![]() |
2014.06.27. 15:15
Jerry írta:Jerry írta:cseptomi1211 írta:Zo78 írta:cseptomi1211 írta:Hát nekem is hiányozna ha nem lenne! Nem lehet hogy a gong purcant meg?
Nem, mert minden másnál - pl. télen ha +3 C alá megy a külső hőmérséklet, vagy ha elindulok, de nyitva marad valamelyik ajtó - nincs gond a gonggal... sajnos az ilyen beállításokhoz kevés vagyok...
Akkor nekem sincs más ötletem. Ckm profillal csináltad vagy kiolvasás és fsw.psw módosítással? Már hogyha ncs-el csináltad.
Tapatalk-kal küldve az én GT-I9070-el
fsw módosítással próbáltuk, de nem ment. Átírni sikerült, meg is kajálta a masina, de csinálni nem csinálta. Vajon melyik gongot használná ehhez? A PDC-jét vagy az óracsoportét? Mert az előbbi nincs, azt hiába is akarta volna aktiválni.
Kiderült, hogy az LCM-ben is van ilyen beállítás, mert az óracsoport vele kommunikál ilyen esetben. Azonban hiába aktiváltam ott is, még mindig nem hajlandó bim-bam-olni kulcs benthagyáskor.
2014.06.27. 17:38
Jerry írta:Jerry írta:cseptomi1211 írta:Zo78 írta:cseptomi1211 írta:Hát nekem is hiányozna ha nem lenne! Nem lehet hogy a gong purcant meg?
Nem, mert minden másnál - pl. télen ha +3 C alá megy a külső hőmérséklet, vagy ha elindulok, de nyitva marad valamelyik ajtó - nincs gond a gonggal... sajnos az ilyen beállításokhoz kevés vagyok...
Akkor nekem sincs más ötletem. Ckm profillal csináltad vagy kiolvasás és fsw.psw módosítással? Már hogyha ncs-el csináltad.
Tapatalk-kal küldve az én GT-I9070-el
fsw módosítással próbáltuk, de nem ment. Átírni sikerült, meg is kajálta a masina, de csinálni nem csinálta. Vajon melyik gongot használná ehhez? A PDC-jét vagy az óracsoportét? Mert az előbbi nincs, azt hiába is akarta volna aktiválni.
Kiderült, hogy az LCM-ben is van ilyen beállítás, mert az óracsoport vele kommunikál ilyen esetben. Azonban hiába aktiváltam ott is, még mindig nem hajlandó bim-bam-olni kulcs benthagyáskor.
2002-es LCM nem gongol már!
2014.06.27. 17:54
Jerry írta:Kiderült, hogy az LCM-ben is van ilyen beállítás, mert az óracsoport vele kommunikál ilyen esetben. Azonban hiába aktiváltam ott is, még mindig nem hajlandó bim-bam-olni kulcs benthagyáskor.
2014.06.27. 20:40
hamoriarpi írta:Jerry írta:Kiderült, hogy az LCM-ben is van ilyen beállítás, mert az óracsoport vele kommunikál ilyen esetben. Azonban hiába aktiváltam ott is, még mindig nem hajlandó bim-bam-olni kulcs benthagyáskor.
Én Bmw Coding Toollal aktiváltam a Szeghő Márkét annak idején. Gyújtás le, 1 perc kivár, indít, leállít, ajtó kinyit megvolt? Csak akkor gongol... Ha nem megy, akkor az LCM-IKE/KOM.BI közötti kommunikációval lehet gond. Pár paraméternél kéri, hogy kivel kommunikáljon. Ha emlékszel - ez volt a gond a felkiáltójelünkkel.
2014.06.27. 22:33
2014.06.27. 23:12
2014.06.27. 23:31
colti82 írta:SOS Help!!
Ha valakinek volt mar hasonlo esete, problemaja.megprobalom roviden leirni, mi is az.
Szoval a kocsi fel van szerelve a gyari riasztoval, immoval.Sajnos azonban neha muvel olyat, hogy mikor lezarom (ugye riszto bekapcsol) es utana kinyitom nem engedi inditani az autot.Mintha elzarna az uzemanyagot es nem engedi inditani, forog csak az onindito es ennyi.Amikor beindul mar megy, minden okes.Regebben csak 4-5 havonta egyx csinalta es ha ki-be zartam a gombbal, akkor jo volt, de legutoljara 3 orat kinlodtam mire beindult.
Valakinek van valami otlete?Kiiktathato a riaszto vagy helyettesitheto masikkal?Van ehhez valami leiras stb?
koszi
2014.06.27. 23:34
Gallaca írta:colti82 írta:SOS Help!!
Ha valakinek volt mar hasonlo esete, problemaja.megprobalom roviden leirni, mi is az.
Szoval a kocsi fel van szerelve a gyari riasztoval, immoval.Sajnos azonban neha muvel olyat, hogy mikor lezarom (ugye riszto bekapcsol) es utana kinyitom nem engedi inditani az autot.Mintha elzarna az uzemanyagot es nem engedi inditani, forog csak az onindito es ennyi.Amikor beindul mar megy, minden okes.Regebben csak 4-5 havonta egyx csinalta es ha ki-be zartam a gombbal, akkor jo volt, de legutoljara 3 orat kinlodtam mire beindult.
Valakinek van valami otlete?Kiiktathato a riaszto vagy helyettesitheto masikkal?Van ehhez valami leiras stb?
koszi
Diaggal kikapcsolható a GM modulban, de szerintem a kulcsod szórakozik. Próbáld ki a másik kulccsal, amennyiben rendelkezel vele.
