![]() |
2012.07.14. 13:56
kiara írta:simi64 írta:Ezért "is" utálom őket![]()
(már rég letoltam volna)
Ezt a parasztot!!
Megérdemelné, hogy a kamionosok CB-n "lebeszélnék a dolgot és egy km kőnél leszorítanák a leállósávba. Slusszkulcs ódiból ki, be hajít a fűbe, a f@szkalap meg hadd sétáljon ha úgy is ráér.
Igaz, lehet, hogy előtte a kamionos ment ki előzni és ezért "büntette" az audi.
2012.07.14. 13:57
2012.07.14. 14:09
bmw520ds írta:Ez is fontos lehet!:
2012.07.14. 15:25
hamoriarpi írta:bmw520ds írta:Ez is fontos lehet!:
És ott könnyen véget is érhet...
Ami életébe nem ment még 180-at - és kb. nulla védelem van benne egy esetleg balesetnél -, arra kell ilyen matricát tenni
Erre mondják, hogy szelektál a természet .... ( és jól is teszi 2012.07.14. 15:29
bmw520ds írta:
Szerintem, ha a kamion egy km-es sebességkülönbséggel előz és nincs tiltva, nem ok arra, hogy úrvezetői habitussal szankcionálja bárki. Max. lehet morogni rajt, meg várni amíg visszamegy a sávjába, de ha nincs rendelet és nem tilos, akkor mi a baj vele?
Romániából hazajövet, Citroen Berlingoval haladok szabályosan, mikor egy Román kamionos úgy előzget, hogy a szemből jövőket életveszélybe sodorja, meg kell állniuk mert az csak jön! Na a másodiknál visszaelőztem és azt így ahogy az Audis tette, leszopattam. Érdekes mikor Szegeden beálltam mellé, rám sem mert nézni!!! Akkor? Megint ott van a helyzet hogy bunkó vagy nem bunkó személyautós? Bunkó, vagy nem bunkó kamionos?
Mivel nem tudni mi az előzmény, felesleges állást foglalni komolyabban!
2012.07.14. 16:49
Gallaca írta:bmw520ds írta:
Szerintem, ha a kamion egy km-es sebességkülönbséggel előz és nincs tiltva, nem ok arra, hogy úrvezetői habitussal szankcionálja bárki. Max. lehet morogni rajt, meg várni amíg visszamegy a sávjába, de ha nincs rendelet és nem tilos, akkor mi a baj vele?
Romániából hazajövet, Citroen Berlingoval haladok szabályosan, mikor egy Román kamionos úgy előzget, hogy a szemből jövőket életveszélybe sodorja, meg kell állniuk mert az csak jön! Na a másodiknál visszaelőztem és azt így ahogy az Audis tette, leszopattam. Érdekes mikor Szegeden beálltam mellé, rám sem mert nézni!!! Akkor? Megint ott van a helyzet hogy bunkó vagy nem bunkó személyautós? Bunkó, vagy nem bunkó kamionos?
Az egy km-es sebességkülönbséggel semmi baj nincs, míg nem akadályozza a forgalmat vele! Nem véletlen lett rendelet, és tiltás! Szerintem a szóban forgó videó helyszínén is volt, azért nem kezdett azonnal balról előzni a kamionos, csak toporgott, húzta jobbra, balra, míg el nem szállt az agya. Akkor mindegy lett...
Vica verza! Ha az audis csak 80-al akar menni akkor mi a baj? Kamionos miért dudálja villogja le?
Többször előfordult, M0-on, 85-90-el szivárgok a szélsőben.Ott mutat kb 4.5 litert, 95 körül már 5.5! Ez napi 2-300 km-nél sokat számít forintban (Tudni kell, jutalékban dolgozom a munkám során felmerülő üzemanyagköltséget ÉN állom nem a cég, így többet nézem a pillanatnyi fogyimérőt mint a kilóméterórát, mert nem mindegy jelen üa.árak mellett!) Tehát szivárgok a szélsőben, nagy nehezen utolér egy kamion, rám áll 1 méterre, próbál tolni, előbb villog, aztán dudál is, agonizál, mindezt a lökösömön. És mindezt úgy, hogy 100 méterre előttem egy másik kamion. Kérdem én, mit kellene szerinte csinálnom? Menjek gyorsabban? Miért is? Menjen ő lassabban, vagy előzzön meg! Másik kamionnal mit fog csinálni? Azt is ledudálja? Én nem akadályozom benne, hogy megelőzzön! Szabályok igen. Mikor megunom, hátsó ködlámpa fel! Ilyenkor általában lejjebb megy a lököse! Ha ezek után is köti az ebet, na akkor már én is elengedem a gázt!
