![]() |
2015.01.09. 10:56
morv írta:imi36 írta:
- Offtopic :
Csak nem ertem, hogy hogy jott ide a szelepfedel es a porlasztok. Ha nem ugyes, akkor sem kell a turbo leszerelesehez ezeket bolygatni.
Én levettem. Két dolog miatt.
1. Könnyezett a szelepfedél a vezérlés felől, egy füst alatt, azt is kicseréltem.
2. Gyakorlatlanságomból kifolyólag nem megy készségszinten a ki és beszerelés, mivel ez volt az első E39-en elvégzett turbócsere, amit véghezvittem, ezért, hogy rendesen hozzáférjek levettem, mea culpa.
Elnézést kérek, ha valakit félrevezettem, tudatlanságomból kifolyólag félreinformáltam, esetleg félreérthetően fogalmaztam, nem állt szándékomban.
Tudom miert vetted le, mar irtad korabban, hogy a szelepfedel tomitest is cserelted, ezert nem is erdeklodtem, hogy miert vetted le.szabo.dido írta:jól látjátok ,a nagy vita közepette féltem , hogy megfeletkeztek rolam
Nincs vita, csak korbe ertetlenkedunk
2015.01.09. 12:00
Gallaca írta:morv írta:imi36 írta:[offtopic]Csak nem ertem, hogy hogy jott ide a szelepfedel es a porlasztok. Ha nem ugyes, akkor sem kell a turbo leszerelesehez ezeket bolygatni.
Én levettem. Két dolog miatt.
1. Könnyezett a szelepfedél a vezérlés felől, egy füst alatt, azt is kicseréltem.
2. Gyakorlatlanságomból kifolyólag nem megy készségszinten a ki és beszerelés, mivel ez volt az első E39-en elvégzett turbócsere, amit véghezvittem, ezért, hogy rendesen hozzáférjek levettem, mea culpa.
Elnézést kérek, ha valakit félrevezettem, tudatlanságomból kifolyólag félreinformáltam, esetleg félreérthetően fogalmaztam, nem állt szándékomban.
Tudom miert vetted le, mar irtad korabban, hogy a szelepfedel tomitest is cserelted, ezert nem is erdeklodtem, hogy miert vetted le.szabo.dido írta:jól látjátok ,a nagy vita közepette féltem , hogy megfeletkeztek rolam
Nincs vita, csak korbe ertetlenkedunk
Akkor én pedig szítom a tüzet.Én felfelé veszem ki mindig a turbót. Ha leveszem róla a konvertert és a visszatérő olajcsövet, megemelem kicsit a motort, akkor ki lehet forgatni előre felfelé a csigát.

2015.01.16. 20:30
2015.01.16. 21:12
Szlacsi71 írta:Üdv Urak!
Tippekre lenne szükségem.
Az autóm, ha beindítva és egy helyben jár kis ideig, akkor elinduláskor csúnyán füstöl, de hamar kitisztul Egy szerelő ismerősöm szerint lehet a turbó tengely lóg egy kicsit és ott alapjáraton elcseppen az olaj és ez ég el elinduláskor.
Hasonló tapasztalat? Mi volt a hiba akkor? Az autó egy 2000-es 520D touring
Köszönöm
2015.01.19. 22:32
morv írta:Szlacsi71 írta:Üdv Urak!
Az autóm, ha beindítva és egy helyben jár kis ideig, akkor elinduláskor csúnyán füstöl, de hamar kitisztul Egy szerelő ismerősöm szerint lehet a turbó tengely lóg egy kicsit és ott alapjáraton elcseppen az olaj és ez ég el elinduláskor.
Köszönöm
A fust szine esetleg segit. Marmint az otletelesben.
2015.01.20. 01:14
Szlacsi71 írta:morv írta:Szlacsi71 írta:Üdv Urak!
Köszönöm
Az kékes színű!
2015.01.20. 01:38
Haminda írta:Szlacsi71 írta:morv írta:Szlacsi71 írta:Üdv Urak!
