* *
Pontos idő: 2026.06.14. 13:21

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1571 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 79  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Kérdések-válaszok az X5-ről
HozzászólásElküldve: 2014.06.28. 23:20 
Guru
Guru

Adott köszi: 92 alkalommal
Kapott köszik: 57 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57D30O2
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
kzolee írta:
Árpi, senki sem kételkedik benne, hogy a segítő szándék vezérelt. :franko:

90% hogy igazad van.

Ha viszont a maradék 10%-ba tartozik a hiba, vagy még ezen kívül is van, akkor fórum segítségével találomra alkatrészeket cserélgetni az drága javítás lesz.

Szerintem ilyen esetben érdemes hozzáértő szervízt ajánlani, ahogy Atti is javasolja, nem hiszem, hogy házilag, szakszerűen meg tudja mérni a kolléga.

A legnagyobb probléma, ha egy ügyfél beállít egy szervízbe, hogy az interneten olvasta, hogy mérjenek neki üzemanyagnyomást, mert biztos az a baja. Szerintem senki sem szeret -aki komolyan veszi az autószerelést- előzmények ismeretének nélkül beleugrani egy javításba.

A másik verzió, hogy bemegy, elvégzik a feladatot, alapjáraton mérnek egyet, majd leírják, hogy hány bar a nyomás. Erre a kolléga visszaír, hogy ennyit mértek. Milyen fordulaton, terhelés mellet, stb... Lesznek a következő kérdések.

Újra visszamegy, újra megcsináltatja, újabb pénzt költ, és így tovább.

Atti szerintem ezt próbálta volna megelőzni, ahogy én is a viccesnek szánt hozzászólásommal.

Bocsi, hogy közbe szolok de nekem volt benzin nyomás mérésem és ott azt mondták x.x bárnak kell lennie alapjáraton és ha akkor megvan akkor nincs baj. Több helyen utána érdeklödtem és ugyan az volt a válasz. Ha jól emlékszem 3.5bar volt de nem vagyok mát benne biztos. Azért menetközben hogy lehet benzin nyomást mérni? Én végignéztem és elgondolkodtam az elég bonyolut lehet de lehet géppel is mérni? Amugy szakemberek sem találták meg a bajt nálam hanem a Divinyi Keszthelyen jött rá egy proba út után. Szerintem a kérdező nem vitákra kiváncsi hanem ötletekre vagy netán olyan forum társra vár aki ugyan ezt átélte vagy hasonló problémái voltak.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2014.06.28. 23:21 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Blog: Blog megtekintése (9)
Jghx :!:

A részletesebb leírásodra (ami igen sok többletinformációt tartalmaz az előzőhöz képest) a következő választ adnám:
DPF-el rendelkező diesel BMW-nél eltömődött részecskeszűrő esetén a hibajelenség pontról pontra egyezik az Általad leírtakkal. Teljesítményvesztés és váltóprogram-változás, váltási karakterisztika eltolása magasabb fordulat-tartományok irányába.

Ezzel a beírásommal sem arra akarlak ösztönözni, hogy sarokcsiszoló géppel vágd ki a katalizátort, hanem csupán azon véleményemet írom, hogy a katalizátor-hiba jelen többletinformációk tudatában valószínűbbnek tűnik számomra, mint a tüzelőanyag-ellátási probléma.

A továbbikban is, mint eddig is - a döntés a TE kezedben van.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hamoriarpi 2014.06.28. 23:28-kor.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.06.28. 23:25 
Guru
Guru

hamoriarpi írta:
Kedves Ati és Zoli :!:

Nem lehet, hogy Ti siklottatok át valami felett? Jelesen afelett, hogy én még csak véletlenül sem azt írtam, hogy irány az első alkatrészbolt és vegyen a Klubtag egy új AC-t, építse be és majd meglátjuk, vagy bejön, vagy nem.
Annyit írtam, hogy ilyen tünettel én (a saját autómon pl.) üzemanyag-nyomást mérNÉK! Vagyis a mechanikus :diag egyik - szívó benzines autóknál (is) igen informatív formájával élnék (ahogyan a gyári javítási útmutató is megerősítette, hogy ennek igenis van létjogosultsága).
Csak a hibafeltárás egyik lehetséges módját írtam. Még csak nem is javasoltam. Leírtam, hogy én mit tennék hasonló esetben.

Számítógépes diag nem vezetett eredményre, a mechanikus diag egyik lehetséges módját említettem, mint kiindulópontot. Ez szerintem nem akkora bűn a Klubtaggal szemben.

Nem gondolom, hogy annyi célja van a fórumnak, hogy minden hibára egységesen jön a válasz: DIAG! SZERVÍZ! Aki fórumozni jön, szerintem nem elsősorban ezt várja.

:szerintem

:franko: nagyon igazad van. Az elején én is azt kaptam de a diag nem mondot semmit még a bmw gyári gépe sem mutatta ki a légtömegmérő hibát.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.06.29. 08:00 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
tökmöc írta:
kzolee írta:

90% hogy igazad van.

Ha viszont a maradék 10%-ba tartozik a hiba, vagy még ezen kívül is van, akkor fórum segítségével találomra alkatrészeket cserélgetni az drága javítás lesz.

Szerintem ilyen esetben érdemes hozzáértő szervízt ajánlani, ahogy Atti is javasolja, nem hiszem, hogy házilag, szakszerűen meg tudja mérni a kolléga.

