-t.

Attól még lehet "polcon". ;)

2015.03.29. 11:02

hamoriarpi írta:Attól még lehet "polcon". ;)

Nyertél! ;) :)

2015.03.30. 10:56

hamoriarpi írta:
Imco írta:
hamoriarpi írta:

2. alapszabály
Már nem bont TDS-t.

És milyen jól tudod Árpi.
Pont van a polcon belőle :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Schnitzer az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2015.03.30. 13:56

Schnitzer írta:
hamoriarpi írta:
Imco írta:
hamoriarpi írta:

2. alapszabály
Már nem bont TDS-t.

Jól látom, hogy Árpi szokott leltározni nálad ... ? :mrgreen:

2015.03.30. 18:26

jlaci74 írta:
Schnitzer írta:
hamoriarpi írta:
Imco írta:
hamoriarpi írta:Alapszabály, hogy ha bontott alkatrészt keresel, akkor első kör Schnitzer klubtárs :!:

2. alapszabály
Már nem bont TDS-t.

Jól látom, hogy Árpi szokott leltározni nálad ... ? :mrgreen:

Biztos turbosítani is akarta a 23i-t, amikor bedobta az automatát.
Csak a nagy TDS turbo miatt nem fért volna el a motortérben az a 10 literes ATF olajkanna, amivel át szokta mosni a szervorendszert. :mrgreen:

2015.03.30. 18:59

Ó de nagyon viccesek vagyunk mán! :nyelves:

2015.03.30. 19:47

hamoriarpi írta:Ó de nagyon viccesek vagyunk mán! :nyelves:

Ez csak szülinapi évődés. :sör:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek odus az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2015.05.14. 09:46

Sziasztok!

Ha a turbó környékén van kicsi olajszivárgásom, akkor egy tömítéskészlet gondolom mindenképpen kell ha megnézetem, esetlegesen még hibás csövek lehetnek? Kit tudnátok ajánlani Gyöngyös vagy BP környékén?
Tömítés készletből jó a Victor Reinz?

Üdv.

2015.07.07. 10:59

Sziasztok!

Lehet, hogy furcsát fogok kérdezni de hátha valaki találkozott már hasonlóval:

Van összefüggés a klímahasználat és a turbónyomás között?

Bekapcsolt klímánál mindíg is magasabb fordulaton kezdett tölteni kb 2200 körül. (Egyébként olyan 1600-1700 körül.)
Két hete viszont teljesen elment a turbó nyomásom egyszerűen megszünt tölteni. Tavaly nyáron is egyszer eljátszotta ezt de utána megjavult magától. szóval nem tudom, hogy most valóban mechanikai próblémáról van szó vagy valami másról. Állhat a probléma mögött a klíma? Vagy csak símán behalt a turbóm?

ÜDV mindenkinek.

Ui.: Szerintem a Victor Reinz az egyik legjobb minőség

2015.07.07. 11:10

GálCsabi írta:Sziasztok!

Lehet, hogy furcsát fogok kérdezni de hátha valaki találkozott már hasonlóval:

Van összefüggés a klímahasználat és a turbónyomás között?

Bekapcsolt klímánál mindíg is magasabb fordulaton kezdett tölteni kb 2200 körül. (Egyébként olyan 1600-1700 körül.)
Két hete viszont teljesen elment a turbó nyomásom egyszerűen megszünt tölteni. Tavaly nyáron is egyszer eljátszotta ezt de utána megjavult magától. szóval nem tudom, hogy most valóban mechanikai próblémáról van szó vagy valami másról. Állhat a probléma mögött a klíma? Vagy csak símán behalt a turbóm?

ÜDV mindenkinek.

Diag, tesztek.
Összes vákuumcső csere.
Próba.
Ha jó ---> királyság.
Ha nem jó ---> druckwandler csere.
Ha még most sem jó ---> hozzáértő hibafeltárás.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: GálCsabi
Hozzászólás küldése

VigLink badge