Köszönöm
Az kékes színű!
Ba dum tss...
2015.01.20. 02:05
kanyobence írta:Haminda írta:Szlacsi71 írta:morv írta:Szlacsi71 írta:Üdv Urak!
Köszönöm
Az kékes színű!
Ba dum tss...
Akkor roppantul gyanús, hogy a turbó a bajos. A tengely lógást viszonylag gyorsan tudod ellenőrizni, ellenőriztetni, szerelő, ha ért hozzá, 2-3 perc alatt leszedi a megfelelő dolgokat, hogy megnézhesse. Ha ki-be ill fel-le mozog a tengely, ne adj isten már koppan is, akkor az a ludas, érdemes a lapátokat is ellenőrizni. Itt jön a döntés, hogy felújítás, vagy új vagy bontott.
Ha nem csak indítás után füstöl, hanem padlógáznál is, akkor már a turbó az utolsókat pörgi.
2015.01.20. 14:23
morv írta:A kartergaz szuro mikor volt utoljara cserelve?
2015.01.20. 14:51
jlaci74 írta:morv írta:A kartergaz szuro mikor volt utoljara cserelve?
Jó tipp, ezzel szívatott egy frissen vásárolt 320d ezzel ...
Már turbo után telefonálgattam és a kartergáz szűrő csere megoldotta , ugyan ez volt a jelenség ...
( ... még van is egy megmaradt szettem eladó ... )
2015.01.20. 19:11
jlaci74 írta:morv írta:A kartergaz szuro mikor volt utoljara cserelve?
Jó tipp, ezzel szívatott egy frissen vásárolt 320d ...
Már turbo után telefonálgattam és a kartergáz szűrő csere megoldotta , ugyan ez volt a jelenség ...
2015.01.20. 19:16
2015.01.20. 19:37
2015.01.20. 21:41
Rjani530d írta:Faceliftes e46 320d-mnél vásárlás után nagyszervíz.
Kartergáz szűrőt is akartam cserélni, de nem betétes a belseje. Azt mondják, hogy ezt nem kell, mert valami más elven szűr!
Hallott már valaki ilyenről?
2015.01.21. 10:22
Rjani530d írta:Faceliftes e46 320d-mnél vásárlás után nagyszervíz.
Kartergáz szűrőt is akartam cserélni, de nem betétes a belseje. Azt mondják, hogy ezt nem kell, mert valami más elven szűr!
2015.01.21. 12:41
Padre540 írta:Rjani530d írta:Faceliftes e46 320d-mnél vásárlás után nagyszervíz.
Ez már nem szűr hanem lecsapat,tisztítani lehet.
Érdemes cserélni,mert a házban van a membrán.
2015.01.27. 20:31
morv írta:Padre540 írta:Rjani530d írta:Faceliftes e46 320d-mnél vásárlás után nagyszervíz.
Jogos, lecsapat es nem szur. Vortex rendszer. A vizbulveszikiazoxigent.
2015.01.27. 20:34
Vader-1 írta:morv írta:Padre540 írta:Rjani530d írta:Faceliftes e46 320d-mnél vásárlás után nagyszervíz.
Erdekes elv
2015.01.27. 22:21
Vader-1 írta:Vader-1 írta:morv írta:Padre540 írta:Rjani530d írta:Faceliftes e46 320d-mnél vásárlás után nagyszervíz.
Erdekes elv
megtalálod a neten
2015.01.27. 23:16
Szlacsi71 írta:jlaci74 írta:morv írta:A kartergaz szuro mikor volt utoljara cserelve?
Jó tipp, ezzel szívatott egy frissen vásárolt 320d ...
Köszi a tippeket. Egy éve van nálam a vas, én nem cseréltem az tuti.
Az előző tulaj a gondosak közé tartozott, de mivel a lánya használta (ment vele 10 év alatt 50ezer km-t-), szerintem ő sem cserélt.
Megkérdezem a srácot akihez hordom-egy próbát megér, ártani nem árt- aztán csere.