Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: BMW 528i motorhűtési problémák

2015.03.19. 23:08

kzolee írta:
zotya írta:és ahogy hül a motor egyre halkabb...és megszűnik.

Én ebből tippeletem.

DE vizet nem látok szivárogni sehol
(fagyállós víz azért nyomot hagy), és a víz hiány jobban aggaszt.

2015.03.20. 06:11

zotya írta:
kzolee írta:
zotya írta:és ahogy hül a motor egyre halkabb...és megszűnik.

Én ebből tippeletem.

DE vizet nem látok szivárogni sehol

Nem fogsz feltétlenül látni. Egy pici repedés esetén csak nyomás hatására fog távozni a víz, tehát üzemmeleg motornál, és éppen ezért rögvest el is párolog nyom nélkül.
Nekem pl az elöregedett felső hűtőcsövön volt egy gombostűfejnyi lyuk, ami pont a forró motorblokk felé spriccelt, így csak járó motornál lehetett észrevenni.

2015.03.20. 07:56

zotya írta:DE vizet nem látok szivárogni sehol

Ahogy az előttem szólok mondják.
Nekem is volt ilyen. Majd egyszer csak szétmállott a cső.
Addig én sem találtam foltot, csak 0,5 l vizekkel pótolgattam időnként.

Keress a motoron vagy a csöveken víznyomot.
Ha ott párolog el, akkor is van valami nyom.

2015.03.21. 15:06

Szevasztok ! Hogyan tudom legegyszerűbben megállapítani, hogy a termosztátom halt e meg, vagy a vízpumpám? Melegszik a vizem. Ventilátor megy. Valahol itt olvastam ,hogy a vízpumpa tud elöl a motornál ciripelő hangot adni , kb pár hónapja szinte minden hidegindításnál ciripelt valami elöl. Most megszűnt, viszont a víz melegszik és a beltérben is ha ráadom max-ra a ventilátort akkor furcsa fütyülő hangja van. Megpróbálom légteleníteni a rendszert. Sima vizet önthetek rá ?
Ha cserélnem kell a vízpumpát vagy a termosztátot ,hogyan tudom leengedni a vizet, mi a metódusa?

Válaszokat köszönöm!

2015.03.21. 15:51

rytsye írta:Szevasztok ! Hogyan tudom legegyszerűbben megállapítani, hogy a termosztátom halt e meg, vagy a vízpumpám? Melegszik a vizem. Ventilátor megy. Valahol itt olvastam ,hogy a vízpumpa tud elöl a motornál ciripelő hangot adni , kb pár hónapja szinte minden hidegindításnál ciripelt valami elöl. Most megszűnt, viszont a víz melegszik és a beltérben is ha ráadom max-ra a ventilátort akkor furcsa fütyülő hangja van. Megpróbálom légteleníteni a rendszert. Sima vizet önthetek rá ?
Ha cserélnem kell a vízpumpát vagy a termosztátot ,hogyan tudom leengedni a vizet, mi a metódusa?

Válaszokat köszönöm!

Szia!Én személy szerint nem értelek.....
Már termosztátot,és vízpumpát akarsz cserélni lassan,de még azt sem nézted meg,hogy hogy áll a hűtővized (?).
Legalábbis a másik topikba sem esett szó erről.Ezzel kellene kezdeni,ha még ezt nem tetted meg (szerintem).

2015.03.21. 16:13

Ma felöntöttem vízzel mert kicsit lent volt. Lelégtelenítettem ahogy írják. De miután elindítottam kicsit melegedett a víz ,negyedig felment a mutató, de a víz meg se mozdult a rendszerbe, majd elkezdett valami füstölni a motornál ,leállítottam azonnal. Passz

2015.03.21. 16:27

rytsye írta:Ma felöntöttem vízzel mert kicsit lent volt. Lelégtelenítettem ahogy írják. De miután elindítottam kicsit melegedett a víz ,negyedig felment a mutató, de a víz meg se mozdult a rendszerbe, majd elkezdett valami füstölni a motornál ,leállítottam azonnal. Passz

Ok,de a kicsit lent volt az pontosan mit jelent?A tartály alján volt kevés víz,vagy semmi?Ha negyedig engedted melegedni,akkor még nem fog keringeni a víz.A füst az honnan jött? :shock: Égett szag van?

