Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fék, ill. váltó

2015.03.09. 15:20

morv írta:
hamoriarpi írta:
FeGyEnC írta:
hamoriarpi írta:
FeGyEnC írta:Hello

Olyan kérdésem lenne van egy 525D -m manuális és elindulásnál ráz egy kicsit kettőstömegű lendkerék en kivül mi tud ilyet csinálni ? hardy tárcsa ? vagy valami más ?

Kuplungtárcsa felülete ha meg van égve, vagy olaj került rá az is ilyet csinál.

Köszi a választ akkor hardy vagy pl kardánfelfüggesztő csapágy ilyet nem tud produkálni ? vagy valami más ?
És hogy lehet tesztelni a kettöstömegű lendkereket ? van cég aki be vizsgálja ? csak ha oda kerül és szét lesz szedve akkor tudni szeretném jó-e vagy se és kb a gyári kuplung szett meg kettöstömegű mennyit bir ki ? nem tudom az enyémbe gyári van-e vagy cserélhették-e már köszi :)

Én az 523i-ben 190 körül cseréltem a kuplung szettet. A kettős tömegű 100%-os állapotban volt (gyári LUK), a tárcsán alig volt mérhető kopás (számokra már nem emlékszem). A problémám az volt, hogy néha-néha rázkódott indulásnál és nagyon kemény volt már nyomásra. A szerkezet és a kopó réteg is elveszítette a rugalmasságát. Szett csere után vaj lett.

Nekem az 530d-n 215k merfold korul kezdett csuszni a kuplung, most 220k-nal jarok vele, meg birja de mar nagyon erik a csere. Ha ovatosan megyek nincs gond, harmadiktol felfele viszont hirtelen padlogaznal megcsuszik. A kettos tomegu meg koszoni jol van, de kuplungozasnal azt is cserelem majd. Ja, addig nem volt gondom a kuplunggal, amig nem kerult bele tuningos vezerlo a kocsiba. Vszinuleg ez meg a gyari kuplung szett, a szerviztortenetben nincs kuplungozasnak nyoma. Van nalam egy masik 530d, az 179k merfoldnel jar es eroteljesen csattog benne a kettomegu amikor leallitom a motort. A kuplungja nagyon jo, sokkal jobb, mint a jaros autome. Lehet mar kuplungoztak csak a kettomegu koltseget sporoltak el.
A fenti peldak is mutatjak hogy elegge felhasznalo fuggo ezen alkatreszek elettartama.

Köszi a válaszokat nekem a gépbe 232E Km van akkor ki cserélek majd én is mindent ha el kezd csúszkálni addig próbálom a kis rezgést elviselni :D

2015.03.09. 15:36

FeGyEnC írta:
morv írta:
hamoriarpi írta:
FeGyEnC írta:
hamoriarpi írta:[quote="FeGyEnC"]Hello

Olyan kérdésem lenne van egy 525D -m manuális és elindulásnál ráz egy kicsit kettőstömegű lendkerék en kivül mi tud ilyet csinálni ? hardy tárcsa ? vagy valami más ?

Kuplungtárcsa felülete ha meg van égve, vagy olaj került rá az is ilyet csinál.

Köszi a választ akkor hardy vagy pl kardánfelfüggesztő csapágy ilyet nem tud produkálni ? vagy valami más ?
És hogy lehet tesztelni a kettöstömegű lendkereket ? van cég aki be vizsgálja ? csak ha oda kerül és szét lesz szedve akkor tudni szeretném jó-e vagy se és kb a gyári kuplung szett meg kettöstömegű mennyit bir ki ? nem tudom az enyémbe gyári van-e vagy cserélhették-e már köszi :)

Én az 523i-ben 190 körül cseréltem a kuplung szettet. A kettős tömegű 100%-os állapotban volt (gyári LUK), a tárcsán alig volt mérhető kopás (számokra már nem emlékszem). A problémám az volt, hogy néha-néha rázkódott indulásnál és nagyon kemény volt már nyomásra. A szerkezet és a kopó réteg is elveszítette a rugalmasságát. Szett csere után vaj lett.

