Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Üzemanyag fogyasztás.

2014.04.05. 07:53

Taxi969 írta:Sziasztok!

2000.11. havi, 520i, 505 km Körmend-Budapest-Körmend: 7,2 l átlag. :)
Körmend-Budapest 235 km, 8-as főút/autóút, 90-120 km/h, (6,9 l)
Budapest 35 km, XX. ker.-Construma-XX. ker + kis városnézés, (felment 7,7 l-ig)
Budapest-Körmend 235 km, 8-as út.
üdv.:

Az aláírásodban a megoldás! :lol: :wink:

2014.04.06. 14:20

hojo456 írta:
PeterE39 írta:
hojo456 írta:
PeterE39 írta:
hojo456 írta:Sziasztok!
Pár hónapja vettem a gépet. 96' E39 528i manuális. Utóbbi időben csak városban /Bp./ használtam.
Átlagos vezetés 1500-2000 ford. 12l/100km. Kicsit soknak találom. Semmi hibát nem észlelni.
Elképzelhető ez a fogyasztás?

Egyátalán nem sok. Ha automata lenne, akkor még több lenne.

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

Valóban lehetne több is akkor. Dieselnél más a helyzet? Az egyik kollégámnak 01' E39 530d automata van. 7l körül mozog a fogyija.

Akkor az nem városi fogyi, hanem vegyes, kevés várossal.
Bp-n 9-10 körül fogyaszt egy 30d emlékeim szerint.

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

Igen lehetséges a vegyes használat. Minden nap Dunakesziről jár be dolgozni a XIII-ba a Béke-térig.

Nekem 528 IA van.
Próbálok keveset járni a városba, így kb. 1/3 a város a többi az agglomerációba való ki/be jutás. Compi szerint 11,7l a fogyi stabilan. Ha lenullázom akkor először 10- alatt van, azután ha bemegyek párszor a városba beáll a 11,7 és onnan nem mozdul. Ja és Solymár-Bp. XI. ker vonalon mozgok.

Szóval nem annyira sok az a 12l. :)

Gorcsev

2014.04.07. 17:31

megcsináltuk a nagyszervizt a gépsárkányon és a fogyim városban lement bő 1 litert, kint maradt ugyan annyi... :D konkrétan nem vágom mi volt a hunyó, cserélve lett gyertya bosch lett betéve, előtte ngk volt, olaj eddíg nem tudom mi volt de nem ette :? most valvoline maxlife 5w 40 ment bele , ezt sem eszi :wink: új benzinszűrőt kapott, meg fent ami a benzinszűrőtől megy a szivócsőbe vákumcső(nemtommé) a gumi része fent a fém után szana szét volt repedezve kicseréltük, ha már ott matattunk átnéztük, a harmonika gumicső a légtömegmérő után ki volt repedve falsot szippantott, azt is megoldottuk, meg leszedtük azt a müanyag kis doboz szerű vackot ami a légszűrőházon van allul a likat meg befenekeltük..
az öszhatás, harap, (eddíg is harapott mondjuk) fordulaton kicsit szebb hang, (mármint még szebb eddíg is szép volt :mrgreen: ) kevesebb fogyasztás ..... melóbajáráskor kb napi 2x 12 km, pár lámpa, körforgalom, dugó nélkül...a vízhőfok mutató kb féluton áll be függőlegesre, átlagos tempoval, nem szutymorgós de nem is tolom neki így most kb 9,5-10,5 525i automata

2014.04.07. 19:35

Fido írta:fent ami a benzinszűrőtől megy a szivócsőbe vákumcső(nemtommé) a gumi része fent a fém után szana szét volt repedezve

dettó nekem is...
Fido írta:a harmonika gumicső a légtömegmérő után ki volt repedve falsot szippantott,

a picit több fogyasztást akár ez is okozhatta... :roll:
Fido írta: leszedtük azt a müanyag kis doboz szerű vackot ami a légszűrőházon van allul a likat meg befenekeltük..

nem t'om egyre gondolunk-e, de az doboz szerű vacak nem a resonator volt véletlenül? :shock: Az eltávolítását javasolta valaki, vagy csak úgy jött az ötlet? Mondjuk a nevéből ítélve (hangtompító) egyéb létfontosságú funkciót aligha lát el? (kivéve, ha tévedek... :) )