Kombájnos élményeidet átérzem! Ugyan, azt még sajnos nem vezettem(pedig szívesen kipróbálnám) régebben sokat targoncáztam, annak hasonló az írányítása, csak kicsiben. Gyermely felé szoktam kombájnnal találkozni, meg Balassagyarmat felé, ott sok a mezőgazdász terület. Nagyjából azt tapasztalom, amit leírtál. Előbb utóbb észrevesz a kombájnos és elenged. Mondjuk, ha utóbb, és a harmadik már 10 km-en belül, akkor már én is kezdem elveszíteni a türelmem. Nekik sem lehet könnyű, meg nekünk sem, ha a késlekedés miatt a napi utolsó ügyfél az orrom előtt csukja be a boltot
2012.07.14. 17:54
kiara írta:Gallaca írta:bmw520ds írta:
Az egy km-es sebességkülönbséggel semmi baj nincs, míg nem akadályozza a forgalmat vele! Nem véletlen lett rendelet, és tiltás! Szerintem a szóban forgó videó helyszínén is volt, azért nem kezdett azonnal balról előzni a kamionos, csak toporgott, húzta jobbra, balra, míg el nem szállt az agya. Akkor mindegy lett...
Vica verza! Ha az audis csak 80-al akar menni akkor mi a baj? Kamionos miért dudálja villogja le?
Többször előfordult, M0-on, 85-90-el szivárgok a szélsőben.Ott mutat kb 4.5 litert, 95 körül már 5.5! Ez napi 2-300 km-nél sokat számít forintban (Tudni kell, jutalékban dolgozom a munkám során felmerülő üzemanyagköltséget ÉN állom nem a cég, így többet nézem a pillanatnyi fogyimérőt mint a kilóméterórát, mert nem mindegy jelen üa.árak mellett!) Tehát szivárgok a szélsőben, nagy nehezen utolér egy kamion, rám áll 1 méterre, próbál tolni, előbb villog, aztán dudál is, agonizál, mindezt a lökösömön. És mindezt úgy, hogy 100 méterre előttem egy másik kamion. Kérdem én, mit kellene szerinte csinálnom? Menjek gyorsabban? Miért is? Menjen ő lassabban, vagy előzzön meg! Másik kamionnal mit fog csinálni? Azt is ledudálja? Én nem akadályozom benne, hogy megelőzzön! Szabályok igen. Mikor megunom, hátsó ködlámpa fel! Ilyenkor általában lejjebb megy a lököse! Ha ezek után is köti az ebet, na akkor már én is elengedem a gázt!
Kombájnos élményeidet átérzem! Ugyan, azt még sajnos nem vezettem(pedig szívesen kipróbálnám) régebben sokat targoncáztam, annak hasonló az írányítása, csak kicsiben. Gyermely felé szoktam kombájnnal találkozni, meg Balassagyarmat felé, ott sok a mezőgazdász terület. Nagyjából azt tapasztalom, amit leírtál. Előbb utóbb észrevesz a kombájnos és elenged. Mondjuk, ha utóbb, és a harmadik már 10 km-en belül, akkor már én is kezdem elveszíteni a türelmem. Nekik sem lehet könnyű, meg nekünk sem, ha a késlekedés miatt a napi utolsó ügyfél az orrom előtt csukja be a boltot
Ha 85-90-et mutat a km órád, akkor 80 alatt mégy. kb. 75-80-al. Még szép, hogy elgurul a kamionos gyógyszere, akinek meg van szabva, hogy hány órát vezethet napont, a főnöke meg 5 percenként telefonál, hogy mikor ér már oda.