A legnagyobb probléma, ha egy ügyfél beállít egy szervízbe, hogy az interneten olvasta, hogy mérjenek neki üzemanyagnyomást, mert biztos az a baja. Szerintem senki sem szeret -aki komolyan veszi az autószerelést- előzmények ismeretének nélkül beleugrani egy javításba.

A másik verzió, hogy bemegy, elvégzik a feladatot, alapjáraton mérnek egyet, majd leírják, hogy hány bar a nyomás. Erre a kolléga visszaír, hogy ennyit mértek. Milyen fordulaton, terhelés mellet, stb... Lesznek a következő kérdések.

Atti szerintem ezt próbálta volna megelőzni, ahogy én is a viccesnek szánt hozzászólásommal.

Bocsi, hogy közbe szolok de nekem volt benzin nyomás mérésem és ott azt mondták x.x bárnak kell lennie alapjáraton és ha akkor megvan akkor nincs baj. Több helyen utána érdeklödtem és ugyan az volt a válasz. Ha jól emlékszem 3.5bar volt de nem vagyok mát benne biztos. Azért menetközben hogy lehet benzin nyomást mérni? Én végignéztem és elgondolkodtam az elég bonyolut lehet de lehet géppel is mérni? Amugy szakemberek sem találták meg a bajt nálam hanem a Divinyi Keszthelyen jött rá egy proba út után. Szerintem a kérdező nem vitákra kiváncsi hanem ötletekre vagy netán olyan forum társra vár aki ugyan ezt átélte vagy hasonló problémái voltak.

Én nem írtam olyat, hogy menet közben kell mérni.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2014.06.29. 09:00 
Guru
Guru

kzolee írta:
tökmöc írta:
kzolee írta:

90% hogy igazad van.

Én nem írtam olyat, hogy menet közben kell mérni.

Azt nem írtam hogy te írtad csak kérdeztem hogy lehetséges-e a művelet mert valaki írta. :D

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.06.29. 10:22 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003
Kivitele: Sedan
fghx írta:
Sziasztok!

Az 4.4i nyomatékhiány pontosabb leírása:
Az autó minden sebességben gyengébb mint kellene, de ez nem nagy mértékű hiány.
Sík úton és max közepesen erős emelkedőkön azt lehet csak észre venni, hogy a váltó kb 500 fordulattal később kapcsol következő sebességbe, mint azt az ember várná. Tehát pl 2000 helyett 2500-nál.
Nagyobb hibajelenség:
Erős gázadásnál, mikor a váltó vissza is kapcsol, a gyorsítás után ha elveszem a gázt nem kapcsol fel nagyobb sebességbe vagy veszi ki üresbe, mint azt kellene, hanem pl 3500-as fordulaton motorfékkel megy tovább.
A kellemetlenebb probléma:
Erős hegymenetben is túlpörgeti a motort. Amikor viszont a hegymenet erősödni kezd, átkacsol a váltó egy számomra új fokozatba: a fordulatot semmilyen szín alatt nem engedi 2200 alá és csak kettes és hármas sebességfokozat van, kézzel sem engedi a 4-et. A 2-ből 3-ra 3000-nél vált át. Ha az emelkedő gyengül, elveszem a gázt, 2500-nál már dobja vissza 2-be hogy 3000-en bömböljön a motor. Ezt az üzemmódot tartja utána vízszinten és lejtőn is. Normál módba akkor kapcsol vissza, ha leállítom és várok 10 percet.

Sík úton sem baj ha 2500-nál vált feljebb,ez csak annak a kérdése hogy mennyire nyomod a gázpedált.Ha csak leheled akkor hamar fel kell kapcsoljon,ha csak egy kicsit is dinamikusabban haladsz,természetes hogy később vált fel.

Erősebb visszaváltós gyorsításnál pörgeti még a motort,hiába veszed el a gázt,kell neki akár 5-10mp hogy "rájöjjön" nem lesz már ereszd el a hajam és akkor feljebb kell váltania.Ha zavar ez a kis idő,váltsd el kézzel.

Teljesen egyértelmű hogy hegymenetben,főleg ahogy írod,"erőltetett",nem vált fel mondjuk 4.-be és pörög a motor.Igen,kézzel sem engedi,ez ilyen okos. :)
Ha felérsz a tetőre akkor még pörgeti a motort,ahogy feljebb is írtam,kell neki egy kis idő hogy feljebb váltson, ha zavar,váltsd el kézzel,de ezt már csak akkor fogja engedni ha nem az emelkedő közepén vagy.

Lejtőn is pörgetheti a motort,van motorfék funkciója is,főleg ha a lejtő eljén kicsit nyomtad a fékpedált.Akkor kapcsol be.
Amit leírtál,az Nekem teljesen normális váltó üzemelésnek tűnik,de tény hogy nem ülök az autóban.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.06.29. 15:09 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 5 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 525d
Évjárata: 2000
tökmöc írta:
Szeva!!!

Nekem volt nyomaték vesztés de nem váltogatott el mint a tiéd. Nekem amugy légtömeg mérő gondom volt de a chek engine lámpa erőteljesen éget :) na az volt ám az idegesítő mikot közel 300 ezer brlement de még mindig ég. Vanosra is mondták hogy legyengül de persze azt hallanád. Privátban megírnád mennyiért vetted? Persze ha csak akarod.

