Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Re:

2012.07.15. 11:59

ruckroland írta:
poqitito írta:Sziasztok!

Több kérdésem is lenne.
Az első hogy a porlasztó csúcsokat egyszerre szokták cserélni vagy csak amelyiket kell?
A második ha rárakják computerre az megmondja melyik porlasztócsúcsom milyen állapotban van vagy csak azt hogy már nem jó és ezért külön diagnosztikára kell vinni valami spec helyre.
A harmadik mibe fáj a felujítjás, az új, a bontott (ezt egyáltalán érdemes-e)?
A negyedik van-e valami tuti hely BP-n amit nagyon ajánlanátok erre a problémára és nagyon profi a kérdésben.

Köszi.

1.: Csak azt cserélik/javítják amelyik cserére szorul.
2: Ha valamelyik hibás azt egy "sima" diaggal könnyen ki lehet deríteni. Azt is, hogy pontosan melyik az.
3: A felújítás kb 45-50 000 ft /db. Bontott kb 10-15 000ft (bár, én a használt alkatrészekben nem bízok. Lehet csak fél évig bírja...), az új 100 000ft felett/db.
4: Általában mindenki Benedeckiékhez viszi felújítani Kecelre.

Ezt a kérdést egy picit későn reagáltad le: Kérdés: " poqitito 2009. október 26. "

Habár jobb későn, mint soha.

Re: Re:

2012.07.15. 12:11

ruckroland írta:
Ja, a dátumot nem is néztem. :facepalm: :D Nem baj, hátha valakinek segítek az infóval.

Mivel mindennapos probléma, ezért mindig aktuális. :taps:

Re: Porlasztócsúcs

2012.08.17. 00:06

Történet, hátha valaki hasznát veszi valamikor!

Tegnapi progi meló után, egy kis injektorkiszedés volt. Kaptam kölcsön egy kiszedőszerszámot reggelig, így bele kellett állnom a dologba. Kettőt kellett kivennem. Szerencsére könnyebben ment, mint gondoltam. Az eredmény itt látható. Borzasztóan néz ki! Nem akarom jelzőkkel illetni... :facepalm: KépMi ez a moslék rajta?KépEz csak rozsdás.Kép
Schnitzer Szabitól hoztam 3 injektort, amit elvittem beméretni, hogy milyen állapotban vannak. Bár Szabi mondta, hogy így ahogy van tegyem be, mert jók tutira, viszont én szerettem volna tudni mivel állok szemben.
Diesel szervizes ragaszkodott hozzá, hogy mérjük be a kiszedett injektorokat is, mert nem biztos, hogy azok a rosszak, lehet, hogy a motornak van baja. Mert ha azok jók, minek cserélni!? Oké, ráálltam, bár mondtam tökmindegy, mert a cserék már itt vannak. Dél körül felhívott, hogy az injektoraim jók, kicsi a hibájuk, ettől nem lehet egyenetlen az alapjárat, a motorom rossz! A csereinjektorokat, már be sem méri, mert minek! Az ütő megállt bennem. Hívtam a szerelősrácot, aki megállapította mi a baja a kocsinak, mondtam neki mit mondott a dieseles. Válasz: AZ LEHETETLEN! Cseréljem az injektorokat!
Ott álltam két szakember között!!! Kinek higgyek? Már azon gondolkoztam, hogy megyek, veszek egy diesel kompressziómérőt, és végigmérem a hengereket, akkor kiderül... Benzinesem bezzeg van itthon...
Aztán a Fiam unszolására, az esélytelenek nyugalmával nekiálltunk beszerelni Szabitól hozott teszteletlen injektorokat. A régiket nem akartam visszarakni! Gondoltuk ha nem javul az alapjárat, még mindig ráérünk méregetni.
Burkolatokat rá sem szereltük, úgy indítottam némi fohász után...... Megint Hullámzó alapjárat!!! :facepalm: :doglotlo: 20 súlyos másodpercig, aztán láss csodát, kisimult az alapjárat, elhalkult a motor!!! Mégiscsak a szerelősrácnak volt igaza! Meg Szabinak, akinek ezúton is :kösz a hibátlan alkatrészért!!! (Valószínű, hogy kell a harmadik , és gondolkodom a negyediken is!) Kiderül. -----No de a dieselszervizes? Hmmm.Mondjuk ő nem látta, hallotta a kocsit!
Rádugtuk a diagra, alapjárat atomstabil lett. Railnyomás is felment 280 körülről 300 fölé! Irány a Mangenkorrektur! Az egyes henger +10-es, négyes henger +5-ös korrekcióval ment eddig. Most azok 0 közeli állapotban vannak, viszont a hatos henger felment +7,5-re "hurrá"! Cserélhetem azt is... :facepalm: Pont a hatos... Holnap konzultálok a szerelővel, hogy hogyan tovább vele. De már most is gyönyörű hangja lett! Terhelésváltásnál egy két hullámot még beledob, de kisimítja hamar. Gondolom ezt most a hatos csinálja, holnap megtudom.

