* *
Pontos idő: 2026.04.21. 15:18

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3606 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 181  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.17. 16:38 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
sxoe írta:
Att530d írta:
A múlt héten lecseréltettem a váltóolajat+szűrőt. A váltóval nem volt gondom, de az alapján, ami kijött belőle (mivel az nem az örökélet szinonímája volt), a csere pártján állókat támogatom. 189ekm van a gépben és 6l -t cseréltek le.

Az nem kevés egy kicsit? Mintha többnek kellett volna kijönnie! A váltót leszerelték és úgy engedték le?

Nem vették le és ezzel a módszerrel ennyi jön le kb. jó esetben.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 18:45 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Inkább ebbe a topicba írom az automatával való további nyűgjeimet. Ezt most találtam :

Olajszint ellenőrzése automata váltóban: Az automataváltókban az olajszintet minden esetben járó motor mellett kell ellenőrizni, általában "P" váltókar állásban. Az olajszintet a "nívópálcával" lehet megnézni. Beindítani a motort, kihúzni a váltó nívópálcáját, szárazra törölni, visszatolni a helyére (egészen ütközésig), újra kihúzni, vízszintesen tartva megnézni. Ha nincs nívópálca, akkor olajszint csavar van (a gyártókat feltehetően a takarékoskodáson kívül némi rosszindulat is vezérelhette, vagy a tervezőmérnök urak - már bocsánat a kifejezésért, de egyszerűen ökrök). Ezt nem lehet ellenőrizni az útszélén, vagy egy benzinkútnál, csak szerelőműhelyben.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 18:50 
Guru
Guru

Mennyire fájdalma$ egy ilyen olajcsere? A plazma tv-t vagy a hómobilt ne vegyem meg Karácsonyra? :lol: Kam, lassan már éhezek a kocsi miatt Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 19:29 
Guru
Guru

Kapott köszik: 1
ViSoR írta:
Mennyire fájdalma$ egy ilyen olajcsere? A plazma tv-t vagy a hómobilt ne vegyem meg Karácsonyra? :lol: Kam, lassan már éhezek a kocsi miatt Kép

Utálat ide vagy oda kezdelek megsajnálni :lol: .
Azzal segítek, ha megírom Neked a titkos automata váltós szervizemet? Mert nem nagyon hiszem, hogy az ünnepig hátralévő egy napban a wallsi nekiugrik a gépednek.

Én amikor a letérdelés után összeépítettem az enyémet beugrottam hozzájuk, meghallgatózták, simogatták, próbálták - aztán azt mondták, hogy nem szabad hozzányúlni, menjek tegyem tönkre, aztán ha majd elromlott szívesen látnak. Nem került semmibe.
Annyit, hogy olaj a baja vagy sem talán megmondanak Neked talán holnap is.....egyszerűbb mint szintet nézegetni hanyat fekfve.....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 19:39 
Guru
Guru

Hát ez van. Madár vagyok. :oops: Fiatal vagyok, normálisan keresek, BMW-zni akartam és bebuktam! Nem értek hozzá na, mit szégyenljem. Vagy tovább adom egy hatványmadárnak vagy megcsinálotatok mindent és még 5 évre jó autó lesz belőle. Már pedig én nem nagyon szoktam dolgokat feladni. :lol: Úgyhogy súgjad nekem meg aztat a szervízt, légy oly drága így Karácsonyra. Bárki kérdezi, sosem érkezett meg a privi :D :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 20:02 
Guru
Guru

ViSoR írta:
Hát ez van. Madár vagyok. :oops: Fiatal vagyok, normálisan keresek, BMW-zni akartam és bebuktam! Nem értek hozzá na, mit szégyenljem. Vagy tovább adom egy hatványmadárnak vagy megcsinálotatok mindent és még 5 évre jó autó lesz belőle. Már pedig én nem nagyon szoktam dolgokat feladni. :lol: Úgyhogy súgjad nekem meg aztat a szervízt, légy oly drága így Karácsonyra. Bárki kérdezi, sosem érkezett meg a privi :D :lol:

elküldtem kétszer, de nem jelzi a rendszer, hogy elment volna nem tudom mi a gxer, bevágom ide is:

Csá!