2015.03.21. 16:38

Az alján volt egy kevés,de érdekes mert a szint tegnap még rendben volt,mint eddig mindig ,de most hogy mi történt passz,folyás nincs sehol, tegnap is mikor elindítottam minden szint stb rendben volt. Füst előröl jött kb ahol ezek a szivattyús dolgok vannak. Égett szag talán picit mintha lett volna. Úgy nézem ebből hazaszállítatás lesz :-(

2015.03.21. 16:48

rytsye írta:Az alján volt egy kevés,de érdekes mert a szint tegnap még rendben volt,mint eddig mindig ,de most hogy mi történt passz,folyás nincs sehol, tegnap is mikor elindítottam minden szint stb rendben volt. Füst előröl jött kb ahol ezek a szivattyús dolgok vannak. Égett szag talán picit mintha lett volna. Úgy nézem ebből hazaszállítatás lesz :-(

Pedig ezt kéne kideríteni,hogy hol tűnik el a vized.És az olajjal minden rendben van?Nem változott meg a színe?Nincs benne több mint kellene?Szerintem valahol elszivárog a vized,ha ezek rendben vannak.A termosztátház körül nézz szét alaposan.De vízcsövek körül is.A tűzfal felől a kicsiket is nézd meg.De a "füstből" is arra következtetnék,hogy az nem füst,hanem a fagyállód folyt rá valamire,és az ég.De innen ez csak találgatás.Nem ártana megmutatni ott egy hozzáértőnek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Johny540 2015.03.21. 16:49-kor.

2015.03.21. 16:49

Ja és amikor el kezdett kicsit füstölni a fordulat kezdett visszaesni pedig ugyanúgy nyomtam a gát minimálisan hogy melegedjen.

2015.03.21. 16:54

rytsye írta:Ja és amikor el kezdett kicsit füstölni a fordulat kezdett visszaesni pedig ugyanúgy nyomtam a gát minimálisan hogy melegedjen.

Nem a kipufogóból keveredett előre az a füst véletlenül? :facepalm:
Olajbeöntő sapkát is nézd már majd meg.

2015.03.21. 17:16

Ne fogd a fejed :-) ! Tudom hülye vagyok hozzá nem titkolom, vasszerkezetekkel, hegesztéssel foglalkozom ,de sajnos ezt még nem sikerült elsajátítanom :-). Olajat néztem mindenhol, rendben van. Viszont megint elindítottam szépen beállt 90 fokra középre maradt is,menni nem mertem vele, de viszont ugye van két cső ami megy a víztartályból és ami alul a hűtőből. Most a fentibe volt nyomás az nem volt puha a tartálynál, viszont alul tök puha hideg, összenyomható cső. Elvileg ott már keringeni kellene valaminek üzemi hőfoknál nem,vagy rosszul tudom ?

2015.03.21. 17:27

rytsye írta:Ne fogd a fejed :-) ! Tudom hülye vagyok hozzá nem titkolom

Dehogy,nem azért "fogtam a fejem"

rytsye írta:vasszerkezetekkel, hegesztéssel foglalkozom ,de sajnos ezt még nem sikerült elsajátítanom :-). Olajat néztem mindenhol, rendben van. Viszont megint elindítottam szépen beállt 90 fokra középre maradt is,menni nem mertem vele, de viszont ugye van két cső ami megy a víztartályból és ami alul a hűtőből. Most a fentibe volt nyomás az nem volt puha a tartálynál, viszont alul tök puha hideg, összenyomható cső. Elvileg ott már keringeni kellene valaminek üzemi hőfoknál nem,vagy rosszul tudom ?

Szerintem nem vártál eleget,nem nyitott ki a termosztát.Azért maradt még hideg az a cső.Ha valóban le van légtelenítve rendesen,melegítsd be teljesen nyugodtan,fűtés 32C°,figyeld hogy nyomja-e minden körön a meleget.És figyeld a vízhőfokot közben!Ha jónak tűnik menj vele egy kört.Utána amikor visszahűlt,nézd meg hogy áll a víz.

2015.03.21. 19:34

Nem a termosztátház van elrepedve és amikor nyit akkor füstöl(gőz) sziszeg. Ami egyből elpárolog a forró motoron?

