![]() |
2013.04.14. 21:53
2013.04.14. 22:03
BMW e39 írta:Köszi az infót!Ütöm ahogy érem őket...Én csak is manuálist szeretnék,és páros hengerrel
2013.04.14. 22:12
jlaci74 írta:BMW e39 írta:Köszi az infót!Ütöm ahogy érem őket...Én csak is manuálist szeretnék,és páros hengerrel
Mind páros, hacsak nem Audiról beszélünk ...
2013.04.15. 20:42
jlaci74 írta:Szerintem 525d , ha szereted hajtani a lovakat 530d, a tds felejtő hacsak nem tudsz egy 200e. km-est kifogni ....
2013.04.15. 20:44
PapaBoss írta:jlaci74 írta:Szerintem 525d , ha szereted hajtani a lovakat 530d, a tds felejtő hacsak nem tudsz egy 200e. km-est kifogni ....
Az enyémbe tényleg ~250 ezer van, és ugyanúgy viselkedik mint amik ennek sokszorosát menték. Szerintem a TDS kortalanul szar![]()
2013.04.15. 21:28
barbrady írta:Újonnan tetted? Vagy honnan ez a "tényleg"?
2013.04.15. 21:47
PapaBoss írta:barbrady írta:Újonnan tetted? Vagy honnan ez a "tényleg"?
Gyári kulcs, váltó, vezérlők, óracsoport.. mind ugyanazt mondja.
2013.04.15. 22:13
barbrady írta:PapaBoss írta:barbrady írta:Újonnan tetted? Vagy honnan ez a "tényleg"?
Gyári kulcs, váltó, vezérlők, óracsoport.. mind ugyanazt mondja.
Ez aztán a nyomós érvNyugodtan szorozd kettővel (vagy hárommal)
Egyébként a te kulcsod még nem is tárolja a km-t.
2013.04.15. 22:21
BMW e39 írta:Köszi az infót!Ütöm ahogy érem őket...Én csak is manuálist szeretnék,és páros hengerrel
2013.04.16. 09:12
barbrady írta:Ez aztán a nyomós érvNyugodtan szorozd kettővel (vagy hárommal)
Egyébként a te kulcsod még nem is tárolja a km-t.
2013.04.16. 19:39
2013.04.16. 19:58
Caruso írta:Sziasztok!
Új vagyok itt és szeretnék segítséget kérni.
Sok minden átnéztem, átolvastam, de a nagy mennyiségű infó miatt,
többször is találkoztam ellentmondással.
Szeretnék vásárolni egy E39-est, nem kombit, de sok-sok kérdés fölmerült vele kapcsolatban,
melyek eldöntéséhez, megválaszolásához kérem a hozzáértő, rutinos tulajdonosok
véleményét tanácsát.
Gondolom fontos a vezetési szokásom is.
Napi 2x12 km, munkába, munkából, illetve a hétvégeken országjárás.
Sokszor többszáz kilométer, néha többször is megálva. Minimális az
autópálya, mert országjárósok vagyunk, és az országúton lehet nézelődni.
Shoppingolás. Aki nős, nem kell elmagyarázni :O) Sokszor indul, megáll, indul, megáll...
A kérdések:
1. 3000 ccm-nél húztam meg a határt, ez alatt melyik a javasolt, figyelembe véve,
hogy nálam előrébb van a kissebb fogyasztás az aszfalt feltépésénél?
2. Dízel vs. benzin. Bár engem zavar a dízel kattogása, de kompromisszumkész vagyok.
2. Automata váltó esetében mennyivel nagyobb a fogyasztás, illetve a meghibásodás esélye?
3. Turbó vagy nem turbó? Előny vagy szívás?
4. Volt ugye a design váltás, amely az első lámpát is érintette. Nekem a 3 kereklámpás orr
tetszik. Amennyiben a régebbi verzió sikerül, csereszabatos-e a lámpa házilagosan?
5. Találtam olyan megjegyzést, hogy nem bírja az autó computere a nagy hifit. Igaz ez?
Sok hirdetést láttam hifivel. Itt mi a helyzet? Egyedi megoldást kell találnom?
6. Van-e olyan leírás, hogy mire figyeljünk vásárláskor?
7. Van-e olyan gyűjtemény, hogy vásárlást követően mit KELL kicserélni a szokásos
olaj+vezérműszíj+stb-n kívül?