Trió Alarm Bt - XIII. Fáy utca 74/c
359 37 03
412 04 81

Szólj oda fölös óvatosságból de szerintem kizárt, hogy holnap még ne legyenek nyitva.

9 éve járok oda, már a kezdetekben is váltóztak, ennyi idő alatt csak ragadt rájuk valami.....

A másik osztályuk GPS-t szerel, ezért ilyen a nevük.

Sok sikert,

Olivér

Amúgy nekem is van ám otthon egy tarcsi váltóm az 540-hez a nehezebb időkre.... :wink:

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 20:48 
haladó
haladó

Kapott köszik: 2 alkalommal
ViSoR kollega neked teljesen igazadvan abban hogy a váltó olajszintjét járó motornál kell nézni :!: Nekem mikor a Somogyi cserélte akkor elöször belenyomott 3 lityit ,utána elinditottuk az emelön "p" benn és a másik 3. at úgy szivatuk bele egészen addig mig a betöltő nyíláson nemjött az öl :!:

Hát nemtudom ViSoR most olvastam a bajaidat a váltóval :cry: de nekem pont ugy volt a dolog miután lecseréltük az oilt utánna kezdett szépen finoman indulni :!: elötte mikor behúztam D be egyet rántott ,jó ez tulzás de akkoris utánna sokkal finomaban lágyabban indult el és szerintem így a jó :!:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 21:14 
Guru
Guru

dcs73 írta:
ViSoR kollega neked teljesen igazadvan abban hogy a váltó olajszintjét járó motornál kell nézni :!: Nekem mikor a Somogyi cserélte akkor elöször belenyomott 3 lityit ,utána elinditottuk az emelön "p" benn és a másik 3. at úgy szivatuk bele egészen addig mig a betöltő nyíláson nemjött az öl :!:

Ez azért nem teljesen így van ám. Más a szint ellenőrzése és más a feltöltés! A feltöltést üzemmeleg motornál kell végezni, valóban úgy ahogy írtad, felszívatva a motorral - azt hiszem efer bevágott ide korábban egy 5 oldalas német leírást hogy kell csinálni, abból tanultam én is.
Ha csak egyszerűen beletöltenéd akkor nem szívná fel és kevés lenne, ez tök logikus.
A szintet ugyanúgy járó motornál nézik de legjobb tudomásom szerint a beindítást követően röviddel, amikorra a felpumpálta a szivattyú akenést igénylő helyekre az olajat - magyarázták ezt azzal, hogy "utána menet közben már mindenfelé lehet a váltóban olaj és akkor nem valós a szint amit mutat".

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Diabolica 2007.12.20. 21:25-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 21:25 
haladó
haladó

Diabolica írta:
dcs73 írta:

Ez azért nem teljesen így van ám. Más a szint ellenőrzése és más a feltöltés! A feltöltést üzemmeleg motornál kell végezni, valóban úgy ahogy írtad, felszívatva a motorral - azt hiszem efer bevágott ide korábban egy 5 oldalas német leírást hogy kell csinálni, abból tanultam én is.
Ha csak egyszerűen beletöltenéd akkor nem szívná fel és kevés lenne, ez tök logikus.
A szintet ugyanúgy járó motornál nézik de legjobb tudomásom szerint a beindítást követően röviddel, amikorra a felpumpálta a szivattyú akenést igénylő helyekre az olajat.

Hát ezt nemtudtam , de logikus amit mondasz .hogy indítás után kell nézni mikor már elnyomta az olajat minden hová ahova kell :!:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 21:26 
Guru
Guru

dcs73 írta:
Diabolica írta:
dcs73 írta:

A szintet ugyanúgy járó motornál nézik de legjobb tudomásom szerint a beindítást követően röviddel, amikorra a felpumpálta a szivattyú akenést igénylő helyekre az olajat.