2012.08.17. 08:02

Gallaca írta:Történet, hátha valaki hasznát veszi valamikor!

Burkolatokat rá sem szereltük, úgy indítottam némi fohász után...... Megint Hullámzó alapjárat!!! :facepalm: :doglotlo: 20 súlyos másodpercig, aztán láss csodát, kisimult az alapjárat, elhalkult a motor!!! Mégiscsak a szerelősrácnak volt igaza! Meg Szabinak, akinek ezúton is :kösz a hibátlan alkatrészért!!! (Valószínű, hogy kell a harmadik , és gondolkodom a negyediken is!) Kiderül. -----No de a dieselszervizes? Hmmm.Mondjuk ő nem látta, hallotta a kocsit!
Rádugtuk a diagra, alapjárat atomstabil lett. Railnyomás is felment 280 körülről 300 fölé! Irány a Mangenkorrektur! Az egyes henger +10-es, négyes henger +5-ös korrekcióval ment eddig. Most azok 0 közeli állapotban vannak, viszont a hatos henger felment +7,5-re "hurrá"! Cserélhetem azt is... :facepalm: Pont a hatos... Holnap konzultálok a szerelővel, hogy hogyan tovább vele. De már most is gyönyörű hangja lett! Terhelésváltásnál egy két hullámot még beledob, de kisimítja hamar. Gondolom ezt most a hatos csinálja, holnap megtudom.

Gratulálok a sikeres operációhoz!
:taps:
Én nem mernék nekiállni.
Hogyhogy Szabinak volt dízel alkatrésze? :shock:

2012.08.17. 15:40

:lol:
Jerry írta:

Én nem mernék nekiállni.

Köszi!
"Nem nagy ügy!" :facepalm:
Úgy tudom, egy ismerősének segít eladni, legalábbis a railpumpánál így volt, azt is tőle vettem. Nagy mákom van vele! Nagyképűen mondhatnám, hogy nekem tartogatta! :mrgreen: :lol:

2012.08.17. 20:10

Jerry írta:

Én nem mernék nekiállni.

Hogy-hogy???? :shock: Hogy ne lett volna :twisted: Volt nekem régebben D"-em,de csak bontásra" :lol: Meg Lacikatrafipaxnak segítek eladni ami még megmaradt az ő volt autójából,a D" alkatrészeit.De ha nézegetnéd az oldalamat mindig Jerry,akkor láttad volna a hirdetésemben a dízel alkatrészeket.Most haragszok rád....... :evil: :sör: :benzin :diesel
viewtopic.php?f=8&t=1657&start=80

2012.08.17. 21:20

Schnitzer írta:
Jerry írta:Gratulálok a sikeres operációhoz!
Én nem mernék nekiállni.