2014.04.07. 21:49

nem t'om egyre gondolunk-e, de az doboz szerű vacak nem a resonator volt véletlenül? :shock: Az eltávolítását javasolta valaki, vagy csak úgy jött az ötlet? Mondjuk a nevéből ítélve (hangtompító) egyéb létfontosságú funkciót aligha lát el? (kivéve, ha tévedek... :)

dede azaz :roker: a szerelő haverom is azt mondta valami hangtompító, végül is én tettem vissza a légszűrőházat, és útban volt, ránézésre semmi komoly funkciója nem látszott rá is kérdeztem kell e az nekünk oda, erre mondta a srác hogy nyugodtan lekaphatom csak a cső helyét le kell blindelni, ha nincs kicsit hangosabb az autó de nem hangos,sőt inkább szebb hangja van, amúgy csak fordulaton hallatszik, nyugis autókázásnál nem hallani különbséget... igy sem marad sokáig, érik neki a direktszűrő :mrgreen: szeretek vele bütykörészni, én vagyok az inas :facepalm:

2014.04.08. 11:33

Fido írta:végül is én tettem vissza a légszűrőházat, és útban volt,

Ja, a múltkor én is matattam kicsit a fojtószelep körül, de a pollenszűrő ház kicsit útban volt, gondoltam nem kell az oda... :mrgreen: :nyelves:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, Fido
Értékelés: 9.52%

2014.04.08. 14:15

Zo78 írta:
Fido írta:végül is én tettem vissza a légszűrőházat, és útban volt,

Ja, a múltkor én is matattam kicsit a fojtószelep körül, de a pollenszűrő ház kicsit útban volt, gondoltam nem kell az oda... :mrgreen: :nyelves:

khmmm nem is rossz ötlet.... enyém jobbkormányos, többnyire egyedül vezetek, bal pollenszűrőház leugrana, a nagy lukat valamivel betömném, kis súly megint kimenne a vasból , csökkenne a fogyi ....... :franko: :mrgreen: :doglotlo:

2014.04.12. 08:57

Lakott területen kívül 70-80-al haladva 11-12 L.

Terepen 20 körül, de inkább felette 25-30 között, ha be kell kapcsolni mindent és nyomni neki, de:

volt egy kis eső a héten az egyik erdőn, mezőn (útépítés), X3-Navarra-Pajero sehol nincsenek, a nyomomba sem léphetnek a terepen.

Lada Niva 1.6 xi, 1988. :hangos: :doglotlo: :nyelves:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Oroszlan az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2014.07.08. 12:20

EXTRÉM SÜRGŐS!!!

Szép napot egy olyan hatalmas kérdésem van felétek még pedig autóvásárlás ügyben és érdeklődnék városi futkozásra szeretnék egy igen megbízható dieselt és ez a két kategória jhet szóba e39 vagy e46 az utóbbiról nagyok sok jót hallok-hallottam! Ma megyek megnézni egy behozott e39-est mégpedig ezt http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/320 ... ek-8071127 de előéletről nem igen tudnak mesélni. Nagyon megköszönöm a segítséget!! :D

Rossz helyre írtam!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁ :facepalm:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tökmöc 2014.07.08. 12:36-kor.

2014.07.08. 12:35

tökmöc írta:Ma megyek megnézni egy behozott e39-est mégpedig ezt http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/320 ... ek-8071127 de előéletről nem igen tudnak mesélni. Nagyon megköszönöm a segítséget!! :D

Ez egy E46-os.
Nehogy már az elején félrevezessenek! :D

2014.07.08. 12:38

Jerry írta:
tökmöc írta:Ma megyek megnézni egy behozott e39-est mégpedig ezt http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/320 ... ek-8071127 de előéletről nem igen tudnak mesélni. Nagyon megköszönöm a segítséget!! :D

Ez egy E46-os.

Várjál mert ortális vihar volt itt és közben irtam előszőr is nem ide akartam írni és a tipusokat is elírtam :oops: millió elnézést!!!! :kalapács

2014.07.08. 19:46

tökmöc írta:
Jerry írta:

Ez egy E46-os.