Megírom én ide is. Nem készpénzért vettem, hanem cseréltünk. Nekem mindenképp egy X5 kellet. Egy 3 milliós autóm volt, amit már a végén 2,5 M-ért hirdettem a neten, hogy elkeljen és tudjak venni egy X5-öt, mire indulunk ki dolgozni. Az autó nem ment el, így felhívtam ennek az autónak a hirdetőjét, érdekli-e a csere. Érdekelte, de csak 2,3 M-ért vette be az én autómat (magánszemély volt az eladó is). Tehát a sajátomon már 700at buktam ebben a verzióban. 8 BMW-m volt már (összesen 29 autóm), ez a 9. Tudom, hogy olcsón autót venni nagyon bukást jelent 99%-ban, ezt meg így hirdették: "eladó és ez nem túlzás a világ legmegkíméltebb X5-je..." Elmentünk, megnéztük, az autó a futott km és korához képest szép, állítólag jó is. A próbaúton baja nem volt, bele meg nem lát senki.
Azóta kiderült, hogy a kedves, barátságos eladó csak akkor hazudott, amikor beszélt, de talán még akkor is, amikor kérdezett. Ha alaposabb lettem volna, kb 1,5 M Ft-ot ajánlottam volna az autóért, de sürgetett az idő és előjött az egyik legrosszabb tulajdonságom: megbíztam az emberben. Fentiek miatt talán rajtam nem, de az eladó elbeszélésén biztos halálra röhögitek majd magatokat. Tehát:
- 2003-as ként volt hirdetve, végig erről is volt szó. A forgalmit mutogatta is, de úgy, hogy a 2001-et nem láttam. A 2003 csak az első forgalomba helyezés volt, behozott autó. Ez az első átbaxás.
- Az első lámpák angel eyes helyzetjelzősek, erre mondta ő, hogy ez nem egy utólagos kókány dolog, ez már gyárilag így jött ki. Hát gyárilag biztos nem fúrják ki a lámpaházat és pacsmagolják be 2 kiló fekete sziloplaszttal. Második.
- Az autó gyári M pakettes: a kormányból hiányzik a gyári jel, benne egy besárgult M-es műgyanta embléma van. A fék mellett a lábtámaszra egy M-es fémdarab van facsavarral felcsavarozva. Ennyi is igazából az M pakett felszerelés, tehát ez a harmadik átverés.
- Az autó gyári fényezésű: minden második elem volt fényezve, igaz komoly törés nem volt, de ez még csak a negyedik már.
- A gáztartályt kiszereltettem, mert féltem, ha belém jönnek hátúlról, felrobban, mondta ő. Még azt is, hogy a többi rész komplett az autóban van, ha akarom a gázt, menjek el az egyik papíron lévő címre és visszaszereli a tartályt, mert úgyis érvényes a gáz papírja 2016-ig. Aztán kiderült, hogy valamelyik okmányirodában valami haverja ki is írta a gázt a kocsiból, de hivatalos kiszerelésről nincs papír. Az autóból a gázszett komplett ki lett szerelve, még egy centi vezeték se maradt benne belőle. Átírásnál először nem is akarták átírni, mert a központi nyilvántartásban gázosként szerepel, de a papírja meg csak benzines, én meg semmilyen hivatalos kiszerelési dokumentumot nem tudok róla mutatni. Végül csak átírták, de most gázüzemű forgalmija van a nyilvántartás miatt, azt mondták, nem tudják, mit kezdhetnék majd vele, ha eljön a műszaki, mert gázos papírom van, az autóból meg az ki lett szerelve, de erről meg nincs papírom. Ez az ötödi erős átverés
- A váltóval soha nem volt baj, most is tökéletes, mondta ő. Persze, mire haza értem behalt és a szeleptömb meg fémragasztóval volt összeragasztva ott, ahol az öntvény eltört. Persze, tudom ezt is a gyárban csinálták, biztos nem ő akart átqrni vele. Ez a hatodik, ez is 320.000 Ft-omat nyelte be.
- Az ajtóban az aszfaltra vetítő BMW jeles kiszállás világítás van, made in china. Persze, hogy azt mondta, ez is gyári. Mint az autó elején és hátulján lévő világító BMW embléma is, melynek áramot bányászdróton adtak. Innen már nem számolom, melyik hányadik.
- B oszloptól hátra be van fóliázva, de papír nincs róla
- Üzemanyag szintjelző széthullt, de látszott, hogy nemrég volt buherálva, mint a váltó csavarjain is.
- Hátsó rendszámtábla világítás egyik ablaka rég nincs meg, foglalat szétrohadt, mikrokapcsoló természetes, hogy nem működik.
- Jobb hátsó 20-as felni el volt repedve, gumis vette észre
- Első fékbetéten 2 mm kopóréteg volt
- Nagy navi LCD-je csupa felhő
- Poén: azt mondta a lelkem: a navi lejátszója lejátszik DVD-t és a navi képernyőjén nézhetem a filmet. Gondolom, ezt már mondanom sem kell, hogy nem így van.
- Ő a második tulaj: az eredetiség vizsgán kiderült, hogy a behozatal után kb 6szor volt átírva.
- Városban padlózva se eszik többet 13 liternél. Már kezdtem azt hinni, hogy dízel. Pedig az oldalára 4.8is van írva. Persze, hogy dizájn elem, mert ahogy írtam is, 4.4-es.
Van még sok egyéb, de már eszembe sem jut. Mint pl a hátsó futómű szintszabályzós, ami azt jelenti, hogy kanyarban vízszintezi magát....
Egyébként visszatérve az általad említett vanos témára: bemelegedve szép klattyogós dízel hangja van, mint egy szívó 300 D, de csak egy hengernél hallatszik. Volt aki vanos-t mondott, volt aki dugattyúcsapszeget. De mindenki azt mondta, ne foglalkozzak vele, ez ezeknél természetes hang. Pedig ha dízelhangot akartam volna, akkor dízelt vettem volna.
10 fok alatt hidegindításkor a lánc is csörög vagy 5-6 másodpercig halkan, utána csendben van.
Kb ennyit arról, hogy olyan állapotú autót szerettem volna mint amit adtam érte és amit az áráért elvárna az ember. Elvakult voltam, bíztam, sürgetett az idő és így jártam.
Persze ez nem azt jelenti, hogy annyiban hagyom a dolgot. A fogyasztóvédelemmel és ügyvéddel már konzultáltam, van egy x összeg, amit ha nem fizet ki, jön a per. Mert ha ez nem, akkor nem tudom mi számít hibás teljesítésnek. Sőt, a forgalmi gáz-nem gáz témájában már visszaélés vagy hamisítás is lehet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.06.29. 15:16 
Újonc
Újonc

