Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2014.11.02. 14:00

JozeffE34 írta:Hello!

Arra lennék kíváncsi, hogy sima difi, vagy sperr van a vas alatt. Alvázszám utolsó hét karakteréből kiderül ez esetleg, vagy nem? (nem látom a listán amúgy, de nem tudom, szerepel-e rajta egyáltalán, ha van benne). Szóval, az a kérdés, hogy tudnám kideríteni anélkül, hogy meg kéne emelni a vasat.
Előre is köszi!

Szia!Biztos hogy nincs.E39-be csak M5 alatt van (gyárilag).Na meg az Alpina,de az más tészta.

2014.11.02. 14:26

Köszönöm!

2014.11.02. 15:18

Arra lennék kíváncsi, hogy sima difi, vagy sperr van a vas alatt. Alvázszám utolsó hét karakteréből kiderül ez esetleg, vagy nem? (nem látom a listán amúgy, de nem tudom, szerepel-e rajta egyáltalán, ha van benne). Szóval, az a kérdés, hogy tudnám kideríteni anélkül, hogy meg kéne emelni a vasat.
Előre is köszi!

Ahogy írták csak M5, de a legegyszerűbb módszer az ellenőrzésre ha megemeled a hátulját, és kézzel megforgatod az egyik kereket. Ha a másik kerék ellenkező irányba forog akkor sima, ha azonos irányba akkor sperr.

Tapatalk

2014.11.02. 16:17

Sziasztok!
MID -hez valami magyar nyelvű leírása nincs valakinek? Vagy hol lehet letölteni?
Előre is köszi.
N

2014.11.02. 22:35

barbrady írta:

Előre is köszi!

Ahogy írták csak M5, de a legegyszerűbb módszer az ellenőrzésre ha megemeled a hátulját, és kézzel megforgatod az egyik kereket. Ha a másik kerék ellenkező irányba forog akkor sima, ha azonos irányba akkor sperr.

Tapatalk

Van egyszerűbb megoldás is.... :wink: Ahhoz meg sem kell emelni a hátulját......Elég egy padló gáz :drive :tilt
De amúgy nincs E39-be sajnos.Csak M5-be

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Schnitzer az itt látható tagok köszönték meg: 2 Haminda, kzolee
Értékelés: 9.52%

2014.11.02. 23:06

Utólagos sperrbetét létezik, Schmiedmannak is van, de nagyon kicsi rá az esély, hogy egy használtban csak úgy benne van.

Amúgy ha kérdezni, kell, hogy vajon van-e benne, az szerintem szükségtelenné teszi a létezését is.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: barbrady
Értékelés: 4.76%

2014.11.03. 21:27

Valóban nem szoktam állatkodni az autóval, csak hóban. Legalábbis az előddel ki szoktam menni játszani. Ez meg mióta megvan, még nem volt hó :) Amúgy a tél miatt kérdeztem, könnyebb vele mozogni. Az E34-em anno megtáltosodott tőle, nem volt vele gond a téli közlekedés :) .
Nem tudtam, hogy e39-nél csak az M5-ben volt meg az Alpinában...az E34-ből indultam ki, meg gondoltam, ha már gyári sportfutómű van alatta, akkor hátha sperr is. De ezek szerint nem.
kzolee írta:Utólagos sperrbetét létezik, Schmiedmannak is van, de nagyon kicsi rá az esély, hogy egy használtban csak úgy benne van.

Amúgy ha kérdezni, kell, hogy vajon van-e benne, az szerintem szükségtelenné teszi a létezését is.

2014.11.05. 08:49

Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, amihez lehet, hogy láma vagyok és én nem találtam meg.
Honnan tudom meg azt, hogy a motortér és az első dobbetét között milyen műanyag elemek voltak?
Nekem az autó sérült volt és természetesen ezek is repültek.

Az alap probléma:
Szabitól vásároltam dobbetét véget és az alsó motorburkolatot, majd aknára álláskor tapasztaltam, hogy bizony innen még néhány felfogatási pont (műanyag) hiányzik.

Szerintetek hol tudok ennek a legpontosabban utánanézni? Realoem-et néztem, de nem lettem okosabb szerintem.

Én erre az elemre gondolok. Ez talán a nyúlványra van felfogatva?
Kép

2014.11.05. 09:38

mobala írta:Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, amihez lehet, hogy láma vagyok és én nem találtam meg.
Honnan tudom meg azt, hogy a motortér és az első dobbetét között milyen műanyag elemek voltak?
Nekem az autó sérült volt és természetesen ezek is repültek.

Az alap probléma:
Szabitól vásároltam dobbetét véget és az alsó motorburkolatot, majd aknára álláskor tapasztaltam, hogy bizony innen még néhány felfogatási pont (műanyag) hiányzik.