Nekem az 530d-n 215k merfold korul kezdett csuszni a kuplung, most 220k-nal jarok vele, meg birja de mar nagyon erik a csere. Ha ovatosan megyek nincs gond, harmadiktol felfele viszont hirtelen padlogaznal megcsuszik. A kettos tomegu meg koszoni jol van, de kuplungozasnal azt is cserelem majd. Ja, addig nem volt gondom a kuplunggal, amig nem kerult bele tuningos vezerlo a kocsiba. Vszinuleg ez meg a gyari kuplung szett, a szerviztortenetben nincs kuplungozasnak nyoma. Van nalam egy masik 530d, az 179k merfoldnel jar es eroteljesen csattog benne a kettomegu amikor leallitom a motort. A kuplungja nagyon jo, sokkal jobb, mint a jaros autome. Lehet mar kuplungoztak csak a kettomegu koltseget sporoltak el.
A fenti peldak is mutatjak hogy elegge felhasznalo fuggo ezen alkatreszek elettartama.

Köszi a válaszokat nekem a gépbe 232E Km van akkor ki cserélek majd én is mindent ha el kezd csúszkálni addig próbálom a kis rezgést elviselni :D[/quote]
En ugy hallottam, hogy nem at odafigyelni az into jelekre, mert nagyobb galibat is okozhat a kettomegu lendkerek hibaja. Lehet, hogy te elviseled a kis rezgeseket, de a fotengelyed nem biztos.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2015.03.09. 16:04

nekem amikor kicsit rázott-remegett elinduláskor,a kuplungot lecseréltem ugyanolyan márkájura ,mint a kettős tömegű,és megszűnt minden.előtte volt kuplung csere,de ott elhaláloztam,hogy nem azonos márkájú volt a komplett kuplung szett a kettős tömegűvel.kettős tömegűt is cseréltem ,tehát LUK kettős tömeg plusz LUK kuplung és minden jó lett.nem volt olcsó,de jobban érzem magm én is ,és a BMW is.hosszú távon meghálálja.
az elindulási remegés tönkre tette a difi csatlakozásánál a kardán féltengely csuklót,plusz mindkét oldali féltengely kuka lett.

2015.03.09. 20:02

kirillhun írta:nekem amikor kicsit rázott-remegett elinduláskor,a kuplungot lecseréltem ugyanolyan márkájura ,mint a kettős tömegű,és megszűnt minden.előtte volt kuplung csere,de ott elhaláloztam,hogy nem azonos márkájú volt a komplett kuplung szett a kettős tömegűvel.kettős tömegűt is cseréltem ,tehát LUK kettős tömeg plusz LUK kuplung és minden jó lett.nem volt olcsó,de jobban érzem magm én is ,és a BMW is.hosszú távon meghálálja.
az elindulási remegés tönkre tette a difi csatlakozásánál a kardán féltengely csuklót,plusz mindkét oldali féltengely kuka lett.

Köszi az infot akkor meg próbálom minél előbb meg csinálni :)
Neked mennyibe fájt ?

2015.03.09. 20:27

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat,most már csak abban kérek segítséget,honnan érdemes rendelnem/vennem gyári DOT 4 fékolajat?

Köszi!

2015.03.09. 20:34

novi68 írta:Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat,most már csak abban kérek segítséget,honnan érdemes rendelnem/vennem gyári DOT 4 fékolajat?

Köszi!

Többek között:
http://www.ap-trade.eu/
http://www.mobilgumi.hu/

2015.03.09. 23:53

Sziasztok!

Nemrégiben, olyan 3ezer kilométerrel ezelőtt fékbetétet és féktárcsát cseréltettem a gépen. Mostanság érzékeltem azt, hogy az autó nagyon sebességről történő fékezéskor beremeg, rázkódik a kormány. Az új fék adta volna meg magát ilyen hamar? Vagy mi lehet ennek az oka? Nem gagyi féket vettem rá, brembo...

