![]() |
2012.07.15. 11:59
ruckroland írta:poqitito írta:Sziasztok!
Több kérdésem is lenne.
Az első hogy a porlasztó csúcsokat egyszerre szokták cserélni vagy csak amelyiket kell?
A második ha rárakják computerre az megmondja melyik porlasztócsúcsom milyen állapotban van vagy csak azt hogy már nem jó és ezért külön diagnosztikára kell vinni valami spec helyre.
A harmadik mibe fáj a felujítjás, az új, a bontott (ezt egyáltalán érdemes-e)?
A negyedik van-e valami tuti hely BP-n amit nagyon ajánlanátok erre a problémára és nagyon profi a kérdésben.
Köszi.
1.: Csak azt cserélik/javítják amelyik cserére szorul.
2: Ha valamelyik hibás azt egy "sima" diaggal könnyen ki lehet deríteni. Azt is, hogy pontosan melyik az.
3: A felújítás kb 45-50 000 ft /db. Bontott kb 10-15 000ft (bár, én a használt alkatrészekben nem bízok. Lehet csak fél évig bírja...), az új 100 000ft felett/db.
4: Általában mindenki Benedeckiékhez viszi felújítani Kecelre.
2012.07.15. 12:11
ruckroland írta:
Ja, a dátumot nem is néztem.![]()
Nem baj, hátha valakinek segítek az infóval.
2012.08.17. 00:06
Mi ez a moslék rajta?
Ez csak rozsdás.
20 súlyos másodpercig, aztán láss csodát, kisimult az alapjárat, elhalkult a motor!!! Mégiscsak a szerelősrácnak volt igaza! Meg Szabinak, akinek ezúton is
a hibátlan alkatrészért!!! (Valószínű, hogy kell a harmadik , és gondolkodom a negyediken is!) Kiderül. -----No de a dieselszervizes? Hmmm.Mondjuk ő nem látta, hallotta a kocsit!
Pont a hatos... Holnap konzultálok a szerelővel, hogy hogyan tovább vele. De már most is gyönyörű hangja lett! Terhelésváltásnál egy két hullámot még beledob, de kisimítja hamar. Gondolom ezt most a hatos csinálja, holnap megtudom.
2012.08.17. 08:02
Gallaca írta:Történet, hátha valaki hasznát veszi valamikor!
Burkolatokat rá sem szereltük, úgy indítottam némi fohász után...... Megint Hullámzó alapjárat!!!![]()
20 súlyos másodpercig, aztán láss csodát, kisimult az alapjárat, elhalkult a motor!!! Mégiscsak a szerelősrácnak volt igaza! Meg Szabinak, akinek ezúton is
a hibátlan alkatrészért!!! (Valószínű, hogy kell a harmadik , és gondolkodom a negyediken is!) Kiderül. -----No de a dieselszervizes? Hmmm.Mondjuk ő nem látta, hallotta a kocsit!
Rádugtuk a diagra, alapjárat atomstabil lett. Railnyomás is felment 280 körülről 300 fölé! Irány a Mangenkorrektur! Az egyes henger +10-es, négyes henger +5-ös korrekcióval ment eddig. Most azok 0 közeli állapotban vannak, viszont a hatos henger felment +7,5-re "hurrá"! Cserélhetem azt is...Pont a hatos... Holnap konzultálok a szerelővel, hogy hogyan tovább vele. De már most is gyönyörű hangja lett! Terhelésváltásnál egy két hullámot még beledob, de kisimítja hamar. Gondolom ezt most a hatos csinálja, holnap megtudom.
2012.08.17. 15:40
Jerry írta:Gallaca írta:Történet, hátha valaki hasznát veszi valamikor!
Burkolatokat rá sem szereltük, úgy indítottam némi fohász után...... Megint Hullámzó alapjárat!!!![]()
Rádugtuk a diagra, alapjárat atomstabil lett. Railnyomás is felment 280 körülről 300 fölé! Irány a Mangenkorrektur! Az egyes henger +10-es, négyes henger +5-ös korrekcióval ment eddig. Most azok 0 közeli állapotban vannak, viszont a hatos henger felment +7,5-re "hurrá"! Cserélhetem azt is...Pont a hatos... Holnap konzultálok a szerelővel, hogy hogyan tovább vele. De már most is gyönyörű hangja lett! Terhelésváltásnál egy két hullámot még beledob, de kisimítja hamar. Gondolom ezt most a hatos csinálja, holnap megtudom.
Gratulálok a sikeres operációhoz!
![]()
Én nem mernék nekiállni.
Hogyhogy Szabinak volt dízel alkatrésze?

2012.08.17. 20:10
Jerry írta:Gallaca írta:Történet, hátha valaki hasznát veszi valamikor!
Gratulálok a sikeres operációhoz!