Szerintetek hol tudok ennek a legpontosabban utánanézni? Realoem-et néztem, de nem lettem okosabb szerintem.

Én erre az elemre gondolok. Ez talán a nyúlványra van felfogatva?
Kép

Realoemben nézz utána legpontosabban, csak arra figyelj, hogy a saját autód keresd ki belőle, mert ez nagyon nem annak az ábrája. Nagyjából úgy néz ki, és igen, a nyúlványra van felfogatva, és minimum 3-3 műanyag alkatrész van oldalanként. De Szabitól megkérdezed, szerintem Ő is tudja, és adni is tud olyanokat.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: mobala

2014.11.06. 11:31

sziasztok.
Nekem olyan kérdésem lenne hogy ha nem dönthető a hátsó ülésem, és amire cserélném az dönthető,de nem szeretnél használni ezt a funkcióját,hanem fixre berakni,az nagy meló?
Előre köszönöm

2014.11.06. 11:35

Budapest88 írta:sziasztok.
Nekem olyan kérdésem lenne hogy ha nem dönthető a hátsó ülésem, és amire cserélném az dönthető,de nem szeretnél használni ezt a funkcióját,hanem fixre berakni,az nagy meló?
Előre köszönöm

Jól értem? Beszerelnél dönthető ülést, amit nem szeretnél használni? Nem szeretnéd döntögetni?
( akkor nem hajtod le....ennyi )

2014.11.06. 11:40

Előre köszönöm

Ne haragudj, de nem értem: most az ülésed nem dönthető, és dönthetőre akarod cserélni úgy hogy nem akarod dönteni? :roll:
Továbbá az, hogy sedan vagy touring, jelenleg az sem eldönthető... :)

2014.11.06. 13:20

Zo78 írta:
Előre köszönöm

Ne haragudj, de nem értem: most az ülésed nem dönthető, és dönthetőre akarod cserélni úgy hogy nem akarod dönteni? :roll:
Továbbá az, hogy sedan vagy touring, jelenleg az sem eldönthető... :)

(( a kolléga adatlapján ott van, hogy sedan ))

2014.11.06. 13:39

leslie írta:(( a kolléga adatlapján ott van, hogy sedan ))

...most már... :)

2014.11.06. 14:09

leslie írta:
Előre köszönöm

Jól értem? Beszerelnél dönthető ülést, amit nem szeretnél használni? Nem szeretnéd döntögetni?

Igen,de akkor mi fogja fogni?Vagy fel kell hegeszteni a füleket (ami az eredetileg dönthetőbe ott van)vagy "lóg" a levegőbe.
És a kis két oldalsó háromszög se fog stimmelni. :roll:

2014.11.06. 14:33

Üdv!

Alapszervizzel kapcsolatban (olaj, olajszűrő, levegőszűrő stb.) lenne valakinek ötlete, hogy honnan lehetne jó minőségben és jó áron ezekhez a cuccokhoz hozzájutni?

Köszi

2014.11.06. 16:37

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, nem tudom már cserélt-e valaki ajtót, gondolom biztos. Nekem egy 2002-es évjáratú e39 touringom van és a jobb első ajtóm cserés nem tudom hogy a facelift előtti ajtó az megegyezik-e az enyémmel vagy volt valami változtatás az első ajtónál is? Azt tudom hogy a hátsó ajtónak az ablakemelő motorja más lett, de vajon az első ugyanolyan-e? Ha valaki cserélt már így ajtót akkor kérlek írjatok valami tapasztalatot!
Köszi!

2014.11.06. 16:57

Johny540 írta:
leslie írta:
Előre köszönöm

Igen,de akkor mi fogja fogni?Vagy fel kell hegeszteni a füleket (ami az eredetileg dönthetőbe ott van)vagy "lóg" a levegőbe.
És a kis két oldalsó háromszög se fog stimmelni. :roll:

Koszonom a valaszokat.
Csak azert kerdes ez mert vegre talaltam egy jo ulesszettet de az sajnos dontheto,es mivel nem is talalok masikat ebbol az alcantarabol,ezert remenykedtem h egyszerubben belehet rakni,de akkor ez lehet bukta:/

2014.11.06. 17:09

colti82 írta:Üdv!

Alapszervizzel kapcsolatban (olaj, olajszűrő, levegőszűrő stb.) lenne valakinek ötlete, hogy honnan lehetne jó minőségben és jó áron ezekhez a cuccokhoz hozzájutni?

Köszi

Természetesen van ötlet. Jlaci klubtársat keresd! Megbízható és olcsó.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74

2014.11.06. 17:15

Szervusztok,
Keresek E39 Touring hátsóajtón lévő, felnyíló jó állapotú üveget kompletten zárszerkezettel.
Üdv: luigi
Hozzászólás küldése

VigLink badge