tökmöc írta:

Nem tudom hány bárnak kell lennie az üzemanyag nyomásnak, de benzinszűrőt (kb 30 cm hosszú, 5 cm átmérőÖ most cseréltük, azon meg van egy szelep és arra 3.0 BAR van írva.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.06.29. 15:24 
Újonc
Újonc

hamoriarpi írta:
Jghx :!:

A részletesebb leírásodra (ami igen sok többletinformációt tartalmaz az előzőhöz képest) a következő választ adnám:
DPF-el rendelkező diesel BMW-nél eltömődött részecskeszűrő esetén a hibajelenség pontról pontra egyezik az Általad leírtakkal. Teljesítményvesztés és váltóprogram-változás, váltási karakterisztika eltolása magasabb fordulat-tartományok irányába.

Ezzel a beírásommal sem arra akarlak ösztönözni, hogy sarokcsiszoló géppel vágd ki a katalizátort, hanem csupán azon véleményemet írom, hogy a katalizátor-hiba jelen többletinformációk tudatában valószínűbbnek tűnik számomra, mint a tüzelőanyag-ellátási probléma.

A továbbikban is, mint eddig is - a döntés a TE kezedben van.

A döntés a kezemben, csak a megoldás nem. Itt 200.000-ért cserélik ki a két katalizátort úgy, ha én rendelem meg Angliából, mert itt darabja 200 szerelés nélkül. Angliából 160.000-ért van itt a két db és 40ért cserélik ki. Ennyim meg nincs. Svájci meg nem vágja ki és tesz be helyette csövet, még tán az ötletét is lecsuknának.
Arra gondoltam, hogy veszek bele katalizátor tisztítót, aztán borítok bele vagy 4 dobozzal.
AC állandóan megy a tankban alapjáraton. Ez ok, vagy szakaszos működésű? Többi autómban csak szakaszosan ment, meg lett a nyomás, megállt. Utána ha elérte az X bar-t a fogyasztás miatt, ismét beindult. Vagy valahogy így működik, gondolom én.
Kérdés: ennél az autónál csak a tankban van benzinszivattyú ami szétmehet, vagy van még másik is? Mert a szivattyú nélküli jeladó behalt, úgyis cserélni kell, akkor meg már megrendelem a szivattyúsat is meg tán megérné az összekötő cuccokat is, mert a benzin által kővé keményített csöveket le és felszerelni nem egy álom lenne.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.06.29. 15:50 
Újonc
Újonc

Padre540 írta:

Sík úton sem baj ha 2500-nál vált feljebb,ez csak annak a kérdése hogy mennyire nyomod a gázpedált.Ha csak leheled akkor hamar fel kell kapcsoljon,ha csak egy kicsit is dinamikusabban haladsz,természetes hogy később vált fel.

Erősebb visszaváltós gyorsításnál pörgeti még a motort,hiába veszed el a gázt,kell neki akár 5-10mp hogy "rájöjjön" nem lesz már ereszd el a hajam és akkor feljebb kell váltania.Ha zavar ez a kis idő,váltsd el kézzel.

Teljesen egyértelmű hogy hegymenetben,főleg ahogy írod,"erőltetett",nem vált fel mondjuk 4.-be és pörög a motor.Igen,kézzel sem engedi,ez ilyen okos. :)
Ha felérsz a tetőre akkor még pörgeti a motort,ahogy feljebb is írtam,kell neki egy kis idő hogy feljebb váltson, ha zavar,váltsd el kézzel,de ezt már csak akkor fogja engedni ha nem az emelkedő közepén vagy.

Lejtőn is pörgetheti a motort,van motorfék funkciója is,főleg ha a lejtő eljén kicsit nyomtad a fékpedált.Akkor kapcsol be.
Amit leírtál,az Nekem teljesen normális váltó üzemelésnek tűnik,de tény hogy nem ülök az autóban.