2014.06.27. 23:46
colti82 írta:Gallaca írta:colti82 írta:SOS Help!!
koszi
Diaggal kikapcsolható a GM modulban, de szerintem a kulcsod szórakozik. Próbáld ki a másik kulccsal, amennyiben rendelkezel vele.
Igen van masik kulcsom es probaltam is vele, de nem volt jo azzal sem.Inpan neztem h erzekeli a kulcsot meg minden.Hol talalom azt a GM modult?Inpa menuben valahol?
2014.06.27. 23:53
Gallaca írta:colti82 írta:Gallaca írta:colti82 írta:SOS Help!!
koszi
Igen van masik kulcsom es probaltam is vele, de nem volt jo azzal sem.Inpan neztem h erzekeli a kulcsot meg minden.Hol talalom azt a GM modult?Inpa menuben valahol?
INPA-ban ZKE ként szerepel azt hiszem, vagy GMIII. De azzal nem tudod kikapcsolni, ahhoz scanner kell, vagy NCS.
2014.06.28. 09:38
osiati írta:Adam528 írta:osiati írta:Nos,feltettem a 2 téli /16-os/ kereket,ugyanúgy ráz mint a nyári kerekekkel.
Viszont észre vettem,hogy mintha a jobb első tárcsán nem egyenletesen kopna a betét.Lehet hogy a munkahengert kellene kipucolni/átzsírozni?
Csak ki kene merni a tárcsát, ill. az agyat indikátor órával, es megnezni a lengokar szilenteket! Off tipusnal hátsó lengokar szilent hibanal talalkoztam ilyen jelenseggel, es nem volt szakadt, vagy repedt, egyszeruen "kilagyult". Ha a dugattyú szorulna akor inkabb elhuzna fekezeskor, de ez egy fekhatasmeressel kiderülhet. Gondolom a tarcsa es betet csere utan megtortent a meres, ott is sok minden kiderülhet ?! En ezeken mennek vegig, ugy tunik a teli kerekkekkel a felni/gumi hibat kizartad.
HEllo Ádám,
Természetesen nem lett semmi mérve tárcsa és betét csere után.Miért is mértem volna bármit is/még ha tudtam volna mérni is/amikor új betét új tárcsát teszek föl?
A lengőkar szilentekben lesz a hiba majd nem biztos,itt a kérdés az hogy melyikben?A 2 nagy szilentet kicseréltem már.Hétvégén megpróbálom megnézni aknáról terhelés alatt a szilenteket,hátha...
köszi az infókat
2014.06.28. 10:34
KissGSV írta:hamoriarpi írta:Jerry írta:Kiderült, hogy az LCM-ben is van ilyen beállítás, mert az óracsoport vele kommunikál ilyen esetben. Azonban hiába aktiváltam ott is, még mindig nem hajlandó bim-bam-olni kulcs benthagyáskor.
Én Bmw Coding Toollal aktiváltam a Szeghő Márkét annak idején. Gyújtás le, 1 perc kivár, indít, leállít, ajtó kinyit megvolt? Csak akkor gongol... Ha nem megy, akkor az LCM-IKE/KOM.BI közötti kommunikációval lehet gond. Pár paraméternél kéri, hogy kivel kommunikáljon. Ha emlékszel - ez volt a gond a felkiáltójelünkkel.
Nagy gyorsban ránéztem a sajátra BMW Scannerrel, ott két helyre kellett pipa: coding-nál bekapcsolni, plusz külön bekapcsolni, hogy jelezzen a BC felé. Mindezt az LCM-en, gong teszt pedig van az óracsoport menüjében. Így gongol, és szövegesen is írja.

2014.06.28. 10:46
2014.06.28. 11:06
hamoriarpi írta:Hülye kédés Jerry:
Kinyitottad az ajtót? Mert csak úgy gongol. Milyen óracsopprtod van?
2014.06.28. 11:53
Jerry írta:hamoriarpi írta:Hülye kédés Jerry:
Kinyitottad az ajtót? Mert csak úgy gongol. Milyen óracsopprtod van?
Persze-persze, kinyitottam. De hiába, "silent ignore".
KisBC-s 97-es évjáratú.
Gongteszt szépen működik.
2014.06.28. 12:52
hamoriarpi írta:Meg kell próbálni az LCM-ben letiltani a funkciót és az órában engedélyezni. Vagy fordítva. Ha mindkét helyen engedélyezve van, szerintem nem megy. A felkiáltójelet is úgy lehetett beállítani. Egyik helyen tilt, másik helyen engedélyez.
2014.06.28. 14:29
Jerry írta:
KissGSV!
Scannerrel megint ránéztem a kütyükre. 1.4-est használva nem találtam hol kellene 2 helyen állítani az LCM-ben.
Íme két kép, az első az LCM, a második a KMB beállításait tartalmazza:
2014.06.28. 17:59
colti82 írta:Gallaca írta:colti82 írta:Gallaca írta:colti82 írta:SOS Help!!
koszi
INPA-ban ZKE ként szerepel azt hiszem, vagy GMIII. De azzal nem tudod kikapcsolni, ahhoz scanner kell, vagy NCS.
hjajj miert is lenne egyszeru :/ azert koszonom
2014.06.28. 22:09
colti82 írta:Lehet hulye kerdes, de ha megtalalom a biztit a riasztohoz es kiveszem, akkor lehet, hogy nem fordul elo a problema tobbszor?
2014.06.29. 09:40