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2015.03.21. 19:41

Szia, nekem is voltak ilyen problémáim, a vizpumpa volt a ludas. Nem forogtak a lapátok csak a tengely.
Én úgy emlékszem, hogy 102 foknál nyit a termosztát ,de kb 90-tol közepén áll a mutató. Javitsatok ki ha tévedek.

Akkor jo a rendszer ha már picit is elhagyja a kéket a hőm mutató már fújnia kell a langyos meleget ,majd az első osztás jelnél forró levegő jön.
Ha az anyoson tovabbra is hideg akkor kevés a víz.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv P.

2015.03.21. 21:18

Parduc írta:Szia, nekem is voltak ilyen problémáim, a vizpumpa volt a ludas. Nem forogtak a lapátok csak a tengely.
Én úgy emlékszem, hogy 102 foknál nyit a termosztát ,de kb 90-tol közepén áll a mutató. Javitsatok ki ha tévedek.

Akkor jo a rendszer ha már picit is elhagyja a kéket a hőm mutató már fújnia kell a langyos meleget ,majd az első osztás jelnél forró levegő jön.
Ha az anyoson tovabbra is hideg akkor kevés a víz.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv P.

Titkos szerint ~36 foktól megy a klíma meleg fújása és 72 foktól középen áll a mutató.
Nálam.

2015.03.21. 21:41

Én bmw-scanner progival néztem élő adatot és 102-nel lehetett a termosztát nyitása, de valahol olvastam, hogy ezeket a motorokat 102fok üzemi hőmérsékletre tervezték.

A világ a BMW és Nők körűl forog. :)

2015.03.21. 22:04

Imco írta:Titkos szerint ~36 foktól megy a klíma meleg fújása és 72 foktól középen áll a mutató.
Nálam.

Én is így tudom.Az enyém is 75C°-nál áll középen.

2015.03.22. 12:41

Nagyon köszönöm , hogy ennyien próbáltok segíteni ! Most is mentem egy kört, egy darabig nem melegedett majd visszaálltam hagytam kicsit alapjáraton és megint ment felfelé a mutató. Namost az érdekesség hogy mikor kezdett melegedni a motor ,volt fűtés ,igaz csak az én oldalamon( a klíma mindkét oldalra 32 fokra volt téve) ,vagyis ott jobban nyomta a meleget, viszont mikor bemelegedett a motor tök hideg levegőt fújt meg amikor ment a mutató felfelé , akkor is. A tartályból kimenő cső langyos volt viszont alul a hűtőnél volt benn nyomás viszont tök hideg volt. A motor tuti elég meleg volt, mert annyit mentem vele.
???????

2015.03.22. 14:14

rytsye írta:Nagyon köszönöm , hogy ennyien próbáltok segíteni ! Most is mentem egy kört, egy darabig nem melegedett majd visszaálltam hagytam kicsit alapjáraton és megint ment felfelé a mutató. Namost az érdekesség hogy mikor kezdett melegedni a motor ,volt fűtés ,igaz csak az én oldalamon( a klíma mindkét oldalra 32 fokra volt téve) ,vagyis ott jobban nyomta a meleget, viszont mikor bemelegedett a motor tök hideg levegőt fújt meg amikor ment a mutató felfelé , akkor is. A tartályból kimenő cső langyos volt viszont alul a hűtőnél volt benn nyomás viszont tök hideg volt. A motor tuti elég meleg volt, mert annyit mentem vele.
???????

Valahol szivárog az a hűtővíz,és nincs jól lelégtelenítve.Nekem ez a gyanúm még mindig.
Írtam már ezt,de ez nekem még mindig bevált módszer a légtelenítésre:

1. Motor hideg!
2. Csak az utolsó légtelenítő legyen nyitva
3. Feltöltöd a rendszert csurig
4. Egyik kezedben csavarhúzó rajta a légtelenítő csavaron
5. Száj rá a beöntőnyílásra,és addig fújod (lehetőleg minél hosszabban) amíg ki nem megy a levegő.
amikor már csak a víz megy kifelé a légtelenítőn és nem fröcsög összevissza,akkor már jó lesz,és gyorsan elzárod.

Utána ugyanúgy,ahogy tegnap is írtam,bemelegíted,fűtés 32C°,vízhőfok figyel.
Egy ideig jónak kellene lennie,nem hiszem hogy annyira hamar eltűnik belőle ~1liter víz.Ha mégis,akkor azt látnod kellene.
Hozzászólás küldése

VigLink badge