Köszönöm a segítséget!
2013.04.16. 20:00
2013.04.16. 20:02
Jerry írta:1. Ha ennyit mész a kocsival, akkor dízel! Abból is a 30d lehet egy ideális választás fogyasztás/erő tekintetében.
2013.04.16. 20:12
kzolee írta:Jerry írta:1. Ha ennyit mész a kocsival, akkor dízel! Abból is a 30d lehet egy ideális választás fogyasztás/erő tekintetében.
Napi 2x12 km-re 30d![]()
Be sem melegszik....
Caruso írta:...Napi 2x12 km, munkába, munkából, illetve a hétvégeken országjárás.
Shoppingolás. Aki nős, nem kell elmagyarázni :O) Sokszor indul, megáll, indul, megáll...
...
2013.04.16. 20:14
kzolee írta:Jerry írta:1. Ha ennyit mész a kocsival, akkor dízel! Abból is a 30d lehet egy ideális választás fogyasztás/erő tekintetében.
Napi 2x12 km-re 30d![]()
Be sem melegszik....
2013.04.16. 20:23
kzolee írta:Ha fontos a fogyasztás: 520d
Ha nem, és szereted a technikát: 525i.
2013.04.16. 20:29
Gallaca írta:kzolee írta:Jerry írta:1. Ha ennyit mész a kocsival, akkor dízel! Abból is a 30d lehet egy ideális választás fogyasztás/erő tekintetében.
Napi 2x12 km-re 30d![]()
Be sem melegszik....
Kivéve, ha BP-i az ember, mert ez a táv ott időnként több mint fél óra, a benzines meg leeszi a gatyád![]()
De gondolom Jerry a hétvégi távokra gondolt.
2013.04.16. 20:29
Caruso írta:Sziasztok!
Új vagyok itt és szeretnék segítséget kérni.
Sok minden átnéztem, átolvastam, de a nagy mennyiségű infó miatt,
többször is találkoztam ellentmondással.
Szeretnék vásárolni egy E39-est, nem kombit, de sok-sok kérdés fölmerült vele kapcsolatban,
melyek eldöntéséhez, megválaszolásához kérem a hozzáértő, rutinos tulajdonosok
véleményét tanácsát.
Gondolom fontos a vezetési szokásom is.
Napi 2x12 km, munkába, munkából, illetve a hétvégeken országjárás.
A kérdések:
1. 3000 ccm-nél húztam meg a határt, ez alatt melyik a javasolt, figyelembe véve,
hogy nálam előrébb van a kissebb fogyasztás az aszfalt feltépésénél?
2. Dízel vs. benzin. Bár engem zavar a dízel kattogása, de kompromisszumkész vagyok.
2. Automata váltó esetében mennyivel nagyobb a fogyasztás, illetve a meghibásodás esélye?
3. Turbó vagy nem turbó? Előny vagy szívás?
4. Volt ugye a design váltás, amely az első lámpát is érintette. Nekem a 3 kereklámpás orr
tetszik. Amennyiben a régebbi verzió sikerül, csereszabatos-e a lámpa házilagosan?
5. Találtam olyan megjegyzést, hogy nem bírja az autó computere a nagy hifit. Igaz ez?
Sok hirdetést láttam hifivel. Itt mi a helyzet? Egyedi megoldást kell találnom?
6. Van-e olyan leírás, hogy mire figyeljünk vásárláskor?
7. Van-e olyan gyűjtemény, hogy vásárlást követően mit KELL kicserélni a szokásos
olaj+vezérműszíj+stb-n kívül?
Köszönöm a segítséget!
2013.04.16. 20:38
jlaci74 írta:Gallaca írta:kzolee írta:Jerry írta:1. Ha ennyit mész a kocsival, akkor dízel! Abból is a 30d lehet egy ideális választás fogyasztás/erő tekintetében.
Napi 2x12 km-re 30d![]()
Be sem melegszik....
Kivéve, ha BP-i az ember, mert ez a táv ott időnként több mint fél óra, a benzines meg leeszi a gatyád![]()
De gondolom Jerry a hétvégi távokra gondolt.
Nem kell hozzá Bp.
Bármelyik városi forgalomban, reggeli ill. délutáni csúcsban 2-3 lámpa után meleg , ha jó a webasto ...