Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fűtés-hűtés

2014.08.06. 22:07

csiatt írta:
jlaci74 írta:
csiatt írta:Ez az enyémnek a cikkszáma, de ilyet nem is találok a szerelési listán:
6 920 725
Hogy tudnám megnézni az ezzel kompatibilisek cikkszámát?

Nem lenne egyszerűbb rendelni egy újat valakitől aki ért hozzá...?

Azért próbálkoztam, mert ismerős szólt, hogy van téves rendelés miatt egy a polcon (de az hosszú cikkszámmal van ellátva), nekem meg a rövidebb szám van ráírva (6 920 725), és ezt akartam összehasonlítani. Ha az övé jó, akkor nyílván megoldott a helyzetem. De szombaton elutazok, és próbálgatni nincs időm, tesztelgetni, hogy megfelelően működik-e.
Nyílván ha nem jó, akkor veszek innen a fórumról (újat vagy bontottat, még meglátom).

Amúgy mi a különbség a fémházas kevesebb de hosszabb és a fekete műanyag házas rövidebb tüskékkel rendelkező süni között? Ezek plug-and play? Melyik a jobb?

2014.08.06. 23:22

csiatt írta:
csiatt írta:
jlaci74 írta:
csiatt írta:Ez az enyémnek a cikkszáma, de ilyet nem is találok a szerelési listán:
6 920 725
Hogy tudnám megnézni az ezzel kompatibilisek cikkszámát?

Nem lenne egyszerűbb rendelni egy újat valakitől aki ért hozzá...?

Azért próbálkoztam, mert ismerős szólt, hogy van téves rendelés miatt egy a polcon (de az hosszú cikkszámmal van ellátva), nekem meg a rövidebb szám van ráírva (6 920 725), és ezt akartam összehasonlítani. Ha az övé jó, akkor nyílván megoldott a helyzetem. De szombaton elutazok, és próbálgatni nincs időm, tesztelgetni, hogy megfelelően működik-e.
Nyílván ha nem jó, akkor veszek innen a fórumról (újat vagy bontottat, még meglátom).

Amúgy mi a különbség a fémházas kevesebb de hosszabb és a fekete műanyag házas rövidebb tüskékkel rendelkező süni között? Ezek plug-and play? Melyik a jobb?

Rövidebb sűrű tüskés az újabb, elvileg jobb.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: csiatt
Értékelés: 4.76%

2014.08.07. 06:28

Amúgy plug&play, én is egyo régit cseréltem új változatra.

TapaTalk4: NexusHD2

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2014.08.14. 12:41

Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy ha a fűtést/hűtést akarom indítani, egyszerűen nem indul.
Ha a klíma be van kapcsolva, és ráadom a ventit a kis led jelzi, hogy megy a klíma, vagy ha kikapcsolom a ventit elalszik, de maga a levegő nem indul el.
Előtte volt olyan, hogy szarul bikázhatták be, és az egész ABS tömböm elment, azt cseréltem és kb jó lett az a része ( az asc még világít), szóval mi lehet a baja szegénykémnek?
Köszönöm, szép napot!

2014.08.14. 16:11

Pitbull írta:Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy ha a fűtést/hűtést akarom indítani, egyszerűen nem indul.
Ha a klíma be van kapcsolva, és ráadom a ventit a kis led jelzi, hogy megy a klíma, vagy ha kikapcsolom a ventit elalszik, de maga a levegő nem indul el.
Előtte volt olyan, hogy szarul bikázhatták be, és az egész ABS tömböm elment, azt cseréltem és kb jó lett az a része ( az asc még világít), szóval mi lehet a baja szegénykémnek?
Köszönöm, szép napot!

Bizti,Süni,ventilátor,vezérlőpanel kb ilyen sorrendben.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: Pitbull

2014.09.09. 11:09

Sziasztok!

Vasárnap éjszaka jöttem haza a Mátrából, külső hőmérséklet 20fok.
Bekapcsolom a fűtést 25 fokra.
A víz hőmérő mutató telibe középen ahogy kell és hideg levegő jön a kiömlőkből.
Feltoltam a fűtést 32 fokra. Lábnál meleg levegő jött végre, középen viszont hideg.
Egy hibát vétettem, hogy a felső kiömlőket nem néztem meg, hogy ott milyen levegőt fújt.

Mi lehet a baj?

Köszönöm

2014.09.09. 11:28

Cxgrav írta:Sziasztok!
Feltoltam a fűtést 32 fokra. Lábnál meleg levegő jött végre, középen viszont hideg.
Egy hibát vétettem, hogy a felső kiömlőket nem néztem meg, hogy ott milyen levegőt fújt.
Mi lehet a baj?
Köszönöm

A középső légbeömlő rostélynál meleg levegőre (piros) állítottad?
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: Padre540

2014.09.12. 22:58

PeterE39 írta:
Cxgrav írta:Sziasztok!
Mi lehet a baj?
Köszönöm

A középső légbeömlő rostélynál meleg levegőre (piros) állítottad?
Kép

Köszönöm, úgy néz ki valóban ez volt a probléma.

2014.09.15. 19:37

Sziasztok!
Arra keresném a megoldást, hogy a kartámaszból hátra fele csak a hideg levegő jön... ami eddig meg volt:.
1. Elem kiszerelése természetesen elektronikus a csatija nem volt bedugva...
2. Kartámasz szétszed, egészen a fűtés tömbig, csatlakozó sehol
3. szerintem egy 7-es ből lett kiszerelve, és arra gyanakszom, hogy a fűtéstömbben szorulhat az egyik terelő.
'97-s Facelift-es 525TDS
előre is köszönöm a segítséget!