Az a baj, hogy akkor is túlpörgeti a motort, ha épp csak hozzáérve a pedálhoz gyorsítok, tehát abszolút nem dinamikusan. Ez nem kapcsol fel, csak pörgeti a világba. Erősebb visszaváltós gyorsításnál abszolút nem vált fel gázelvétel után, 5-10 mp után sem. Addig megy motorfékkel nagy fordulaton, még meg nem állok, vagy még meg nem pöccintem a gázt. Utóbbira azonnal magához tér álmából, és kapcsolja mondjuk az 5öt a 4ből és mindjárt ok minden.
A hegymentben sem végig őrült kaptató van. Pl erős emelkedő átmegy enyhébe, ekkor is képes 4 km-t menni 3ban 4000-es fordulaton és nem teszi fel 4-be. Mások meg 5-ben járnak ott, ez meg kézzel sem veszi a 4-et sem. Másik: felérek a tetőre, onnan nagyon enyhe lejtő és csak sík egyenes út van hazáig, ez 10 km. Ezen a szakaszon sem vált fel utána! Ha egyszer beadta magának ezt a 2-3 verziót, csak akkor hajlandó elfelejteni, ha minimum 10 percre leállítom. És sík úton, a hegymentet elhagyva már 8kmre miért nem kapcsol 4000-nél is 3ból 4be? Ez azért csak nem normális jelenség. Ráadásul, ha jön egy közepes kanyar, vissza veszek a gázból (nem is engedem fel teljesen) fékre sem lépek, de ha 3ban eléri a fordulat süllyedése a 2500-at, már dobja is vissza 2-be, hogy hadd ordítson a motor 3200 körüli fordulaton, motorfék meg akkora, hogy kiesek a szélvédőn. Több km-re a hegymenet után kizárólag sík vagy enyhénél is enyhébb lejtőn erre semmi szükség. Szerintem nem normális ez a működés.
Ha felérek a tetőre, elhagyom az emelkedős részt, megyek sík úton, 3ban ordít a motor 4000en, már 8 km óta, még akkor sem enged kézzel sem váltani 4-be. Egyetlen megoldás: 10 percre leállítani, utána minden ok kézzel és D-ben is.
A motorfék üzemmód mindaddig ok, míg ez a két sebességből álló őrült fokozat meg nem érkezik. Ebben az átállt fokozatban ugyanis úgy adagolja magának vissza a sebességet, hogy a motor úgy fogja az autót (és 4000-5000 között hogy ne fogná), hogy nem fékezni kell még erős lejtőn is, hanem gázt adni.
Amikor úgy indulok, hogy lejtő az első domborzati viszony és még nem ment el a váltó esze, akkor is megy a motorfék funkció, de akkor ha nagyot fékezek, ha kicsit, ésszel kapcsolgatja a sebességeket. Tehát nem vágja vissza 5ből 3ba, hogy az 1000-es fordulatból 4000 legyen, én meg fejeljem az ablakot.
Egy szónak is száz a vége: mikor ez a 2es 3as funkció beáll, akkor az van és semmi más, sík úton is, ott is vissza vált, meg lejtőn is meg emelkedőn is. Ez szerintem meg nem ok.
Amúgy a szerelő azt mondta, hogy ha gyorsított, tartotta a gázt egy állásban, az autó 5-ben volt, akkor 140-ig még csak ok volt. Aztán nem lépett jobban a gázra, de az autó elkezdett fulladni, ezért visszakapcsolt 4-be, ahol a gyorsítás mértékéhez irreálisan magas volt már a fordulat. Aztán ha felgyorsul esetleg az autó 180-ra és véletlenül még kapcsolja is az 5öt, akkor sem marad az élmény sokáig, mert akár ha a tempomatot benyomjuk vízszintes úton, előbb-utóbb vissza kapcsol 4-be, mert elmegy az ereje. Innen mások véleménye is: üzemanyag hiány vagy katalizátor tömődés vagy vákumcsövek hibája, esetleg falsot szív valahol. Vagy akár ezekből kettő három hiba is egyszerre, tetszőleges felállásban. Idáig már eljutottunk, de innen tovább szerintem nem lehet. Hacsak valakinek nem épp ilyen autó produkált ugyanilyen hibát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.06.30. 22:28 
Guru
Guru

fghx írta:
tökmöc írta:
Szeva!!!

Nekem volt nyomaték vesztés de nem váltogatott el mint a tiéd. Nekem amugy légtömeg mérő gondom volt de a chek engine lámpa erőteljesen éget :) na az volt ám az idegesítő mikot közel 300 ezer brlement de még mindig ég. Vanosra is mondták hogy legyengül de persze azt hallanád. Privátban megírnád mennyiért vetted? Persze ha csak akarod.