2015.03.10. 00:04

Rolly írta:Sziasztok!

Nemrégiben, olyan 3ezer kilométerrel ezelőtt fékbetétet és féktárcsát cseréltettem a gépen. Mostanság érzékeltem azt, hogy az autó nagyon sebességről történő fékezéskor beremeg, rázkódik a kormány. Az új fék adta volna meg magát ilyen hamar? Vagy mi lehet ennek az oka? Nem gagyi féket vettem rá, brembo...

a brembót mostanában nem dicsérik,de más márkáknál is belelehet szaladni gagyiba.nézesd át a futóművet is.talán még időben van, és menthető a féktárcsád,ha a futóműben kell valamit kicserélni.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek atti523i az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2015.03.10. 00:08

Mikor tárcsát cserélsz, a kerékagy felületét jó alaposan illik meg tisztítani, hogy tökéletesen felfeküdjön rajta a tárcsa. Nagyon nagy fékezés kárt is tehet új tárcsában is, ha nagyon elmelegíted, megvetemedhet az új is. A brembo-ra nem azt mondom, hogy rossz, de remélem te is tudod, hogy ahhoz a nevén kívül semmi köze nincs, amit 100 ezrekért lehet venni komplett több dugattyús féknyereggel ("tuning" fék).

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw750i az itt látható tagok köszönték meg: jimbi525d

2015.03.10. 08:39

bmw750i írta:

Mikor tárcsát cserélsz, a kerékagy felületét jó alaposan illik meg tisztítani, hogy tökéletesen felfeküdjön rajta a tárcsa. Nagyon nagy fékezés kárt is tehet új tárcsában is, ha nagyon elmelegíted, megvetemedhet az új is. A brembo-ra nem azt mondom, hogy rossz, de remélem te is tudod, hogy ahhoz a nevén kívül semmi köze nincs, amit 100 ezrekért lehet venni komplett több dugattyús féknyereggel ("tuning" fék).

Egy-két gyártónak (pl. ATE) lehet kapni magas széntartalmú tárcsáit, amelyek az ötvözet emelt széntartalmának köszönhetően jobban tolerálják a hirtelen, nagy intervallumban történő hőmérséklet-ingadozást, következésképpen nem szenvednek maradandó alakváltozást, tehát nem "melegszik el", s visszahűlést követően a keletkező vibráció nem üti szét az egész futóművet; mert ugyebár ez lehet a hosszútávú következmény.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: bmw750i

2015.03.10. 11:14

most jött meg németből az ate powerdisc meg a normál betét.a tárcsa német,a láng-nál olasz volt.a betét uyanúgy cseh mint a láng-nál.

2015.03.10. 11:27

atti523i írta:most jött meg németből az ate powerdisc meg a normál betét.a tárcsa német,a láng-nál olasz volt.a betét uyanúgy cseh mint a láng-nál.

Várjuk a tapasztalatokat :franko:

2015.03.10. 19:24

Sziasztok!

Az ABS mögötti egyik gumifékcső adta meg magát. "83.6000" jelölés van rajta,nem tudom,ez jelent-e valamit? (Ja! '96.10 havi a cső is és a kocsi is! :wink: )
Gyárit szeretnék venni hozzá,küldene valamelyikőtök egy linket,hogy pontosan mi a száma? Volt egy hivatkozás,ahova beütöttem a VIN-t és a kocsi minden részét mutatta,de most nem találom,nagyon hülye vagyok....
Kitől érdemes megrendelnem?

Köszi!

2015.03.10. 20:22

Az ABS mögötti egyik gumifékcső adta meg magát. "83.6000" jelölés van rajta,nem tudom,ez jelent-e valamit? (Ja! '96.10 havi a cső is és a kocsi is! :wink: )
Gyárit szeretnék venni hozzá,küldene valamelyikőtök egy linket,hogy pontosan mi a száma? Volt egy hivatkozás,ahova beütöttem a VIN-t és a kocsi minden részét mutatta,de most nem találom,nagyon hülye vagyok....