Hát ezt nemtudtam , de logikus amit mondasz .hogy indítás után kell nézni mikor már elnyomta az olajat minden hová ahova kell :!:

Ja, közben végiglapoztam a topicot, nem ide lett bevágva a cikk, hanem a 46-rórumra, a treff-ről. - úgyhogy itt ne keresse senki.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 22:01 
Guru
Guru

A legtutibb jelenség most, D-ben állunk :lol: amúgy ha finoman megyek jó, amint rúgom megőrül.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 23:06 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 7 alkalommal
Széria kód: F10
Motor tipusa: 20D
Évjárata: 2011
Nekem is van tapasztalatom a Trio Alarmal kapcsolatban de nem igazán jók nekem csináltak egy 5 hp 18-as váltót 2 éve 500 ban volt álitólag kicserélték az egész belsejét de nem lett jó vissza jártam egy évig utolso napokban egy hétig minden nap ott voltam es végül egy e 36 rol vettek le egy váltót ugy hogy jobban jártam volna ha bontottat vettem vola 100-150 ért végül is csak bontot lett 500-ért ugy hogy többet hozzájuk nem megyek, inkább a Tengerszem utca.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 23:34 
Guru
Guru

Köszönöm szépen az infot, de a probléma most felül priorizálódott. Gyerekek. Ha mesélik nem hiszem el. Hazavittem a barátnőmet, megállok a kapu előtt, hogy beálljak és többé nem indult a drága! Totál lerothadt. Köszörül szépen, de mintha nem lenne benne üzemanyag, nem történik semmi. Negyedórát tologattam a rohadt dagadt testét, hogy ne lógjon ki az útra.

KépBMW

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 23:44 
Guru
Guru

ViSoR írta:
Köszönöm szépen az infot, de a probléma most felül priorizálódott. Gyerekek. Ha mesélik nem hiszem el. Hazavittem a barátnőmet, megállok a kapu előtt, hogy beálljak és többé nem indult a drága! Totál lerothadt. Köszörül szépen, de mintha nem lenne benne üzemanyag, nem történik semmi. Negyedórát tologattam a rohadt dagadt testét, hogy ne lógjon ki az útra.

KépBMW

Te magad festetted az ördögöt a falra....nem?

Honnan szedted ezta a marha jó ikont Visor?

(hát, akkor a triósokat tényleg hagyd, én ezek szerint szerencsés voltam eddig....)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 23:46 
Guru
Guru

Ja rajtam van a prikézsia komolyan mondom.
A Chat szmájlijai közül http://e39.hu/modules.php?op=modload&na ... more_icons

Ha reggelre ellopják, legalább egyszerre bukok 5 gurigát és nem apránként 10-et Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 00:04 
Guru
Guru

Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
A felmerült események kapcsán belenéztem a TIS-be az automata váltók környékén. Hát nem fogjátok elhinni mit írnak az olajcseréről:
1. olajat a leeresztő nyíláson leereszteni (szó nincs kiszerelésről, vagy ilyesmi, csak azt írják, hogy üzemmeleg legyen)
2. a feltöltő nyíláson feltölteni az olajat csordultig
3. motort beindítani, és üresben járatva a váltót, folyamatosan utántölteni

és ennyi! semmi trükk, hókuszpókusz, vagy ilyesmi (a végén még annyit írnak, hogy üresben végig kell váltatni az összes sebességet téli programban - ezt nem tudom elképzelni, hogy hogyan, de csak lehet azért, mert nem volt még automatás autóm...)

ennek kapcsán még annyit írnak, hogy a DIS-ben (=Modic, GT1) van egy Ölstandskontrolle funkció: vagyis csak a szervízben tudják megnézni, hol áll az olajszint.

még egy érdekesség: a váltók kódolása

Aufschlüsselung der BMW Getriebebezeichnung:
Beispiel: A5S 310Z
A = Automatikgetriebe
5 = Anzahl der Gänge vorwärts
S = Schongang
310 = max. Eingangsdrehmoment (Nm)
Z = Kennbuchstabe des Getriebeherstellers (Z = Zahnradfabrik Friedrichshafen R = General Motors Power TRAIN (GMPT) J = Jatco)

Visor-nak meg: kitartás! fölgyújtani még nem akartad (vagy igen?), így még sok minden történhet. a sógorom rendszeresen ezt helyezi kilátásbal - főként bmw-i voltak...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 00:25 
Guru
Guru

