Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.09.24. 20:25

Sziasztok!

Nem biztos, hogy ez a megfelelő téma, de talán ez áll a legközelebb a problémámhoz. Valahogy sikerült elnyomkodnom a Bc-t és átállítottam Celsiusról Fahrenheit-re a BC-n és a klímán a mértékegységet. Nem tudjátok, hogy hogy lehetne ezt esetleg visszaállítani?
Egy kis board-os faceliftes 525i-ről lenne szó. Előre is köszönöm.

2014.09.24. 21:04

Timpappa írta:Sziasztok!

Nem biztos, hogy ez a megfelelő téma, de talán ez áll a legközelebb a problémámhoz. Valahogy sikerült elnyomkodnom a Bc-t és átállítottam Celsiusról Fahrenheit-re a BC-n és a klímán a mértékegységet. Nem tudjátok, hogy hogy lehetne ezt esetleg visszaállítani?
Valahol volt már írva. Talán km reset nyomva tart és a gyújtást rákapcsolod.

2014.09.24. 21:45

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy ha egy kicsit gyorsabban szeretnék elindulni, vagy menet közben lepadlózom, hátulról olyan hang jön, mintha valaki kalapáccsal ütné az autó alját. Egy e39 530i ről van szó.
Valakinek valami tipp? Kérlek csak ne azt írjátok, hogy ne nyomjam neki :D :D :D

2014.09.25. 00:05

lakoadam írta:Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy ha egy kicsit gyorsabban szeretnék elindulni, vagy menet közben lepadlózom, hátulról olyan hang jön, mintha valaki kalapáccsal ütné az autó alját. Egy e39 530i ről van szó.
Valakinek valami tipp? Kérlek csak ne azt írjátok, hogy ne nyomjam neki :D :D :D

Kardánt nézném végig.

2014.09.25. 09:29

Miből gondoltad, hogy a "hiba és megoldás" topik áll a legközelebb a problémádhoz? Nem igazán látom a MEGOLDÁST a hozzászólásodban, csak a HIBÁT.
Talán a "Kérdések-válaszok E39-ről?" jobb választás lett volna...

2014.09.25. 09:41

Jerry írta:

Miből gondoltad, hogy a "hiba és megoldás" topik áll a legközelebb a problémádhoz? Nem igazán látom a MEGOLDÁST a hozzászólásodban, csak a HIBÁT.

Én meg csak KÉRDÉST látok, VÁLASZT nem :D
Igaz HIBÁT sem :)
De ettől még a moderátor úrnak igaza van, tényleg jobb helye lett volna ott.

2014.09.25. 12:03

Jerry írta:

Majd legközelebb jobban odafigyelek a téma választásra....

2014.09.25. 13:42

Sziasztok az lenne a gondom hogy folyamatosan világit a jobbos fényszóróm valószínű hogy lcm modullal van a gond kellene bele nekem 1 végfok aminek ez a azonosítója (BTS426L1) honnan tudnék szerezni ilyet vagy esetleg amivel pótolni tudnám

2014.09.25. 13:48

gepallat55 írta:Sziasztok az lenne a gondom hogy folyamatosan világit a jobbos fényszóróm valószínű hogy lcm modullal van a gond kellene bele nekem 1 végfok aminek ez a azonosítója (BTS426L1) honnan tudnék szerezni ilyet vagy esetleg amivel pótolni tudnám

Van aki vissza tudja állítani alapra, a bekapcsolásokat számolja és egy bizonyos érték után letilt. Ez a szám BTS426L1 meg igazából nem árul el semmit.

2014.09.25. 15:14

gepallat55 írta:Sziasztok az lenne a gondom hogy folyamatosan világit a jobbos fényszóróm valószínű hogy lcm modullal van a gond kellene bele nekem 1 végfok aminek ez a azonosítója (BTS426L1) honnan tudnék szerezni ilyet vagy esetleg amivel pótolni tudnám

Oldal közepe nagyjából:
viewtopic.php?f=1&t=153&start=375

Itt meg is lehet rendelni:
http://www.alkatreszbolt.hu/tranzisztor ... 2a-32.html

2014.09.25. 20:37

Hello.
Az elektromos topikba írt gond megoldva.
Ugye néha nem indított a kocsi. Cseréltem gyújtáskapcsolót,de pár nap múlva megint nem. :shock:
Aztán kicseréltük az önindítóban a keféket,hát elég rövidkék voltak, és láss csodát azóta indít és sokkal gyorsabban is teker.
Ennek már kettő hete,úgyhogy valószínű az volt a hiba. :franko:

2014.09.26. 08:49

lakoadam írta:Sziasztok!

szia

100%-ig a kardánfelfüggesztő lesz az
nálam is ugyanez volt a ludas kb. 2 hete cseréltem
nem a csapágy része hanem az még gumiba van öntve és az már elszakadt ezért tud hozzáverődni a dolgokhoz
sürgősen cseréld ki mert ha teljesen elszakad az a gumis rész nagyon durván fogják "kalapáccsal ütni a kocsid alját" :lol: :lol:

2014.09.27. 11:32

Szevasztok !