Megírom én ide is. Nem készpénzért vettem, hanem cseréltünk. Nekem mindenképp egy X5 kellet. Egy 3 milliós autóm volt, amit már a végén 2,5 M-ért hirdettem a neten, hogy elkeljen és tudjak venni egy X5-öt, mire indulunk ki dolgozni. Az autó nem ment el, így felhívtam ennek az autónak a hirdetőjét, érdekli-e a csere. Érdekelte, de csak 2,3 M-ért vette be az én autómat (magánszemély volt az eladó is). Tehát a sajátomon már 700at buktam ebben a verzióban. 8 BMW-m volt már (összesen 29 autóm), ez a 9. Tudom, hogy olcsón autót venni nagyon bukást jelent 99%-ban, ezt meg így hirdették: "eladó és ez nem túlzás a világ legmegkíméltebb X5-je..." Elmentünk, megnéztük, az autó a futott km és korához képest szép, állítólag jó is. A próbaúton baja nem volt, bele meg nem lát senki.
Azóta kiderült, hogy a kedves, barátságos eladó csak akkor hazudott, amikor beszélt, de talán még akkor is, amikor kérdezett. Ha alaposabb lettem volna, kb 1,5 M Ft-ot ajánlottam volna az autóért, de sürgetett az idő és előjött az egyik legrosszabb tulajdonságom: megbíztam az emberben. Fentiek miatt talán rajtam nem, de az eladó elbeszélésén biztos halálra röhögitek majd magatokat. Tehát:
- 2003-as ként volt hirdetve, végig erről is volt szó. A forgalmit mutogatta is, de úgy, hogy a 2001-et nem láttam. A 2003 csak az első forgalomba helyezés volt, behozott autó. Ez az első átbaxás.
- Az első lámpák angel eyes helyzetjelzősek, erre mondta ő, hogy ez nem egy utólagos kókány dolog, ez már gyárilag így jött ki. Hát gyárilag biztos nem fúrják ki a lámpaházat és pacsmagolják be 2 kiló fekete sziloplaszttal. Második.
- Az autó gyári M pakettes: a kormányból hiányzik a gyári jel, benne egy besárgult M-es műgyanta embléma van. A fék mellett a lábtámaszra egy M-es fémdarab van facsavarral felcsavarozva. Ennyi is igazából az M pakett felszerelés, tehát ez a harmadik átverés.
- Az autó gyári fényezésű: minden második elem volt fényezve, igaz komoly törés nem volt, de ez még csak a negyedik már.
- A gáztartályt kiszereltettem, mert féltem, ha belém jönnek hátúlról, felrobban, mondta ő. Még azt is, hogy a többi rész komplett az autóban van, ha akarom a gázt, menjek el az egyik papíron lévő címre és visszaszereli a tartályt, mert úgyis érvényes a gáz papírja 2016-ig. Aztán kiderült, hogy valamelyik okmányirodában valami haverja ki is írta a gázt a kocsiból, de hivatalos kiszerelésről nincs papír. Az autóból a gázszett komplett ki lett szerelve, még egy centi vezeték se maradt benne belőle. Átírásnál először nem is akarták átírni, mert a központi nyilvántartásban gázosként szerepel, de a papírja meg csak benzines, én meg semmilyen hivatalos kiszerelési dokumentumot nem tudok róla mutatni. Végül csak átírták, de most gázüzemű forgalmija van a nyilvántartás miatt, azt mondták, nem tudják, mit kezdhetnék majd vele, ha eljön a műszaki, mert gázos papírom van, az autóból meg az ki lett szerelve, de erről meg nincs papírom. Ez az ötödi erős átverés
- A váltóval soha nem volt baj, most is tökéletes, mondta ő. Persze, mire haza értem behalt és a szeleptömb meg fémragasztóval volt összeragasztva ott, ahol az öntvény eltört. Persze, tudom ezt is a gyárban csinálták, biztos nem ő akart átqrni vele. Ez a hatodik, ez is 320.000 Ft-omat nyelte be.
- Az ajtóban az aszfaltra vetítő BMW jeles kiszállás világítás van, made in china. Persze, hogy azt mondta, ez is gyári. Mint az autó elején és hátulján lévő világító BMW embléma is, melynek áramot bányászdróton adtak. Innen már nem számolom, melyik hányadik.
- B oszloptól hátra be van fóliázva, de papír nincs róla
- Üzemanyag szintjelző széthullt, de látszott, hogy nemrég volt buherálva, mint a váltó csavarjain is.
- Hátsó rendszámtábla világítás egyik ablaka rég nincs meg, foglalat szétrohadt, mikrokapcsoló természetes, hogy nem működik.
- Jobb hátsó 20-as felni el volt repedve, gumis vette észre
- Első fékbetéten 2 mm kopóréteg volt
- Nagy navi LCD-je csupa felhő
- Poén: azt mondta a lelkem: a navi lejátszója lejátszik DVD-t és a navi képernyőjén nézhetem a filmet. Gondolom, ezt már mondanom sem kell, hogy nem így van.
- Ő a második tulaj: az eredetiség vizsgán kiderült, hogy a behozatal után kb 6szor volt átírva.
- Városban padlózva se eszik többet 13 liternél. Már kezdtem azt hinni, hogy dízel. Pedig az oldalára 4.8is van írva. Persze, hogy dizájn elem, mert ahogy írtam is, 4.4-es.
Van még sok egyéb, de már eszembe sem jut. Mint pl a hátsó futómű szintszabályzós, ami azt jelenti, hogy kanyarban vízszintezi magát....
Egyébként visszatérve az általad említett vanos témára: bemelegedve szép klattyogós dízel hangja van, mint egy szívó 300 D, de csak egy hengernél hallatszik. Volt aki vanos-t mondott, volt aki dugattyúcsapszeget. De mindenki azt mondta, ne foglalkozzak vele, ez ezeknél természetes hang. Pedig ha dízelhangot akartam volna, akkor dízelt vettem volna.
10 fok alatt hidegindításkor a lánc is csörög vagy 5-6 másodpercig halkan, utána csendben van.
Kb ennyit arról, hogy olyan állapotú autót szerettem volna mint amit adtam érte és amit az áráért elvárna az ember. Elvakult voltam, bíztam, sürgetett az idő és így jártam.
Persze ez nem azt jelenti, hogy annyiban hagyom a dolgot. A fogyasztóvédelemmel és ügyvéddel már konzultáltam, van egy x összeg, amit ha nem fizet ki, jön a per. Mert ha ez nem, akkor nem tudom mi számít hibás teljesítésnek. Sőt, a forgalmi gáz-nem gáz témájában már visszaélés vagy hamisítás is lehet.