Várjál mert ortális vihar volt itt és közben irtam előszőr is nem ide akartam írni és a tipusokat is elírtam :oops: millió elnézést!!!! :kalapács

Ha a testmagasságod engedi, akkor E46, frissebb technika azért, mint a 39.

20d kéziváltóval szerintem jó párosítás.

2014.07.08. 20:09

kzolee írta:
tökmöc írta:
Jerry írta:

Ez egy E46-os.

173cm magas vagyok a szélességet nem tudom kiírni na jó pocak nem unatkozik!! :D Ma voltunk megnézni Kecskeméten hát a fotok sokat változtak az idő során mert a képeken kitűnő de élőben nem is alkudoztam annyira elment a kedvem! Nagyából ismerem az E46 -ot csak megbizhatóság miatt érdeklődök.

2014.07.08. 22:47

tökmöc írta:
kzolee írta:
tökmöc írta:
Jerry írta:

Ez egy E46-os.

173cm magas vagyok a szélességet nem tudom kiírni na jó pocak nem unatkozik!! :D Ma voltunk megnézni Kecskeméten hát a fotok sokat változtak az idő során mert a képeken kitűnő de élőben nem is alkudoztam annyira elment a kedvem! Nagyából ismerem az E46 -ot csak megbizhatóság miatt érdeklődök.

Alapból jó az e46, de a használtautó lutri, ha kifogsz egy jót örülsz majd neki, de ha belenyulsz egy leéltbe akkor szopóroller lehet az is , mint a 39...
A frissen behozott kereskedős kocsikat kerüld...

2014.07.08. 23:38

Kedves Jlaci74!!!

Én is így vagyok ahogy írtad de a használt autók 98% behozott "vagyis a 320d" és jelenleg egy autót is be kéne beszámoltatni nyugi nem az X5 -öt :D. Van jelenleg 2 megbízható autó de sajna az egyik külföldön dolgozik és ki tudja mikor tudná nekem eljuttatni a másik meg a Papaboss. Az meg nagy vagyis a motorja. Szóval ismét nehéz döntés előtt vagyok :facepalm:

2014.07.15. 18:37

525 tds sedan, friss castrol olaj, városba 8 liter kb, országút klima nélkül 6,4 (130,140,150km/h), klímával 7-7,4. Pontos az az országút mert hetente járok vele 1000 km-t, városba nagyon nem használom legfeljebb ha hazamegyek, bolt strand stb.... Ja főúton ha kényelmesen elfurikazok (90-100) akkor 5,5. Szerintem elfogadható :)

2014.07.16. 11:35

Extasys írta:525 tds sedan, friss castrol olaj, városba 8 liter kb, országút klima nélkül 6,4 (130,140,150km/h), klímával 7-7,4. Pontos az az országút mert hetente járok vele 1000 km-t, városba nagyon nem használom legfeljebb ha hazamegyek, bolt strand stb.... Ja főúton ha kényelmesen elfurikazok (90-100) akkor 5,5. Szerintem elfogadható :)

Nekem is TDS van..5.5 ? :shock: Mehetne még az lejjebb is sztem.. :facepalm:

2014.07.16. 11:42

Hauzer írta:
Extasys írta:525 tds sedan, friss castrol olaj, városba 8 liter kb, országút klima nélkül 6,4 (130,140,150km/h), klímával 7-7,4. Pontos az az országút mert hetente járok vele 1000 km-t, városba nagyon nem használom legfeljebb ha hazamegyek, bolt strand stb.... Ja főúton ha kényelmesen elfurikazok (90-100) akkor 5,5. Szerintem elfogadható :)

Én E61 520dA-val is visítva tudom ezeket az értékeket produkálni...

2014.07.16. 11:44

hamoriarpi írta:
Hauzer írta:

Mert állandóan tiltásig forgatod! Nem csak te, de a kocsi is visít! :mrgreen:
És igenis a TDS-ek ilyen szuper masinák!
8)

2014.07.16. 11:47

Jerry írta:
hamoriarpi írta:
Hauzer írta:

Mert állandóan tiltásig forgatod! Nem csak te, de a kocsi is visít! :mrgreen:
És igenis a TDS-ek ilyen szuper masinák!
8)

Szuper,imádom én is,de ilyen értéket valahogy nem tudok belőle kihozni :D
Hozzászólás küldése

VigLink badge