Kerestem a topicban, de nem találtam rá választ ,hogy mi lehet a gond.
A problémám az ,hogy a km óra akadozva működik pl,ha 90-el megyek és lelassítok 80-ig akkor 85-nél vagy az alatt ugrik vissza a mutató 80-ra ,ez csak egy pl volt de ez történik lefele meg felfelé is. Kicsit zavaró mert kb 10 km/h-kat csal mindig mielőtt elindulna. Amúgy az egész panelen minden problémamentesen működik ezen kívül.
Mi lehet a baj? Orvosolható?

2014.09.27. 16:06

rytsye írta:Szevasztok !

Kerestem a topicban, de nem találtam rá választ ,hogy mi lehet a gond.
A problémám az ,hogy a km óra akadozva működik pl,ha 90-el megyek és lelassítok 80-ig akkor 85-nél vagy az alatt ugrik vissza a mutató 80-ra ,ez csak egy pl volt de ez történik lefele meg felfelé is. Kicsit zavaró mert kb 10 km/h-kat csal mindig mielőtt elindulna. Amúgy az egész panelen minden problémamentesen működik ezen kívül.
Mi lehet a baj? Orvosolható?

Szia!
Nekem is ugyanez a gondom van. Korábban volt még asc+abs hiba jelzés is. Erre a 2 hibára olvastam valahol, hogy kerékcsapágy elveszti a mágnesességét és ez okozhatja a km óra akadást , illetve az asc+abs hibát.
Leszedtem, a jeladót, és helyre állt az asc+abs hibám, de a km óra akadás megmaradt. Azóta nem is foglalkoztam vele, mindig van valamilyen komolyabb gond... :D
De ha véletlenül rájössz, hogy mi okozza a hibát oszd meg velem kérlek.
Köszi.

2014.09.28. 16:08

Sziasztok Urak!

Nem jártam még így, gondoltam megosztom veletek, normális jelenség-e, vagy sem.

2 hónapja van nálam az autó (1996, e39 528IA). Ma lettem arra figyelmes, hogy a hosszbordás szíjam széle foszlik. Nem tudom mikor volt cserélve, mivel én nem cseréltem mióta nálam van. Gondolom régóta nem volt cserélve, így hát el van már öregedve. A kérdésem az lenne, hogy normális, hogy az elhasználódás miatt a szélénél kezd el foszlani?? Vagy az valami rendellenességre utal?

2014.09.28. 16:55

Rolly írta:Sziasztok Urak!

2 hónapja van nálam az autó (1996, e39 528IA). Ma lettem arra figyelmes, hogy a hosszbordás szíjam széle foszlik. Nem tudom mikor volt cserélve, mivel én nem cseréltem mióta nálam van. Gondolom régóta nem volt cserélve, így hát el van már öregedve. A kérdésem az lenne, hogy normális, hogy az elhasználódás miatt a szélénél kezd el foszlani?? Vagy az valami rendellenességre utal?

Pl. a tárcsa hibájára. Nézz bele, vizsgád. Ha nem üt akkor tegyél fel másik szíjat és vizsgáld meg időnként.
Nem egy veszedelmes összeg.

2014.09.28. 17:22

Imco írta:
Rolly írta:Sziasztok Urak!

Pl. a tárcsa hibájára. Nézz bele, vizsgád. Ha nem üt akkor tegyél fel másik szíjat és vizsgáld meg időnként.
Nem egy veszedelmes összeg.

Szíjtárcsa?

2014.09.28. 17:34

Szíjfeszítő görgő húzhatja félre. Főtengely szíjtárcs halála benzinesben? Szerintem nem túl gyakori. Nem dízel!

2014.09.28. 17:36

Rolly írta:
Szíjtárcsa?

A kuplungtárcsán nincs szíj! :D

Ezt vizsgáld!

Kép

2014.09.29. 15:58

Sziasztok!

Olvasgattam itt a fórumon még tavaly, mert a Győr-Sopron szakaszon egyszer csak elkezdett világítani az ABS és ASC lámpa. Nem nagyon örültem... Aztán, mire vittem volna szakorvoshoz meggyógyult. Aztán most, hogy kellene műszakira vinni megint előjött, kb egy évre rá, de most makacsul ott van. A helyi szakinak nincs E39-es feje a gépéhez...

Van valakinek Sopron környékén olvasója?

Köszi

Norbi
Hozzászólás küldése

VigLink badge