Szép estét!!!

Nagyon de nagyon nem irigyellek. Azt azért tudom ha velem történt volna ez kezdésnél a váltó dolog és még aznap felhivtam volna hogy mindent vissza 3 napig ez törvényben van ha jól tudom. Persze utolag könnyü okoskodni azért én is átestem pár javításon a nyáriguíval eggyütt 1.4millió költöttem rá 2012.szeptembere óta!! :D Nem bántam meg mert most remekel sőt ha nem tudom magas árban eladni akkor inkább megtartom veterán autónak!! :D Amúgy ezért is kérdeztem mennyiért vetted mert én most 2.5 m árulom de klub tagnak szivesen oda adnám olcsobbért is persze reális áron!!! :D Azért azon is elgondolkodtam milyene cserélném le hisz használt autora eleinte mindig költeni kell és ennél most tudom hogy ősszel vagy tavasszal tárcsa csere érett meg most olvastam hogy nem volt elég a kormánymü javítása lehet a kormányösszekötő rúd meg valami kormány kardánt kell cserélni és kész!!! Ne mindegy nem untatlak szerintem küld haza az autót olcsobban jöttem én is ki igaz én csak Asztriából küldtem haza de kevesebb munka díj kérnek el.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.07.02. 20:01 
Újonc
Újonc

tökmöc írta:
Szép estét!!!

Nagyon de nagyon nem irigyellek. Azt azért tudom ha velem történt volna ez kezdésnél a váltó dolog és még aznap felhivtam volna hogy mindent vissza 3 napig ez törvényben van ha jól tudom. Persze utolag könnyü okoskodni azért én is átestem pár javításon a nyáriguíval eggyütt 1.4millió költöttem rá 2012.szeptembere óta!! :D Nem bántam meg mert most remekel sőt ha nem tudom magas árban eladni akkor inkább megtartom veterán autónak!! :D Amúgy ezért is kérdeztem mennyiért vetted mert én most 2.5 m árulom de klub tagnak szivesen oda adnám olcsobbért is persze reális áron!!! :D Azért azon is elgondolkodtam milyene cserélném le hisz használt autora eleinte mindig költeni kell és ennél most tudom hogy ősszel vagy tavasszal tárcsa csere érett meg most olvastam hogy nem volt elég a kormánymü javítása lehet a kormányösszekötő rúd meg valami kormány kardánt kell cserélni és kész!!! Ne mindegy nem untatlak szerintem küld haza az autót olcsobban jöttem én is ki igaz én csak Asztriából küldtem haza de kevesebb munka díj kérnek el.

Szia!

Téged ismerlek, jó pár e-mailt váltottunk egy éve. Tudom, hogy Ausztriában dolgozol. Tavaly nyáron a te autódat szerettük volna megvenni (cserével), egy Jaguart és némi készpénzt adtunk volna érte, de téged nem érdekelt a dolog. Emlékszel? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.02. 20:11 
Újonc
Újonc

Üdv Urak!

Fejlemény van az autóval kapcsolatban. Két további jelenséget figyeltem meg, ami szűkítheti a kört. Várom az észrevételek, ha valakinek esetleg ezek alapján jutna eszébe valami, ami behatárolná a hibát:
1. Írtam, hogy az AC folyamatosan megy. Ez továbbra is így, amint a motor beindul, az addig megy, meg le nem állítom, folyamatosan. Viszont én úgy vettem észre, hogy egyre hangosabb. Vagy csak azért van, mert nagyon meg szeretném már találni a hibát és beképzelem, de az biztos, hogy ha a hátsó kerékhez hajolok, akkor csak azt hallom, mert elnyomja az alapjáraton járó motor hangját. Ami egyébként nem halk, mint írtam is, az egyik henger klattyogó dízel hangot ad meleg motornál. Másik, hogy az AC hangja nem egyenletes, hanem egyenletesen hullámzó. Szerintem ez így nem 100-as.
2. Ma voltunk ismét 2300 méter magasan, ahol a múltkor természetesen bekapcsolt a 2-3 sebesség program (ki nem írt semmit, csak az előbbi két sebesség volt benne), akkor napsütés és 17 fok volt.
Most jött egy hidegfront, minden megegyezett, a tankban a benzin mennyisége, a sebesség, csomagunk ugyanúgy nem volt, stb. Tehát vártam is, hogy kapcsol a 2-3 program. Ám ez nem történt meg. Egyetlen különbség, hogy a hőmérséklet 13 fokkal kevesebb, tehát 4 fok volt. Ebből adódóan hőmérséklet függő is a dolog, tehát hidegben nem produkál hibát.
Vélemények? Mindenkinek előre köszönöm, aki ír!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.02. 20:44 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Blog: Blog megtekintése (9)
Ugyanazt tudom írni, amit eddig is.
Üzemanyagnyomás-mérés. Ac-hiba?
Katalizátor ellenőrzés. Ellennyomás?
Légtömegmérő ellenőrzés. Hőmérséklet-függés miatt gyanús... Megpróbálnám lehúzni és próba újra. (Gép hiányában.)