Nem sértésnek mondom, de pályán végig több,mint 100km-t 80km/h-val, ráadásul BMWvel, ez SZÉGYEN!
2012.07.14. 21:20
Gallaca írta:bmw520ds írta:
2012.07.14. 22:15
2012.07.15. 01:29
bmw520ds írta:
Sajnos nekem nem élmény, hanem munka és súlyos felelősség a kombájnozgatás!
Voltam már Balatonkiliti-Jánosháza, Baja-Balatonszabadi, Arad-Tamási, Tamási-Bátaszék utakon kombájnnal. Elhiheted, ellenségemnek sem kívánom!
A targonca annyiban hasonlít, hogy azt is hátul kormányzod, de nem lóg ki még bő, két-három méter a kormányzott tengely után, ami követi a kormánymozdulataidat egyből.Sőt, itt mégy egy kocsit is húzol, ami attól függően hogy egytengelyes, vagy forgózsámolyos kivitel, még azért ott van. Sajnos, én olyankor nem igazán azzal foglalkozom, melyik autós siet kefélni, dolgozni, kirándulni, vagy ép a saját akasztására megy!
Ahogy ők is leszarják, hogy este 11-ig rohadok a fülkébe.
![]()
Egy kis segítség:
Ha utolérsz egyet a kollégák közül, győződj meg sebtiben, nem jönnek-e szemből! Maradj kint a felezőn, villogtass és már húzódunk is le, mert látjuk, határozott, nem téblábolós faszkalap jön mögöttünk, aki előtt hiába zötykölődsz lehúzódva, elbújik úgy mögöttünk, hogy egyik tükörben sem látni!Mert mi meg ettől kapunk frászt! Mert van négy keréken 13-14 ezer kilogramm, ami bizony nem rugózik ám! Természetesen útvonalengedély van mindenkinek, mert nélküle büntetnek, de ha kiváltod, leszarnak! Pedig ugyan olyan veszélyes marad minden, de az adó, be van fizetve.
![]()
Kamionosokat meg hagyjuk! Vannak síró-rívó, igazi született majmok, akik szóban elmesélik mekkora sztárok, de gyakorlatban rettegnek minden méteren, minden parkolóban alvástól, indulástó-érkezéstől, főnöktől, rendőrtől, KPM-stől, de vannak köztük gondokozó, előrelátó Kutyaütők is, akik minden helyzetben kész megoldással állnak elő! Na az utóbbiak miatt kell őket szeretni és az vagy kiállt volna az Audi mögül, vagy véletlenül letolta volna mint tangabugyit!
kzolee írta:Gabi, nekem az is csoda, hogy lent van a vágóasztal. Békés megyében nem divat levenni
Régebben Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, is az enyém volt melóba.
2012.07.15. 12:07
2012.07.15. 12:20
barbrady írta:
2012.07.15. 12:24
ruckroland írta:hamoriarpi írta:bmw520ds írta:Ez is fontos lehet!:
És ott könnyen véget is érhet...
Aki egy fiat puntoval 180 felett közlekedik az meg is érdemli! Volt "szerencsém" ilyen puntot vezetni de 120-nál gyorsabban nem mertem vele menni mert nagyon instabil!!
2012.07.15. 13:16
2012.07.15. 21:31
kzolee írta:jlaci74 írta:Az USA rally mezőnyében én is dobogós lennék...![]()
Persze, jól csinálja amit csinál: a show-t .
A VB-n viszont egy Loeb-től kap a végére 10 percet.
Pl.: Rally New Zealand végeredmény
Ja, és idén az X-games-t is Loeb nyerte...
http://www.redbull.hu/cs/Satellite/hu_H ... 3229873790
Tudom, hogy a VB-n azért esélye sincs, az egyel magasabb szint![]()
Szegény Pastrana, mintha egy WTCC futam lenne, úgy odapaszírozták...
2012.07.15. 23:08
2012.07.16. 10:15
2012.07.16. 18:43
jlaci74 írta:
Sírtam...![]()
2012.07.16. 18:44
2012.07.16. 18:55