![]()
Én nem mernék nekiállni.

2012.08.17. 21:20
Schnitzer írta:Jerry írta:Gratulálok a sikeres operációhoz!
![]()
Én nem mernék nekiállni.
Hogy-hogy????Hogy ne lett volna
Volt nekem régebben D"-em,de csak bontásra"
Meg Lacikatrafipaxnak segítek eladni ami még megmaradt az ő volt autójából,a D" alkatrészeit.De ha nézegetnéd az oldalamat mindig Jerry,akkor láttad volna a hirdetésemben a dízel alkatrészeket.Most haragszok rád.......
![]()
![]()
![]()
http://www.e39.hu/viewtopic.php?f=8&t=1657&start=80
2012.12.29. 16:19
2012.12.29. 16:32
touring írta:Na úgy néz ki megint lecsapott a kaszás az egyik (remélhetőleg csak az egyik) porlasztóra. A jelenség a következő: az autó pöccre indul, mint eddig, viszont alapjáraton rázza a kasztnit. Rükiben nem kicsit, nagyon. Titkos menüben néztem a fordulatszámot és 30-as amplitúdóval ugrál. Menet közben nem ráz annyira, de érezhető. Egy lámpánál megálltam és teljesen egyenletes sima volt az alapjárat. Mire visszaértem a garázshoz, megint csinálta. Természetesen szerelő az nincs ilyenkor errefelé. Aki ért is hozzá, csak január eleje-közepe tájékán ér rá. Szerintetek elmehetek így vele Pestre (100km), vagy ne erőltessem a dolgot?
2012.12.29. 16:49
jlaci74 írta:touring írta:Na úgy néz ki megint lecsapott a kaszás az egyik (remélhetőleg csak az egyik) porlasztóra. A jelenség a következő: az autó pöccre indul, mint eddig, viszont alapjáraton rázza a kasztnit. Rükiben nem kicsit, nagyon. Titkos menüben néztem a fordulatszámot és 30-as amplitúdóval ugrál. Menet közben nem ráz annyira, de érezhető. Egy lámpánál megálltam és teljesen egyenletes sima volt az alapjárat. Mire visszaértem a garázshoz, megint csinálta. Természetesen szerelő az nincs ilyenkor errefelé. Aki ért is hozzá, csak január eleje-közepe tájékán ér rá. Szerintetek elmehetek így vele Pestre (100km), vagy ne erőltessem a dolgot?
Hallottam már olyat, hogy a kaki porlasztó "elfújta" a dugattyút...
A részleteket nem tudom, talán muhati is hozzászól majd.
2013.01.04. 18:02
2013.01.04. 22:28
touring írta:Valszeg a hétvégén nekiállok egy cimbivel porlasztót cserélni, mert kell a kocsi. Úgy néz ki kettőt kell cserélni. Csere után meg kell adni az új csúcsok azonosítóit a vezérlőnek, vagy megy anélkül is a dolog?
2013.01.05. 16:03
2013.01.07. 02:22
bmw525dsedan írta:Nekem az összes kivolt szedve 1db csere és nem ugyanabban a sorrendbe lett visszarakva és nem kellett semmit tanítani!üdv.
2013.01.07. 11:13
2013.01.07. 12:04
bmw525dsedan írta:Lehet igy van. A porlasztók betanítása, hogy működik?diaggal meglehet csinálni,vagy most megint kikell szedni őket?
2013.01.07. 12:20
morv írta:bmw525dsedan írta:Lehet igy van. A porlasztók betanítása, hogy működik?diaggal meglehet csinálni,vagy most megint kikell szedni őket?
Ez engem is erdekelne! Az enyemen csak resetelve volt a dolog. Kiszedni biztos nem kell oket, csak a burkolatot kell lekapni felulrol, hogy lehessen latni a szamokat.
2013.01.07. 21:49
Gallaca írta:morv írta:bmw525dsedan írta:Lehet igy van. A porlasztók betanítása, hogy működik?diaggal meglehet csinálni,vagy most megint kikell szedni őket?
Ez engem is erdekelne! Az enyemen csak resetelve volt a dolog. Kiszedni biztos nem kell oket, csak a burkolatot kell lekapni felulrol, hogy lehessen latni a szamokat.
Akkor egyben válasz: Igen diaggal megy, de a számok miatt valóban meg kell bontani a fedelet.
2013.01.08. 18:44
morv írta:Gallaca írta:morv írta:bmw525dsedan írta:Lehet igy van. A porlasztók betanítása, hogy működik?diaggal meglehet csinálni,vagy most megint kikell szedni őket?
Akkor egyben válasz: Igen diaggal megy, de a számok miatt valóban meg kell bontani a fedelet.
Esetleg a bovitett verziot is megisztanad velunk? Mi az eljarasmod?
2013.01.24. 12:00