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.07.02. 21:16 
E39 FAN
E39 FAN

Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2001
Az AC "hangos" az nem hiba. Az enyém is hangos. Már ~ 4 éve rá akartak beszélni a cserére.
Azóta ment ~60 ezeret és köszöni jól van, bár hangos.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.02. 23:18 
Guru
Guru

fghx írta:
tökmöc írta:
Szép estét!!!

Szia!

Téged ismerlek, jó pár e-mailt váltottunk egy éve. Tudom, hogy Ausztriában dolgozol. Tavaly nyáron a te autódat szerettük volna megvenni (cserével), egy Jaguart és némi készpénzt adtunk volna érte, de téged nem érdekelt a dolog. Emlékszel? :D

Szia!!!!

Persze hogy emlékszem!!! :D Azóta azért elég szépen költöttem én is az autóra holnap viszem újból szervizre a kormánymű megcsinálva most meg valamiféle kormány kardán szarakodik vagy a kormány összakötő rúdnál valami nincs rendben de persze ezek már megintolyan hibák amivel eggyütt lehet élni csak engem idegesit hogy nem olyan mint egy új! :D Egy kicsit érzékeny vagyok a zajokra :D ezt Papaboss is így van!!! :D Ha bármiben tudok segíteni csak írj mesélek amiben csak tudok!!!

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.07.02. 23:22 
Újonc
Újonc

hamoriarpi írta:
Légtömegmérő ellenőrzés. Hőmérséklet-függés miatt gyanús... Megpróbálnám lehúzni és próba újra. (Gép hiányában.)

Köszönöm a választ!
Nyomás mérést nem tudom megejteni, mert nincs nyomásmérőm. Itt egy nyomásmérés 40.000 Ft. Vadonatúj AC jeladóval együtt, ami ide szállítva házhoz: 48.000 Ft
Szerintem jobban járok, ha veszek újat mérés helyett.
Katalizátor. Nem vagyok tudatlan minden téren, de ezt nem tudom mi, tehát mi az az ellennyomás?
Légtömegmérőre gyanúzik a váltószerelő is, lehúzom és vissza, nem változik semmi. Eredeti Bosch újat rendeltem, egy héten belül itt lesz, az 47.000 Ft.
Az AC folyamatosan megy mindenkinél motor beindítástól leállításig?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.02. 23:23 
Újonc
Újonc

Imco írta:
Az AC "hangos" az nem hiba. Az enyém is hangos. Már ~ 4 éve rá akartak beszélni a cserére.
Azóta ment ~60 ezeret és köszöni jól van, bár hangos.

És folyamatosan megy?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.02. 23:28 
Újonc
Újonc

tökmöc írta:
Szia!!!!

Persze hogy emlékszem!!! :D Azóta azért elég szépen költöttem én is az autóra holnap viszem újból szervizre a kormánymű megcsinálva most meg valamiféle kormány kardán szarakodik vagy a kormány összakötő rúdnál valami nincs rendben de persze ezek már megintolyan hibák amivel eggyütt lehet élni csak engem idegesit hogy nem olyan mint egy új! :D Egy kicsit érzékeny vagyok a zajokra :D ezt Papaboss is így van!!! :D Ha bármiben tudok segíteni csak írj mesélek amiben csak tudok!!!

Visszacseppentem én is BMW-s körökbe kis szünet után, egyenlőre nem kellemes az élmény, ami az autót illeti persze. Most ez az én problémám, ezzel kapcsolatban várom az irományokat. Mással kapcsolatban egyenlőre nincs problémám.
Remélem a tiéd is megoldódik mielőbb. Szerintem tartsd meg, vevő nincs, ha van annak meg pénze nincs. Februárban adtuk el haverom 4.4-esét, 2001-es volt, aprópénzért. Pedig ritkaság volt, fele annyi km-rel mint az enyémben, majdnem fele annyiért ment el. Persze, hogy nekem akkor nem volt pénzem megvenni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.07.02. 23:32 
Guru
Guru

fghx írta:
hamoriarpi írta:

Köszönöm a választ!
Nyomás mérést nem tudom megejteni, mert nincs nyomásmérőm. Itt egy nyomásmérés 40.000 Ft. Vadonatúj AC jeladóval együtt, ami ide szállítva házhoz: 48.000 Ft
Szerintem jobban járok, ha veszek újat mérés helyett.
Katalizátor. Nem vagyok tudatlan minden téren, de ezt nem tudom mi, tehát mi az az ellennyomás?
Légtömegmérőre gyanúzik a váltószerelő is, lehúzom és vissza, nem változik semmi. Eredeti Bosch újat rendeltem, egy héten belül itt lesz, az 47.000 Ft.
Az AC folyamatosan megy mindenkinél motor beindítástól leállításig?

A benzin nyomás mérés nem értem miért olyan drága nekem is ilyen kis egyszerű mérővel mérték " https://www.google.hu/search?q=benzinny ... 0QWkuIHYCA " ha jól emlékszem 5000ft volt. A légtömegmérőt én is annyiért vettem ugyan azt Boscht! Az Ac nekem is megy folyamatosan de nem olya durva hangja van de ha nem lenne jó akkor szerintem benzin hiányában ledadogna vagy ilyesmi történne vele olvastam róla én is arra gondoltam mikor az enyém lehörgött vagyis nem úgy gyorsult mint ahogy kellett volna "légtömegmérő hiba volt".

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1571 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 79  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]