![]() |
2014.05.21. 22:52
2literes.apenta írta:luxa írta:Sziasztok!
LED-es irányjelzőt akartam berakni, de gyorsan villog. Hol találom az irányjelző relét, illetve hány darab van belőle az autóban? Venni akarok LED-eshez való relét... Ha esetleg vki tudja milyen típus kell, jöhet az is
Köszi!
Sajnos ezt másképp nem lehet megoldani. Kell egy 6ohm/25W-os ellenállás párhuzamosan minden LED-el és akkor fog normál ütemben villogni.

2014.05.22. 00:32
luxa írta:2literes.apenta írta:luxa írta:Sziasztok!
LED-es irányjelzőt akartam berakni, de gyorsan villog. Hol találom az irányjelző relét, illetve hány darab van belőle az autóban? Venni akarok LED-eshez való relét... Ha esetleg vki tudja milyen típus kell, jöhet az is
Köszi!
Sajnos ezt másképp nem lehet megoldani. Kell egy 6ohm/25W-os ellenállás párhuzamosan minden LED-el és akkor fog normál ütemben villogni.
Elvileg vannak benne ellenállások... Itt van róla egy fotó:
21 LED-es, akkor mindhez forrasztani kellene? Hmmm, lehet kuka lesz inkább
2014.05.22. 00:35
kzolee írta:Imco írta:Gallaca írta:Jól mondod, sőt kapaszkodj meg, nincs is benne indexrelé, ez nem trabant!Az LCM modul vezérli az indexet.
Ezt mobilról nyomtam.
Gondoltam, de akkor már túl szakmai lettem volna ha belemegyek!
Mégis kattog valami...![]()
Ezt tabletről nyomtam.
2014.05.22. 07:15
luxa írta:
2014.05.22. 07:22
Gallaca írta:luxa írta:2literes.apenta írta:luxa írta:Sziasztok!
Köszi!
Nem úgy gondolta, hanem minden LED egységgel, értsd "izzóval" párhuzamosan.
2014.05.22. 07:28
Imco írta:Gallaca írta:luxa írta:2literes.apenta írta:luxa írta:Sziasztok!
Köszi!
Nem úgy gondolta, hanem minden LED egységgel, értsd "izzóval" párhuzamosan.
Egyébként egy mezei multiméterrel rámérve kiderülhet, hogy megvannak-e az értékek.
2014.05.22. 19:29
kzolee írta:cyborg írta:Sziasztok!
V8-as BMW vásárlásán gondolkodom, de mielőtt beleugranék szeretném megismerni töviről hegyire, hogy mik lehetnek az esetleges betegségei. Elsősorban E39 és E38 érdekel, Vanos nélküli M62 illetve M60 motorral, méret nem szempont, lehet 3.0-4.4 tök mindegy, csak legyen manuális.![]()
Google jó barátom, így elég sok mindent megtudtam már a konstrukciókról.
Leginkább a mechanika élettartamáról szeretnék többet tudni még, mert arról sehol nem írnak, különösen a vezérmű körül. Az M60-asban duplasoros vezérműlánc van, a két hengersor között alul pedig egy szabadonfutó lánckerék, viszont az M62-ben már csak szimplasoros láncot raktak, és a hengersorok között is csak egy U alakú műanyag vezetőn fut a lánc, ami miatt nekem így első ránézésre az M60-as tűnik szimpatikusnak. Mennyire elpusztíthatatlan az M60-as vezérműve, illetve mennyire kell félni az M62-estől? Szeretek szerelgetni, de azért a vezérműhöz inkább nem nyúlnék, így gondolom elég horror ára lehet egy esetleges felújításnak/cserének. A leggyengébb pontnak nekem a hűtőrendszer tűnik, ami meg tudja ölni a motort, ha nincs teljesen rendben, de ez mindkét típusra igaz. Szelepfedél meg karter tömítés szivárgása nem esztétikus, de igazából megállni nem fog tőle az autó, az ilyesmikkel általában nem szoktam szerelőhöz rohanni, inkább elszórakozok vele otthon, úgyis szeretek bütykölni, de azért egy motorblokk megbontásnak/kiszerelésnek már nem állnék neki.
Hobbi autó lenne, de napi használatban munkába is eljárnék vele, mert nem nagy táv (8 km - kis forgalmú országúton, összesen kb 700km-t autózok 1 hónapban) így nem feltétlenül anyagi csőd a tankolása, és úgy tudom, hogy a benzines V8-at nem gyilkolja annyira a rövidtáv mint a dízeleket.
M60-nál azért a kiskartert vedd le, és nézd meg nincs -e benne az olajpumpa csavarja.![]()
M62-ről Strobi kolléga megírta a kalandjait, keress rá.
Igazából egyik se lesz olcsó, a 40-44i a napi hét kilóméteren egy jó 20-as átlagot tudni fog azért.
Szelepfedéltömítést, kartertömítést, gyertyákat, kábeleket cserélni kell idővel, nem 2 forint egyiknél sem.
A 30-asról lebeszélnélek, sokkal jobb egy B28 vagy B30 hathengeres a hangját keszámítva.A B35 az már talán.
2014.05.23. 12:27
2014.05.23. 17:33
2014.05.23. 18:09
morv írta:Az ajtokarpitban a bor resz az cserelheto valamilyen modon?
2014.05.23. 19:58
Gallaca írta:morv írta:Az ajtokarpitban a bor resz az cserelheto valamilyen modon?
Igen! Levésed a kapaszkodót, és még pár olyan olvasztott pöcköt, és lejön.
2014.05.23. 20:29
ugyanúgy kell csavarozni mint a kapaszkodótmorv írta:Gallaca írta:morv írta:Az ajtokarpitban a bor resz az cserelheto valamilyen modon?