2014.09.15. 19:56

Bakker 525TDS írta:Sziasztok!
Arra keresném a megoldást, hogy a kartámaszból hátra fele csak a hideg levegő jön... ami eddig meg volt:.
3. szerintem egy 7-es ből lett kiszerelve, és arra gyanakszom, hogy a fűtéstömbben szorulhat az egyik terelő.
'97-s Facelift-es 525TDS

97-ben aligha lehetett még facelift. TDS-ből meg pláne nem gyártottak olyat.
Biztos hogy tudott valaha meleget is fújni? A mieink csak hideget nyomnak. Az tud meleget is, amelyiknek van kék-piros pöttye.

2014.09.15. 20:11

Onnan gondolom, hogy fújhatott meleget is mert előfordult, hogy autómatán nem nyitott ki középen rendesen a terelő és az anyóson nyomta rendesen a meleget erősen a vezetőn semmi csak immel ámmal, aztán váltottam közép fújásra és rendbe jött minden de volt olyan hogy az anyóson okádta a meleget lábnál, nálam meg kellemes hideget nyomott, aztán kapcsolgattam fel-közép-le és rendbe jött, a fecelift-et onnan veszem mert a lökhárítók stimmelnek, angel eye xenonnal is stimmel, tolatóradar is stimmel, akkor ezek szerint sokat költött rá az előző tulaj :D

2014.09.15. 20:12

Jerry írta:
Bakker 525TDS írta:Sziasztok!
'97-s Facelift-es 525TDS

97-ben aligha lehetett még facelift. TDS-ből meg pláne nem gyártottak olyat.
Biztos hogy tudott valaha meleget is fújni? A mieink csak hideget nyomnak. Az tud meleget is, amelyiknek van kék-piros pöttye.

Ha mar igy szobakerult...ez mitol van, h van benne vagy sincs???
Nekem Fl elotti es va...de lattam olyan Fl-et amiben nem vottt..., meg is lepodtem, h itt mierten nincsen csati mint nalam...ez extra volt???...
Mert az nagyon durca...

2014.09.15. 20:18

Az enyémben hátul a variációk mint elöl:. hideg-meleg, nyit-zár és csati, de meleg az istenért nem jön belőle

2014.09.15. 20:35

Bakker 525TDS írta:Az enyémben hátul a variációk mint elöl:. hideg-meleg, nyit-zár és csati, de meleg az istenért nem jön belőle

Lehet utólag rakták bele azt a rácsot.
Efer klubtárs megcsinálta kell hozzá egy szervomotor a fűtésbokszhoz meg be kell kötni azt a csatit is.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: Bakker 525TDS

2014.09.15. 20:42

Köszönöm a segítséget!
Asszem akkor a hátsó utasok csak lábnál fognak melegedni :D

2014.09.17. 20:29

Sziasztok!

Tegnap vettem észre eme furcsa jelenséget. Digitklíma automatán bekapcs 22 fokon, észre vettem, hogy kicsit melegebb van a kelleténél, azaz nem tartja a 22 fokot, próbáltam fentebb nyomni a venti sebességét de a fordulat nem reagált. Érezni lehetett, hogy működik a klíma csak a venti nem nyomja be a levegőt. Eljátszottam ezt fűtve is, és ugyanez. Kikapcsoltam egy jó negyedórára majd bekapcs, és működött. Ezt eljátszotta ma vagy 3x velem. Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel???

1996-os e39 528IA

2014.09.17. 22:59

Rolly írta:Sziasztok!

Tegnap vettem észre eme furcsa jelenséget. Digitklíma automatán bekapcs 22 fokon, észre vettem, hogy kicsit melegebb van a kelleténél, azaz nem tartja a 22 fokot, próbáltam fentebb nyomni a venti sebességét de a fordulat nem reagált. Érezni lehetett, hogy működik a klíma csak a venti nem nyomja be a levegőt. Eljátszottam ezt fűtve is, és ugyanez. Kikapcsoltam egy jó negyedórára majd bekapcs, és működött. Ezt eljátszotta ma vagy 3x velem. Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel???

1996-os e39 528IA

Látom mindennap észreveszed...
Nem volt kielégítő a kapott válasz?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.09.18. 11:36

ehhez hasonló nekem is volt, automatáról át kell valami másra kapcsolni le fel vagy szembe... ezek már koros autók néha be szoktak ragadni a terelők a fűtéstömbben. legalább is ez a tapasztalatom, mert automatán amikor ide oda váltogatva fújja a levegőt megszorul... és nem sokan szeretik szétkapni a fél műszerfalat, hogy kicsit "beolajozd" köztük vagyok én is :roll:

2014.09.24. 14:11

Hello

van egy 525D-m olyan kérdésem lenne hogy mennyi idő alatt kell elérnie a üzemi hőfokot a kocsinak ? reggel most hűvösebb volt az idő 8 fok körül és szerintem lassan érte el az üzemi hőfokot 6-10 km menetem az kocsival amire beállt középre viszont ahogy elhagyta a kis kék mezőt langyoskát kezdet nyomni ez így megfelelő ? ilyen lassan áll be a hőfok Köszönöm a válaszokat :)

2014.09.24. 15:03

FeGyEnC írta:Hello

van egy 525D-m olyan kérdésem lenne hogy mennyi idő alatt kell elérnie a üzemi hőfokot a kocsinak ? reggel most hűvösebb volt az idő 8 fok körül és szerintem lassan érte el az üzemi hőfokot 6-10 km menetem az kocsival amire beállt középre viszont ahogy elhagyta a kis kék mezőt langyoskát kezdet nyomni ez így megfelelő ? ilyen lassan áll be a hőfok Köszönöm a válaszokat :)

Attól is függ, hogy telik az a 6-10km. Sztem a hűtőbe vezető csövet nézd meg pár km után
Hozzászólás küldése

VigLink badge