Hogy-hogy???? :shock: Hogy ne lett volna :twisted: Volt nekem régebben D"-em,de csak bontásra" :lol: Meg Lacikatrafipaxnak segítek eladni ami még megmaradt az ő volt autójából,a D" alkatrészeit.De ha nézegetnéd az oldalamat mindig Jerry,akkor láttad volna a hirdetésemben a dízel alkatrészeket.Most haragszok rád....... :evil: :sör: :benzin :diesel
http://www.e39.hu/viewtopic.php?f=8&t=1657&start=80

Sorry Szabi, valamiért nekem úgy maradt meg egy beszélgetésünk, hogy még sosem bontottál "D"-t. :kalapács
Mond ki/írd le bátran: DÍZEL :mrgreen:
Vezeklésként meg engedd meg, hogy megtanítsalak majd linket rendesen beszúrni egy hozzászólásba. ;)
Mondjuk így?!

2012.12.29. 16:19

Na úgy néz ki megint lecsapott a kaszás az egyik (remélhetőleg csak az egyik) porlasztóra. A jelenség a következő: az autó pöccre indul, mint eddig, viszont alapjáraton rázza a kasztnit. Rükiben nem kicsit, nagyon. Titkos menüben néztem a fordulatszámot és 30-as amplitúdóval ugrál. Menet közben nem ráz annyira, de érezhető. Egy lámpánál megálltam és teljesen egyenletes sima volt az alapjárat. Mire visszaértem a garázshoz, megint csinálta. Természetesen szerelő az nincs ilyenkor errefelé. Aki ért is hozzá, csak január eleje-közepe tájékán ér rá. Szerintetek elmehetek így vele Pestre (100km), vagy ne erőltessem a dolgot?

2012.12.29. 16:32

touring írta:Na úgy néz ki megint lecsapott a kaszás az egyik (remélhetőleg csak az egyik) porlasztóra. A jelenség a következő: az autó pöccre indul, mint eddig, viszont alapjáraton rázza a kasztnit. Rükiben nem kicsit, nagyon. Titkos menüben néztem a fordulatszámot és 30-as amplitúdóval ugrál. Menet közben nem ráz annyira, de érezhető. Egy lámpánál megálltam és teljesen egyenletes sima volt az alapjárat. Mire visszaértem a garázshoz, megint csinálta. Természetesen szerelő az nincs ilyenkor errefelé. Aki ért is hozzá, csak január eleje-közepe tájékán ér rá. Szerintetek elmehetek így vele Pestre (100km), vagy ne erőltessem a dolgot?

Hallottam már olyat, hogy a kaki porlasztó "elfújta" a dugattyút...
A részleteket nem tudom, talán muhati is hozzászól majd.

( bocsánat! muhaati )

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: touring
Értékelés: 4.76%
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jlaci74 2012.12.29. 16:59-kor.

2012.12.29. 16:49

jlaci74 írta:
touring írta:Na úgy néz ki megint lecsapott a kaszás az egyik (remélhetőleg csak az egyik) porlasztóra. A jelenség a következő: az autó pöccre indul, mint eddig, viszont alapjáraton rázza a kasztnit. Rükiben nem kicsit, nagyon. Titkos menüben néztem a fordulatszámot és 30-as amplitúdóval ugrál. Menet közben nem ráz annyira, de érezhető. Egy lámpánál megálltam és teljesen egyenletes sima volt az alapjárat. Mire visszaértem a garázshoz, megint csinálta. Természetesen szerelő az nincs ilyenkor errefelé. Aki ért is hozzá, csak január eleje-közepe tájékán ér rá. Szerintetek elmehetek így vele Pestre (100km), vagy ne erőltessem a dolgot?

Hallottam már olyat, hogy a kaki porlasztó "elfújta" a dugattyút...
A részleteket nem tudom, talán muhati is hozzászól majd.

Egy nagyon rossz csúcs bizony lyukat égethet a dugó tetejébe.
A leírás alapján nem biztos , hogy az a baja, meg kell diagolni mindenképpen. Azért 100 km alatt kicsi a sansz nagyobb baj előfordulására. (Persze látatlanba nem szabad ilyet mondani, mert ha 20 km. múlva megkotlik a masina, én leszek a hibás.)
Egy habosat , keveset nyomó AC, egy rossz rail szelep................. sok hiba lehet.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: touring

2013.01.04. 18:02

Valszeg a hétvégén nekiállok egy cimbivel porlasztót cserélni, mert kell a kocsi. Úgy néz ki kettőt kell cserélni. Csere után meg kell adni az új csúcsok azonosítóit a vezérlőnek, vagy megy anélkül is a dolog?