Köszi!

http://realoem.com/bmw/select.do

2015.03.10. 20:38

Köszönöm,de nem jövök rá,melyik alkatrész az!
Tennék be képet,de nem tudom,hogyan kell!

2015.03.10. 20:46

Az ABS mögötti egyik gumifékcső adta meg magát.

Ati megmondta.

2015.03.10. 21:00

novi68 írta: Tennék be képet,de nem tudom,hogyan kell!

GyiK:
"Megjeleníthetsz képeket a hozzászólásaidban. Azonban, ha az adminisztrátor engedélyezte a csatolmányok hozzáadását, akkor a képeket egyenesen a fórumra is feltöltheted. Ellenkező esetben a képeket egy publikus, mindenki által elérhető szerveren kell tárolnod, és onnan belinkelned – például: http://www.akarmi.hu/en-kepem.gif. (vagy kepfeltoltes.hu) Nem tudsz belinkelni képeket a saját gépedről (hacsak az nem érhető el kívülről is), azonosítást igénylő oldalakról (mint például freemail, gmail, yahoo postafiókok), jelszóval védett weblapokról stb. A képek megjelenítéséhez használd az [img] BBCode címkét."

A hozzászólás küldése ablakban formázás mező / kép beszúrása / kép címének bemásolása / insert és voalá...

2015.03.10. 21:04

SvidronyA írta:
bmw750i írta:

Egy-két gyártónak (pl. ATE) lehet kapni magas széntartalmú tárcsáit, amelyek az ötvözet emelt széntartalmának köszönhetően jobban tolerálják a hirtelen, nagy intervallumban történő hőmérséklet-ingadozást, következésképpen nem szenvednek maradandó alakváltozást, tehát nem "melegszik el", s visszahűlést követően a keletkező vibráció nem üti szét az egész futóművet; mert ugyebár ez lehet a hosszútávú következmény.

Én ezt nem értem!!!Mi az hogy nagy fékezéstől elvetemedik a tárcsa?Nem lenne szabad ilyennek előfordulnia nem?Nem azért van hogy megállítsa az autót?Kivétel ha racingelsz vele az nem ér!Az hogy túlmelegszik és megég a betét felülete az OK de hogy vetemedik a tárcsa???Nonszensz! :shock: Többször olvastam itt már erről de nem tudom feldolgozni?Off autóimmal gyári fékekkel racsingoltunk úgy hogy álló helyzetben dőlt a füst belőle mégsem volt semmi baja! :D Akkor a BMW miért? :cry: Ez szörnyű!

2015.03.10. 21:06

Köszi!

34321162616 a bal hátsóhoz menő,
34321162612 a jobb hátsóhoz menő cső cikkszáma.
A balos a 12-es ( vastagabb ), a jobbos a 10-es.(vékonyabb )

2015.03.10. 21:07

Tomi.i írta:
SvidronyA írta:
bmw750i írta:

Én ezt nem értem!!!Mi az hogy nagy fékezéstől elvetemedik a tárcsa?Nem lenne szabad ilyennek előfordulnia nem?Nem azért van hogy megállítsa az autót?Kivétel ha racingelsz vele az nem ér!Az hogy túlmelegszik és megég a betét felülete az OK de hogy vetemedik a tárcsa???Nonszensz! :shock: Többször olvastam itt már erről de nem tudom feldolgozni?Off autóimmal gyári fékekkel racsingoltunk úgy hogy álló helyzetben dőlt a füst belőle mégsem volt semmi baja! :D Akkor a BMW miért? :cry: Ez szörnyű!

Szerintem sokan azt nem tudják feldolgozni,hogy a futóművük nincs rendben,és a féktárcsával magyarázzák. :szerintem

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, jimbi525d
Értékelés: 9.52%
Hozzászólás küldése

VigLink badge