Igen! Levésed a kapaszkodót, és még pár olyan olvasztott pöcköt, és lejön.
Es a borre milyen modszer van visszarakasilag? Olvastam kanyobence megoldasat a kapaszkodora, azt kell kisebb csavarral ennel is?
2014.05.25. 19:02
supreme írta:kzolee írta:cyborg írta:Sziasztok!
V8-as BMW vásárlásán gondolkodom, de mielőtt beleugranék szeretném megismerni töviről hegyire, hogy mik lehetnek az esetleges betegségei. Elsősorban E39 és E38 érdekel, Vanos nélküli M62 illetve M60 motorral, méret nem szempont, lehet 3.0-4.4 tök mindegy, csak legyen manuális.![]()
Google jó barátom, így elég sok mindent megtudtam már a konstrukciókról.
Leginkább a mechanika élettartamáról szeretnék többet tudni még, mert arról sehol nem írnak, különösen a vezérmű körül. Az M60-asban duplasoros vezérműlánc van, a két hengersor között alul pedig egy szabadonfutó lánckerék, viszont az M62-ben már csak szimplasoros láncot raktak, és a hengersorok között is csak egy U alakú műanyag vezetőn fut a lánc, ami miatt nekem így első ránézésre az M60-as tűnik szimpatikusnak. Mennyire elpusztíthatatlan az M60-as vezérműve, illetve mennyire kell félni az M62-estől? Szeretek szerelgetni, de azért a vezérműhöz inkább nem nyúlnék, így gondolom elég horror ára lehet egy esetleges felújításnak/cserének. A leggyengébb pontnak nekem a hűtőrendszer tűnik, ami meg tudja ölni a motort, ha nincs teljesen rendben, de ez mindkét típusra igaz. Szelepfedél meg karter tömítés szivárgása nem esztétikus, de igazából megállni nem fog tőle az autó, az ilyesmikkel általában nem szoktam szerelőhöz rohanni, inkább elszórakozok vele otthon, úgyis szeretek bütykölni, de azért egy motorblokk megbontásnak/kiszerelésnek már nem állnék neki.
Hobbi autó lenne, de napi használatban munkába is eljárnék vele, mert nem nagy táv (8 km - kis forgalmú országúton, összesen kb 700km-t autózok 1 hónapban) így nem feltétlenül anyagi csőd a tankolása, és úgy tudom, hogy a benzines V8-at nem gyilkolja annyira a rövidtáv mint a dízeleket.
M60-nál azért a kiskartert vedd le, és nézd meg nincs -e benne az olajpumpa csavarja.![]()
M62-ről Strobi kolléga megírta a kalandjait, keress rá.
Igazából egyik se lesz olcsó, a 40-44i a napi hét kilóméteren egy jó 20-as átlagot tudni fog azért.
Szelepfedéltömítést, kartertömítést, gyertyákat, kábeleket cserélni kell idővel, nem 2 forint egyiknél sem.
A 30-asról lebeszélnélek, sokkal jobb egy B28 vagy B30 hathengeres a hangját keszámítva.A B35 az már talán.
Nekem egy 99es 39 540i-m van! Eddig generátor felújításon vagyok túl ami ugye vízhűtéses volt és nem akart hozzá nyúlni senki...abádszalókon lakok nem pedig nagy város közelébenVoltvízpumpa cserém,mert még a gyári volt benne és kezdett csöpögni
Volt egy vízhűtő cserém,mert elszállt! Most pedig abs tömb vagy abs jeladó gondom van,de még nem tudtuk gépre tenni..itt az ilyesmi sajnos elég banyásan megy
Mindig van vmi vele,de ugyan az kétszer még nem romlott el és ezért nem is haragszom rá! 15éves
Szép a belseje és jó a motorja és a váltója(manual)! Utóbbinál annyit jegyeznék meg,hogy érdemesebb a váltásnál oda figyelni(ha taposod neki:) )ugyanis hamar tönkre lehet tenni a váltót! Egyébként nagyon jó gép! Futómű is drágább a 8henger miatt! Étvágya nem vészes! én úgy járok vele,hogy 10kmre 1 liter benzint számolok! Országúton lehet vele 8 literrel is menni 100as tempóval persze
130 nál olyan 9.5l 160-10.5l...de ez csak országúton
Városban keveset járok vele ott nem tudom megmondani mennyit eszik
Vegyél egy 540i-t
2014.05.26. 21:38
2014.05.27. 01:11
csiatt írta:Hátsó szélvédőn lévő antennánál (telefon) a hátsó ablak át van fúrva, avyg csak az üveg két oldalára van felragasztva az antenna két része, és az üvegben fut valami szál beleépítve?
2014.05.27. 20:49
Gallaca írta:csiatt írta:Hátsó szélvédőn lévő antennánál (telefon) a hátsó ablak át van fúrva, avyg csak az üveg két oldalára van felragasztva az antenna két része, és az üvegben fut valami szál beleépítve?
Két oldalra van ragasztva, fizikai kapcsolat nincs köztük.
2014.05.27. 21:47
2014.05.27. 22:21
2014.05.27. 22:22
bfoto írta:Szerintetek otthonra érdemes beszerezni valamilyen eszközt diagoz? Pl. egy ilyet: http://diagbolt.hu/gyari-szint-markaspe ... mszer.html
2014.05.27. 22:23
Bummer írta:Sziasztok!
Mivel az atomtudos gumisok menthetetlenul kinyirtak a kerekoreimet, igy segitsegeteket kernem, h kitol, honnan, milyet vegyek helyettuk....
Elore is koszi!