2013.01.04. 22:28

touring írta:Valszeg a hétvégén nekiállok egy cimbivel porlasztót cserélni, mert kell a kocsi. Úgy néz ki kettőt kell cserélni. Csere után meg kell adni az új csúcsok azonosítóit a vezérlőnek, vagy megy anélkül is a dolog?

Angol forumon azt irtak, hogy ha ketto vagy tobb van cserelve vagy mas sorrendbe kerulnek a porlasztok akkor resetelni kell a vezerloben a modosito ertekeket. Programozni szerintuk nem kell, megtanulja magatol. Ez DDE4-re vonatkozo info es ne vegyel ra merget!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: touring

2013.01.05. 16:03

Nekem az összes kivolt szedve 1db csere és nem ugyanabban a sorrendbe lett visszarakva és nem kellett semmit tanítani!üdv.

2013.01.07. 02:22

bmw525dsedan írta:Nekem az összes kivolt szedve 1db csere és nem ugyanabban a sorrendbe lett visszarakva és nem kellett semmit tanítani!üdv.

Szerintem ebben tévedsz! Kellett volna! 30d nél, a 184 lovasnál adaptációs értékeket kell törölni, az újabb 193-asnál az injektor tetején levő számsort kell bevinni a computerbe. Ha javított az injektor, akkor meg a javító által kreált számsort, mert abban vannak kódolva az injektor befecskendezési tulajdonságai. Működik anélkül is, csak nem jól. Gondolom a 25d-nél sincs ez másként.

2013.01.07. 11:13

Lehet igy van. A porlasztók betanítása, hogy működik?diaggal meglehet csinálni,vagy most megint kikell szedni őket?

2013.01.07. 12:04

bmw525dsedan írta:Lehet igy van. A porlasztók betanítása, hogy működik?diaggal meglehet csinálni,vagy most megint kikell szedni őket?

Ez engem is erdekelne! Az enyemen csak resetelve volt a dolog. Kiszedni biztos nem kell oket, csak a burkolatot kell lekapni felulrol, hogy lehessen latni a szamokat.

2013.01.07. 12:20

morv írta:
bmw525dsedan írta:Lehet igy van. A porlasztók betanítása, hogy működik?diaggal meglehet csinálni,vagy most megint kikell szedni őket?

Ez engem is erdekelne! Az enyemen csak resetelve volt a dolog. Kiszedni biztos nem kell oket, csak a burkolatot kell lekapni felulrol, hogy lehessen latni a szamokat.

Akkor egyben válasz: Igen diaggal megy, de a számok miatt valóban meg kell bontani a fedelet.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: bmw525dsedan

2013.01.07. 21:49

Gallaca írta:
morv írta:

Akkor egyben válasz: Igen diaggal megy, de a számok miatt valóban meg kell bontani a fedelet.

Esetleg a bovitett verziot is megisztanad velunk? Mi az eljarasmod?

2013.01.08. 18:44

morv írta:
Gallaca írta:
morv írta:

Esetleg a bovitett verziot is megisztanad velunk? Mi az eljarasmod?

Sajna erre már nem tértünk ki az adagolóssal, mert nekem csak 184Le-s motorom van amin csak resetelni kell, kódolni nem, így nem tudom. Volt a YT-on egy videó róla, nem volt egy ördöngös dolog, de már nem találom. Biztos a BMW propeller ledarálta onnan.

2013.01.24. 12:00

Sziasztok, sürgős lenne,most voltam diagnosztikán,ahol kimérték,hogy az 5dik hengerben lévő porlasztó totál szar, e39 525d-ről van szó,azt mondták,hogy bontottat vegyek bele, mik a vélemények,illetve szerintetek hol lehet ilyet beszerezni? vagy tudtok ilyet akinek van?

Üdv Gergő
Hozzászólás küldése

VigLink badge