Hát azért nem gyújtjuk fel. Holnap kihívom a Sárga Angyalt és megnézetem vele. Amit ember, sőt amit Isten tervezett az is letérdelhet. Mikor megtervezek egy n rétegű nyákot 1000*n smd alkatrésszel és fél év használat után átnyújtják, hogy nem jó. De nem is rossz, csak bizonyos napokon, bizonyos hőmérsékleten, ha 3 órája megy, akkor 2 bit pontatlanság lép fel. Na az a szopás, ahhoz képest egy ilyen autó egy facsipesz egyszerűségével bír annak, aki ért hozzá :lol:
Dokibácsi majd meggyógyitja kis Nyunyómat. Nekem csak a vizitdíjat kell virítani...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 00:36 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
ViSoR írta:

KépBMW

bocsi, tényleg nem vagyok kárörvendő, meg én is mindennap parázok ezen a váltó témán, de nagyon jó dumát nyomtál. :taps:
még mindig ezen röhögök :franko:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 00:40 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
efer írta:
A felmerült események kapcsán belenéztem a TIS-be az automata váltók környékén. Hát nem fogjátok elhinni mit írnak az olajcseréről:
1. olajat a leeresztő nyíláson leereszteni (szó nincs kiszerelésről, vagy ilyesmi, csak azt írják, hogy üzemmeleg legyen)
2. a feltöltő nyíláson feltölteni az olajat csordultig
3. motort beindítani, és üresben járatva a váltót, folyamatosan utántölteni

és ennyi! semmi trükk, hókuszpókusz, vagy ilyesmi (a végén még annyit írnak, hogy üresben végig kell váltatni az összes sebességet téli programban - ezt nem tudom elképzelni, hogy hogyan, de csak lehet azért, mert nem volt még automatás autóm...)

ennek kapcsán még annyit írnak, hogy a DIS-ben (=Modic, GT1) van egy Ölstandskontrolle funkció: vagyis csak a szervízben tudják megnézni, hol áll az olajszint.

még egy érdekesség: a váltók kódolása

Aufschlüsselung der BMW Getriebebezeichnung:
Beispiel: A5S 310Z
A = Automatikgetriebe
5 = Anzahl der Gänge vorwärts
S = Schongang
310 = max. Eingangsdrehmoment (Nm)
Z = Kennbuchstabe des Getriebeherstellers (Z = Zahnradfabrik Friedrichshafen R = General Motors Power TRAIN (GMPT) J = Jatco)

Visor-nak meg: kitartás! fölgyújtani még nem akartad (vagy igen?), így még sok minden történhet. a sógorom rendszeresen ezt helyezi kilátásbal - főként bmw-i voltak...

honnét tudom meg, hogy milyen a váltóm jelzése?
az enyém még a helyén van.
visornak kicsit könnyebb lesz megkeresni a típuskódot.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 08:15 
Újonc
Újonc

[honnét tudom meg, hogy milyen a váltóm jelzése?
az enyém még a helyén van.
visornak kicsit könnyebb lesz megkeresni a típuskódot.[/quote]

...ugyan az a GM szutyok, mint az összesben, a miénk is behasalt 1 hónap alatt (monjuk fel volt húzva a gép keményen), pedig 76e km-rel vettül, magyar autó volt, 1 tulajjal (65 éves csóka), kb. 350 ropiba állt meg a felújítás. Nálunk a citromfacsaró, pontosabban a róla leváló forgácsocskák gyilkolták szét a komplett váltót, szóval a koplett lamellasor cserén kívül még ez is meg lett egy kicsit erősítve, utána 70e km-en keresztül nem volt vele gondja az öregemnek, azóta már egy 18 éves suhancé.....
Az igazság az, hogy kegyetlenül ment a vas, borzalmas erős volt (kb. 230le), csak ezt a mocsok dudva fos váltót nem ilyen teljesítményre és főleg nem BMW-hez méltó vezetési stílushoz tervezték, szóval csak óvatosan.

Egyébként nálunk úgy kezdődött, hogy d-ben az autó nem kezdett el gurulni, ha felengedted a féket.

Üdv:

petike

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3606 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 181  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]